Zkušenosti s trenéry v ČR & jak najít klub

31 nepřečtených
  • Rora13

    Zdravím,

    Budu se vracet příští rok ze zahraničí a chtěl bych se zeptat na tři otázky:

    1. Kdo je podle Vás nejkvalitnější dostupný trenér v ČR pro silniční cyklistiku?
    2. Jak si člověk dokáže najít závodní/tréninkový klub v okolí Brna?
    3. Jak to funguje v Česku se silničními závody? Existují různé divize v rámci české ligy a nebo všichni jedou spolu?

    Moc děkuji, rad se podělím s mými zkušenostmi z Irska a irské silniční cyklistiky, pokud ma někdo nějaké otázky.

    0 0
    • Rora13  

      Nikdo nic?

      0 0
    • Polopol  

      Tak asi záleží na jaké úrovni jezdíš, kolik je ti let atd…

      O Irsku napiš, já bych si rád přečetl, jak to tam funguje. Úroveň, zájem, typy závodu atd.

      0 0
    • enzzo69  

      To už jsou tam všechny odstíny doladěny? :-)

      0 0
    • Rora13  

      Díky za odpovědi. Co se tyče mé osoby, tak jsem na úrovni A3 v Irsku (Divize A1, A2, A3 & A4), Zwift A (nejlepší Zwiftpower ranking kolem 190 points), FTP kolem 4.8 W/kg, věk 29 a trenuji druhym rokem pod irským trenerem. Prikladam kdyztak best ever power curve. Rad bych si našel tým na víkendové dlouhé jízdy a pokud možno tréninky během týdne a závody. Díky tomu, ze mam irského trenéra, tak si myslím, ze bude lepší přejít k někomu v Česku. Zkousel jsem kontaktovat Tomáše Konečného, ale nějak to nevyšlo. Je v ČR jiný, podobný, kalibr? Jak v ČR funguji závody? Je tu více kategorii u silnice?

      V Irsku je cyklistika velice populární a většina týmu je na amatérském levelu. Skoro každá menší vesnice/město má svůj cyklistický tým, který má většinou pravidelně víkendové vyjížďky plus závodní tým, který trénuje spolu i během týdne. Co se tyče závodu, tak jsou většinou krajské soutěže (například v mém kraji Westmeath to je Midland League), které jedou během všedních dnů (večer) a národní soutěž, která je rozdělena do čtyř divizi. Každý tým v Irsku muže pořádat svůj GP závod, pokud splňují požadavky irského výboru. Během roku kluby pořádají taky charitativní jízdy, které jsou během sezóny cca každý týden pro lidi, co nemají rádi závody.

      0 0
      • Melvin  

        V každém větším městě jsou společné vyjížďky (tréninky). V Brně, pokud se nepletu se jezdí od Olympie. Konkrétní dny ti napíše někdo z místních. V sezóně se jezdí přes týden pravidelné závody na Masarykově okruhu. Dny ti určitě taky někdo napíše. Jinak nevyšší liga je zde Český pohár. Pak se jezdí regionální soutěže. U nás na Moravě, je to Moravský pohár, SPAC a Jesenický šnek (MTB i Silnice). Do toho se jezdí ještě seriál silničních maratónů, kde často jezdí i profíci.

        0 0
      • gerrard  

        Nejake amaterske kluby v Brne jsou, treba www.oca.cz. Jen tech zavodu na silnici je tu minimum, ja myslim, ze ti v JM budou stacit prsty jedne ruky. To uz je lepsi MTB.

        0 0
      • milan.v  

        Tak kontaktovat zrovna reprezentačního trenéra bylo hodně odvážné, navíc v jeho případě tipuji na odměřený přístup ke každému/všemu, co mu nic nepřinese, aspoň se tak už dlouho profiluje…

        Je otázka, co si představuješ, například by tě mohli vést trenéři na dálku přes Training Peaks – Karel Martínek, Jan Falge,…

        K tomu ani nepotřebuješ klub, ale asi chápu, že jsi zvyklý jezdit ve skupině, tam se toho celkem dost dá dělat s větší chutí…

        1 1
        • gerrard  

          Tak i Konas je v TP, jako trener. :) Jen na to asi nema moc cas.

          0 0
          • milan.v  

            Tak i ti nejlepší profesionálové musí nahrávat své jízdy/tréninky na Training Peaks, pak je trenéři ve World Tour/Pro Tour/Kontinen­tálních týmů, případně reprezentační analyzují, takže i on, to je zkrátka trend a velká pomůcka pro všechny, když trénují na dálku… Pak už si jen průběžně volají a řeší další detaily…

            Čas má člověk na to, na co si ho chce najít, takže když ho máš omezeně jako každý, je to otázka priorit…

            Nedávno jsem četl, že například Daniel Turek trénuje také pár svěřenců, to mi přijde zajímavé…

            1 1
            • milan.v  

              Trapné, jak ten jeden a ten samý člověk dává všem mým, i naprosto neutrálním příspěvkům s obsahem, palec dolů…

              Jsi duševní chudák, že se k tomu ani neumí vyjádřit, resp. se chovat jako chlap… ;o)

              1 5
            • Rora13  

              Jasne no, na tohle jsem taky zvyknuty. Treninkovy plan mam v Today's Plan kalendáři (jizdy, S&C, telocvicna), kde se to automaticky synchronizuje po dokončení a potom to můj trenér analyzuje a dava mi feedback + cca týdenní/dvoutydenni konzultace. Koukám, ze borci z cyklotreninku jsou kapacity skoro všichni, tak zkontaktuju jednoho z nich.

              0 0
      • Polopol  

        Obecně závodu na silnici u nás nějak moc není. Je problém si vybehat povolení u úřadu. Striktně rozdělené výkonnostní úrovně taky nejsou. Jak tady někdo psal, Moravský pohár, slezsky pohár, pár marathonu, závody na Masarykově okruhu. Sem tam nějaký jednorázový závod. Vic toho na Moravě nebude.

        Mnohem lepší je to u mtb padesátek. Můžeš v relativně blízkém okolí závodit každý víkend od jara do podzimu. Technika je tam minimální, takže přechod ze silnice není problém.

        Co se týče trenérů, tady asi skoncis u nějakého online kouče. Na denní bázi toho v tvojem věku asi moc nebude. To je spíš pro mládež. Online trenérů je spousta a najdeš mezi nima určitě kvalitní.

        Jak bylo zmíněno, skupinu na švihy si najdeš v kazdem městě. Přímo Brno neznám.

        0 0
        • nomecz  

          Pokud Brno tak bych se poptal ve Favoritu

          0 0
          • gerrard  

            A co by tam mel hledat? Na cykloturistu nevypada a jinak je tam jenom elite.

            0 0
            • nomecz  

              Nemyslim ze by jezdil s elitakama ale poptat se treneru jestli sou nejake moznosti individualni spoluprace …

              0 0
              • gerrard  

                :) OMG

                0 0
              • Rora13  

                Ti mi ani neodepisuji ve Favoritu a Dukle. Zkoušel jsem, jestli třeba nemají nějaké podskupiny Elite tridy, ale asi ne :)

                0 0
                • gerrard  

                  Prosimte pro vsechny Favority, Dukly, Prostejov, topforex si totalne nezajimavy. Kdo ti radi se tam ozvat, naprosto netusi, jak to tam funguje a jen placa do vetru. Tam neni prostor pro amatera, maximalne tak jako solich za penize pro nektereho z treneru, ale na nekoho jako ty nejsou zavedeni a ozyvat se tam je uplne zbytecne!!! Ma smysl zkusit nejaky amatersky tym, jako je v Brne treba uz zminovane www.oca.cz, kde delaji presne to co chces. Testy, trenink, trenerske vedeni. Nebo nejaky jiny, ono se neco po republice najde.

                  0 0
                  • gerrard  

                    A kdyby te zajimala draha, tak akademie drahove cyklistiky v Brne.

                    0 0
                • žvejk  

                  Oni se zaměřují hlavně na U23 pro ně jsi starý a neznámý. Pokud hledáš trenéra tak, Petr Hampl , který do letoska jezdil právě za favorit Brno skončil a mimo jiné začal trénovat jiné cyklisty. Můžeš se zkusit domluvit s ním , nejspíš zatím nebude dráhy, měl bys tam full servis a zkušenosti má… Jinak bych zkusil ten cyklotrenink.

                  Co se týče závodů, je ta silnice spíš bída a k smíchu. Na ČP si asi neškrtnes a okresní závody jsou fakt srandy a taky o hubu často… možná ty maratony , ale těch strašně ubylo.

                  0 0
    • McBlacky  

      Zkusil bych Karla Martinka, dela to v CR nejdele a konzistentne kvalitne.

      Takovy jako alltraining zacali kopirovanim jeho planu pro svoje sverence ;)

      Co se tyce zavodu, silnicni scena tady prakticky neexistuje. Nebo ne takova jako jinde na zapade a to nemyslim ani extremy typu IT, FR kde to je super.

      Majorita hobby a amaterskych teamu je v MTB a i to posledni roky je na ustupu, proti vrcholu cca 5–7 let zpatky.

      0 0
      • Rora13  

        To abych se začal koukat po MTB kole, jak to tak tady ctu. Dostal jsem doporučení na nějaké amatérský závody na Brněnsku + zkusím zkontaktovat nějaké tymy, co jezdi Česky pohár, třeba budou mít volné místo.

        0 0
        • mr.nikdo  

          V Brne se jezdiva v tydnu XC.

          O vikendu Pohar Drahanske Vrchoviny. Tez XC.

          0 0
      • Melvin  

        Jo ty časy, kdy se člověk musel hlásit na některé bikové závody i několik měsíců dopředu jsou pryč. Teď letí spíš běhy v horách. Jinak u nás na severní Moravě, je těch silničních závodů pořád relativně dost. Počítám někde mezi 20–30 závody za sezónu. Jinak poslední dobou některé závody zanikají, ať z důvodu, že už není kdo by to pořádal, nebo z důvodu organizace (uzavírky, povolení atd.).

        0 0
    • Enron  

      Já s alltraining moc spokojenej nebyl. Nejsem na žádný úrovni a i když jsem tam absolvoval zátěžový test,tak mu přišlo že ten plán byl na mě moc těžkej. V podstatě jsem byl dopředu varován bratrancem že Vojta to má hodně jako business. Prý ty plány moc nemění i vykonnostnim cyklistům.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.