• ppa

    Zdravím, obracím se na široké fórum s problémem, který je zde diskutovaný znovu a znovu. Jezdím MTB na 29HT (ročně 8–10 tisíc km) a protože se aktuálně snažím dát tomu svému ježdění a hobby závodění konečně nějaký systém, tak se v tréninku bez silničky neobejdu. Čtyřhodinové jízdy na HT na silnici nejsou úplně to pravé ořechové :-). Nepotřebuji žádné závodní dělo, vystačím si s hliníkovým rámem, karbonovou vidlí a na základě veskrze pozitivních ohlasů s Tiagrou 4700 (i když jsem původně myslel na 105). Mám několik tipů a nabídek (v rozmezí 20–25tisíc) a váhám mezi Canyonen Endurace AL 5.0 (cca 25kKč), Wilierem Montegrappa (cca 24kKč), Superiorem Road Issue 2016 (22kKč), CTM Blade 2.0 (2017 – cca 20kKč), případně Giantem Contend SL 1 (na 105 s mlhavě přislíbenou cenou cca 25kKč). 25tisíc je strop, přes který nejdu. Co byste z těchto možností volili Vy ? Předem díky za vyjádření názoru v anketě. Přidávám odkazy na jednotlivá kola Canyon , Superior , Wilier , CTM a nakonec Giant . Samozřejmě jdu hlouběji prozkoumat fórum, protože jsem dlouhou řadu dalších značek zatím ignoroval.

    0 0
    • tromboonen  

      Všechny maj hodně odfláknutý záplety, Willier bacha, má starou Tiagru s opratěma, to bych asi nechtěl, nová mnohem hezčí, víc ergo a líp funguje, Giant má např brzd. čelisti Tektro, na to si dej bacha, častej trik u levnějších kol, nepročet jsem včechny specifikace, ale jestli má něco úplnou Tiagru 4700 vč. čelistí, preferoval bych.

      Jinak se mrkni na http://www.decathlon.cz/…o-cerne.html?…

      už se tu o něm napsalo dost, mrkni na vlákno o něm, tenhle novej model má dokonce 5800 105tku, starej měl 5700 (10sp a malinko problematické vedení v dualech), kola to má Aksium, za ty prachy super, koukám že bohužel taky přešli na ten trik s brzdama, ale třeba tyhle konkrétní nebudou špatné a kdyby jo, za celkem málo se daj dát originály (napřed ale top špalky, ty pomůžou vždy). Jediné, co je na Tribanech blbě je váha (rámu), i když v týhle kategorri to bejvá normálka, plus pokud to chceš vyloženě jako tréningového dříče a navíc jseš zvyklej z MTB, nevadí to tak moc.

      A samozřejmě základ několikrát a s pomocníkem se změřit na CompCyclist a vybrat správnou délku rámu.

      0 0
      • ppa  

        Díky moc za postřehy, Triban 540 je bohužel zcela vyprodaný (pro mě to byla před těmito dilematy skoro jasná volba) a na centrálním skladu Decathlonu už není ani jeden kousek. Ověřeno minulý týden s člověkem, který má tyto věci v Decathlonu na starosti…

        0 0
        • tromboonen  

          Tak to je blbý, zkus ještě místního uživatele Dave-geo, jestli by nějakýho nevyškráb a konec konců byl by takovej problém objednat jej někde v Německu nebo Francii? Něco dáš za dopravu, ale ne moc, to Německo by se dalo i zajet…

          0 0
          • ppa  

            Ještě by tu nějaký Triban 540 byl :-). A vzhledem k nové nabídce od Wiliera se můj výběr zúžil na Wilier Montegrappu na Campa Veloce nebo na Tribana na 105… „Tož co včil“ :-) ? Přesto děkuju všem za hlasy pro jiné značky, které se do mého finále nedostaly.

            0 0
            • tromboonen  

              Willier je i na Tiagře 4700, nevím, jak na tom josu nižší sady od Campy, ale především se musíš rozhodnout, kterým směrem jít, mě osobně by odžazování palcem vadilo, jsem zbyklý na Shim, předělat se člověk jistě zvládne, nebo zvyknoutm ale obecně myslím, že levnější kola jsou víc na rybářích a líp se s nima eventuelne prodaj kdybys přezbrojoval.

              0 0
              • tromboonen  

                Edit, ten Willier co onem mluvim je karbon a za cca 34k, tak v tom pripade nevim, jestli je hlina na Veloce za podobny penize jako Triban, nezbyva nez procit recenze a doporuceni…

                0 0
                • ppa  

                  Ten Wilier, co jsem na něj dostal nabídku, když jsem se u prodejce ptal na verzi na 4700, je hlína na Campě za 21kKc tj. za podobné peníze jako Triban 540. Odřazování palcem by mi asi nevadilo. Jak píšu výše, jsem nesilničář a na dříve půjčovaných silničkách na Shimanu mám odjeto minimum kilometrů v řádu stovek km. Takže přeškolení by nemuselo být složité, i když lidé tady občas píšou, že je to pro palec výzva… Ještě to tady pročtu, zajedu si kola ošahat naživo, rozhodnu, koupím a dám vědět. Díky moc za podnětné tipy

                  0 0
                  • tromboonen  

                    Nevim jaky je zbytek osazeni ani jak presne je na tom Veloce ve srovnani s 4700, ale kdyby zbytek byl srovnatelnej a sada taky a palce by to daly, tak zas na druhou stranu je to znacka a ram bude mozna o kousek lehci… tohle je uz spise o tom, ktere kolo se bude nazivo vic libit..

                    0 0
    • Chlebovnik  

      Nemyslel jsi za těch 25k spíš Contend SL 2? Pokud by za těch 25k šlo skutečně o jedičku, šel bych určitě do ní.

      0 0
      • ppa  

        Jj, myslel jsem jedničku a ta cena je opravdu 25k navzdory tomu, že je na webu Giantu uvedeno 32k. Můj známý má možnost uplatnit u Giantu nějaký odběratelský bonus a vyšel by mi s cenou vstříc. Jinak samozřejmě díky za tip.

        0 0
        • milan.v  

          Pak není o čem…

          0 0
          • ppa  

            Hmmm, tak bonus nebude, chyba v komunikaci :-/. Takže se rozhodnu mezi Canyonem a Superiorem

            0 0
    • Smazaný účet  

      Superior x-road elite 2016. Byl jsem v podobný rozhodovací fázi, teda já ne z MTB, ale z trailovýho běhání a úplně čistou silnici jsem nechtěl. Spíš něco co by mě šouplo zase trochu dál, nohy a hercna furt makala, a aby mě to neuvázalo jenom na hladkej asfalt.

      0 0
      • ppa  

        Taktéž díky. Jenom se pokusím vysvětlit ten můj výběr. Ke Canyonu mám citový vztah, protože mám hardtaila stejné značky, se kterým jsem nadmíru spokojen. Prodejnu Wiliera mám kousek za barákem. CTM mě zaujalo cenou. Superior mě zlákal českým původem a tím, že HTčka od Superiora by moji známí neměnili, takže očekávám stejnou řemeslnou kvalitu i u silniček. Ten Giant Contend-1 by byl fajn, když by se jej zadařilo sehnat za přislíbenou cenu a la „výprodej“. Začíná se mi to krystalizovat…

        0 0
        • Člověk a jeho svět  

          „takže očekávám stejnou řemeslnou kvalitu i u silniček“ – tak to si nekupuj Superior.

          0 0
          • Smazaný účet  

            Srovnám-li silničky fort, author a superior, přijde mi, že kvalita je tak plus mínus stejná. V téhle cenové kategorii.

            0 0
            • Člověk a jeho svět  

              Fort ještě něco vyrábí…? Jinak Sup a Author bude asi nastejno, jen ten Author má náskok cca 15 let v nakupování z katalogu v Číně a přidružených ekonomikách.

              0 0
    • lunochod  

      Když vidím jakej máš roční nájezd tak nechápu proč za 25.

      0 0
      • ppa  

        Protože jsou to peníze, které můžu aktuálně uvolnit… :-) . Na silničku za několikanásobek bych šetřil další rok dva:-). Ale to je jiná kapitola. Silničku potřebuju opravdu jen na nahrkání tréninkových kilometrů pro mtb.

        0 0
    • Machinefeera  

      Asi týden mám Canyon AL 6.0 a kolo je super. Je to ale moje první silnička takže nemám s čím srovnávat a hlavně je ještě nové. Jde ale o to že pokud by jsi měl chuť si ho vyzkoušet tak by nebyl problém pokud se někdy dostaneš do okolí Třince. Možná je někdo na fóru kdo nového Canyona taky má a je blíž/ochotný půjčit na test.

      0 0
    • ppa  

      Ještě jednou díky vám všem za cenné postřehy. Nakonec jsem zvolil silničku, která není v anketě uvedena…ale kterou mi zde doporučil tromboonen a na kterou jsem myslel dříve. Triban 540 už je doma, v ČR se minulý týden objevilo pár kousků v Decathlonu v Brně, Olomouci a v Praze. L-ko v černo-šedé barvě už ale na Černém Mostě neseženete ;-). Majitelé lehoučkých karbonových raket se určitě lehce pousmívají, ale já jsem obrovsky spokojený. S cenou, osazením i designem. Tož tak

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.