• slack

    Vybírám závodní MTB vidlici na 29" kolo, rozhoduji se mezi Suntour AXON WERX-F RL-RC 15QLC2 29" Carbon a Vidlice 29" ROCKSHOX RBA 1 1/8" SoloAir 100 černá. Pokud má někdo zkušenost, budu rád za každou informaci. Díky moc

    0 0
    • Arminius  

      Jaká je cenová hranice? Axon werx je za cca 20k a reba za „10k“ Za kolik máš možnost ty vidle mít?

      Rockshox- servisní kity jsou dostupný na každým rohu. Jak tu je již ve spoustě vláknech napsáno RS už jen s deboair (lepší citlivost)

      SR- mám doma levnýho epixona, ten je naprosto jednoduchý a bezproblémový… (nevím jak werx axon, ale většina SR suntour vidlí je na vazelíně (horší citlivost…→ předělat na olej..)

      Do 20k bych asi vybíral mezi RS SID RLC a FOX 32 SC

      Kdybys chtěl horkou novinku tak mrkni na dt swiss.

      Samozřejmě více firem dělá XC vidle, ale nejsou zas tak používané: X-fusion, Formula,MRP,…

      0 0
      • Hadato  

        Záleží, co člověk bude jezdit, ale možná bych uvažoval o Axonu WERX34. Váhově je asi o něco výše než ostatní vidlice s 32 mm nohami (ca 100 g?), ale dá se potenciálně provozovat až na 120 mm zdvihu a tuhost bude jinde, než u vidlic s 32 mm nohama.

        Ten klasický WERX F bude taky OK volba, jenom není na boost, což bych už dnes vnímal jako velké mínus. WERX (bez F) byl pak o dost tužší než Fox 32 SC, WERX F na tom bude podobně. Tlumení mi pak přijde srovnatelné. Díky možnosti nastavení nízkorychlostní komprese není potřeba vidlici prakticky zamykat a při brždění se moc nenoří do zdvihu. Se SIDem neumím porovnat.

        Jinak ano, Suntour je mazaný vazelínou. Předělání na olej ale není problém, je to otázka asi 15 minut.

        Celkově jsou Suntour bezproblémové vidlice, ale jako každá vidlice potřebují servis. Trochu zručný člověk to ale zvládne doma i bez speciálního nářadí a to včetně tlumící patrony. Díly na servis jsou v klidu dostupné přes BP Lumen, u RS to ale asi bude o něco jednodušší.

        0 0
        • Arminius  

          Já také přímé srovnání se SIDem nemám, jen upozorním, že i SID lze zvýšit na 120mm také. Co se týče tuhosti, tak opravdu nemohu říct (paradoxem je, že se fox chlubí upravenou 32sc která má stiffnes stejnou jako 34sc (takže 34 asi „špatně“ zkonstruovaná xD))→ tzn, že pruměr není „směrodatný“ ale ano, já bych radši taky bral 34mm vypadá to na tom kole líp :D

          slack: Axon špatná volba nebude, ale postavil bych to k vidli za stejnou cenu a ne za polovic ;) (SR suntour je těžší váhově) jak psal Hadato cca +100g

          0 0
          • Hadato  

            Ten Axon WERX F (ne Axon 34) bude lehčí než SID – ca. 1490 g.

            Axon34 WERX pak má 1650 g.

            Jinak ano, průměr není úplně směrodatný, ale věřím, že ten Axon34 bude tužší, než ten původní Axon WERX i třeba SID.

            0 0
            • Arminius  

              Pravda, RS SID má 1580g, jen ta nejvyšší verze má 1490g (23k). Se mi ty váhy už pomotaly, gramaři xD

              0 0
              • Hadato  

                Těch 100 g je fuk, více udělá pocit z vidlice a její funkčnost. To jenom aby byly věci uvedeny na pravou míru :-D

                0 0
    •  

      Na novém Cubu jsem měl původně Rebu, která tak nějak fungovala, ale pořád jsem čekal, až se zajede a bude citlivějsí. Nicméně jsem se nedočkal, protože se mi na Klínovci vyfoukla. Nasranej jsem ji vyměnil za Suntour Axon Werx a nemůžu si stěžovat. Akorát jsem si pohrál s nastavenim. Je skvělá.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.