• lenikl

    Ahoj. Nedávno jsem psal, že mi přední brzda při brždění vydává divný zvuk. Nechal jsem o být a zkoušel dál zajet, zatím bez výsledku. Teď jsem přišel, zdá se mi přední kolo trochu veosené ( u jedné strany vidlice je menší mezera než u druhé). Jelikož je kotouč pevně přidělán na náboji, napadlo mě, že bych mohl mít „šikmě“ přidělaný rychloupínák a tím to bylo vyosené. Zároveň, že by kotouč mohl být trochu nakřivo a proto ten zvuk (jen dodám, že brzda stále nic moc nebrzdí. Takže jestli je moje teorie trochu reálná, „nefunkčnost“ brzdy mě v ní utvrzuje).

    Je teoreticky možní, že by kotouč šel na křivo, proto ten zvuk, a proto „nemožné“ zajetí brzdy?

    0 0
    • xshreck  

      A zkoušel si ten rychloupínák povolit a kolo narovnat? :-) Teď sem jel s autem, kterému v servise neutáhli přední kolo … Takže kdo ví

      0 0
      • lenikl  

        Já jsem s tím ještě nezkoušel nic. Momentálně nemůžu. Jen se ptám, jestli by to teoreticky bylo možné (abych popřípadě dopředu věděl co čekat).

        0 0
        • xshreck  

          Já na to odborník nejsem, ale jestli to kolo je opravdu posunuté, tak v tom chyba asi být může. To zkus narovnat a uvidíš :-) Přece jenom když to kolo posuneš tak, že je to na gumě jasně viditelné, tak logicky se ti posune o nějký stupeň i kotouč, který se ti pak zaryje do destičky. Tak jak jsi psal ..

          0 0
    • tyko  

      Take jsem mel lehce vyosene predni kolo a to u noveho fullu.Na garanci ho srovnali precentrovanim­.S kotoucovou brzdou (avid elixir 5)jsem zadne velke problemy nemel.Podle mne pokud je rafek pouze lehce k jedne strane,ale je kolmo k zemi (nemyslim sikmo k zemi),tak to na brzdu mit vliv nemuze.Problem bych hledal ve stredu,vidlici,nebo komponentecch brzdy(kotouc,des­ticky,serizeni trmene)

      0 0
      • nox159  

        z toho co napsal napadlo mě, že bych mohl mít „šikmě“ přidělaný rychloupínák a tím to bylo vyosené. chapu že ma kolo šikmo k zemi a ne že ho jen nema vycentrovane na středu ;-)

        0 0
        • tyko  

          Omlovam se.Cetl jsem moc rychle.Pokud je kolo sikmo k zemi,tak to vliv na brzdu ma.Pokud neni kolo jen na stredu,tak ne.

          0 0
          • lenikl  

            Jestli je šikmo na zem poznám podle toho, že jde blíže k straně vidle ne? Se vzduchem to špatně porovnám :d

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.