Crank bros candy 1 vs shimano pd-m 540

38 nepřečtených
  • kowalsky

    caute potreboval by som poradit ktore s tychto pedalov by ste uprednostnili resp aj neake alternativy k nim, plus ake tretry na xc -am jazdenie, najlpesie prilepit neake kontretne modely co jazdite, dakujem

    0 0
    • JakeF  

      Candy už nikdy, vozil jsem pár měsíců. Hůř se do nich nastupuje, hůř drží botu, jsou daleko míň kvalitní. Doporučil bych je jedině lidem, co maj problémy s kolenama…

      0 0
      • Menhir  

        …no toš to su asi já… na crossovi mám candy1, sou v pohodě, na HT mám eggbeater3 a sou téš v pohodě…

        Kolena – sou téš v pohodě :D

        0 0
    • jIrI___  

      Mi osobně sedly CB víc než Shimana. Jde o to, jestli máš rád volnější nohu nebo ne.

      0 0
      • kowalsky  

        problem je ze su to moje prve naslapy tak vobec netusim

        0 0
        • jIrI___  

          Tak to bych šel do M520.

          0 0
        • Breakpain  

          Hele, já sám mám Shimana – bral jsem je jako první. Ale třeba postupem času zjišťuju, že na AM kole by se mi líbilo, kdyby ta noha byla volnějši – takže asi zkusím CB a pokud ani to nepomůže – platformy. Upřímně – investuju do toho tak jako tak, osobní zkušenost napoví víc.

          Na druhou stranu, čím měnší terén, tím více mi vyhovuje nohu mít „napevno“, takže na HT jsou v mé volbě Shimana luxusní a jiné bych nechtěl.

          Shimana mají do začátku jednu velkou výhodu – upravíš si sílu vypnutí nohy, tedy z počátku to budeš mít na nejslabší možné nastavení, toho se u CB pedálů trochu bojím … tam se to nedá nastavit, mají to fixně. No a třeba já mám sílu vypnutí tak na 25–30% celých 7 let, co ten systém používám.

          Věc vkusu a zkoušení. Jestli máš možnost, půjč si to od někoho a otestuj.

          0 0
          • JakeF  

            Když na EN, tak vezmi ty sjezdovější verze CB jako Mallet, kde to máš kombinovaný s pinama, na těch noha i trochu drží. Na Candy je ta ohrádka spíš pro ozdobu a noha se jí prakticky nedotýká a v zámku je volná hodně a snadno do strany vylítne, takže se skoro nemáš o co opřít. Proti tomu i samotný platformy s pinama budou držet daleko líp, jen samozřejmě ne nahoru.

            0 0
            • Breakpain  

              To bych samozřejmě bral nebo podobnou verzi nacvakávací verze od Shimana – jestli se nepeltu byl jsi se mnou na pokoji, tak sis na tom Canonnu toho možná všiml. Docela to šlo, ale měl jsem nižší model a byl tam jinej zámek, než maji M 520, takže se to strašně zanášelo bahnem a blbě nacvakávalo.

              Já potřebuju obecně vyzkoušet CB systém, jestli mi to nacvakávání bude vyhovovat – hlavně síla, kdy to vypne. Mám přetrhané vazi v levém kotníku a když si Shimana moc utáhnu, nedokážu to vykopnout, mám ho slabší a nemám tam takovou hybnost. Proto taky pedály moc neutahuju, jen lehce, když zato vezmu nahoru, aby se mi nevycvakla noha.

              A stejně tak bych rád ozkoušel pinový systém platforem … No, kouknu ještě, jak je na tom sedlovka, mám pocit, že je skoro na doraz, takže pak si na piny můžu nechat zajít chuť, ty boty to děsně zvednou a byl bych na tom skrčenej už strašně moc. Pořád na tom kole musím někam nejdříve dojet a až pak blbnu. Ale díky za tip, tohle s těma pinama vypadá zajímavě – jen to bude chtít měkké SPD boty.

              0 0
    • Kubiczech  

      Nikdo neví, co ti bude vyhovovat, to je jedna věc. Druhá potíž je v tom, že základní Cranky se dříve nebo později (spíše prvá možnost) totálně vysypou. Podobné zkušenosti mají skoro všichni, co si základ nabídky pořídili, ať už v podobě EggBeaterů, Acidů nebo Candy.

      Čili Shimana. Stejně jsou lepší. (:

      0 0
      • JakeF  

        Spíš bych napsal, že se vysypou dříve nebo ještě dřív a ta druhá možnost je pravděpodobněj­ší :).

        0 0
        • jIrI___  

          Co s nimi děláte? Moje Candy měly při prodeji najeté 3k km, nový majitel na nich má momentalně najeté další 4k a kromě vaklu jim nic není.

          0 0
          • Kubiczech  

            Chtěl jsem tam připsat, že ty budeš ta výjimka, která potvrzuje pravidlo. Za zhruba stejnou kilometráž jsem odpálil dvoje základní Acidy, kamarád za sezónu dvoje Candy, na fóru bude kopec lidí, co zrušili pověstné Egg Beatery C. Lézt do nich co 14 dní, tak možná vydrží. (:

            Na druhou stranu po letitém zatracování jsem dal šanci trojkovým šlehačům a zatím nad očekávání dobré. Prostě si to chce připlatit nebo jít k Japoncům.

            0 0
          • JakeF  

            Vakl, přidíraly ložiska, ta plastová ohrádka pěkně omlácená od šutrů, jeden šlehač se v ohrádce točil výrazně hůř. A to jsem je měl pár měsíců. XTčkový SPD jsem měl ještě na modrým Tractionu a teď už teda nárok na výměnu maj, už celkem chytly vakl, ale pořád jsou v pohodě funkční a nájezd tak 10* vyšší, často v horších podmínkách, Candy jsem jezdil akorát přes léto. Za mě Candy za ty peníze šrot.

            0 0
          • unitak  

            Taky nvm, mám egg beatery, najeto něco okolo 5k a úplně v pohodě, žádný vakl nic, všechno šlape jak má.

            0 0
            • kowalsky  

              dik za postrehy chalani a co tretry na dajme tomu 50% XC/50% AM

              0 0
              • Breakpain  

                Pokud budeš mít pedály kombinované s pinama – tak takové ty sjezdařské bačkory, které mají úpravu pro upevnění kufrů na spodku boty.

                Pokud plánuješ někam dojet a dělat si vycházky – turistické tretry.

                Já osobně mám takové ty sportovní „skeletové“ tvrdé a mám to čistě na jízdu – nejezdím cykloturistiku, ale jedu se jen a čistě projet na kole. A těch pár metrů, co výjimečně udělám mi nevadí. Měl jsem turistické a vadily mi tkaničky a měkká podrážka na klasických SPD 520, pokud to byl kombinovaný pedál s platformou bez pinů – byly v pohodě.

                Záleží co si představuješ pod pojmem 50 na 50 co je u tebe AM a co je u tebe XC a na jaké kolo to bude?

                0 0
              • unitak  

                Přesně jak píše breakpain..záleží co si pod tím představuješ. Já osobně mám tretry s tvrdou podrážkou, vyloženě na ježdění. Chodit se v tom taky dá, ale žádná hitparáda to není. Ale na přejití nějaké pro mě nesjízdné překážky to je úplně v pohodě a hlavně noha je zespod chráněná proti všelijakým odlétajícím šutrům což u nás v Beskydech docela oceňuji.

                0 0
                • kowalsky  

                  chcem pevne, len by som potreoval poradit neake konkretne modely

                  0 0
                  • unitak  

                    Já mám třeba Scott MTB Pro a jsem spokojený, všechno drží, nikde se nic neodlepuje, nepárá, všechno drží, včetně přezky, která už pár pádů zažila a myslel jsem, že je po ní. Jinak hodně lidí vozí Specialized COMP MTB a taky jsou celkem spokojení, aspoň co já vím z mého okolí.

                    0 0
                  • Breakpain  

                    Já mám Spec – Compy wide provedení, měl jsem na ně slušnou cenu. Ještě Shimana jsou docela široké. Chce to zkoušet, co ti sedne na nohu. Pokud to bereš jako spotřebku na rok, kup si se sucháčema, pokud ti boty vydrží déle, kup si ty s přeskou (vyšší model a dražší). Já mám s přeskou a uvidíme, jak to vydrží … vzhledem k mé tendenci do zatáček strkat nohu tu podrážku asi brzy ubrousím, ale třeba taky ne. Dřív jsem měl turisťáky a ty nato byly vhodnější.

                    Na silničce mám Shimano tretry a taky drží ;-) … podle mě nic není vyloženě křáp – ta bota ti musí prostě sedět na noze jako bačkora a nesmí být těsná. Noha ti obvykle časem trochu nateče a pokud by byla tretra tak akorát, bude tě to pak bolet, ale to horší – budeš si ničit nožní klenbu a postavení prstů, což je mnohem větší problém ;).

                    Já si koupil tretry na dýlku o číslo větší na šířku jsou tak o 1/4, mám širokou nohu. Délka hlavně k vůli tomu, abych si nenakopnul ve špičce prsty. Poté, co se mi v průběhu jízdy noha trošku „zvětší“ jsem v tom v tenké ponožce jako v bavlnce. Neumím si představit, že bych měl menší …

                    0 0
        • rock  

          Hlásím se ke šťastlivcům; Candy C, co mám na fullu, jsou po cca 8–10 tkm jak nový a levný Candy 1 koupený v nějaké slevě, co mám na zimáku, jsou taky v pohodě (i když ty mají najeto míň).

          0 0
    • race bike  

      Pokud chceš našroubovat pedály do klik a kufry na boty a do deseti minut jet, kup si CB.

      Pokud chceš měsíc špekulovat nad tím, jak máš správně dát kufry na tretr, kup si Shimana.

      Co se týče kvality, obojí vydrží zhruba stejně (čím dražší model, tím odolnější – platí pro obě značky).

      Každopádně bych rád viděl toho, co mu kolo vyhodí při sjezdu nohu do strany :-))))

      0 0
      • jIrI___  

        A kdyby si koupil Looky, tak nad špekulováním u kufrů stráví celý život a nikdy nevyjede :D. To, cos napsal, mi nějak nesedí.

        0 0
      • JakeF  

        První věta souhlas… Pak už to je jeden blábol větší, než druhej :).

        0 0
      • žuri  

        O CB som jeden cas uvazoval, boli lacno na bazari. Ale to s tou silou upnutia sa mi teda velmi nepaci. Ja si davam vsetky pedale dost natuho, ked som isiel bajk s volnym nastavenim, ako keby mi co skoro v stojke mala vyletiet noha a aj v zjazde som si tak isty nebol. Mozno to je len sila zvyku ale niekedy nechapem reci, ze – preco to mas tak natuho, ved z toho nedostanem nohu:)

        Kolo nastvujete silu a hlavne preco prave taku?

        0 0
      • Breakpain  

        tu poslední větu jsem nepobral … ?? Já jsem zvyklej vyhazovat nohu do zatáčky z motorek … ;) u SPD už to tolik nedělám, protože se neumím tak rychle zacvaknout zpět ;)

        0 0
        • JakeF  

          Mně se do CB nacvakávalo ještě hůř, než do SPD… Říkal jsem si, že to je o zvyku, ale ani po několika měsících to nebylo ideální, navíc se to blbě poznává, kdy člověk je nacvaklej a kdy ne. Možná u Eggbeaterů je to lepší, jak nehrozí, že se ti blbě natočí proti ohrádce a můžeš nastoupit fakt ze všech směrů.

          0 0
          • Breakpain  

            Hm … tak v tom případě to asi nejni systém pro mě ;) … Výborně … tak už si asi zkusím jen ty piny … a uvidíme, ty CB kupovat nebudu, pokusím se je někde vyřebračit na zkoušku, to je příliš velké riziko, že je nebudu chtít …

            0 0
            • JakeF  

              Chceš je? Kufry jsem daroval kámošovi, ale ty pedály by tu někde měly být, pokud jsem je nevyhodil… Pokud se promažou, tak na ozkoušení by to mělo stačit.

              0 0
              • Breakpain  

                Když mi je půjčíš, tak proč ne ;o) mí napiš na e-mail, danke pane.

                0 0
                • JakeF  

                  Klidně, já je používat nebudu, ale jsou ve fakt nic moc stavu, s jedním takhle v ruce ani neotočím, s druhým sotva :D. Šlehače vevnitř se točí, ale počítám by taky měly o něco líp. Přitom nemaj nalítáno nějak moc, ale rozebírat se mi s nima teda nechce…

                  0 0
      • nooski  

        Upevnění bikových kufrů u Shimano SPD jsem upravoval maximálně 2X při koupi nových treter. Silniční tretry a pedály jsou už jiná pohádka :-)

        0 0
        • Breakpain  

          Pod to se podepíšu – kufry na MTB pár minut, silniční, mnohem delší nastavování a to i přesto, že vím, jak to má být, tak trefit se je oříšek.

          0 0
          • žuri  

            Pri svojich cestackych som bol dost nervny, 3 dni som to robil a stale mam pocit ze je to na figu. Navyse sa mi cudne vyklaju – boky chodia hore dolu, myslel som, ze kym sa vytlaci ta guma uprostred kufrov, bude to OK, ale furt sa to hybe. Asi tam skusim neaku podlozku.

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.