• s c o t t

    Čaute, asik už tu takové vákno je,ale potřebuji konkrétně poradit. Nemohu se zbavit bolesti v oblasti beder,řek bych že to jsou přetížené vzpřimovače. Nepomáhá ani delší absence na kole,tudíž vylučuji špatný posed. Máte někdo nějakou rozumnou radu – či zkušenost jak se toho zbavit písněte? Rehabilitace a masáže nepomáhají. Momentálně se nemohu ani předklonit jaká je to bolest :( .Diky moc za rady

    0 0
    • Zlatka  

      Asi posilovat záda, zejména kliky by mohly pomoci. Já jich moc už nedám a proto mne také záda bolí pořád. :)

      0 0
    • Rychlej turista  

      A co takhle vyhřezlá ploténka? Je či není?

      0 0
    • Az29A  

      jaka bolest? ztuhlost po ranu, ktera po rozcviceni opadne?

      zkus se nechat vysetrit na bechtereva

      0 0
      • s c o t t  

        Po ránu jsou taky stuhlé,ale protažení nepomůže i přes bolest kterou musím při cviku překonat.Ten bechterev je co?

        0 0
        • Az29A  

          nic prijemneho

          http://cs.wikipedia.org/…revova_nemoc

          0 0
          • s c o t t  

            ted to čtu,ale to bych měl problémy ale i s klouby.

            0 0
            • Az29A  

              mam a problemy s klouby zatim nemam …

              0 0
              • s c o t t  

                mě spíš dělá problém pohyb( předklon v určité poloze asi v 45' předklon či rotační pohyb do stran),né když je páteř v klidu.

                0 0
                • Zlatka  

                  Třeba trochu levitovat, teda takové-to naklápějí lehátko by mohlo být dobré, hodně jej při bolestech doporučují.

                  0 0
                  • s c o t t  

                    v práci jsem se zavěsil hlavou dolů za kotníky a uvolnil páteř a nic :(

                    0 0
                    • Zlatka  

                      To nemá prý žádný účinek, když se to dělá jednou, nejlépe prý aspoň týden-deset dní za sebou na 1/4 hod. denně před spaním, pokud si to dobře pamatuji co mi říkal, když jsem na to vlezla.

                      0 0
                      • s c o t t  

                        a pomohlo to?

                        0 0
                        • Zlatka  

                          Mně za těch 5min. moc ne a více bych na tom asi tehdy ani nevydržela, měla jsem v sobě v Brně tři piva a dělalo se mi všelijak. :D

                          0 0
                          • Zlatka  

                            Myslím si, že je to dobrá věc, ale jediné nač bych upozornila, že se na to musí pomalu, žádné hrrrrrrrr, prostě postupně si zvyšovat úhel sklonu, aby nedošlo k nějakým potížím, protože si myslím, že to může i při neopatrnosti ublížit. Nejvíce bych si to tipla u obézních lidí a u těch co mají záda skutečně nějak nemocná, osteoporosa apod.

                            0 0
                            • s c o t t  

                              no,to lehátko má za účel asi uvolňovat páteř.Já jsem schopen na lavici co je cca 120cm nad zemí lehnout kolenama dolů a svěsit trup k zemi,zapřít se rukama o nohy lavice a uvolnit páteř.Ale pak nejde pomalu ani z lavice slézt,nevím čím to ale záda v bederní části začnou totálně bolet,ani narovnat se nejde. Musím pokaždé lehnout na zem a dát za urputné bolesti nohy za hlavu,aby se svaly protáhly.

                              0 0
                              • Zlatka  

                                Ty se takto mučíš, to snad ani není možné. Choď plavat, mně pak s plaváním pomáhá ležet dlouho v sauně na rozpálených kachličkách, nahřívat si záda.

                                0 0
    • Ondry  

      No já měl jednu sezónu bolest v oblasti beder, že jsem měl problém si zavázat jen tkaničky u bot. Za 14 dní u nějakýho fyzioterapeuta se to zlepšilo, cvičení břicha zad plus balanční cviky a elektroléčba a hlavní moje osobní zkušenost nedělej kotrmelce :)

      Jo a plaváním určitě nic neposereš.

      0 0
      • s c o t t  

        Jak prosím tě cvičíš záda a břicho? Máš i takové ty kolébky na posílení břicha?

        0 0
        • Ondry  

          dost primitivně o proti tomu co bych měl dělat, ale normální sklapovačky, ale nelehám si až na zem a ještě sklapovačky na šikmý břišní svalstvo a záda lehneš si břichem na zem a zvedám tělo na netu toho bude určitě hromada, pro cyklistiku jsou prej dost důležitý právě balanční cviky (který vůbec nedělám a jde to poznat) kdy se potom člověk tolik na kole nekymácí, cviky z balónem, ale klidně i bez, kde pro toho terapeuta není problém si tě postavit na lehátko do nějké šílené pozice a pak ti téměř jen foukne do ruky a ležíš. No a bavil jsem se s třema ani jeden neví co mi přesně bylo ale všichni jsou toho názoru, když to přeženu jak máš ochablý levý lýtko může tě z toho bolet třeba pravý rameno :)

          0 0
    • camillio  

      Nejdříve se musíš zbavit aktuální bolesti, jinak se nanejvýš rozbiješ úplně. Boď terapeut, nebo klid, až se to hodně zlepší ale nebude to ještě úplně pryč, dá se nasadit nějaké plavání. Já dostal radu chodit. Prostě hodně chodit, ono se to pohybuje a kupodivu se to fakt zlepšilo, pak už jsem to doopravil bazénem.

      No a potom, až bude klid, tak cvičit břicho. Většina lidí má tendence cvičit záda, protože přičítaj bolest jejich ochablosti. Jenže na kole drží polohu do větší části břišní svalstvo a to ještě především šikmé. Takže sklapovačky jsou sice OK, ale neřeší problém úplně. Celkem dobrý je kyvadlo, lehnout na záda, roztáhnout ruce, zvednout nohy a překlápět je ze strany na stranu (lopatky na zemi). Ani jedno ale nepřeháněj, rozhodně ne sklapovajdy ke kolenům (to se odrasuješ ještě více, cvičky z fitek nemaj rozum). Známýho táta, bejvalej kulturista (se zádama na maděru) mi radil přizvedávat lopatky, ale aby bedra zůstávala na zemi. Prej „nebuď tak blbej jak jsem byl já“ :-))

      0 0
      • s c o t t  

        Tak to nevím zbavím-li se aktuální bolesti.Záda bolí už permanentně pořád,někdy více někdy méně. Jak bolej méně hup na bajk a tradá což je asik chyba. Dost jsem je zanedbával asik 5 let jsem s nima nic nedělal,ale teď už nebolí jen 50% dní v roce ale 100%.Zajdu k obvodní ať mě pošle k terapeutovi a uvidím.

        0 0
    • TomT  

      Na tohle pomáhá dost suché teplo- suchá sauna, pak taky takový ty zahřívací gely, lampy a já nevím co ještě. Taky není špatný to plavání, ale neplaval bych prsa- při nich mě to vždy bolelo..

      0 0
    • česílko  

      Zdarec

      Já jsem zažil to samý.Ostrá bolest,která mě doslova paralyzovala.Potíže od základky.Zkoušel jsem snad vše.Plavání,re­habilitace,ma­sáže…A bez sebemenší úlevy.No nakonec to skončilo na 14 dní ve špitále neschopen jakéhokoliv pohybu.To mi bylo 23let,takže supr vyhlídky na lepší budoucnost.Doslova a do písmene mne zachránil kamarád,který dělal karate.Jde o to,že součástí každého tréninku byly protahovací cviky-strečink.Karate už nedělám,ale strečink ano.Od té doby obrat o 180.Prostě pohoda vánek.Takže mé doporučení zní:Protahovat aspoň 3×týdně(doporučuji naložit se do vany a poté protáhnout) a jak zde již bylo uvedeno:Záda v teple(nesmí prochladnout).Takže ledvinový pás.Nejhorší je to ze začátku.Nesmíš to rvát silou!!!

      0 0
      • winter78  

        Tak, tak. Chrbát v teple a žiadne prechladnutie, žiadny pot na chrbte a žiadny prievan. Stačí spať celú noc pri otvorenom okne a okamžite chrbát ráno cítim . Ja som bol 30 dní na maródke kôli chrbátu a z toho som sa 14 dní ani nepostavil z postele (len obtiažne som sa dotackal na WC) . A to som mal 28 rokov !!! Odvtedy tiež obrat o 180 stupňov v živote. Funkčné prádlo, žiadny pot, žiadny prievan, žiadny ventilátor počas tepla. Mám 4 ľadvinové pásy ktoré v chladnejších dňoch nosievam pravidelne aj na bike + rôzne chladivé a hrejivé emulzie…a musím povedať že to fakt pomáha.

        0 0
    • h4nz3k  

      Jak uz bylo receno, doporucoval bych protahovani, drzet zada v teple, pripadne nahrivat v horke vane a zacit posilovat bricho.

      mel jsem taky problemy s bolesti v zadech a od te doby co posiluju bricho tak je klid ale chce to posilovat s rozmyslem, jakmile zacnou zada bolet pri cviceni tak si dat pauzu…

      0 0
      • Hada  

        zkus Mrtvé tahy, ty jsou na záda super,zajdi si někam do posilovny tam ti je podrobně popíšou, bo kdybys je dělal špatně tak si spíš ublížíš jak pomůžeš…

        0 0
      • camillio  

        Čéče, s tou vanou bych si nebyl tak jistej. Pamatuju jak se mi švára (horník) smál že mě bolej záda a říkal památnou větu – hlavně ne mokrý teplo, zapomeň na vanu. Jsem si říkal že co mi bude nějakej takovej radit a že teplo jako teplo a světe div se, druhej den jsem byl rád že vůbec vylezu z postele :D Od tý doby na bolavý záda jedině „suchý“ teplo…

        0 0
        • h4nz3k  

          tak každýmu asi něco jinýho, mě pomáhalo prostě v tý vaně jen tak ležet a uvolnit se – svaly si trochu odpočnuly..

          každopádně mrtvej tah bych určitě nedoporučoval do začátku…

          0 0
    • Marskatin  

      RTG neukáže, co se děje uvnitř, pro klid duše bych doporučil vyšetření páteře magnetickou rezonanci. Problémy bederní páteře klidně mohou souviset s tím, že něco není v pořádku v páteři hrudní, může to být první vlaštovka závažnějšího problému. Nepodceňovat.

      0 0
    • Bafoon  

      bedérka mě trápí/la taky. Těžko říct po internetu co je příčinou u tebe ale já to řešil nějak takhle – 1.ortoped (negativní nález) 2.trenér(ka) s přesahem do fyzioterapie – 3×týdně 2měsíce a bylo to výýýrazně lepší. Kromě celkového posilování kladen důraz na vnitřní(hluboké) břišní svaly. Celkem trápení je odnaučit se nějaké vadné stereotypní pohyby, kdy přětěžuješ právě oblast bedérky respektive svalama bedérky nahrazuješ to co mají odmakat břišní svaly.

      Úžasná věcička je flowin :-)

      0 0
      • s c o t t  

        :) vnitřní svaly :) víš co mi poradila masérka,když jsem byl na masáži zad? Vzít partnerku a …:D jak se říká děláním těch šměšných pohybů se prý posilují vnitřní svaly pánevní.

        0 0
        • Bafoon  

          svatá pravda :-D ale to zas taky přetěžování (partnerky)

          0 0
    • Al07  

      Ahoj, pokud můžu doporučit nechej se vyšetřit rehabilitačním lékařem, poslat k němu Tě může obvoďák. V Holešově ordinuje MUDr. Mikulčáková (mimo rehabilitaci má i atestaci z neurologie) takže by měla poznat o co jde přesně, případně nechat udělat vyšetření pokud budou potřeba (CT, nebo nejlépe MRI), která to rozklíčují. Nebo to můžeš obejít nechat si předepsat rehabilitace u obvodní(ale píšeš, že rehabilitace nepomáhají???) Jinak v Holešově jednu šikovnou fyzioterapeutku znám, tak se kdyžtak ozvi.

      0 0
      • Zdeno Micio  

        Pokud už to je chronická dlouhodobá záležitost, tak bych doporučoval krom cvičení i akupunkturu a jógu. Ta bolest z něčeho vznikla, pokud je vyloučen špatný posed na kole. Ta příčina nemusí být hmatatelná a to žádný přístroj nezjistí u takovýchto vleklých chronických problémech. Myslím, že změna toku energie v postiženém místě může bolest a hlavně příčinu odstranit. Západní medicína často léčí jen důsledky, ale bohužel nejde hlouběji, což souvisí i s psychikou. Zkus kontaktovat třeba doktora Hnízdila v Dobřichovicích. Má blízko i k cyklistice (dělal lékaře profesionálním týmům v Itálii).

        0 0
        • Al07  

          Ano, on ale evidentně necvičí, nebo cvičí blbě. Jinak akupunkturu určitě ano, jógu bych asi bez toho abych ho viděl nedoporučil. Jinak MUDr. Hnízdil je borec.

          0 0
          • s c o t t  

            Dobřichovice jsou kapánek z ruky :( ,co se týče cvičení,tak to jsem těžce zazdíval.Nechal jsem to zajít asik dost daleko,teď pokud chci ty záda protáhnout tak pěkná bolest a nehledě na to vyřadí mě to ze života i kola na pěknou dobu. Zajdu za tou MUDr. Mikulčákovou,snad pomůže. Můžeš mi pls písnout i jméno tý fyzioterapeutky?

            Thx.

            0 0
            • Al07  

              Takže je to na poliklinice, jmenuje se to Fyzio Holešov, fyzioterapeutka je Jana Vašíková a pracuje tam v úterý a čtvrtek odpoledne. Tel. kontakt na tu rehabilitaci je: 739 469 655 Chvilku si budeš muset počkat má teď plno, ale vzhledem k tomu jak dlouho Tě záda bolí to snad půjde.. Ať se daří..A

              0 0
              • s c o t t  

                okej a dík,felčarka mi to už naordinovala, tak jsem se tam byl už lognout a potom k Mikulčákové. Hned mě tam nechtěla dát,že prej musím na nějakej ten „Pisaříkův stroj“ co tam maj.

                0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.