• Brasi

    Dobrý den,

    omlouvám se za dotaz, který padl již určitě mnohokrát, použil jsem lupu, ale stále nejsem zcela moudrý. Dřív jsem jezdíval několikrát do týdne, ale poté jsem začal cvičit a z váhy 95kg jsem se dostal na cca 118kg a kolo, které jsem měl trekingové mi přestalo vyhovovat resp. vypěstoval jsem si vůči němu blok, protože vždycky když jsem jel duše byla skoro plochá až na ráfek a kolo jsem byl schopen píchnout několikrát na den, jen zadní. Kolo má nosnost 115 – 120kg, ale jaksi mi nevyhovuje nebo je to jenom v mojí hlavě.

    Měřím 198cm vážím 118kg +3kg batoh atd takže rezerva do 130kg bych to viděl. Do kola bych investoval +20 000kč. Kolo bych využíval hlavně na projíždky do okolí polní cesty + asfaltky a o prázdninách možná nějaké hory, za účelem mírného zhubnutí. Od kola očekávám, že mou vahou nebude trpět a budu moct jezdit komformně a nebát se na které lesní cestě píchnu, nebo zda už nejedu „po ráfku“.

    Každopádně zajímal by mě váš názor, zda se vyplatí investovat do kola nového či zda mě můžete nasměrovat, kterým směrem hledat.

    Moc děkuji za odpověďi a Váš čas.

    0 0
    • roman 3D  

      pevný osy, 29",vzduchovka a nějaký pláště se zvýšenou ochranou i za cenu vyšší hmotnosti

      0 0
      • AussigBiker  

        +1, pro těžší jezdce pláště jedině s ochranou :-). Mě se osvědčily Contíky ProTection.

        0 0
        • Tom-T45  

          Ochrana je předpokládám především proti píchnutí, ale cvaknutí nezabrání, což asi bude hlavní problém tazatele.

          0 0
          • AussigBiker  

            Cvaknuti asi ne, ale se spravnym tlakem takovej problem neni, s touhle vahou okolo 3 baru na 29 XC plastich (HT kolo), neco o tom vim :). Schwable, nez vloni / predloni presli na ty novy smesi, tak na tech jsem fut defektil, to byly lehky slupky bez matrose. Ty novy Schwalbe neznam, ted jsem presel na fulla, tam je to zas o necem jinym, navic jsem dal bezduse (procvaky zadniho kola v bike parku), ale ted nejakou chvili nejezdim kvuli zdravi, tak nevim jak si vedou s touhle hmotnosti bezduse :).

            0 0
        • scota  

          nebo Maxxis EXO protection

          0 0
    • Davidakta  

      Jestli ti na aktualnim kole vadí jen ty defekty, tak to proste vyměň za nějaký horský kolo. Kellys spider, Scott aspect u ostatních značek nevím nazvy kol s turistickou geometrií

      0 0
    • iiki  

      Mám nepatrně míň, stejný druh kola, teren nejzdím. Při týhle váze foukat k horní hranici (co uvádí výrobce, používat pumpu s měřákem), šířku pláště co se vejde do zadní stavby a koukat na cestu. Zatím nejlepší plášť jsem měl tak to byl Schwalbe Hurricane 42–622 drát,protipropich – 10 tkm, 1× cvaklej, 1 vpich (to už byl sjetej), teď mám Kenda Khan 47–622 kevlar,protipro­pich, zatim 6 tkm – 1 cvak a 1 vpich.

      0 0
    • Martin  

      Vážím podobně, jezdím RB CRR290 s Rebou a bez problémů. Gumy foukám 2,2 barů, bezduše.

      0 0
      • scota  

        +1

        0 0
      • lrotrekl79  

        Podobný kila, stejný kolo, pláště 2,25, foukaný na 50–55 Psů (horní hrana), za 2200km jeden defekt, špičatej šutr píchlej v plášti. Při opravě jsem jej vytahoval. Ale na pláštích rozhodně nešetřit, co jsem na starým kole kupoval pláště za 200–250, tak jsem lepil furt, ale zase si nemyslím, že při cestařině, na což tazatel vypadá, je to třeba nějak dramatizovat. Ale zase na druhou stranu já původně taky plánoval hlavně cestařinu a výborná (minimálně oproti předchozí) vidle a celkově výrazně lepší kolo mě nějak navedly výrazně víc do terénu.

        0 0
    • Tom-T45  

      Problém není v kole, ale v málo nafoukaných pláštích a pravděpodobně by se na novém kole opakoval. Nemůžeš mít „duši skoro plochou až na ráfek“ Jak už zde bylo napsáno, základem je velká pumpa s manometrem a kolo pořádně nafoukat – můžeš začít na horní hranici a pokud to bude moc tvrdé, tak trochu ubrat – chce to zkoušet.

      Další možností jsou bezduše, které by měly defekty prakticky eliminovat. Pokud nemáš vhodný ráfek (předpokládám že ne) tak můžeš zkusit konverzní sadu: https://www.kupkolo.cz/…s-kit_z5896/ a samozřejmě je k tomu potřeba Tubeless Ready plášť. Já jsem si ji pořídil na vyzkoušení právě kvůli tomu, že hned na první projížďce jsem cvaknul zadní kolo. Od té doby bez defektu, jen musím častěji dofukovat – možná mám někde blbě nalepenou pásku. Začal bych tímto, pokud psychický blok přetrvá, pak si s radostí pořiď nějaké pěkné MTB.

      0 0
    • Brasi  

      Po vyzkoušení kamaráda co má levné rock machine 29tku jsem se rozhodl, že si udělám radost. Rozpočet max do těch 19k, rekreační jízda a rozhoduju se mezi těmito dvěma modely https://www.cyklosvec.cz/…ean54761.php

      https://www.canyon.com/….0/2031.html?…

      Zatím se spíše kloním k tomu stevensu kvůli značce a ceně je to špatná volba nebo je to v této kategorii jedno.

      Díky moc za odpovědi, pokud nějaké budou :).

      0 0
      • roman 3D  

        Špatná, za 16 ti stavitel postaví něco se vzduchovkou a lepšíma komponentama

        0 0
      • roupik  

        Ten canyon nevypadá zle vzhledem k cene

        0 0
        • gersa  

          Ten Canyon je sice lepší, ale obojí je to bída. Osy na upínáky, levné vidle, levné brzdy..... Ani jedno při jeho hmotnosti není dobrá volba

          BTW pobavila mě věta Od kola očekávám, že mou vahou nebude trpět a budu moct jezdit komformně

          Neber to nijak špatně, ale pod tvojí vahou bude trpět každé kolo :) To je prostě fakt, se kterým se budeš muset vyrovnat, protože nepředpokládám, že je v tvém plánu hubnout

          0 0
          • Brasi  

            Tak jsem dostal nějaké odpovědi od stavitelů, ale vesměs v téhle ceně nedají pevné osy, můžu se ještě naposledy zeptat na tenhle model, zde na foru jsem se dočetl, že pevné osy má, jestli je to opravdu pro mě tak důležitá komponenta. https://www.rb-bike.cz/…r-290-entry/

            0 0
            • scota  

              Ano má a je to dobrá česká značka. Bez pevných os bych si nové kolo již nekoupil obzvlášť s tvojí váhou.

              0 0
            • roman 3D  

              pevný osy za dvacet má kellys gate 30

              0 0
      • Gwaihir  

        Obávám se, že grand canyon 4.0 má pruzinovou vidlici a to při tvé váze není dobrej nápad, ale vyměnit určitě půjde. Jinak někdo tvé hmotnosti řešil kolo s ocelovým rámem.

        0 0
    • alapli  

      Nevěš hlavu, vážím 115 kg a mám 2 roky Pells fitnes.

      Pláěť Maxxis Overdrive 700×32C za cca 350 Kč. Píchnu tak 2× za rok a na předku má plášť najeto 14 500 km a je stále původní.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.