vyber Giant Reign, RB Bandint 675, Radon Swoop 170

52 nepřečtených
  • Sistematicx

    Zdarte resim klasickou vec milionte tema. Stavajici Trance co mam 160/158 zdvihu je mi uz lito mu tak sypat. Proto hledam neco na cem sem lip jak bych to rekl vetsi kladivo proste. Nejaky vic to enduro geo mini DH.

    Neresim komponenty pac stejne at si vyberu cokoliv tak nebudu spokojen a budu casem stejnak predelavat, myslenka je takova ze cast veci vemu z Trance ktery jsem pocital ze posunu na novej ram (zee brzdy, DT350, flow ex rims), Trance bych si chtel zatim nechat na delsi trasy nebo mensi trailovani nez se trapit na nejake kovadline. Rozpocet je na hned kolem tech 55tis

    Reign 2ltd 2017 – muj nejvetsi kandidat, cena presne v rozpoctu monetalne, Jak se chova Giant vim velice dobre, Pruzeni system mi momentalne vyhovuje maximalne tady vim presne do ceho jdu. Vidle Yari, Tlumic monarch Rko, Tady bych udelal hned par prohozu z Trance, tlumic bych dal plusko RC3, Brzdy, zadni kolco, predni musim nechat nemam boost nabu (uplne nemam nacteny jestli jde dat na DT350 nejakej kit co z toho udela boost). Razeni je 1×11 necham. Vidle Yari by sla v budoucnu pryc na Trance a prisel by tam bud Durolux nebo Lyrik oba 170mm. Tlumic by sel potom taky novej prahnu po pruzine a plusko by se vratilo zpet na Trance. Je to takovy prehazovani veci ale mam to bez problemu kde udat. Tyhle vymeny by probihali postupne. Hlavne aby bylo porad na cem jezdit. Mohl bych koupit asi lepsi reign s osazenim a nechat tak jak je to je momentalne mimo rozpocet a ty co jsou zase nejsou ve velikosti na me (barva taky hraje ze). U Reigna jsem si nacetl neco ze trpi tlumic tim ze je kratkej na ten jeho zdvih (proto ta zamyslena pruzina ketera se tam pry hodi vic)

    Bandit 675– tady je to nejvic rozporuplny u me, bral bych ten eagle verzi, prehodil zase par veci na Trance prodal vidli s tlumicem a koupil jinej tlumic a vidli, Tlumic zase bych chtel pruzinu, vidle by sem sla spis Durolux by se mi libil. Rozpoctove taky v poradku, pro zacatek asi nejlepsi ze by mi zbylo na predelavky hned (u Reigna by to slo v prubehu, tady bych mohl jit do neceho ihned).

    U Bandita si nejsem moc jistej jestli je to velkej rozdil oproti Trancovi, jestli je to az takovy kladivo jaky si predstavuju.

    Reign mi prijde vic agresivnejsi geo oproti Banditovi. Vidim tam u nej ten pridavek mini DH. Kdezto Bandit krasny endurko co se da zajezdit i ten park.

    Swoop- tohle jsem ani nemel v hledani ale nakonec me zaujal model na vividu air a Lyrik, zdvih 170. Dost me zaujalo pro me pridana hodnota zmena geo. Par clanku ze prej super enduro/freeride. Jeden model se mi libil osazenim kompletne. Rozpocet uz trochu pres musel by pockat az min na konec roku na vyprodeje a jinou cenu. Coz se mi nechce cekat (proste nova sezona na novym kole). Swoop je takovej cernej petr v tom vyberu.

    'Diky za rady.

    0 0
    • novas752  

      Pokud mas 6 der kotouc tak to predelat jde. 2×5mm podlozky na kazdou stranu naboje a jedna 5mm pod kotouc. Nebo misto tech 2 podlozek nechat udelat novy koncovky naby.

      Rozpocet fakt 55? Co YT Capra?

      0 0
    • Breakpain  

      Trochu OT – pokud na tom kole budeš mít Lyric na 170mm, s největší pravděpodobností za cca 700kč lze upgradovat na 180mm, zrovna jsem to řešil ;)… a pak to bude ještě příjemnější miniDH – zmenšíš HA a „snad“ to bude líp žrát (dáš tam nižší tlak a větší sag)…

      0 0
      • Sistematicx  

        Ano tahle moznost je mi znama. Mit v predu pak 180 nejak nepremyslim. Ale kdybych nad tim uvazoval tak bych bral neco na zdvihu vzadu 170 (co by musela byt Capra nebo Swoop). Jinak me to moc nebere mit takovej rozdil.

        0 0
      • chyna.cz  

        Ten bazmek na predelani na 180mm mam, kdyby nekdo na lyrika/yariho chtel za normalnejsi cenu

        0 0
    • MirosPikos  

      Bandit 675 je určitě velký rozdíl od Trance. S Trancem bych srovnával spíš Bandit 475. Reign je sportovnější, kozovitější. Pokud bych o jednom z těchto dvou kol měl říct, které jé více SuperEnduro, pak to bude Bandit spíš než Giant (seděl jsem na obou). Ikdyž pravda, já mám vepředu 180 zdvihu.

      Přidal bych do hledáčku Canyon Torque, YT Capra.

      0 0
      • Sistematicx  

        To je co jsem potreboval si precist ze Bandit je rozdilnej. Zase na Capru koukam taky ale k ni vych si nenechal trance. Jako kdyz by byla za super cenu tak si necham jen jedno kolo. Reign nebo Bandit v tom pripade si necham i Trance a kdyz Capru tak Trance pujde pryc. Tezky tohle.

        0 0
      • jenik00  

        V čem je podle tebe reign kozovitejsi? Nižší střed, polozenejsi hlava…

        0 0
        • MirosPikos  

          Možná jsem užil špatný slovo. Bandit je takovej sametovej :) Reign byl pocitově lehčí/tužší/spor­tovnější. Pravda je, že byl Reign dost nafoukanej. Jak gumy, tak tlumení. Takže proto možná ten pocit, který jsem popsal jako kozovitý.

          Ale jinak dle mého soudu je prostě Bandit větší kladivo.

          0 0
          • krabica  

            Hlavně mají úplně jinou geo, takže bych se řídil tím…

            0 0
            • Atilla  

              Úplně jinou geo?

              Reach má giant o 3mm delší, o 1 stupěn položenější hlavu, o 1mm kratší zadní stavbu a o 2cm delší sedlovou trubku, o 1 stupeň položenější sedlovou trubku. To mě zase jako úplně jiná geo teda nepřijde.

              0 0
              • Jenda  

                2017 jo, 2018 Reing je o 15 mm delší než 2017, tedy o 18 mm delší než bandit, to mi už přijde celkem dost. Ale jinak jo, dneska mi přijdou ty běžnější kola všechny tak podobný že je to spíš o tom co člověk chce, fungovat to bude všechno myslím velmi dobře.

                0 0
                • Atilla  

                  Pravda ta 2018 už je delší, ale hlavně snížili sedlovou trubku.U 2017 bych musel jít do Mka u 2018 bych si mohl vzít Lko.

                  0 0
                • Lanzinho  

                  přesně důvod proč jsem reigna i novou capru 2k18 zamítl..

                  0 0
                  • Atilla  

                    Tak pokud je člověk atyp s dlouhýma nohama a k tomu má krátký trup a ruce dá se to pochopit. Jinak pro normální postavu si myslím cajk.

                    0 0
                    • Lanzinho  

                      mám delší nohy, kratší trup, ruce nemám asi ani krátké ani dlouhé, ale delší geo mi nesedí na delší vyjíždky

                      0 0
                      • suslos  

                        Mám delší nohy, trup a ruce normál… a delší geo mi sedí a jezdí se mi na tom fajn – 177cm a Reign v Lku, teď nová střela v Lku.. reach vždy kolem těch 460

                        edit: s krátkým představcem teda :)

                        0 0
                        • Lanzinho  

                          já mám odjakživa na prd záda, nikdy jsem to tedy nezkoumal a neřešil, ale myslím že je to jedna z příčin

                          0 0
                          • Atilla  

                            kdyby jsi vzal 2018 s 30mm představcem budeš na tom úplně stejně jako 2017 s 50 mm představcem:)

                            0 0
                      • Atilla  

                        Osobně bych vzal teda kolo s 15mm delším reach a dal představec 30–35mm, než kratší reach a k tomu 50mm představec. Ale každý svého štěstí strůjce.

                        0 0
              • krabica  

                Ten rok 2017 u Reigna jsem zazdil… :-D Nicméně i tak, záleží na velikosti, třeba v XL mají rozdílný stack o 26 mm, což je dost, když požaduješ nízký, tak Bandit vypadává…

                0 0
                • Sistematicx  

                  Koukam po velikostech L a roku 2017.

                  0 0
                  • krabica  

                    Lka jsou hodně podobná, ale Bandit má kratší sedlovku, což by mohlo být velké plus pro délku teleskopu. 460 mm vs 482 mm.

                    0 0
                    • Atilla  

                      JJ, osobně mi přijde 480mm až dost na postavu kolem 180cm. RB to původně tak taky plánovalo, ale naštěstí jsem asi nebyl jediný kdo z toho nebyl nadšený a udělali 460mm.

                      Jinak ten stack je u reignu fakt malý, ale všichni vozí mega komín:)

                      0 0
                      • Jenda  

                        No zase já při 180 mám 150 sedlovku vytaženou minimálně o 5 cm, tedy i 200 teleskop bych tam asi dostal. Nohy mám 86 cm.

                        0 0
                        • Atilla  

                          Tak 150mm teleskop je v dnešní době minimum ne:) mám 180mm s SPD a 160mm s platformou

                          0 0
    • AussigBiker  

      Ja na jinym enduru nesedel (vlastne jeste nejakej karbonovej Haibike, ale to bylo jenom takovy kolecko pri odpocivani, tak nemuzu porefererovat), za me je mini DH Trek Remedy. Ale jestli chces zdvihy 170, tak ten ma myslim 160. Remedy ma plovouci uchyceni zadniho tlumice a to zpedne hodnotim, ze muze za to, ze mi zadni zvih pripadal jako bezednej.

      0 0
      • embi  

        Remedy ma 150. Starsi rocniky dokonce 150 i vepredu

        0 0
        • AussigBiker  

          Race Shop Limited 2017 mel vpredy Lyrica Dual Air 160/130, ostatni modely vsude 150. Jak to maj modely 2018 jsem se nedival.

          0 0
    • Mr.Duck  

      Swoop mi nič neříká, ale z Bandit à Reign neuděláš chybu ani s jedním. Mám pocit, že Bandit má pocitem blíž ke sjezďáku, dost se mi líbí chod zadní stavby. Jen když tomu dám někde na placku nažrat, připomene mi že to sjezďák není. Tuhost je řekl bych u obou podobná, reign mi přišel lehčí a možná o něco líp stoupá, na druhou stranu na banditu nemám úplně lehký kola tak to možná není fér.

      0 0
      • Sistematicx  

        Rozhodovat se mezi Banditem a Reignem neni lehky. Cenove na tom jsou ted stejne Bandit na eaglu me docela laka. Jeste premyslim ze bych dal hlavko na snizeni uhlu aspon o pul stupne aby byl vic sjezdovo a sel bych do banditu. Taky se mi zamlouva ta kratsi sedlovka tohle jsem si nevsil. Koukal jsem ja uhly a reach ale na sedlovku jsem zapomel. Kratsi by mi sedela asi vic pak se 150 teleskopem

        0 0
        • Mr.Duck  

          Taky sem puvodne myslel ze bych pokladal hlavu, ale zatim nemam poradne duvod. Nutno podotknout ze co Bandita mam, sem se zranil a od te doby se do toho poradne dostavam tak mu este nedam napit jak bych mel, mozna zmenim nazor. Na druhy strane na hroceni mam sjezdaka takze nepotrebuju z kola delat wannabe DHcko :)

          0 0
        • MirosPikos  

          Je to skutečně nutný, měnit hlavový úhel? Nemyslím si, že by byl ten současný nějak limitující.

          0 0
    • logoman  

      Rekl bych ze reign bude mit nejlehci ram. Bandit je fajn cesky vyrobek. Radon je hodne tuhy a dost dobre hodnoceny v testech – vyborny kolo (ale ram se mi libi tvarove ze vsech nejmin)

      Osobne bych bral opet reigna protoze jde postavit lehoucky kolo. Ale ani s jednim neudelas chybu.

      0 0
    • rask  

      Trochu si prihreju polivcicku, tedy inzerat. Pokud se rozhodnes pro Radona, prodavam 18ti palcovy Swoop, de-dacto novy: https://www.bike-forum.cz/…-km-v-zaruce

      0 0
    • Sistematicx  

      Zak jsem ozkousel vsechny tri kola. Sice jen takovy to projeti na parkovisti nicmene nejaky postrehy z toho mam.

      Swoop- hodne dobry, projev stavby ponekud houpavej ale dobry, krasny kolo, skoda ze velikost neni uplne idealni, zkousel jsem ho jako prvni a vylo lehce mensi pro me, prvni sednuti a dojem ze mam pod sedou hromadu zdvihu 170 mm bylo znat

      Reign- 2017 Mko male jak vosa na bombonu, Lko v klidu, sednul jsem si i na 2018 a tam samo naopak Mko dobry Lko velky, docela linej na parkovisti byl, v male rychlosti takovej nestabilni, asi na tom neco bude ze to kolo fakt potrebuje rychlost z kopce, pri nasednuti jsem ale mel dojem ze su na konci zdvihu vzadu, koukal jsem na sag byl lehce ke 30%, vubec mi neprislo ze sedim na necem co ma mit vzadu 160mm takovej jakejsi propad dolu pocitove

      Bandit – tohle me fakt dostalo, Lko uplne sem si dokazal predstavit jak s tim dam 70–80 km vylet, krasny kolo, dostala me tuhost zadni stavby kdyz jsem vzal za holy trubky a zkusit zapruzit (trance mi proti tomu prisel papirovej), na slapani a odevrej tlumic jsem cejtil ze to fakt houpe podobne jak swoop, hodne me prekvapilo te pri sagu 30% jsem myslel te mam teda vic ze su az nekde v pulce zdvihu to se mi libi

      Z tech tri nakonec kdyby vyl radon ve vetsi velikosti tak je vitez. Jinak reign a bandit maji delenou prvni pricku u me. Vandit ma lehce navrh s tim eaglem.

      0 0
      • MirosPikos  

        No vidíš, objednej Bandita ať můžeš včas vyrazit :)

        0 0
      • nomecz  

        Z tech tri nakonec kdyby byl radon ve vetsi velikosti tak je vitez. Jinak reign a bandit maji delenou prvni pricku u me. Bandit ma lehce navrh s tim eaglem.

        To je odpoved jak noha vsechny kola sou prvni ale na kazdem je neco spatne :))

        0 0
        • Sistematicx  

          Ano. Na kazdem neco.

          Ted uz tam hraji roli drobnosti. Typ stredu, vedeni lanek, sundani tlumice.

          0 0
      • Lanzinho  

        a jaký máš vůbec budget?

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.