• Tom23

    Zdravím borci, chtěl bych vás požádat o radu ohledně „abgrejdu“ vidlice. Jedná se mi o to, že vlastním tento model artura http://www.author.cz/…008/basic-6/. Chtěl bych na to šoupnout epicona z TT a teď právě se v tom vůbec neorientuju jestli by to stačilo vyměnit vidlu za vidlu, nebo bych musel vyměnit ještě něco jinýho. Jestli si někdo pamatujete, již kdysi jsem tu řešil právě basica, že to je low osazený a jak mě to baví. Vesměs všichni radili ať to neřešim a hlavně jezdím a jezdím. Je mi jasný, že když bych vyměnil jenom tu vidlici, tak stejně z toho žádnou hitparádu neudělám, ale řekl bych že výměnu vidlice poznám asi nejvíc. Popřípadě teda, jestli to neni kravina „tunit“ další logickou výměnou by byly jednoznačně ráfky. Takže takhle asi no, de mě vesměs o to jestli se to vůbec vyplatí do toho cpát peníze a dělat z toho trošku použitelnější kolo. Díky Tom

    0 0
    • couffy  

      výměnou vidle nic nepokazíš,ale starou bych si nechal,až tohle budeš jednou prodávat tak bych tam dal původní, epicon tt se vždy hodí

      0 0
      • t29  

        Souhlas

        To samé s kolama, místo přeplétání bych spíš časem pořídil nové kola (náboje Novatec nebo Sram X.9 a ráfky od Remerxe), tak aby šly použít na véčka i na kotouče. Pokud by šel Basic časem prodat, tak s původníma kolama a vidlí, a další kolo bude mít určitě kotoučovky a náboje nějaké noname nebo Shimana 475, takže se lepší kola budou hodit.

        0 0
        • Tom23  

          Takže se to vyplatí. A co servis vidlice, z toho mám právě nejvíc strach abych se uměl o to starat a nastavovat to. Asi v tom hledám moc vědu. Co jsem koukal TT tak tam je epicon 2011 za 4800Kč. A kdybych chtěl 2010 kvůli ceně, tak ten tam asi nenajdu co?

          0 0
          • t29  

            údržba = zeptej se v TT, co máš dělat proto, aby správně fungovala. A 1× ročně pošli vidli do TT na kompletní servis.

            2010 v TT nenajdeš, pochybuju že si Milan bude držet zásoby starých vidlic.

            0 0
      • winter78  

        Prečo predávať ? Môže to neskôr používať ako zimáka. Tiež mám doma 15 ročný Leader Fox Vertex ktorý je stále spoľahlivý a slúži mi ako zimák alebo bike do lesa na hríby ;-). Sem-tam do neho čosi lacné kúpim a bike jazdí.

        0 0
        • Palec  

          Souhlasim, taky plánuju že si znovu zprovozním svýho starýho horáka. Ono totiž prodávat to ani nemá cenu. Citový vztah mi nikdo nezaplatí:)

          0 0
          • winter78  

            Mne sa na tom zimákovi jazdí super. Čosi som dokúpil a niečo som použil z opotrebovaných náhr. dielov z iného MTB . Nahodil som naň blatníky,takže jazdím aj keď je všade mokro alebo keď je všade rozmočený kašovitý sneh.

            Na ňom vidím čo dokáže voda,špina,pi­esok,blato a aj trošku posypová soľ v zime.

            0 0
    • yetti  

      I na takovém klumpu jako je Basic se vyplatí vyměnit vidlici, protože ji můžeš kdykoli přendat na jiné kolo až si ho koupíš. Myslím, že budeš příjemně překvapenej jak výrazně se Ti s Epiconem zlepší chování kola a navíc ušetříš nezanedbatelné kilo na váze a i to je poznat.

      0 0
    • pstasek  

      Taky jsem dřív tunil Basica. Nakonec jsem na něm měl Mavic Crossride (mám je dodnes) Marzocchi MX Comp Air (slouží na kole u přítelkyně) a původní na něm byl už jen rám. Nakonec z něj mam zimáka, viz profil. Měnil jsem to, co odcházelo. Epicon z TT je dobrá vidle, která se dá potom použít i na mnohem lepší kolo.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.