• george.cotagge

    Zdar, je mozne ze se to tu už řešilo ale ja sem to nedakazal dohledat. Chtěl bych pro přítelkyni kolo, má 161cm, 50kg. chtěla by carbonové ht nejlépe 29tku. hodně se jí libí specializet fate, už na něm seděla a hodně spokojená, takže 29 by i šlo. Názory že 29 je na velikost s málo si prosím nechte, taky se mi to nelíbí, ale jí je to jedno že to není úplně proporciální, ale šla by i do 27,5 klidně i způsobem že by to byl rám na 26 a byl by vhodný i pro 27,5 kola. její cenová představa je okolo 30tis. Je mi jasné že za to nové nekoupím, ale myslím, že posládat by se dalo. Máte někdo tip na rám popř celé kolo?

    0 0
    • zimic  

      Ja k tomu muzu prispet jen tim, ze osobne bych o carbonu celkem do 30k nepremyslel. V tyhle cene radsi lepsi hlinu. Ale asi jste uz rozmysleny.

      0 0
    • Dejv94  

      Tohle se dá postavit za MOC ceny když hledáš slevy a akce. Celkový rozpočet byl necelých 32 tisíc. Rám sem si objednával sám napřímo, vidlice z bazaru, jinak nové díly.

      http://www.bike-forum.cz/…china-bike-w

      0 0
      • george.cotagge  

        To je super, prosimte odkud má ten ram?

        0 0
      • george.cotagge  

        a chtěl bych se zeptat zda má rám i vlastnosti požadované u karbonu – tlumení vibrací nebo je jen lehký? tuhost bude druhořadá jde hlavně o to ať to nějak tlumí vibrace. jinak koukal jsem samozrejme na komentare, ale bohuzel stranka x-goods.com uz asi nefunguje, resp maji jen uvodni stranku

        0 0
        • Dejv94  

          Ram je spíš tuhý a lehký, tlumení odvede sedlovka a podfoukaný bezdušáky. Pokud x-goods nefunguje, pak bych bral z Flyxii.

          0 0
    • bimjeam  

      Ja som 158cm priateľke skladal 26"tku (v profile), dal som jej tam bezdušové kolesá, ľahké plášte a sviští na tom jedna radosť, pričom na jej 50kg je to pri správnom tlaku v pneumatikkách veľmi pohodlné.

      S rozpočtom do 30tis. by som do karbónu asi nešiel, ak sa ti nevála doma v skrini kopu starších dielov.

      Rátaj s tým, že 29" bude pri rovnakom setupe ťažšia ako 27,5" alebo 26".

      Osobne si myslím, že ľahké kolesá s objemnejšími bezdušovými plášťami typu Race King / ikon a pod.

      budú pre priateľku osožnejšie a pohodlnejšie ako nejaké záákladné továrenské 29" zaplety na dušiach s drátovými plášťami.

      Ale to už je vaša vec .

      0 0
    • sibicz  

      když objednáš nějakej takovejdle rám http://www.bike-discount.de/…7/wg_id-8670 budeš mít rezervu na dost lehký kola, ty rozhodujou předevšim. Myslim, že tenhle dělají i v 27,5", takže by to pak mohlo bejt ještě lehčí

      0 0
      • Singlespeed  

        To je z lešeňovek, postavit na tom lehké kolo je docela kumšt :-).

        0 0
        • sibicz  

          Nojo, máš pravdu, ten rám neni nejlehčí. Píšou tam 1990 g v 19". Ale za ty prachy to není zas tak příšerný. Slečna navíc asi nepotřebuje rám devatenáctku. Při rozpočtu 30 tisíc to budeš mít i s rebou a slušnejma kolama. Do jedenácti kil by ses pak myslim klidně vešel.

          0 0
    • michomin  

      Milý george…, nechci ti rozmlouvat rozhodnutí jít do 29, nicméně se zkus zamyslet nad geometrií. Tvá přítelkyně měří 161. Tomu odpovídá výška rozkroku. Víš jak je vysoko horní rámová trubka? Tobě se nelíbí na malé 29 proporcionalita (fakt zásadní věc), jí se nebude líbit výška kola. Ale jak píšu, nechci ti to rozmlouvat.

      0 0
      • george.cotagge  

        No spis ona ho chce, jako kdyz bude dobra nabidka tak i mensi kola, ale ten fate (damske od specialized) ji i vyskou rozkroku sedel vyborne

        0 0
      • george.cotagge  

        Jo na to jsme už koukali, jeden je emko,to nic a ten druhý musime zajít do prodejny vyzkoušet ať nejedem do Pardubic zbytecne

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.