• Lomivan

    Zdravím všechny,

    po přechodu na 1×11 mi doma zbyla celá sada řazení (kromě klik) 2×10 a snažím se ji prodat za symbolických 1100Kč. Zájemci by byli, ale když jim řeknu, že kazeta má najeto do 4000km a ostatní věci asi 7000km, tak mě skoro každý napadá, že je to na odpis, atd… Než jsem to však z kola sundal, neměl jsem s těmi komponenty problém (dokonce jsem nakonec seřídil i přesmykač s kterým jsem se trápil…)

    Proto se chci zeptat, jaká je životnost přehazovačky? Co mám doma kola, tak kromě toho, že jsem chtěl upgradovat ,tak jsem snad žádnou neměnil, protože by byla porouchaná (maximálně kladky), kamarád má kolo staré 15 let, najezdí okolo 2tis ročně a kromě jedné výměny patky, má stále původní hazku… To je opravdu přehazovačka za 7tis km na odpis??? Pomalu se na tom kole bojím jezdit, abych nemusel každým rokem měnit komplet sadu řazení :D Zajímalo by mě, jaké máte zkušenosti s výdrží přehazovačky vy.

    0 0
    • Johny.Merida  

      Hazka vydrží.

      0 0
    • waters  

      Bazarovou kazetu +4000km si na kolo nedá nikdo ani zadarmo… u přehazky taky zaleží, jestli si při dojetí shazoval na nejmemší pastorek a náhradní kladky stojej třeba 600,–Dnes je komponentů mraky. Tohle se špatně prodává.

      0 0
    • Mereck  

      Hazka vydrží (pokud jsi jí nějak nedával čočku), ale dřív bude třeba vyměnit rolničky. Jelikož za rolničky dám cca. 300 a fungl novou hazku komplet koupím za cca. 1000, asi bych do bazaru nešel.

      Kazetu po 4000km můžeš leda vyleštit a pověsit na zeď jako dekoraci.

      U klik záleží na stavu (oděrky a tak) Jako kupující bych rovnou počítal +několik set korun za nové převodníky, čili zase otázka, jestli raději nekoupit fungl nové kliky komplet s převodníky.

      Prostě bych si pohon po 4000km asi nekoupil možná s výjimkou té hazky (za pár šupů)

      0 0
    • novas752  

      Moje 9spd přehazka XT M772 řadí po ± 23 000km jak za mlada. Kladky 1× měněný.

      0 0
    • Singlespeed  

      Přehazka vydrží bambilion kilometrů. Ovšem otlučenou ji nikdo nekoupí ani kdyby byla stará jen týden. Jetou bajkovou kazetu taky rozumný člověk nekoupí, jetý přesmyk si na nové kolo taky nikdo nedá a na starší zase typ bez objímky nejde namontovat. 2×10 páčky si na nové kolo už dnes nikdo nedá, na starší jsou bez objímek nepoužitelné. Takže není divu, že tvoje věci nikdo nechce. Jsou de facto nepoužitelné.

      0 0
      • Lomivan  

        Me je jedno jestli to prodam nebo ne, byli lidi co by koupily jen přehazovačku a kdyz jsem jim napsal ze ma cca 7000km najeto, tak delali jako by byla dvakrat po smrti, coz me celkem zarazilo… Proto jsem chtel znat i nazor ostatnich, protoze z mé zkušenosti si myslim ze to pro prehazovavku nic není… Jestli to neprodam, tak sezenu ram a postavim zene kolo a i ta kazeta ji vydrzi aspon 10 let 

        0 0
      • Jakobo  

        Presne tak. U hazky i kazety jde o to, ze nikdo poctive nerekne co to ma za sebou. Nebo naopak kupujici nebude verit.

        U kazety je to asi jasne a u hazky zase pokriveny paralelogram a ulozeni cepu, staci jednou chytit klacek nebo namotat hazku do vypletu a uz nikdy nebude/nemusi byt 100% rovna. Srovnat paralelogram je tezke, zkousel jsem parkrat, nekdy se podari a nekdy ne. U vintage hazky to ma cenu, do hlavniho cepu 10 mm osu, misto raminka zasunout 9 mm, tady to stahnout sruby nejde. Par jsem jich narovnal, treba Ultegra 6400 namotana do vypletu mne praskla. Pokrivenou hazku soucasnych dostupnych rad, kterou mohu koupit radeji koupim novou.

        Jinak souhlas, ze zivotnost neni limitujici. Pokud hazku neznicim driv se asi rozpadne ram nebo bude pohon moralne hodne zastaraly. Ikdyz nezda se, ale u vetsiny starsich hazek, co jsem kontroloval se paralelogram pri pohybu rozbihal.

        0 0
    • Espen  

      Nepíšeš jaká je to sada. Na podzim jsem takhle jeden komplet po přestavbě koupil. Páčky Deore 2/3×10,hazka SLX s brzdou,přesmyk Deore, kazeta, řetěz za 400,–Kč. To jen pro představu.

      0 0
      • Singlespeed  

        Má to v inzerátech. Přehazka vypadá už solidně otlučeně. Cílová skupina bláznů, co koupí oloupané XTéčko je zřejmě poměrně malá.

        0 0
        • waters  

          Lomi promiň, takhle přehazka je podle vzhledu uplně spustošená:) Takhle nevypadá ani moje přehazka 2×10 z roku 2012 a to jsem na ni tři roky zavodil:)

          0 0
        • Espen  

          Párkrát o tu hazku někdo opře jiný kolo a je to hned. Spodní kladka vypadá v pohodě, viděl sem horší. Ani ta kazeta nevypadá po smrti. Zas za 1100, – to není špatná cena.

          0 0
          • Lomivan  

            No prave ze jsou osoupane hrany, z toho hliniku je to pryc hned… A kdybych to nefotil s bleskem tak to vypada jinak

            0 0
    • Smazaný účet  

      Nevím co řešíš, když tady u místních licitátorů udám nepoužitou komponentu za 50%, tak jsem rád.

      0 0
    • Ice601  

      Nic si z toho nedělej já se tu snažil taky prodat komplet xt 2×10 a nikdo to nechce… Asi je to teď fakt neprodejný…a to to mám si myslím v trošku lepším stavu…:-)… Ale mě se ani nikdo neozval, až za na jednoho, který to chce ale pořád s ním nejde obchod dotáhnout do konce…:-D

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.