• Jiří 995

    Zdar, mám možnost výměny vidlice za jinou.. Má vidlice má 51mm offset druhá 44mm offset. Zajímal by mě váš názor popř zkušenosti s tou zamenou, kolo mám yt capra cf.Diky za odpovědi Good ride

    0 0
    • MlokCZ  

      S tím ti nikdo neporadí. Tím myslím, že tohle je zcela individuální a i na stejném kole jeden jezdec bude raději vozit 51mm offset a druhý 44mm offset.

      U 29" byla z počátku tendence hodně používat 51mm offset, aby se to chováním více blížilo menším kolům. V poslední době zase přichází opačná tendenční vlna, kdy se vrací k menším offsetům.

      Za mě tedy nelze říct, že by jeden z těch směrů byl obecně lepší. Hodně záleží co přesně jezdíš, jakým stylem a také na jaké geometrii kola se to řeší, jaký je použit přestavec, šířka řídítek a další.

      Tady máš něco ke čtení k tomu:

      https://www.singletracks.com/…ans-for-you/

      https://www.bikeradar.com/…-experiment/

      Na tu Capru je možné určitě použít 51mm i 44mm offset.

      0 0
    • Nimrod  

      přihodím to sem. mám dvě vidlice, pevnou bontrager switchblade a odpruženýho foxe f80. nerozumím tomu, že s bontragerem se zatáčí jakoby ztuha, z foxkou zcela normálně. přitom rozdíl v offsetu je pouze 1mm. ovlivní to tolik o trošku rozdílná výška? sic mohu brát v potaz foxe se sagem (který stejně nemám změřený), ale při jízdě se míra „zanoření“ neustále mění, proto si myslím, že to už tolik nehraje roli

      bontrager má offset 38mm a výšku 445mm

      fox má offset 39mm a výšku 450,9mm, tudíž se sagem bude zhruba o 10mm nížší jak bontrager

      0 0
      • novas752  

        Sag tam můžeš mít i trochu větší a rozdíl v ATC pak klidně může být 15mm což ovlivní hlavový úhel skoro cca o stupeň. To už může být znát na ovladatelnosti. Navíc s nižší vidlicí máš i více cáhy na předním kole atd.

        0 0
    • jonti  

      Na chvili jsem vymenil 42mm Revelation 130mm za 120mm Sida s offsetem 51mm. Kolo bylo trochu zivejsi ve sjezdech, min stabilni, trochu prijemnejsi do stoupani, ale ten rozdil nebyl velky.

      0 0
      • esmo  

        Za mě je rozdíl v offsetu vidlice znatelnej prvních pár minut jízdy. Pak už si na to člověk ani nevzpomene…

        2 0
    • Mark-H14  

      Tohle téma by mě také zajímalo.....

      Chtěl bych vyměnit u Epic HT SID-ku 44 mm offset za SID-ku 51 mm a na na druhém kole zase naopak.

      Někdo s nějakým novým postřehem? Děkuji M.

      0 0
    • Markony  

      Jen na okraj kolo trek super kalibr 9.6 ge 2 chci vyměnit vidlici sestavující má offset 42 mm a nová offset 44 mm poznám tento rozdíl ? Dočetl jsem se že by neměl byt problém ale pro jistotu se ptám díky.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.