• Honzanakole

    http://www.merida-bike.cz/…tfs-300-d-08

    Chtěl bych si na toto kolo pořídit novou vidlici. Vážím cca 105kg.

    Chtěl bych určitě vzduchovou. Poraďte mi na co si dát pozor abych nekoupil něco co mi nebude pasovat a taky co vše je potřeba k výměně. (ježek atd.)

    Chtěl bych si ji vyměnit sám takže rady typu „dej to do servisu“ nepotřebuju.

    Cenu zatím neřeším, ale asi nemá smysl na takový kolo dávat vidlici za 10000,– takže abych se třeba vešel do 4–5tisíc.

    A ještě se zeptá jestli by něčemu vadilo kdyby byl zdvih třeba 100mm (původní je 80).

    0 0
    • Internaut  

      Epicon TT

      0 0
    • StuntJ  

      Epicon TT

      0 0
    • jIrI___  

      Stejný dotaz po tisíci prvé… V téhle cenové relaci vychází nejlíp Epicon nebo Tora (podstatně těžší než Epicon, ale měla by být teoreticky pevnější = pro tebe vhodnější).

      100 mm vidlice nebude oproti 80 mm nějaký extra velký rozdíl (sám jsem to tak kdysi měnil), takže bych se toho vůbec nebál.

      K výměně budeš potřebovat imbus (nebo torx) na povolení víčka hlavového složení a představce, plochý šroubovák a kladívko na zklepání spodního kroužku hlavového složení z krku vidlice (pokud tam nemáš takový ten rozřízlý kroužek, který jde sundat rukou), pilku na seříznutí krku na nové vidlici na potřebnou délku a ježka do nové vidlice. Snad jsem na nic nezapomněl :)

      0 0
    • Evilcleaner  

      HISTORIE !!!

      každý týden jsou tu dvě vlákna s naprosto stejným tématem.

      a pro mravokárce, kteří mě napadnou: takový člověk který nedodržuje desatero a není ochoten používat vyhledávání mi za odpověď nestojí.

      0 0
    • Lada,s  

      Epicon TT

      0 0
    • Bafoon  

      to plácnu třeba sem…

      potřeboval bych poradit – zvažuju nákup Epicona pro ženu na FS 140/140. FS bude čistě pro pohodlí, jeho pravověrné využití coby AM/EN je naprosto unreal. Má drahá polovička jezdí, jak to říct, vééélmi zodpovědně a opatrně. Občas dokonce najde i pushlock :o) co řeším – má smysl kupovat ji epicona s pevnou osou? X1 verzi?

      Rád bych se vyhnul tomu ji zas kupovat „rebu team“ na ježdění okolo zahrádky. Prostě váhám mezi těmito

      http://tuning-test.cz/index.php… + rws

      http://tuning-test.cz/index.php…

      0 0
      • alinceb  

        Co sem tak pozoroval velikost kola tvojí drahé půlky, tak to nebude žádná obržena a klidně bych jí dal vidli bez pevné osy (obzvlášť, pokud budeš dávat RWS). Samozřejmě ale záleží, jaká na to máš kola. Pevná osa je o něco málo těžší než klasika RU. Výhoda bude v přesnosti seřízení předního třmenu a neměl by cinkat kotouč. Pokud bys chtěl vidli prodat, tak QLC15 bude mít imho trošku vyšší bazarovou hodnotu…:)

        0 0
        • Bafoon  

          Rám byl 17" ted bude vozit 18" – mě se právě taky zdá rozumná první varianta ale nerad bych ji o něco ochudil :-) Seřízení nikdy nebyl problém, cinkání neznám ani s RU. Prodání je zajímavý argument, to ještě zvážím… dík

          kola budou převrtané FRM5

          0 0
    • roman 3D  

      Epicon X1 – samozřejmě neupravenýho neb když si pozorně přečteš diskuzi za poslední týdny ohledně Epiconu tak zjistíš že nejlepší vidlice celého vesmíru místního vynálezce a po úpravách zdejších pokustónů trpí několika neduhy po kterých se dá říct že až tak funkční a spolehlivá vidlice to není. Starý neupravený Epicon slouží již tři léta bez jakékoliv údržby krom občasného otření nohou hadrem se silikonem a jeden kousek co jsem prodal má tak už pět let bez potíží, každého soudruha nakonec věc na čem se chce houpat a jezdit:-)

      0 0
      • Bafoon  

        myslím že za ty skoro dva roky už to vyřešil, běž bééééčet jinam

        0 0
        • roman 3D  

          to jenom dobrá rada pro ty co chtějí funkční a bezproblémovou vidlici, nejlepší vidlice celého vesmíru a Reba to rozhodně není, ovce ať si koupěj co chtěj:-)

          0 0
        • newbie  

          hezkej Pavlovův reflex… :-) na ČeMBu a Epicon jakože-vtipná-a-ironická reakce téměř zaručená

          0 0
          • roman 3D  

            Epicon z krámu je dobrej a čemba je stejně mrtvá, koukej jak prosperuje jednosměrka jejich prezidenta TK za jejich prachy:-)

            0 0
          • Bafoon  

            že tě tu mám – projedeš si nejen HD, ale i RVL dualposition :-( nebo :-) ? kdo už se v tom vyzná ;-)

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.