• matuhsch

    Ahoj, vybírám si nový kolo a tak trošku v tom tápu.

    Momentálně mám Kellys magic, několik let starý a problém je že mi je to kolo prostě malý ( rám 19.5) a i když sem na to dal delší představec tak se mi na tom jezdí otřesně a nebaví mě to.

    Moje výška 198cm, váha 90kg, jezdím převážně po lesních cestách, trochu silnice ale žádnej náročnej terén.

    Cenovej limit je cca 33 tis, požadavek je 29" hardtail, komponenty alespoň Deore, Vzduchová vidlice suntour/rockshox. Očekávám od toho nějakej slušnej základ, na kterým bude zábava jezdit a znovu objevím ztracenou lásku k cyklistice :) Jezdím převážně v lesích v okolí Brna.

    Do oka mi zatím padlo:

    RB CRR 290 v konfiguraci Base https://www.rb-bike.cz/…ail/crr-290/

    Líbí se mi poctivá česká výroba( pro někoho blbost, ale rád dám peníze našim než podporovat dovoz přes půl světa od rejží), možná bych si to i zajel do Prahy vyzkoušet.

    Nelíbí se mi uplně poměr cena/výkon z hlediska použitejch komponent, a příliš nudnej design.

    Velikost bych bral asi 2XL

    Grand Canyon AL SL 7.9 https://www.canyon.com/…-sl-7-9.html

    Za ty peníze mi přijde super vybavenej, daleko líp než to RB ale pokud sem se dobře díval tak nemá pevnou osu vzadu což mi asi nevadí.

    Nelíbí se mi akorát nemožnost to kdekoli vyzkoušet, pokud by se neobjevila dobrá duše která ho vlastní zde na foru, což beru jako hodně velký mínus, velikost bych bral XL.

    Poslední Giant Fanthom 29er https://www.spoke.cz/…-ltd-orange/

    Výbava zvlášť třeba vidlice nic extra, ale zase se mi líbí design a nemusel by být takovej problém to otestovat. Velikost XL

    z jiných značek se nebráním třeba Cube, Specialized nebo Rock Machine ( i když s tím tady asi nepochodím ) ale nic extra zajímavýho sem nenašel.

    Moje otázky: Má někdo zkušenost s těmito koly případně byl by někdo ochoten půjčit k otestování toho Canyona (klidně za nějakou úplatu)? Který z nich vybrat ? Anebo máte tip na kolo který ve výběru chybí?

    Anketa: Který z těchto kol koupit (Canyon vs RB vs Giant)

    0 0
    • matuhsch  

      Ještě by byla možnost postavit něco sám na tom rámu od RB, s tátou by sme to zmákli v pohodě, ale nevím jestli bych na tom nějak extra ušetřil. Navíc co jsem četl tak ty jejich dodací lhůty jsou tragedie a já bych rád ještě tuhle sezónu jezdil :D

      0 0
    • matuhsch  

      A hele krab ze Snow.cz? :D Starý prodám jako celek za pár šupů, z toho není použítelný víceméně nic až na zadní XT přehazovačku a řídítka, představec, sedlovka.. Protože to je ještě všecko po staru na V brake, přesmykač s objimkou, 26 kola atd…

      0 0
      • Czechak  

        Nebo napsat nějakému stavitelovi, který ti to RB poskládá podle tebe.

        0 0
        • matuhsch  

          No a ti stavitelé mají lepší ceny na komponenty nebo co? Nějak mi uniká proč by bylo lepší si to objednat u stavitele než si to postavit sám nebo případně nakonfigurovat přímo u RB, zvlášť když mi ta základní konfigurace vyhovuje jediný co by bylo motivací k nějakým změnám je nižší cena. U toho canyonu je prostě cena/výkon uplně jinde z hlediska komponent, ale mám strach investovat takovej peníz bez vyzkoušení.

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.