Vsetín.vrchy - Javorníky 16.7.09

43 nepřečtených
  • Corbett

    Zdar – mám takovou tradici. Jednou za rok vyrážím projet na biku tuhle královskou hřebenovku. Letos mi to vyšlo na všední den. To víte, člověk se rozhodne z minuty na minutu. Důležité faktory – volno, pěkné počasí, manželka bude 24 hod. v práci, dcerka je na prázdninách u babičky -:))    Zlanařil jsem kolegu Rasputina, s kterým jsem původně byl domluvený na vyjížďce v místních hvozdech a hurá do Javorníků.

    Kdyby se chtěl někdo přidat, tak sraz bude v obci Hovězí na náměstíčku před hospodou v 8:30 hod. Plán je následující – Hovězí,Cáb,Ta­nečnice,Třeštík,Ma­kovský průsmyk,sedlo pod Lemešnou,Velký Javorník,Malý Javorník,Kohůtka a někde kolem Papajského sedla sjezd do údolí a návrat do obce Hovězí.

    Délka okruhu je 80km, převýšení neznámé, náročnost vysoká, bikovačka parádní -:)

    PS: dole malá ochutnávka -:)

    0 0
    • pižmoň  

      Ze bych se jel provetrat:-)nevim,nevim

      0 0
      • skier  

        K Rasputinovi ještě Ty, no to bude chrťárna…a 32°C ve stínu…to musím hodně zvážit,jestli se nemám vymluvit na práci :-) V sobotu Horňácké slavnosti a pedál…

        0 0
      • Corbett  

        Tobě jsem psal sms pozvánku – ale máš asi nové, nebo jiné číslo -:((

        Ještě to nebylo doručeno -:( 

        0 0
        • pižmoň  

          Jo muj telefon lezi uz tak mesic kdesi v trave u zlina:-/

          0 0
          • Corbett  

            Telefon jsi pochoval do trávy u Zlína – já věděl proč to hodit sem na BF.

             
            0 0
          • tassajara  

            Nejake uzitocne gesto v ceste za osobodenim od jariem modernej doby? Nieco ako ked ti dvaja experti vo filme Bezstarostna jazda na zaciatku zahodia hodinky? Kazdopadne nasledovaniahod­ne! :o))

            0 0
    • RoKo  

      Posledne to bylo 88km  ;)

      Tak rad bych se zase povozil – Ta trasa je totiz uzasna… Ale po dnesku uz vim ze to nevyjde :-/ fnuk…

      No nic. Snad ty javorniky vyjdou pristi rok…

      0 0
      • Corbett  

        Nezoufej, klidně si to dám letos ještě jednou – a pokud to nevyjde, tak za rok -:))

        0 0
    • Smazaný účet  

      naposledy čo som šiel po červenej zo sedla pod Hričovcom do sedla pod Lemešnou tak tam bolo parádne blato…bolo to ale pred dvoma týždňami keď boli tie búrky…inak smerom nahor na Kasárne je to fakt husté stúpanie…inak super hrebeňovka, niekedy si to tiež prejdem komplet…

      0 0
    • Chiron  

      Podobnou trasu sem loni jel, hned bych si to zopakoval, ale teď nemůžu a navíc bych asi nestihl dát dohromady bika. Potřebuju udělat nutně pár úprav.

      Jinak ta trasa má přibližně 80–90km, podle toho kudy se jede a převýšení zhruba ta 80 nějakých 2500–2600m, podle toho kama se sjede do Hovězí. Jinak cestou z toho jde dostat klidně hodně přes 3000m, pokud se nedrží pořád na hřebeni.

      0 0
    • janoT  

      Lákavá ponuka, ak by sa akcia nekonala (počasie alebo iné) hoď sem pls odkaz. Idem z Vizovíc.

      0 0
      • Corbett  

        Počasí bude dobré a akce se bude konat. Ahoj

        0 0
      • Corbett  

        Pokud máš nějaký normální nosič kol na střechu ( s rychloupínáky ), tak tě klidně vezmu. Mám to skoro po cestě. Bude mi stačit, když mi přispěješ na pivko -:)

        0 0
        • janoT  

          Ďakujem, 3 nosiče mám na aute a nechce sa mi ich zhadzovať, ak chceš vezmem ja teba +1 osoba sa ešte zvezie.

          0 0
          • Corbett  

            V pohodě, tak nebudeme komplikovat. Pokud přijedeš, potkáme se v Hovězí, ahoj.

            0 0
    • petryk  

      Kruci, jel bych, zvlášť když se začíná v Hovězí, na tuhle dědinku mám jisté vazby z minulosti:) Ale všední den pro mě není ideální varianta…

      0 0
    • pižmoň  

      Tak kdo vsechno tam zitra bude?Uz jsem se rozhodl ze jedu:-)takze tam budu o te pul jak minule na tom namesti..

      0 0
      • Corbett  

        To neřeš a přijeď.

        Nevím kolik se nás tam sejde, ale vypadá na na 4 kusy i s tebou.

        Jo a buď tam o minutku dřív, tak aby jsme kolem té „pul“ vyrazili a ne že, jako minule – to jsi dojel pozdě -:)

        0 0
    • skier  

      Soudruzi nejedu. Chci zemřít přirozenou smrtí…

      0 0
    • rasputin  

      Tak doufám, že jste to zdárně zvládli a parádně si to užili! ;)

      Moje cesta domů byla nakonec menší bojovka. Vrhnul jsem se po modré dolů. Začátek, parádní stezka plná šutru, ale po chvíli jsem sjel na asfaltku ze které jsem ke svému údivu opět brzo zmizel v lese na takovou klasickou lesní cestu. Brzo jsem přijel na křižovatku cest a modrá mi mizela někde v chřáčí do pořádného strku, tak jsem hodil řeč s lesními pracovní a dozvěděl se kudytudy na Hrozenkov. Svištím si to dolů po štěrkové lesní cestě a co se nepřihodí – defekt, takže paráda!! Kolo zaprasené jak něco, ale pouštím se do rychlé opravy. Ke vší smůle je plášť o něco trochu prořízlý, hodím novou duši a jedu dál. Asi po 200m slyším jak mi uchází kolo, díra v plášti se malinko zvětšila a duše to nezvládla, byl jsem opravdu nadšený!! Nezbývalo nic jiného než se vydat výletnickým krokem směr Hrozenkov, cca hodinu jsem šel až ke kostelu (a to prý chodím hodně rychle), další hodinu jsem šel vstříc svému odvozu až do Halenko, kde jsem ho potkal. Takže parádní dvou hodinová tůra v tom nej hycu pořád na slunci…

      0 0
      • rasputin  

        teď se doma zpamatovávám a moc mi to  nejde :D Jsem rád, že jsem jel, ikdyž jen takový kousek, těším se na další možnost si to projet celé, snad to příště zvládnu!

        0 0
        • pižmoň  

          joj tak to mas fakt smulu,ja mel taky defekt predni a zadni naraz..

          0 0
          • RoKo  

            juuu a nemel jirka k tomu nejake prupovidky (narazky) na nasi posledni vyjizdku? ma mel taky dvojity defekt… ;)

            0 0
            • Corbett  

              Ano, průpovídky byly, ale komentář si nechám až na zítra. Jsem utahaný jako kotě – jdu do hajan -:)

              0 0
            • Corbett  

              Zdar – začalo to tím, že jsem kolegou pižmoňem byl požádán, jestli bych mu nevzal do batohu telefon a peněženku. Prý aby to neztratil, protože vozit batoh je zbytečnost. No tak dobrá, přiložil jsem s úsměvem do mého nacpaného batohu jeho telefon a peněženku. V kapse si vezl, banán, nějakou tyčku a možná montpáky. Pak ti tak jedeme a hle, pižmoň si to šourá po poloprázdné zadní. Na dotaz jak je na tom s vybavením a náhradní duší jsem se dozvěděl, že kolega pižmoň nepíchá, že se mu defekty vyhýbají, proto tuhle zbytečnou zátěž nevozí -:( Dobrá, byla mu ze strany starších kolegů nabídnuta pomoc. No a aby to nebylo málo, tak zachvíli byla prázdná i přední. To jsou ti gramaři -:) Každou chvíli bylo, neposkytli by jste mi trochu tekutin, nebo tyčinku, to víš - půl litru láhev.

              Ale nejvíc si mi chyběl ty, protože kdyby jsi jel ty, tak si kolega pižmoň má s kým povídat. Víš jak je ukecaný, skoro jako ty -:) Vždy najel vedle mě a chtěl si povítat. Já byl rád, že sotva jedu a on si chtěl povídat. K tomu tam byla vyjetá solidně jenom jedna stopa. Říkám mu, jeď!!! Nebo ustup – postavil to na zadní a byl v trapu – na tři minuty -:)

              To je ale všechno prdel, protože to bylo fajn. Dali jsme s malým zakufrováním 92km, nastoupali 2800, průměrné stoupání nám vyšlo 8% a průměrná rychlost něco kolem 12km/h. To víš, tento tacháč co mám mi počítá rychlost asi od 2km/h, to znamená, že i ty stojky co sotva šlapeš mám započítané, proto ta průměrka tak rapidně klesla. A kolega pižmoň – jednou až bude vyhrávat velké závody se já budu chlubit, že jsem s ním kdysi jezdil a vozil mu duše -:)))))

                 
              0 0
              • RoKo  

                :D :D :D

                Dekuji prave jsi mi vyloudil na tvari siroky usmev… ;)

                 

                Jj ja vim ze jsem ukecany, ale prave proto se s pizmonem rad projedu… ;)

                0 0
              • pižmoň  

                Hej to neni pravda!mel sem lahev 0.7 a o piti sem skemral az na javorniku,tam uz tech hotelu a hospod tak nahusto neni.a o tycku az nad hovezim skoro na konci:-)jo a montpaky nevozim:D

                0 0
          • rasputin  

            tak to potěší! já měl, ale v podstatě také dvojitý defekt :D

            0 0
            • Corbett  

              Ahoj, sms jsem obdržel – doma budu v neděli a pak mám od úterý do soboty ( to jdu do práce ) volno. Tak si když tak brnknem a domluvíme se – pokud tedy máš v čem chodit -:))

              0 0
    • mr.siki  

      Psal jsem v jinem vlakne ( http://www.bike-forum.cz/…3/forum.html#… ), ze se chystame na hrebenovku, jejiz cast je stejna co jste jeli vcera!

      Budu rad za nejaky komentar k useku Bumbalka – Javornik – Kohutka, tam to vubec neznam, tak aspon at trochu vim do ceho jdu! ;)

      Diik

      0 0
      • Corbett  

        Z Bumbálky na Velký Javorník to jsou docela Beskydy. Prudké stojky, prudké padáky, rozbité cesty ale i pěkné pěšiny. Z Velkého Javorníku na Kohůtku to je bikerská fantazie.

        0 0
    • kankrlicek  

      Hele, moje telefonní rehabilitační pracovnice :). A teď má nový kolo, šacuju tak o 2 kila lehčí, to už bude lítat! :)

      0 0
    • biker1988  

      zdravím,nejel by jste někdo v sobotu do beskyd na biku?chci poznat nové trasy,doted jsme jezdil jen Ostravice-Grun-Bílý Kříž-Lysá.Ostrava nebo pustevny.moc mě láká podle fotek a ohlasů ty javorníky a tu trasu z bumbálky,nejel by někdo v sobotu?technikou a tempem se přizpůsobím jaké koliv náročnosti.jel by někdo?

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.