Zadost o radu nejen s klikama vase zkusenosti

29 nepřečtených
  • saintjv

    Ahoj vsichni, potreboval bych poradit ohledne nejen klik pro myho mladyho. K jeziskovi mu prijde prijde cca tenhle krasavec:

    https://www.trekbikes.com/…187600-2017/

    Vim ze ted mu to kolo bude jeste trochu velky. Ale jeho sen je celopero a myslim ze za rok ho dororoste, tak jsem nechtel kupovat po roce zas novy.

    Ted meri 147 a rozkrok ma 68. A ted co potrebuju.

    1.Na kole jsou kliky co meri dira-dira 170mm. Je to ok?

    2.Mam doma stary 26 kola, ma smysl je tam zatim prehazovat nebo spis na to jen poridit uzsi gumy? Premyslel jsem o kombu ardent/ardent race 2,2.

    3.A posledni riditka. Ted tam jsem 780 coz je kokotina. Jaka sirka alespon cca by pro nej mohla byt ok? Tyhle asi sundam a seriznu nejake starsi co mi zbyly.

    Dekuju vsem za tipy a rady

    0 0
    • PavlikXSS  

      Davam tu jen komentář, bo se teším na zdejši diskuzi 

      0 0
    • michomin  

      Tím „cca tenhle krasavec“ máš na mysli, že Ježíšek může přinést úplně jiné kolo? Pak by nemělo smysl něco řešit.

      Mimochodem, ty máš doma stará 26" boost kola a nějaká stará řidítka s průměrem 35 mm?

      0 0
      • jonti  

        Predstavec vymenit uz neni problem.

        0 0
      • saintjv  

        No cca protoze na tom planuju par zmen. Jimak ted je to v tovarnim setupu.

        Nemam boosty na 26, da se to vyresit podlozkama.

        0 0
        • kejda  

          Počkej, psal jsi, že máš doma 26" kola, ale ten trek je 27,5", ne?

          0 0
    • Markony  

      Jako reklam dobrý.

      0 0
      • saintjv  

        Reklama? proc jako reklama? Myslis na kolo ktere se uz neda skoro sehnat:)? Ok pak teda reklama:DD

        0 0
    • kejda  

      Moc hodný ježíšek, k nám se chystá taky, ale s 24" Transition.

      1. Můj mladej má rozkrok cca 57 a kliky mu vysly na nějakých 147 mm, takže ty 170 mm na výšku 147 cmbudou asi OK, možná, vzhledem k tomu, že je to Sram tak zkus třeba 165 mm, ale chtělo by to změřit.
      2. Starý kola na tak pěknej bike??? Ten trek není XC, nech mu tam ty 2,4 a bude si lebedit v terénu na papučích
      3. Rodle opět podle ramen, ale tipoval bych mezi 680–710 mm max.

      No a na závěr, je to v tom setupu docela těžký, možná bych zvážil vyměnit kola, prodat je komplet jako nejetá a zkusit ušetřit aspoň kilečko na rotujícíh hmotách.

      0 0
      • saintjv  
        1. ok diky tohle zkusim nekde vyzkouset.
        2. nevim prislo mi to jen jako napad. Jen ty gumy urcite vymenim protoze sou tezky uplne zbytecne.
        3. ok zksuim tu sirku podle ramen.

        O tech kolech premyslim ze to strelim dokud jsou fungl novy. Jsou bytelny jaako fest, je fakt ze to je fakt na jeho vahu zbytecne. Pokud bych je strelil zapletu neco na jeho vahu.

        Jeste jednou diky

        0 0
        • kejda  

          No gumy mají 880 gr. V 27,5" seženeš určitě lehčí, ale úspora bude tak 100–150 gramů na kole, to asi smysl nemá, už vzhledem k tomu, že ty nový kola sice prodáš, ale budeš muset slevit, takže tě nové light pláště budou ve finále stát 2,5 litru jeden…Jestli to za ty gramy stojí, nechal bych mladýho to sjet a pak řešil lehký pláště. A jak správně psal kolega nade mnou, Trek je boost, na to ti nějaké staré ráfky bez bastlení s podložkami psaovat nic moc nebudou. Pokud to chceš předělávat a odlehčovat, tak bych začal asi koly. Aby ses dostal na řekněme 11–12 kilo, musel bys začít od rámu a ladit od začátku.

          0 0
          • saintjv  

            no ty ardenty vazi 650 1 guma takze to je 450g na dvou, – duse to bude nejakych dalsich 200–300g dolu ne?cil by mel byt neco okolo 12kg. to znamena shodit 2 kg. skoro kilo budou jen duse a gumy. Pletu se moc?

            0 0
            • kejda  

              No já ti nevím, díváš se na správný gumy?? Ardenty váží v TL verzi 27,5×2,25 EXO 708 gramů. 450 gramů plášť, to jsem ještě neviděl a nechám se poučit…

              0 0
    • Smazaný účet  

      Gumy mu dej poradne, hlavne hruby vzorek…to kamosi oceni a bude za frajera!

      0 0
      • saintjv  

        :)) hele rekl bych ze to v jeho okoli zatim neoceni nikdo krome me:D a to co tam je ted je fakt overkill jako prase..

        0 0
    •  

      moje zkušenost- nepodceŇovat q-faktor! Pokud na tom kole bude jezdit hodně! Upřímně jsem se sděsil, když jsem mladýmu koupil kolo 24" a mělo větší „rozchod klik“ než mám já na horáku! Jako mladýmu klukovi „po.urvit“ kolenní klouby ? tak to opravdu ne…(kolo Author) ..a o tom, že kliky byly 175 mm raději pomlčet!

      0 0
    • Strakááč  

      A co mu koupit dartmoor blackbird junior?? :) full.. na 26tkach s hezkou geo.. urcite by na tom zachbilku radil.. je tam doporucenej zdvih 130–150mm.. rekl bych pro nej jak delany.. :) bylo by mu to fajn dost let.. s hlavne bys za to nedal takovy prachy… a kvalita to taky je :)

      Jinak co si pomatuju tak to ma docela kratkou CS.. a reach 365mm ale je to novinka 2018 a nevim kdy to prdnou do prodeje.. :)

      0 0
      • saintjv  

        Já to kolo mám už doma, je to vyřízení reklamace mého 10 starého treka fuel ex za což klobouk dolu před dovozcem. Takže na výběr moc nebylo… takže spekulovat nad čímkoliv jiným je zbytečný.

        0 0
      • kejda  

        To je moc pěknej rám. Koupit ale jenom rám a poskládat, protože hotový kolo, co prodávají váží 14,6 kg, a to je dost brutal…otázkou je, co to bude stát. rám by se měl vlézt do 15 litrů, a to jde.

        0 0
        • Strakááč  

          je to těžký jako dost no, ale když se podíváš, na čem je to postavený, nic lehkýho tam extra nejni, pláště těžký ale aspoň to bude držet.. :D vidle težká, rám je celopéro.. tam se najde něco navíc, kola budou taky vážit víc než klasický enduro dražší.. a to se nasčítá strašně rychle takže to má váhu uplně normální spíš trošku těžší.. o kilo míň by to bylo supr :D

          https://www.youtube.com/watch?… maj nový video o nich :) jinak osazení nejni nic extra teda.. ale pořád je to pro děti a na naučení atd atd a ty to jak co má fungovat řešit tolik ebudou podle mě..

          0 0
    • gerrard  

      Ten ram bude jake velikosti, kdyz pises, ze do nej doroste?

      0 0
    • Pán z Dubu  

      Kliky Sram 155 mm https://www.koloshop.cz/…-32-z.-.html

      Jestli mladej bude mít i jiné méněterénní pojížděcí kolo, pak tohle může brát jen tam, kam patří a záplety bych neřešil. Pokud bude kolo jediné, zvažoval bych další pojížděcí záplety a terénní nechal do terénu.

      Ad řidítka) Asi si řekne sám. Jestli máš vícero starších můžeš postupně přidávat např. 620 mm, až povyroste 680. Užšími vstupními řidítky se dá trochu korigovat zatím nadměrný rám.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.