XC s nim spojené sjezdy na fullu - jakou helmu ?

42 nepřečtených
  • devmixil

    Zdravim,

    prosel jsem tady par temat,nicmene porad nemam jasno :) .. Jedna se mi o prilbu,jakou vybrat, mam prejezdy cca 20km,na to bohate staci standartni helma pro XC … ale o co mi jde,je hlavne helma potom pri sjezdu .. ten si opravdu uzivam a zrovna trikrat nejedu pomalu (i kdyz nemam DH kolo) a prave proto premyslim cim dal vice o Integralce … Muzete namitnout, ze jsou i „hybridy“ kde se da pridelat chranic brady,ale jak uz je tady v tematech psano,asi zrovna nejstatstnejsi reseni to neni …

    Kdybych mel prejezd do terenu do 10 km nebo tak,tak nic neresim a rovnou beru integralku,ale prave me od ni zase odrazuje prejezd z najezdem kolem tech 20km jedna cesta a 20km zpet .. to asi v integralce dost dobre nebude po

    Chtel bych vedet,jestli je tady nekdo s podobnym „problemem“ a jak to resi ci vyresil :) … protoze jist po blbem padu nejaky mesic kvuli zlomene celisti nebo vyrazenym zubum v XC helme pri sjezdu hadickou,se mi nezamlouva :) …

    Vozite kdyztak integralku na baglu nebo mate nejak jinak reseno ? :) .. popripade jakou by jste doporucili ;)

    Díky . Zdenek.

    0 0
    • cyborg  

      Casco Viper je jedinej slusnej kockopes kde ten chranic brady je aspon trosku k necemu.. helma je sice poemrne velka a neni nejlehci…ale porad vazi polovinu toho co integrala..

      0 0
      • devmixil  

        no dival sem se po ni,ale kua nejak nevim .. je to proste mezi,a mezikusy byvaji …

        co ctreba tohle ? je to hodne vetrane … http://www.dookie.cz/…6620-c-1218/ … nebo ne ?!

        0 0
        • Mr.Duck  

          Deviant mi naživo přijde neskutečně ošklivej, ale mohlo by to bejt to co hledáš… Je to taková XC helma s bradou, která něco vydrží, kámoš to vozil na sjezd bez problémů, taky si občas lehne. Jinak já vloni jezdil v Kali Durgana, teď Avatar, občas třeba těch 10–15km někam i dojedu, a dá se to, když je někde klid, třeba jí pověsim na řídítka nebo na bágl, ale necá se v pohodě jet i v tom, takže ten Deviant si myslim že bude i na ty přejezdy celkem pohodlnej.

          0 0
          • devmixil  

            no podle fotky nevypada nejlip noo ale nic,co by mi vadilo ;) … muzes dat odkaz na ty 2 helmy co jsi ted zmínil ? :) Dík

            0 0
            • Mr.Duck  

              http://www.kaliprotectives.com/…cts/helmets/

              Tumáš, sou odvětraný slušně, údajně ta Drugana víc, leč mě přijde ten Avatar vzdušnější, ale možná je to tim že váží cca gram, tak je prostě pohodlnej ) Každopádně to už můžeš pak vybírat jakoukoliv DH helmu, ten Deviant je takovej jedinej rozumnej mutant bych řek, ale ten design bych nepřekous ) I když to může bejt tim, že ten kámoš ho má v kombinaci bledě modrý a růžový, což prostě vypadá hrozně!

              0 0
        • cyborg  

          podle me v tom v lete pro 20km prejezdu a obvzlast v kopci chcipnes a bude se ti blbe dychat.. vysledek bude ze budes davat prejezdy bez ni..

          Jakakoliv jina ne-integralni „enduro“ helma bud nema chanic brady, nebo ho ma mizernej..

          Casco Viper sem zkousel, kamos ji vozi nejakou dobu a ta konstrukce je fakt pomerne slusna… zuby a celist to proti nejhorsimu asi ochrani..

          0 0
      • Smazaný účet  

        O Viperu jsem slyšel to, že při pořádný šlupce se ta brada urve a pochroumá ti čelist, takže nevím nevím..

        Já bych to řešil integrálou na báglu a obyč helmou na hlavě a před dlouhým sjezdem vyměnit :0)

        0 0
        • cyborg  

          A vozis dve helmy ? asi tezko… to podle me nebude bavit nikoho.

          Ad Caso Viper..tak je jasny ze pri poradne supce se to asi urve… ja tu helmu na hlave a v ruce mel… Imho ten chranic dokaze pomerne velkou cast energie pobrat a zevnitr je to polstrovany narozdil od jakekoliv jine podobne…

          Rozhodne si myslim ze kdyz uz v ty helme dostanou takouvou mrdu ze urves ten chranic a rozbijes si i hubu porad budes vypadat mnohem lip nez kdyby tam ten chranic nebyl

          0 0
          • Smazaný účet  

            Pravda, jen píšu co jsem kdysi někde četl :0) A mě by nebavilo tahat integrálu a xc helmu, vozím jen AM helmu a holt se musím krotit

            0 0
            • Mr.Duck  

              On by to asi na báglu nebyl takovej problém vozit, když nebude extra těžká, ale přehazovat to…

              Jak píšu vejš, když sem třeba jezdil z Modřan na Točnou (do 10km), tak sem jí většinou vez na řídítkách, a nasadil když to bylo z kopce nebo po silnici, jinak bez ní, ale dost opatrně, ono se to s helmou co tluče do ruky ani moc jinak nedá, a cestou, kde lidu moc nejezdí, takže to mi přišlo nejschůdnější, ale kdybych měl onehdy bágl kam de připnout, možná byc i tu XC helmu vzal..

              0 0
              • goofy  

                No jo, ale kdyz jedes 20 kilaku po hrebenu, kde jsou vyjezdy sjezdy, rovinky v terenu, tak byz XC helmy je to onicem, a integral na riditkach, je taky na houby. Da se to resit tou integralou na baglu, ale to pak clovek aby tahal i ostatni chranice, a tak to radeji resim bytelnejsim XC skopkem, kolenama, a jizdou z kopce v ramci krapet vetsiho rozvazeni.

                0 0
                • Smazaný účet  

                  +1…kdyz ne enduro skopek, tak nejaky s co aspon trochu kryje temeno a davat bacha.

                  0 0
                • Mr.Duck  

                  Jo, to je asi nejrozumnější. Já ten přesun bral jenom jako to nutný zlo, tak sem ho radši jel buď s integrálou(chrá­niče v báglu..jeden čas vestu na sobě, ale to byla v létě celkem zábava), nebo daleko od civilizace 3km/h, abych se nemusel omezovat pak při skákání a tak, ale o tom tenhle topic asi moc neni, žejo )

                  0 0
            • cyborg  

              jj par fotek se da na netu vyhrabat…ale nasel sem je spis na ty horsi varianty – treba Met Parachute apod.. ty obrazky jsou pomerne odstrasujici..

              Ja vozim kokosku a posilhavam po novy helme.. Ale ted dostal prednost paterak.

              0 0
    • mr.antik  

      Jezdim v Giro Xar (což není ultralehká závodní helma) a jezdim opatrně. Když budeš mít integrálu, tak zas bez chráničů budeš jak nahatej, prostě se to musí řešit tak nějak komplexně

      0 0
      • Jenda  

        tak zase ta hlava je zaklad. Jasne ze proti fatalnim nasledkum ochrani slusne i XC prilba a ke sjezdovy by to chtelo aspon paterak. Nicmene ostatni chranice uz jsou pak spis aby to nebolelo nez ze by mely zabranit zivot ohrozujicimu poskozeni tela (teda krome chranice krcni patere).

        Podstatnej rozdil mezi sjezdovou prilbou a tou XC je taky ze ta sjezdova zvladne par lehcich padu bez nutnosti vymeny coz se o XC helme rict neda.

        Jinak k tazateli – pokud se v XC helme bojis tak voz integralu, akorat si rozmysli jestli je vetsi riziko jet priblizovaci cast bez helmy a sjezdy s integralou nebo to cely objet v XC helme. Ze bys jel 20 km v integrale obzvlast ve vedru nepredpokladam. Varianta ze povezes obe helmy i pres pocatecni nadseni casem pravdepodobne taky padne.

        0 0
      • Mr.Duck  

        To je podle mě o zvyku, já nejdřív vozil jenom integrálu, pak k ní holeně, a nevadilo mě to nijak. Teď k tomu mám MX krunýř, lokty, leatt brace, a bez toho se cejtim nahej dost, ať mi chybí cokoliv, ale to je fakt věc zvyku ) Podivej na elitu ve sjezdu, jak jezděj „na hilla“, a taky to de )

        0 0
        • cyborg  

          elita ve sjezdu nejezdi do kopce.

          V jakymkoliv krunyri se do kopce uvaris.. Zkousel sem ted od 661 lehkej krunyr v 15 stupnich celsia a pod mrakem vyslapat rychlebky… v pulce sem to zvdal – to prsote neslo. to samy plati o integrale..

          Brneni a integrala se da pouzivat jen z kopce dolu

          0 0
          • Jenda  

            ale on mysli prave to ze elitaci jezdej akorat s paterakem kterej je povinej, na zbytek serou bo to maj v pazi :-)

            0 0
          • Mr.Duck  

            Na Hilla sem myslel, že právě vozej jenom tu helmu )

            Jinak jasný, já si třeba teď koupil MX krunýř od TLD, a ten větrá slušně, v nějakejch 20 stupních se v něm nechá normálně existovat, semtam i se sjezďákem někde kus do kopce jedu, ale tak 5–10min, tam to nevadí, na XC je to pochopitelně nesmysl )

            0 0
    • scret  

      uprimne, tech 40km pri presunech ti helma na baglu bude uplne na h…

      Kdyz ji budes mit na sobe, asi to idealni taky nebude…

      0 0
    • Smazaný účet  

      opravdu je na tvoje ježdění nutná DH helma? To tak moc skáčeš a padáš? Možná by ti stačila jen nějaká ta xc s bradou, v dh helmě se nedá jet v pohodě víc jak pár km, a jezdit přejezdy bez helmy může být víc rizikový než jezdit sjezdy v xc hlemě.

      0 0
      • Smazaný účet  

        Tak tak, už párkrát na mě z nenadání vyletěla ze zatáčky motorka v protisměru. Já při výšlapu do kopce sundaval i XC helmu, ale po tomhle jsem to trochu přehodnotil.

        0 0
    • Bysto  

      radšej by som kúpil obyčajnú AM/EN helmu, ktorá je vzadu trošku väčšia, takže ochráni otrochu viac ako obyčajná XC helma, integrála nemá zmysel, lebo ju nebudeš voziť, určite je lepšie mať XC helmu stále, ako integrálu na ruksaku a dávať si ju len do zjazdu.

      0 0
      • devmixil  

        jako XC chci flux od foxe … no asi jak rikate, kdyz uz teda tak jen s chranicem brady neco jak je zde zminovany viper … „origo“ integralka asi nebude mit v meme pripade moc opodstatneni s tim prejezdem … no neda se nic delat,snad kdyby prislo na nejhrosi tak podrzi i ten viper ! :)

        0 0
      • Dav...1  

        Taky bych to tak videl, tam kde se jede do kopce nebo po porovine je integralka uplne nahouby. Ja vozim XC helmu i na enduru.

        0 0
    • loidis  

      Mám podobný problém co řikate na BELL Super 2R MIPS infrared 2015

      odkaz http://www.youtube.com/watch…

      je něco podobného za rozumnou cenu ?????

      0 0
      • loidis  

        A nemám namysli tyto radoby hybrydy cratoni, casco viper a met parachute.

        0 0
      • loidis  

        A nemám namysli tyto radoby hybrydy cratoni, casco viper a met parachute.

        0 0
      • loidis  

        A nemám namysli tyto radoby hybrydy cratoni, casco viper a met parachute.

        0 0
      • loidis  

        A nemám namysli tyto radoby hybrydy cratoni, casco viper a met parachute.

        0 0
      • loidis  

        A nemám namysli tyto radoby hybrydy cratoni, casco viper a met parachute.

        0 0
    • Venda  

      Za mě normální helmu a kvalitní chránič zubů (prevence vyražených zubů, otřesu mozku, lehčích poškození čelisti…). Lepší než aby nějaká nekvalitní brada mi způsobila větší úraz nedej bože za ni někde na větvy zůstat viset. A komfort taky nula. Helma co je pohodlná, lehká, prodyšná a zároveň bezpečná na extrémní downhill, kterej chceš provozovat neexistuje.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.