• Miikovec

    Ahoj hledal jsem odpověď na mojí otázku ale nenašel jsem kdyžtak se předem omlouvám.

    Chtěl bych začít trénovat na triatlon a chtěl bych pomoct s výběrem kola máte nějaký tip pro zařátečníka cena kolem 20 000 kč.

    Nejlepší by byl osobní výběr ale v libereci moc velkých prodejen neni co ja vim snad i do prahy bych byl ochoten jet kdyby to stálo za to :) předem děkuju za odpovědi

    a prosím o smazání predchozího topicu děkuju

    0 0
    • Smejči  

      Těžko takhle říct. Pokud chceš přímo speciála, tak asi nejlevnější je Merida Warp HFS 4. A nebo potom jakoukoli silničku (teď se najdou i pěkný slevy) a opatřit ji triatlonovým nástavcem, pokud je to nutný. Ale pokud jsi opravdu úplný začátečník, tak to jde i bez toho.

      0 0
    • o5majkl  

      Horko těžko bude mít někdo takovýhle kolo přímo na krámu… V normálnm shopu na něj asi nenarazíš. Předem bych obvolal a případně jel rovnou do Brna do Meridy :D a i kdyby měli, tak určitě netrefíš svojí velikost, určitě se dá domluvit nějaký vyzkoušení, ale záleží asi na ochotě…

      Jinak mě eště napadnul triexpert, ale co sem koukal na webu, tak maj klasický silničky a pak jen mrtě drahý časovkářský sety. Ale maj velkej výběr časovkářskejch nástavců na řídítka, ale taky nejsou úplně nejlevnější. Ale docela dobrý nástavce se daj pořídit od BBB.

      0 0
      • Miikovec  

        Stačila by teda normálni silnička a časem si můžou koupit nějakej dražší speciál :)

        0 0
    • martin_bakov  

      v liberci znam 2 vetsi shopy kerda sport a bradskeho ale jestli maji kola na triatlon to netusim…

      0 0
      • NovakJan  

        A jaky typ triatlonu chces jezdit? Časovkýřský speciál je povolen na ironmana a 1/2 ironmana. Na běžný triatlon v kratších distancích tzn. 1,5plavání-40 kolo- 10běh a kratší tě na tomto kole nepustí na start. Je tam povolená jízda v háku a z bezpečnostních důvodů jsou tato kola zakázaná… Když budeš zalehlej v hrazdě, pojedeš v balíku a před tebou začnou brzdit, tak nemáš šanci přehmátnout na brzdy. Kup si normální silničku!

        0 0
        • Miikovec  

          No nejdřív bych chtěl zkusit běžné tritlony a časem člověk uvidí kam se dostane a hledal by bych zase nové kolo :) jinak děkuju za osvětlení situace pokud je to takhle je hloupost koupit něco na čem nemůžu závodit :) jakou silničku by jsi poradil ? díky

          0 0
      • Miikovec  

        díky nemohl jsem si vzpomenout kouknu i tam .)

        0 0
    • Miikovec  

      Našel jsem http://www.bradsky.cz/…-p-1510.html pak Rock Machine 2010 – Raceride 900 u kerdy a http://www.bradsky.cz/…-p-4154.html jelikož je to moje první silnička chtěl bych jí osobně vyzkoušet máte ještě nějaké nápady ?

      0 0
    • Miikovec  

      Teď trochu mimo zajímalo by mě jestli tohle kolo http://duratec.cz/…sh-105–5700/ za ty peníze stojí a je kvalitní oproti konkurenci ? děkuju

      0 0
      • Trainman  

        Člověk musí být srdcař, vlastenec a nebo mít speciální požadavky na geometrii. To je typická vizitka typického zákazníka DC. Za ty samé peníze seženeš stejně osazené kolo na karbonovém monokoku. Příkladem http://www.mojekolo.cz/…elt-ar-5-int …

        0 0
        • o5majkl  

          na tom Duratecu jsou zase mnohem lepší kola a Ultegrácký řazení…

          0 0
          • Trainman  

            V tej sestavě za 43 (ke kterej přirovnáváme Felta) je to celý na 105 a Fulcrum Red Metal 7, což teda není žádná výhra.

            0 0
        • Miikovec  

          Díky tak duratec mě opustil ten felt je boží :D jen sehnat peníze :) je to shimano 105 tak špatný jak se říká ?

          0 0
          • Biker jak Pes  

            Toho Felta nejde s Duratecem vůbec srovnávat. Osazení Duratecu je o třídu vyšší a nemluvím o kolech. S rámy nemám zkušenosti, ale určitě bych šel do Durateca.

            0 0
            • Miikovec  

              Myslíš tohoto http://www.mojekolo.cz/…elt-ar-5-int a http://duratec.cz/…sh-105–5700/#… včem o třídu vyšší ? oba mají shimano 105 duratek má jen lepší kola ikdyž sem v tom moc nevyznám jinak osazení je stejné o čem prosímtě mluvíš ? :)

              0 0
              • nooski  

                Těžko říct, jestli má duroš lepší kola, dle popisu jen Fulcrumy 7, což není nic moc, na druhou stranu má felt kola felt a plno dalších komponentů felt, které nemusí být zárukou kvality. Duroš je osazený čistým shimanem felt to mrská, jak se mu líbí a kliky FSA za mě nebrat.

                Co se rámu týče a vzhledu, tak Duroš je fakt jinde. Felt je škaredý jak noc.

                0 0
              • Biker jak Pes  

                Ah, nevyhledával jsem si osazení. Viděl jsem černé kliky, tak jsem automaticky myslel na Ultegru :-) Ještě k tomu ty Cosmicy a je rozhodnuto. Navíc Felty se mi nelíbí a Durateca jsem vždycky chtěl :-)

                0 0
    • siderinho  

      Caute cyklisti.Chcem sa opytat mam

      50–60 pokojovy pulz pri treningu 160 po treningu hned 111 a potom okolo 100 asi 2 dni a po dvoch dnoch zas 50–60 je to normalne?Teda otazka kondicie alebo choroby lebo som teraz zacal,zeby si srdce potrebovalo zvyknut?

      Teda dva dni na regeneraciu nie je vela?

      druhy krat to trvalo den a treti krat 6 hodin,ale niekde som cital zeby to malo trvat 10 minut kym sa pulz vrati do normalu,tak ja neviem.Mne to trva nejak dlho neviem cim to je ci len zato ze zacinam tak kondiciou a nezvykom srdca alebo ci choroba?Vy ste zo zaciatku nemali taky problem?Lebo neviem ci mozem pokracovat.

      0 0
      • Smazaný účet  

        Pokud ti druhy den po treninku tika budik 100bpm vklidu tak to rozhodne neni vporadku.

        0 0
      • t29  

        Jestli jsi zvyklý se hýbat, tak 100 tepů dva dny po tréninku je moc.

        Jestli třicet let sedíš na zadku a rozhodl ses začít s tím něco dělat, tak 160 tepů při tréninku je moc.

        0 0
    • siderinho  

      No hej ale u lekara mi povedali na ekg aj na echu ze srdce je v poriadku,a dva dni po prvom treningu teraz po tretom do zlezie do normalu za takych 6 7 hodin stale to ide dole ten cas az aky sa dostanem do normalu,tak neviem vy ste to tiez zo zaciatkov si sledovali tep?Mozno je to otazka kondicie netusim.Vpichy do srdca pri zatazi nemam ale niekedy ked mam vela treningov tak po zatazi ked som zhrbeny.dufam ze je to ok no neviem mam trochu obavy

      0 0
    • siderinho  

      Uz aj tep pri treningu je nizzi tak do 144 ale ja som nezvykli

      teda nemam kondiciu nic som nerobil a teraz ma zacalo bavit byciklovanie a trenovat tak ale mam obavy ci vobec mozem tak som sa chcel opytat.

      0 0
      • t29  

        Nikdy jsem netrénoval ani neřešil tepy – jezdím odmalička a tělo je zvyklé. Akorát na závodech bylo poznat, že jezdím jenom pro zábavu, a sportovní výkonnost nic moc :) Radši si zajedu 150 km na pohodu, než se za 30 km zničit.

        Pokud ti doktor řekl že srdce je v pořádku, tepy při tréninku jdou dolů a doba zotavení po tréninku se zkracuje, tak zahoď obavy.

        K tomu tréninku – krátký trénink, kdy do toho pereš, co to dá, se hodí možná na sílu a výbušnost, spíš se ale zhuntuješ. Pro získání vytrvalosti je lepší trénovat delší dobu v nízké intenzitě. Viz základní dlouhodobá vytrvalost

        0 0
    • Miikovec  

      Tak místo té meridy jsem se rozhodl pro http://www.bradsky.cz/…m-p-351.html stojí víc ale je to celé carbon a lepší osazení snad to bude slušný stroj :)

      0 0
    • siderinho  

      No vdaka teda za rady,takze mozem byt bez obav dufam len ma desi to pichanie niekedy aj ked je pravda ze sa moc pozorujem mozno zato ze nato myslim ze je to panicke no neviem,lebo uz sa stali pripady ze vysetrenia mali ludia ok a skolabovali toho sa bojim a potom nato furt myslim.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.