• Matyban

    Dobrý den, je mi 11, na bajku jsem začal jezdit nedávno. Koupil jsem kolo Felt q600. Jeho původní cena je nějakých 13–14000. S kolem jsem spokojen, možná proto, že nejezdím do extrému. Jediná a to docela podstatná věc, která mi vadí je vidlice. Kolo má vidlici SF11-XCM V3 HLO 100mm. Prosím vás tedy jako zkušenější o radu jakou lepší novou vybrat. Děkuju.

    0 0
    • atx442  

      Ahoj,

      myslim, ze napr. vidlice Suntour Epicon by mohla Tvym potrebam vyhovovat – dobry pomer cena/vykon a funkcne dobra.

      Mrkni se traba na http://www.kupkolo.cz/…2011_z89829/, pripadne na modely 2012, ale ty jsou zase drazsi…

      Preji Ti dobrou volbu ;-)

      0 0
    • mrpepper  

      Zdravím, bohužel mi odešla přední vidlice, takže musím koupit taky novou. Jezdím min 1× týdně. Pokud jezdím sám, zajedu do lesa, taže to nějak nešetřím. Ovšem s malou vzádu na sedačkčce se musím trochu krotit, takže jen takové ty cyklotrasy apod. No a k věci: Cenová hranice je okolo 4 tisíc. Koukal jsem na Epicona, ale nevím, jakého, ptž je tam pár zkratek v názvu. Ovšem Rock Shox taky nevypadá špatně http://www.kupkolo.cz/…oploc_z5339/. Tak nevím, jakou vybrat, prosím o radu zkušenější bikery, díky.

      0 0
    • mrpepper  

      Tak koupím tuto, snad bude všechno ok. http://www.kupkolo.cz/…2012_z92056/

      0 0
    • Matyban  

      Jen jsem chtěl všem poděkovat za rady. předvčírem se na mě pod stromkem usmála Suntour Epicon x1 s lockem na řidítách:D

      0 0
    • pidan  

      Ahoj lidi.Chci se optat na vidli R.S.Sektor R Coil,ktera je na GT-Force 3 2012.Asi nema zavirani ani snizeni zdvihu a to muze docela vadit pri vyjezdech a presunech po rovine ne?Koukam po nejakem celoperu,puvodne 120 a moc se mi zalibil prave tenhle Force,(ted je za peknych 33000,–).Jenze ma celkem obavu ci uz neni tech 150zdvihu moc a jestli je jeste dost jezdivej a ne moc tezkej.Tank na spise sjezdy fakt neuziju a tak stale resim a …Tady na vlaknech jsou na tohle GT nazory tak 50% na 50%??? Jirka

      0 0
      • pavlik6022  

        při výjezdech je zamykání vidle na dvě věci, pokud zamkneš vidli, tak se ti zvětší sag na tlumiči a je to na výjezd ještě horší. ideální je snižování vidle ve spojení s propedalem na tlumiči. jinak Force je jezdivej bajk, záleží hodně na osazení ( kola, pláště, atd.), ale podle toho co píšeš se raději poohlédni po Sensoru

        0 0
      • scret  

        to, jestli ti bude Force vyhovovat, je dost tezke posoudit… Vahove zalezi hodne na osazeni kola, muze to byt pomerne lehky a svizny kolo (na ten zdvih) anebo taky tezka mrcha…

        POkud by se ti nepozdaval vidle, neni nic jednodussi nez Sektora pak strelit a koupit Epicona TT…

        0 0
        • pidan  

          Lidi ja se zblaznim kurna,uz jsem 3× odpovidal a net me zlobi a asi to zas nedoslo!!!!A to me vcera vecer operator opravil pripojeni!!!

          0 0
          • pidan  

            Nevim co je sag,ale ten Sektor by tedy nemusel byt na rovine takova houpacka ne a na delsi vejlety muzu vzit stare HT-zd.80.Za ty prachy,chci neco do 35000,– se mi to musi i libit i kdyz barva nejezdi a tady je problem se Senzorem.Brcalove zelenej s bilou vidli nebo celej bilej bych videl tak pro babu a letosni tmava 3 by sla,jenze je hur osazena(brzdy,vidle atd.) a to prekopavat se nevyplati.Jezdim prejezdy Jizerek,singly-Smrk-Rychleby,ale i norm.vejlety­.Merim 175,vaha 80kg.120zdvih by me samo stacil ale Force se mi fakt libi.Koukam i na treba Treka Fuela,Haib.,Cam­bera,Sparka..ne­ni v lids.silach si je ozkusit co sedne.Je tu hodne ale,ze? Hodne zdravi a pohody v Novem roce…

            0 0
            • Josef Šimon  

              Šel bych do něj, navíc ta cena je super a kolo se mi taky moc líbí…

              0 0
            • scret  

              Sensora jsem nejel, Force jo… myslim, ze mezi tema kolama nebude velky rozdil, dulezity bude jaky komponenty na tom budou naveseny… Cambera bych nebral, udajne je hodne linej…

              0 0
      • Luk02  

        Na Forcovi snižování vidlice nevyužiješ, ta geometrie je na výjezd v pohodě…

        0 0
        • pavlik6022  

          hmm, tak to jsem asi jezdil nejaky plagiat Force protoze snizovani jsem vyuzival hodne casto

          0 0
    • Nerez  

      Zdravím, ať nezakládám nový táma, hodím to sem. Chci koupit nějakou levnější použitelnou vidlici na kolo. Je to Kellys Viper 6.0.

      Od novoty tam je SR Suntour XCT V4 MLO a netlumí nic moc, pruží tak na 5 cm. Chtěl bych vyměnit, protože se chystám víc jezdit v lehčím terénu, chci i na Rychlebky. Plánuji koupi bydlení, takže se každá ušetřená koruna bude hodit. Chtěl bych poradit mezi těmahle dvěma. Uzamykání mi stačí na korunce, protože zamykám minimálně a na řidítkách stejně nemám moc místa na páčku. Jaké jsou výhody jedné proti druhé. Dík za rady…

      http://www.kupkolo.cz/…disc_z89829/

      http://www.kupkolo.cz/…-disc_z3737/

      0 0
      • xcbike  

        Jezdil jsem Raidona 2011 na mojí bývalé meridě,přešel jsem na něj z SR Suntour XCM a byl to opravdu skok,oproti nefunkční XCM to byla paráda,jenže časem jsem zjistil,jak pruží Epicon a Raidon už mi nepřišel tak dobrý,jako na začátku.Takže ti doporučuji si ten litr přidat a koupit Epicona,vážně je tam velký rozdíl v chodu vidlice,teda podle mě.

        0 0
        • pavlik6022  

          jak říkáš, raději přitlač a vem Pepicona

          0 0
          • Nerez  

            Dík za rady. Asi to tak udělám:)

            0 0
            • W.Muchov  

              tady v týhle levnější kategorii, je každej peníz kterej přidáš docela znát

              0 0
              • Nerez  

                A co přikoupit k té vidlici? Pumpička je jasná, co dál? Asi sadu kroužků na krk vidlice ať to nemusím tolik seřezávat? Ještě něco je k tomu vhodné koupit?

                0 0
      • Bafoon  

        epicona, už jen kvůli tomu Déčku v označení (štelovátko odskoku) :-) pak má 32mm nohy a vnitřní přenastavitelnost zdvihu do 140mm

        0 0
        • Nerez  

          Mám ještě takovej, možná hloupej dotaz. Jsem zvyklý vidlici příliš nezamykat, protože když jedu po silnicích tak nepropružuje, ale teď mě napadla jedna věc. Je moje současná SR Suntour XCT V4 MLO taková ludra tvrdá, že při běžné jízdě prostě nepruží jen ona, nebo ani třeba ten vzduchovej Epicon nafoukanej na mou váhu nebude propružovat. Jde mi o to, jestli mám připlácet za uzamykání z řídítek nebo ne..

          0 0
          • Smazaný účet  

            pokud nehonis vteriny na sotolinovych/as­faltovych vyjezdech, je zamykani z rititek zbytecne…

            0 0
          • Jetson  

            Já ho tam chtěl, ale je fakt, že zamykám míň a míň a …

            0 0
          • scalar  

            U Epicona počítej při dynamickém jízdě s častějším zamykáním. Při vyšším tlaku je dost necitlivý, při menším tlaku se zase hodně pohupuje, při ostřejší jízdě ze sedla to docela obtěžuje.

            0 0
            • Radunak  

              U mě spíš při větším tlaku necitlivý, a při nižším cvakám často dorazy. Mám zamýkání ze řidítek a vůbec ho nepoužívám. Určitě už bych volil jen zamykání přímo na vidlici.

              0 0
    • John97  

      Zdravím, ať nezakládám nový příspěvek dám to sem. Chci si koupit kvalitní vzduchovou vidlici na kolo. Mám Authora Traction 2011.

      Momentálně tam mám vidlici RST Gila a vůbec netlumí zvláště v zimě. Poradíte prosím? Docela se mi zamlouvá Recon.

      0 0
      • Azmir  

        Jestli uvažuješ nad reconem silver, tak se radši koukni po epicnu, pokud po reconu gold, tak to vyjde ± nastejnio s reconem, akorát recon je progresivní a epicon je hodně lineární, já bych asi zvolil epicona.

        0 0
        • John97  

          Děkuji za radu. Hodíte prosím link? Jak je to s kvalitou?

          0 0
          • John97  

            Předchozím příspěvkem sem myslel epicon.

            0 0
            • Azmir  

              http://www.kupkolo.cz/…disc_z89829/ co se týče kvality, nevím co chceš slyšet, kvalitní odpružená vzduchová vidlice s asi nejlepším poměrem cena/výkon, lehce servisovatelná, ralativně bezproblémová.

              0 0
              • scret  

                nevim, mam vyzkouseno hodne kvalitnich vidlic a tahle mezi ne urcite nepatrila!:)

                Kdyz uz Epicon, tak z TT – ale to je uplne jina vidlice!

                0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.