Pietro, trpka zkusenost a zadost o radu

42 nepřečtených
  • orm

    Ahoj,

    rad bych se podelil o svuj pribeh s firmou Pietro a s panem Waśniowskym. Rad bych znal nazor treti strany, pripadne bych uvital radu, jak situaci resit. Kdyz se k tomu vyjadri i pan Waśniowski, tak budu rad.

    Nechal jsem si u firmy Pietro udelat ram a nalakovat vidlici. Historie je pomerne slozita a dlouha, bez mala dva roky.Tento ram se ted marne snazim nekolik mesicu od pana Waśniowski ziskat. Dockavam se, ale jen slibu a ruseni dohodnutych terminu, ale ke svemu ramu a vidlici se nemohu nijak dostat. Posledni kontakt s panem Waśniowski byl ten, ze mne sliboval, ze mne to 16.6. osobne doveze do Brna. Sms o tom mne poslal odpoledne. Pan Waśniowski nejen, ze ten den neprijel, ale ani se neobtezoval poslat jakou koliv zpravu, abych na nej nemusel do noci cekat. Psal jsem mu pak email, kde jsem mu napsal, ze si proto kdykoliv prijedu nebo at mne to posle postou (cemuz jsem se ze zacatku chtel vyhnout, protoze pri prvnim predani byl ram spatne udelany a chtel jsem to resit osobne s nim), ze jinak odstoupim od smlouvy. Na email jsem nedostal zadnou odpoved. Ze zacatku jsem to tak bral, ze pan Waśniowski ma jiz jinou praci (stal se profesionalni vojak) a vyroba ramu pro nej neni jiz prioritni, tak jsem byl trpelivy, i vzhledem k historii. Ale pohar trpelivosti s jeho chovanim u me jiz pretekl a jeho chovani povazuji za hulvatske. Uz tim nechci dale ztracet cas, ale zaroven nechci prijit o tech ca 15KKc, ktere v tom mam, tim, ze bych to cele odepsal, i kdyz je to samozrejme moznost.

    Kazdopadne nevim jak to resit. Vsechny trumfy ma na sve strane on. Ma me veci, ma me penize, smlouva je koncipovana tak, ze pravni spor bych asi nevyhral. Pravnikum jsem se zatim chtel vyhnout. Prisel mne, a stale bych chtel verit tomu tomu, ze stale je, slusny clovek, ktery ma jen nejaky aktualni problem. Kazdopadne stavbu kola mne to uz znechutilo, ze uz stejne nebudu stavet.

    0 0
    • Spider_29  

      Bez ohledu na smluvní ujednání (která mohou v případě jejich nápadné a zjevné nevýhodnosti být soudem zrušena) platí, že pokud ty máš veškeré své závazky vůči němu v pořádku, musí ti on po předchozí výzvě a poskytnutí rozumného termínu (což podle tvých slov proběhlo) vydat buď rám nebo peníze.

      Obrátil bych se na soud. Bez něj se podle toho, co píšeš, těžko domůžeš.

      Tedy pokud je věc ryze tak, jak jsi ji podal.

      0 0
    • -b-n-x-  

      No a nemohl mit treba nejakou nehodu, nebo nemohlo se stat neco jineho zavazneho, proc od te doby nekomunikuje?

      0 0
      • orm  

        To je samozrejme mozne od te posledni komunikace, proto to nechci hrotit a treba ho tu nekdo zna a rekne mne vice, ale ten problem s predanim, pomalou komunikaci a slibama se tahne nekolik mesicu, respektive tento znak chovani pozoruji od zacatku.

        0 0
    • Smazaný účet  

      Mám podobnou zkušenost, ale rámu jsem se nakonec dočkal a najel jsem na něm zatím cca 1000 km. Bohužel je zřejmé, že firma Pietro postrádá nejen seriozní vystupování, ale i potřebné know-how. Když jsem vlastní chybou zrušil patku a protože patka je z nerezu nejen patku, která se pouze pokroutila,ale i vše kolem – řetěz, hazku, lak, výplet, na email s dotazem na možnost zakoupení nové nereagoval (jakákoli komunikace byla často na dlouho…). Nakonec jsem sehnal podobnou. Těch problémů s rámem ale bylo víc (napoprvé špatně provedená zadní stavba – opraveno, nedodržená geometrie, což jsem zjistil až po osazení, nesmyslně nízko umístěná opěrka bowdenu přesmykače – nepoužitelná, levá zadní patka, kterou jsem musel rovnat, chatrný lak) o době čekání nemluvě. Rám nakonec asi skončí „ve sklepě“ nebo to někomu dám na hraní. Někdo by se soudil (na tom klukovi si ale sotva někdo něco vezme), já to beru jako ne zrovna levnou životní lekci… Držím palce, ať se dočkáš funkčního rámu.

      0 0
      • orm  

        Tech 15KKc, ktere mne to zatim stalo za ram a vidlici jsem jiz odepsal. Jen nemam rad, kdyz se mnou nekdo vyjebava. Podle aktualni informace ta firma jiz defakto neexistuje.

        0 0
        • Smazaný účet  

          Byly s ním dva rozhovory ve Velu, v tom posledním si stěžoval, že si toho nabral moc a měl nějakou krizi… Z komunikace s ním bylo po čase jasné, že dostat funkční rám je výhra. Nabral si zakázky a nebyl schopen je vyřizovat. Já jsem byl rád, že jsem po první reklamaci dostal použitelný rám, byť s jistými nedostatky… Další reklamace už jsem ale neřešil, jednak jsem chtěl jezdit a pak mi přišlo s ohledem na jeho „spolehlivost“ riskantní vůbec „dát rám z ruky“.

          0 0
    • orm  

      Aktualni stav je takovy, ze jsem dostal od pana Waśniowski sms jako odpoved na moji sms, ze na stare podnikani uz nema absolutne zadny cas, nevi kam skocit a ze bude ted mesic mimo, ale kdyz mu zaslu adresu, tak zaridi odeslani ramu po nekom. Pokud bych nebyl spokojen, ze mu to mam poslat zpet a on mne zasle penize.

      Adresu jsem zaslal a uvidim jak to dopadne.

      0 0
      • Spider_29  

        Dej mu jasmy termin a rekni, za jakmile nedodrzi, predavas soudu.

        0 0
        • orm  

          Jsem asi naivni, ale ja porad verim, ze jako profesionalni vojak toho casu uz moc nema, zvlast kdyz je poslou nekam na cviceni a ze me neklame. Pockam do pristiho tydne a pak poslu doporuceny dopis. Prozatim to beru tak jak to je.

          0 0
        • orm  

          Napsal jsem mu termin patek 22.7. Do te doby to nebudu nijak resit. Pak uvidim.

          0 0
      • MirosPikos  

        Rám vůbec nemá, jen se tahá o čas. Chtěj peníze a to tak, že včera bylo pozdě.

        0 0
        • orm  

          Ram existuje, videl jsem ho na zivo :-). Moje vidlice, kterou jsem tam vezl na lakovani snad take :-)).

          0 0
    • Barak  

      Nebudes-li to resit silou (pravnik, COI, zivnostensky urad atd.) nemas podle me sanci se toho domoct. Tohle je klasicky chovani, kdyz je nekdo zadluzenej az po usi a vytlouka klin klinem. Kombinace slibu, vytacek, spatne komunikace, delani mrtveho brouka…

      0 0
    • Datel Stepní  

      V rámci sjednocení evropského spotřebitelského práva vznikla napříč EU organizace, která je schopna pomoci při sporech s prodejcem. Najedná se samozřejmě o soud (i s tím jsou asi schopni pomoci), ale spíše něco jako prodloužení ČOI do zahraničí.

      Na jejich stránkách je formulář, kde co nejlépe zdokumentuješ veškerou komunikaci s prodejcem, platby atd… Prostě aby bylo na první pohled zřejmé, že máš pravdu ty. Oni kontaktují příslušné orgány v dané zemi (něco jako ČOI) a ti pak kontaktují prodejce s žádostí o vysvětlení.

      Pokud prodejce kontaktuje jejich místní kontrolní orgán a tím, že je o případu dobře informován, dojde většinou k rychlé nápravě. Pokud jej kontaktuješ ty ze zahraničí, má tendenci to zakopat pod koberec.

      Sám jsem to využil při sporu s prodejcem v Německu, který nedodal zboží a přestal komunikovat.

      Poté co ho kontaktovala místní ČOI, byly peníze rychle zpátky.

      Jo a je to zdarma.

      stránky: http://www.evropskyspotrebitel.cz/

      0 0
    • orm  

      Tak slovo bylo dodrzeno a v patek 22.7. mne ram s vidlici dosel. Ten den jsem odjizdel na dovolenou a dnes se vratil, takze jsem to zatim nemohl poradne prekontrolovat, ale alespon je to doma!

      0 0
      • alinceb  

        Hmm, bylo mi divný, že jsme o Pietru dlouho neslyšel/nečetl. Teď už vím proč. Je to pro mě docela zklamaní. Sice nebyl tak precizní jako třeba Tom Kutín, ale neměl špatně našlápnuto.

        Rám dorazil opravený nebo v původním stavu?

        0 0
      • alinceb  

        Hmm, bylo mi divný, že jsme o Pietru dlouho neslyšel/nečetl. Teď už vím proč. Je to pro mě docela zklamaní. Sice nebyl tak precizní jako třeba Tom Kutín, ale neměl špatně našlápnuto.

        Rám dorazil opravený nebo v původním stavu?

        0 0
      • alinceb  

        Hmm, bylo mi divný, že jsme o Pietru dlouho neslyšel/nečetl. Teď už vím proč. Je to pro mě docela zklamaní. Sice nebyl tak precizní jako třeba Tom Kutín, ale neměl špatně našlápnuto.

        Rám dorazil opravený nebo v původním stavu?

        0 0
        • orm  

          Podrobneji jsem nemel cas to kontrolovat, ale podle letmeho proletnuji je ve stavu v jakem by mel byt, tj. opravena barva a dodelane navarky na bowdeny, ktere tam nebyly. Jako bonus mne prisla nalakovana vidlice. Za lakovani si nic nerekl.

          Ano, je to zklamani, ale co uz, posunul se jinam. Zpetne si rikam, ze jsem si mel priplatit za Singlebe. Takhle s tim byly jen starosti a zbyla nechut ten projekt dodelat.

          0 0
          • alinceb  

            No, tu nechuť znám. Taky už mám škoro 4 roky u kamaráda na nalakování rám a vidlici. Je to ocelák na 26" kolech se SIDem a já už ho vlastně ani nechci…

            0 0
          • Smazaný účet  

            Přesně. Já jsem si do Singlebe i napsal, ale odradila mě tehdy dlouhá dodací lhůta… Nakonec jsem ani v tomto směru nedopadl o moc lépe. Rám od Pietra už jsem odstrojil a komponenty přeskládám na hliník svařený robotem na východě.. Prostě jsem k tomu rámu neměl „nejlepší vztah“ a taky jsem si na jaře spravil náladu pořízením něčeho lepšího, takže už jde vlastně o druhý bike, na který mám jiné požadavky.

            0 0
      • Kubiczech  

        Aspoň něco má dobrý konec… Pokud bys nestavěl a chtěl ses toho zbavit, ozvi se mi kdyžtak na email. Teda jestli jsem to špatně nepochopil. (:

        0 0
        • orm  

          Ano, uvazuji o prodeji, ale jeste jsem se na 100% nerozhodl, zalezi kolik bych za to dostal :-). Musim propocitat co bude pro me vyhodnejsi. Uvazuji o koupi hotovky, mozna author ronin, protoze cil kola se mne za ty roky posunul. Pokud budu precijenom stavet, tak ve vyrazne levnejsim duchu nez byl plan. Nova ultegra s hydraulikama, kterou jsem mel prichystanou pujde na bazar. Rozhodnu se do pristiho tydne. Pokud bych prodaval, tak budes prvni komu dam vedet.

          0 0
          • DaD  

            Kolik by jsi chtěl za ty hydrauliky Ultegra? Já blbec koupil krosku se Sramen a pěkně jsem si nasral do bot:(

            0 0
            • jIrI___  

              Co se ti na Sramu nelíbí?

              0 0
              • DaD  

                Když na to vlezu z jednice ze Shimana,tak mám sklony tlačit na velkou páku.Ta se však ani nehne a navíc si tlakem maličko přibrzdím:(

                Když si chci ověřit,že jsem na kazetě až nahoře jako u Shimana přimáčknutím páky,tak mi bohužel aktivně shodí kvalt o jeden dolů.To samé při ověření se děje i dole akorát že už mi zase aktivně nabíhá lehčí převod.

                Když řadím nahoru je nutné přemáčknout tu shazovací část a to při tak tvrdém chodu jako má tento Sram mi není vůbec příjemné.Prostě mi ten koncept osobně vůbec nevyhovuje a na kole to nechci.

                0 0
            • orm  

              Napsal jsem ti zpravu.

              0 0
    • Miky  

      Dobry den,

      V roce 2018 převzal Pietro bikes nový team lidí, kteří navazují na luxusní designové kousky původního Pietra, ale věci se mají tak, že děláme více specifické kousky jak z oceli, tak i z karbonu a chceme byt individulata. Individuální přístup = individuální požadavky = individualni řešení. Snad vytáhnete jmeno Pitro bikes zpátky na výsluní kde bylo do bod než Petr nestíhal uspokojovat trh a kdy se práce začala stavat rutinou…

      0 0
      • Cavendish  

        Na tahání na výsluní je pozdě…

        0 0
      • raw 4  

        Když to chcete tahat na výsluní tak ať to má úroveň…třeba začněte tím, že píšete bez překlepů

        0 0
      • Smazaný účet  

        Měl bych u Pietra stále ještě mít jednu nerezovou patku (hák) na přehazovačku. Bohužel mi ji jaksi nikdy neposlal, ač byla zaplacena. Respektive zaplaceno bylo logo na hl. trubce, které však na hotovém rámu nebylo, tak jsem mu napsal že logo oželím, ale místo něj bych vzal druhou náhradní patku. Bohužel bez odezvy… Takže máte-li ještě tu mou patku, prosím o SZ, já vám pošlu adresu, patku následně přepošlu stávajícímu majiteli rámu a zde vám poděkuji.

        Nevím, zda je v tomto případě rozumné na něco „navazovat“. Možná, když už máte ty parádní patky s „P“, by dávalo smysl vymyslet nové jméno značky rovněž začínající na „P“.

        0 0
      • McBlacky  

        Festka & Favorit inspired ;)

        0 0
    • Nickman  

      popcorn thread…

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.