• Machinefeera

    Zdravím

    Jsem tady na fóru nový i když už ho cca rok pročítám a hodněkrát mi dost pomohlo.

    Na kole jezdím celý život ale víc jsem začal jezdit až někdy před dvěma roky.

    Doteď jsem jezdil na MTB 29 HT a chtěl bych si k němu pořídit i silničku. Najedu ročně ±5k km s tím že budu nejspíš jezdit o něco víc, jezdívám třeba i víkendové tůry/výlety kdy třeba najedeme klidně 400–500km.

    Co jsem tak pochopil tak by asi i stačila Tiagra, rád bych možná vzal i 105. Limit bych viděl tak kolem 30k s tím že bych se spíš chtěl přiblížit ke 20k. Karbon v téhle ceně nepřipadá v úvahu takže Al rám. Jaký je rozdíl v řazení u Tiagra vs 105 ? Řadí se stejným způsobem ?

    Našel jsem na wiggle.com kolo značky Verenti a vzhledově se mi líbí a je za docela dobrou cenu se 105 sadou. Co si o něm myslíte ? Mám totiž možnost ho zdarma dopravit z UK.

    Díky za pomoc, s pozdravem Machinefeera

    0 0
    • Smazaný účet  

      Pokud je pro tebe prioritní MTB a silnička bude jako vedlejšák, tak nová tiagra 4700 ( nové páky bez opratí ) ti bude bohatě stačit – nabízí design a vlastnosti vyšších řad a 10s řazení. Sám vozím 105 5800 a kdybych se z nějakých důvodů musel uskromnit, tak tato nová tiagra by mi vůbec nevadila.

      Ještě je i nová Sorra, ale tu jsem ještě naživo neviděl a je to 9sp.

      Jinak být tebou, hledám hliník na tiagře 4700 ve výprodeji a přikoupím k tomu lepší kola a za 30K to bude asi nejlepší volba.

      Příklad: Něco takového kolem 24–26K seženeš a k tomu pořídíš Aksia nebo FR5. https://www.kupkolo.cz/…2017_z99979/ Odkaz je jen takový nástřel, taková konfigurace se dá sehnat i levněji u jiné značky. Pohledej na netu a obejdi obchody. Třeba bratr rád chodí do team sportu v Havířově, s chlapíkem se dá leccos vymyslet ;-)

      0 0
      • Machinefeera  

        Díky za tipy. No MTB je priorita prozatím, vzhledem k tomu že to bude moje první silnice tak se to může změnit ale stejně chci začínat opatrně a nejdřív koupit něco základního. Chci na tom pak třeba cestovat do práce a nebo jezdit právě ty výlety ať můžu na MTB nechat pořádné terénní pneu.

        Nějak se mi sem nevhodil odkaz. toho kola z wiggle: http://www.wiggle.com/…ue-105-2016/

        Co říkáte na něco takového ?

        Ještě k těm kolům, všichni je mění je to tak velký rozdíl ? Viděl bych to stejně tak že bych chvíli jezdil na těch co jsou tam a pak až třeba koupil něco lepšího když mě to fakt bude bavit.

        0 0
        • Smazaný účet  

          Osobně bych tady ty extra-levné kupy z UK apod. neprováděl. Nevyzkoušíš, navíc to jsou většinou neprověřené značky. Jdeš správnou cestou, ale zase nekupuj vyloženě lowend, který by ti to mohl znechutit. Jediná značka, kterou bych objednával z netu je Canyon, tam bych se kvality nebál, jen musíš vědět, co chceš.

          Popřemýšlej o bazaru. Např. hliník na 105 a nějakých použitelných kolech vyjde v rozmezí 15–20K a může to být 5× projeté kolo.

          Ty kola – já jsem pocítil rozdíl mezi základními Bontrager a Fulcrum racing 3. To je teoreticky rozdíl jedné/dvou tříd. Prakticky jsem cítil lepší „odpich“ a odezvu na šlápnutí, FR3 jsou tužší a lehčí. Na těch základních modelech AL+tiagra budou většinou nějaké brandové záplety s 28–32 dráty a lowcost náboji. Asi nejlepší bude, když začneš na těch brandových a po čase zkusíš něco lepšího a tím zjistíš, jestli ti to něco přinese nebo ne.

          0 0
    • lunochod  

      O bazaru jsi neuvažoval? Za 30 můžeš mít karbon s desítkovou Ultegrou.

      0 0
    • mfabi  

      Bradsky mě nabízel za 30k. tohle:

      http://www.bradsky.cz/…p-10072.html

      0 0
      • Smazaný účet  

        Bradskému se obloukem vyhni.

        0 0
        • mfabi  

          Já do toho nakonec nešel…viz. recenze tady. Bylo to jen pro zakladatele vlákna, že když pohledá, tak se za tu cenu dá sehnat zajímavé kolo.

          0 0
    • Fran-tic  

      za 13tis. byla v decathlonu v ostravě avionu silnička na mavic kolech, al rám, 105 sada. nevím, jestli tam ještě je, ale byla to jen M velikost a poslední kus/y :)

      0 0
      • Machinefeera  

        M je malé, měřím 185 takže tak L/XL. Ale je fakt že na Decathlon kola jsem se taky díval a lidi je docela chválí, za tu cenu by to mohlo být ok.

        0 0
    • MI.KU  

      Hele buď bych si vzal Canyon kde mas fajn poměr cena osazení, nebo bych do 30 pohledal loňská kola v doprodejích – například za 27 sem během chvilky našel Cannondale na 105 – nebo třeba Bianchi na Veloce kolem 25 – záleží ale na tvých proporcích loňska kola sou už dost přebraná.

      Bazar je dost osemetna věc – nikdo ti kolo přes půl republiky nepoveze aby ses podíval a objíždět to tak ve výsledku té to muže vyjít dráž jak nové nehledě na úzký vyber. Vzal bych nové kolo kde mas jistotu a záruku.

      0 0
    • Johnnyxjr  

      Je nas tady vic co nakupujem kola primo tady a zatim jsem nevypozoroval nejakou spatnou recenzi

      na jejich fejsu psal kluk ze mu prisel prasklej ram slo to za dopravcem DHL a do tydne novej ram

      http://www.planetx.co.uk/…s/road-bikes?…

      pocitej posta kolem litru a do tydne to mas doma jinak to chce hlidat ceny casto menej zatim jsem vypozoroval 2 tydny pred vanocema to byla libovka ale skoro co 2,3 dny je nejaka akce sam jsem vozil starou 105 5700 nedavno jsem presel na 5800 je to dost velkej rozdil radi to paradne a na tu novou tiagru jsem slysel jenom chvalu

      0 0
      • Machinefeera  

        Díky, mrknu se tam ani bych nemusel řešit to poštovné nechal bych si to poslat v práci z UK takže bych na tom něco ušetřil a nebo když v UK budu tak bych se na to kolo mohl i jet podívat než to koupím.

        Jen ještě jedna věc. V označení řad se už tak nějak vyznám ale v těch číslech mám zmatek, jaká je teda teď poslední Tiagra ? 4800 ? Jak je to vůbec s těmi čísly ?

        0 0
    • šimlos  

      Bazar chce trochu zkušeností, aby člověk nekoupil nějakou past, pokud ale máš někoho zkušenějšího, kdo by s tebou šel, tak proč ne, jak je psáno výše, lze pořídit v pohodě karbon na 10tkové Ultegře do 30 tisíc.

      Jinak bych bral tohle: https://www.canyon.com/…-al-6-0.html

      0 0
      • MI.KU  

        Ten Canyon souhlas, starou Ultegru bych dnes nechtel to raději novou Tiagru. A starej levnej karbon taky nemá žádný smysl.

        Když veme ten Canyon nebo něco nového ve slevě získá fajn kolo.

        0 0
        • tromboonen  

          Jako že Ultegra 6700 má nějaký mouchy? Kdo nepotřebuje/nechce 11sp tak myslím chybu neudělá, chodí to parádně..

          0 0
          • MI.KU  

            Chodí to ale nový sady chodí líp. Proto když někomu stačí 10 tak bych vzal novou Tiagru než starou Ultegru.

            0 0
    • tromboonen  

      Vepředu nebo vzadu? Smyk souhlas, o malinko lepší to je u novejch, ale dá se novej i se starýma pákama (6800 smyk s 6700 dualy), hazka když je to dobře udělaný a seřízený rozhodně v poho i v 10sp generaci.

      0 0
    • Machinefeera  

      Zdravím, dostal jsem nabídku na tohle kolo do pm. Docela se mi líbí, co si o tom myslíte ?

      https://www.cyklobazar.cz/…kolo-felt-z6

      Pak jsem ještě dostal jednu na Giant TCX SLR2, 2014. ale chci čistě silnici takže to asi ne.

      Ještě letos chci jet na Test fest takže možná nakonec počkám a tam si nějaké ty kola pozkouším.

      0 0
      • lunochod  

        Takovej slepenec bych asi nekoupil.

        0 0
      • MI.KU  

        Ten Felt je fujky – poskladaný z kde čeho a kdo ví kolik toho mají hlavní díly osazení za sebou a koupit si karbon od Feltu je jako si ve Vídeňský cukrárně koupit snickersku ;)

        0 0
        • Machinefeera  

          Je ten rám fakt tak špatný ? Máš s těmi rámy od nich nějaké špatné zkušenosti ? Ptám se protože jsem nikdy na žádném karbonovém rámu neseděl tak netuším.

          0 0
          • Člověk a jeho svět  

            Není to hlína od CNDL :D

            0 0
            • MI.KU  

              No to není ;)

              K tomu Feltu – on Felt obecně produkuje nějakou vyšší kvalitu?

              Jsou jejich rámy kvalitnější než Spešl, Colnago, Cannondale, Cipollini, Cervelo, BMC, Bianchi, Trek, Canyon…?

              Asi tak…

              Když už kouká na bazar tak třeba ten Spešl je rozhodne lepší volba.

              0 0
              • Marskatin  

                Snad brzy lékaři najdou lék…

                0 0
                • MI.KU  

                  Taky doufám že nebudeš dlouho čekat.

                  Má tam na bazaru lepší kolo na čisté sadě s doklady v podstatě párkrát jeté a radí se mu zde Felt který má měněno kde co – 2015 kolo a bylo nutné měnit dualy? Proč? Že by po pádu? Kazeta která mu zřejmně nebude vyhovovat? A pokud by to majitel měnil z důvodu lepší funkčnosti proč ne rovnou komplet ale od všeho něco? A pokud čistě ekonomicky důvod a funkčnost pro člověka co opravdu jezdí – pak by to kolo mělo mít 10 krát takový nájezd km – to co tam je za 2 roky to mám za měsíc. A člověk co najede opravdu 2800 za 2 roky to nebude takto přestavovat jen tak – spis to položil a nebo má nalitano úplně jiné km.

                  0 0
                  • Marskatin  

                    Kdybys zvládal jednoduchou věc jako je orintace v řazení příspěvků, bylo by vše mnohem jednodušší, protože bys pochopil, že reaguji na ty keecy o tom jestli Felt produkuje nějakou vyšší kvalitu…

                    Na Feltech jezdil 2 nebo tři roky Garmin- Slipstream TdF, Pak na nich jezdil Argos – Shimano, Kittel na nich taky utržil pár vízěství… prostě šrot.

                    Na Ironmanu na Havaji je to dlouhodobě 4 nejčastěji používaná značka.

                    A jelikož zřejmě nečteš celou dizkuzi, tak tě upozorním, že proti Spešlu jsem nic nenamítal, jen jsem podotkl, že do Karviné je to blíže, pokud si to chce osobně prohlédnout.

                    Proč vyměnit duály? Velice jednoduché.

                    1. posun z tiagry na 105
                    2. posun z 10s na 11s
                    3. z opratí na skryté vedení

                    rozdíl meti 10s opraťovou tiagrou a 11s 105 je podle mě velký. Sám jsm kdysi podobnou výměnu provedl, přestože páky byly dva měsíce staré. Sám jsem kdysi podobnou transformaci provedl. Následně jsem pozbyl schopnost jezdit na kole.

                    To by se musel vyjádřit majitel, mnohdy jsou věci jednodušší než se zdají, pouze člověk zmasírován nájezdy x tisíc za rok je nedokáže pochopit.

                    0 0
                    • MI.KU  

                      Dobře no – Jo posun v řazení je jasnej jen ty km mi tam pak nesedí ale jestli rok a půl nemohl jezdit tak OK. Úplnej hobík by to asi před ojetím neměnil – neb by mu to asi nic moc nepřineslo při tom nájezdu.

                      Jo dobře jako jezdí se to – ale zas mezi lidma co to nenafasujou to zadnej hit není.

                      Jestli to má kousek proč ne – ale osobně bych z těch dvou rozhodne vzal Spešla – a to je nemiluju ;)

                      Jo nečtu to celé ;) Sorry.

                      0 0
                      • Marskatin  

                        U brzd mě napadá ještě jedna věc, někteří výrobci tlačí cenu dolů tím, že páky shimano a čelisti vlastní nebo noname. A někdy je to propastný rozdíl (měkké, tuhý chod sám o sobě, mizerná směs na botkách), zvláť oproti novým čelistem s upraveným přepakováním 5800, 6800.

                        A změna komponentů? To tady spousta lidí plánuje ještě kolo ani nemá:) Lepší prodat nejeté než jeté o par měsíců později. A někdy je změna vyprovokována výhodnou nabídkou… znám z okolí případ , kdy známý koupil silničku na shimanu, ale po čtvrt roce měsícíh usoudil, že si nezvykne, a že se vrátí ke SRAMu, a tak jsem přišel k duálům.

                        S tím nájezdem je to těžké, někdo to má jako druhé, třetí či čtvrté kolo a jezdí na tom jen když je hezky. Měl jsem to podobně, navíc mě bavily i jiné sporty a jezdil jsem v podstatě jen cca duben-říjen. Ladění bylo pro radost, ne že bych to potřeboval.

                        0 0
                        • tromboonen  

                          Presne, proste to chtel mit hezci nez na tykadlove Tiagre, no.. Felt je v Americe a ve svete dost popularni, „mensi“ znacka, ale pomer cena/vykon dost dobrej.. u nas jich moc neni, dovozce neni moc schopnej a cenovou politiku taky nemaj nejlepsi (pokud pominem zakladni modely).. Ted jsem na to koukal a vypada to na model 2015, da se koupit novy za 34k, ale s tou tykadlovou Tiagrou, to uz radsi tohle, pokud prohlidka nezjisti nejake vetsi ojeti..

                          0 0
                          • Machinefeera  

                            Chtěl jsem znát názory ostatních lidí proto jsem to sem hodil. A to jak ty pozitivní tak negativní a to jsem dostal díky tomu si budu dávat bacha ale nemá smysl se hádat protože stejně nikdo nebude vědět jak to opravdu s tím kolem je dokud se na něj nezajede podívat. Super je že bych si ho mohl osobně vyzkoušet protože to nemám ani 100km.

                            0 0
                            • Smazaný účet  

                              Značky Felt vůbec neboj, pokud od nich najdeš kolo za dobrou cenu ( záleží na prodejci), tak s chutí do něj. Subjektivně bych ho za řadil těch lepších menších značek, které se tolik neohání marketingem.

                              0 0
                  • Smazaný účet  

                    Žasnu nad tím, co dokážeš zkonstruovat z jednoho inzerátu.

                    Kolo je moje, nikdy nebylo položeno. Výměna řazeni byla provedena, protože jsem chtěl upgrade na lepší sadu. Jako u mnoha jiných jsem chtěl a mohl, žádný jiný důvod v tom nebyl. Kazeta je juniorská, protože jsem ji chtěl vyzkoušet pro sebe (a ještě se k tomu nedostal). Vím, že pro mně jsou pastorky 11 a 12 zbytečné (a možná i 13). Případný kupec to může mít jinak. Nájezd je taky pravdivý. Věř mi, že bych se chtěl chlubit 5-ti ciferným nájezdem za rok. „Bohužel“ jsem si k tomu Feltu pořídil krosku a když už bylo pěkné počasí i na Felta, tak jsem stejně sedl na krosku. Malý nájezd a nevyužití spolu s tím, že každý večer se na kolo v pokoji dívám mě přivedly k tomu ho zkusit prodat. Ano, zasloužilo by si lepší záplety a černé kliky.

                    K pákám jenom tolik, že kdybych napsal, že jsou taky nové, tak to nikdo nepozná.

                    Další případné dotazy rád zodpovím.

                    0 0
                    • MI.KU  

                      No dobře jen nepochopím když tedy někdo kupuje nové kolo ze na něm hned mění sadu – proč nezakoupí rovnou verzi s lepším osazením – a pak na tom tedy ani nejezdí.

                      Ale fajn no když píšeš ze to tak bylo tak jo.

                      0 0
                      • Smazaný účet  

                        Třeba proto, že v době kdy jsem kolo kupoval jsem mohl tuto verzi mít za solidní cenu. Za dobrou cenu byla i Z5 s osazením 105, ale ta už nebyla v mé velikosti. Takže tak.

                        0 0
                      • Smazaný účet  

                        Zdá se, že nechápeš spoustu věcí. Já zase nepochopím jak snadno se dá z anonymity internetu z člověka udělat podvodník, bez důkazů a bez omluvy. Tím končím toto další plodné téma.

                        0 0
        • tromboonen  

          Ty zas keckuješ, Felt dělá moc dobré rámy, viz recenze, Ztko jsem měl v hledáčku, jen se nedal rozumně pořídit samotnej rám… že je na to navěšeno něco jiného (upgrade z tykadlové Tiagry na 105) přece není problém, nebo nutně nemusí být, pokec s majitelem by pravděpodobně vše vyjasnil.. úplně bych to nezatracoval, mě osobně se líbí víc než ten tarmac (vzhledově), SL 2 je poměrně stará generace a Fact 8 nižší řada, ten felt z hlavy nevím jak je starej, to ať si tazatel zjistí a pročte recenze, ale je možný, že rám na tom bude o trochu líp než jeden z nejnižších Spešlů, plus Felt Z je endurance řada a tarmac je spíš klasika/vrchař, v týhle starší generaci ještě asi docela tvrdej, to je zas na tazateli co preferuje.

          0 0
      • Marskatin  

        K tomu Feltu:

        O rámu, jeho vlastnostech ti nepovím nic, to bys musel pohledat testech.

        K osazení, sice mix, ale bezproblémově funkční, vše je se vším plně kompatibilní, není to nějaký bast, co by nechodil na 100%.

        Klikami tiagra sice neoslníš, zejména Bikeforistu, ale fungují v pohodě a pokud je nevyměníš z „estetických“ či tuningových důvodů, pravděpodobně tam budou ještě v době, kdy to kolo budeš proávat.

        Pláště jsou v jedné čtvrtině až jedné pětině životnosti.

        Kazeta je spotřební zboží, její stav lze celkem odhadnout z detailního fota. Možná ti nebude vyhovovat rozsah.

        Brzdy, přehazovačka a přesmykač 105–5800-nové.

        Páky z bazaru, pokud na nich není nějaký zjevná stopa po pádu a chodí dobře, nebál bych se toho. Klidně je někdo mohl sundat z kola protože přešel na hydraulické kotouče. A s jistým rizikem v bazaru se holt musí počítat.

        Spešl, co tu je vypadá taky pěkně, ale zase do Karviné se asi spíše zajedeš podívat a osobně kolo projet. No a nějaká sleva by se na to snad ještě dala ukecat.

        0 0
        • Machinefeera  

          Právě proto se mi to docela líbí protože bych se tam mohl stavit se na něj podívat. Ani tak neřeším jak ty věci vypadají pokud jsou funkční takže tiagra není vůbec problém. Pokud to vyloženě nevypadá špatně tak mi to vůbec nevadí.

          Psali tady že karbon od Felt-u je špatný, je to až tak hrozné ?

          Ten Specialized vypadá dobře ale zase je to další 4k navíc. e: Ještě jsem si všiml, ty kola co jsou na tom spešlu, DT Swiss 3.0 jsou už použitelné ? To už by nebylo potřeba měnit ?

          0 0
          • Marskatin  

            O rámu fakt nic nevím, takže s k němu nebudu vyjadřovat.

            Kola jsou u obou anonymní toavární záplety výrobců, takže těžko říci kolik váží a co jsou zač. Ale nebude to žádná hitparaáda. U Feltu očekávám hmotnost kolem dvou kilo, u spešlu asi 1,9 kg, kola nejsou ač to tak vypadá nejsou z produkce dt swiis, montuje to spešl, dt swiss jsou ráfky a pravděpodobně dráty, nába je specialized.

            U obou kol jeden z prvních adeptů na výměnu.

            0 0
          • tromboonen  

            Felt rozhodně špatný není, to jen MiKu má zatemněno, jak něco není od Cdale :)

            Projeď si recenze na felt Z a konkretne tu radu Z6, bude to asi nejnizsi model, nevim z hlavy jak velke rozdily u ramu v jednotlivejch radach maj, uz je to dyl co jsem to zkoumal, zato vim, ze u Speslu jsou ty rozdily dost velke, jak v radach/urovnich, tak v generacich, novejsi tarmacy (cca 2014+ tusim) jsou o dost lepsi nez tyhle starsi, napriklad dokazou slusne odfiltrovat vibrace, ale je fakt, ze u tohohle stejne nejvic zalezi na obuti. Spis se poradne mrkni na geometrie a nakresli si svuj posed, Tarmac ma nizsi hlavu, tak abys nebyl zvohlej jak paragraf, Felt je endurance a pro nekoho s kratsim trupem/rukama jako ja, nebo pro nekoho kdo chce vzprimenejsi posed to bude vhodnejsi, zalezi na tom, jak jsi rostlej, viz CC kalkulator.

            0 0
            • MI.KU  

              Zatmění má tromboonen a asi neumí číst nebo dlouhé vedení nevím – já mu napsal že ten Spešl je lepší ;) Cdale zde vytahuješ ty.

              0 0
              • tromboonen  

                Tak se uklidni, psal jsi, ze Felt je sracka ram, to rozhodne neni.. a s tou vymenou komponentu Te vyved z omylu majitel i ostatni, nemusi to nutne byt problem nebo znamka nejakeho smecka, naopak, rozumnej upgrade.

                0 0
                • MI.KU  

                  Odcituj můj příspěvek kde jsem napsal že rám je ,,sračka,, buď tak hodný – nějak si nemohu vzpomenout.

                  Napsal jsem že rozhodně nedělá nějakou vyšší kvalitu než jiné zmíněné značky – ve spojení s prapodivným osazením za tu cenu tedy kolo které bych si ve výběru škrtnul když sou na tom bazaru jiné.

                  Jo výměna komponentu byla rozhodne funkční – jen sem nepobral proč takovej mix a proč prakticky hned na funglovce (když vím ze stará Tiagra nebude to prave tak rovnou koupím tu 105) a ve spojení s najezdem který odpovídá měsíci pro člověka co jezdí – a člověk co nejezdi zas nemusí hned měnit sadu. Ale už psal ze měl jiné kolo a tohle nakonec nejezdil – tak dejme tomu.

                  Mě jen nasere když kdykoliv když s něčím nesouhlasíš si začneš sproste vymejšlet! A vnucovat mi výroky které sem nikdy neřekl.

                  0 0
                  • tromboonen  

                    TVL zklidni, nebo si ublizis :) Napsals, ze Felt je ***** a ma pochybny mix osazeni, ja se ozval, ze Felt rozhodne ***** neni a osazeni je cajk a jak k nemu doslo se da pochopit a nemusi to byt nic podezreleho, to je cely… Tvuj nazor Ti neberu, jen jsem chtel uklidnit tazatele, ze se toho nemusi bat, me osobne to prijde jako fajn kolo, prodavajici je na BF, info dal, da se predpokladat ze se nebude odhalovat pokud by prodaval totalni sracku..

                    Napsals: Ten Felt je fujky – poskladaný z kde čeho a kdo ví kolik toho mají hlavní díly osazení za sebou a koupit si karbon od Feltu je jako si ve Vídeňský cukrárně koupit snickersku ;)

                    To je nezlob se pitchovina, Felt je dobra znacka a karbon ramy delaj kvalitni, precti si recenze. V Evrope a specialne u nas jich moc neni, ale to neznamena, ze by to byly spatny kola. Tecka.

                    0 0
                    • MI.KU  

                      A Snickerska je dle tebe synonymem ,,*****,, ?

                      Já mám Snickersky rád jen sem tím myslel to že za tu cenu si muže koupit kola jiných značek – krom Cipollini snad vše z toho co jsem později jmenoval a radu dalších – neřekl jsem ze Felt je šrot – řekl jsem ze ničím nevyniká nad jiné – a vzhledem k tomu mixu a td …

                      A Vídeňská kavárna? Za 30 si na bazaru muže vybírat.

                      To že jsi nepochopil tento jemný smysl pro humor za to nemohu ;)

                      A ZNOVU TI OPAKUJI – NEPŘISUZUJ MI SLOVA A VÝROKY KTERÉ JSEM NEPOUŽIL.

                      0 0
                      • tromboonen  

                        Ty máš nějakej špatnej den, co?

                        Nevím, jak používáš příměry o vídeňských kavárnách a jaký žereš sladký tyčky, ale když někdo řekne něco o Sachru vs. Snickers, asi tím nemyslí, že je to fajn..

                        Ale je to jedno, jen se snažíme poradit tazateli, Tys to kolo jednoznačně zamít, z důvodů, které nepovažuju za validní, já si nemyslím, že by to byla špatná koupě, Felt právě docela vyniká, pokud vezmeš co nabízí a za jakou cenu, třeba ty Z rámy jsou dost povedené, rozhodně si nemyslím, že „kupovat karbon od Feltu“ je blbost, a tos tady myslím napsal.. Prostě jsem měl jinej názor, tazatel si to jistě přebere, zvlášť pokud si dohledá recenze, nemá cenu se tady dohadovat kdo co napsal, z Tvých komentářů podle mě dost jednoznačně vyplývalo, že Felt je nekvalitní značka a tohle konkrétní kolo je podezřelé, ostatně i tazatel to tak pochopil… tak co si tady teď budem vysvětlovat, jak jsi myslel který přirovnání, když už napíšeš, že tohle a tamto kolo je špatný a určitě ne, tak dej konkrétní důvody a stůj si za tím názorem, ne že napřed to napíšeš a pak vysvětluješ, žes to tak nemyslel, že máš Snickers rád, to člověku, který uvažuje o koupi toho kola a chce znát názory ostatních moc nepomůže.

                        0 0
                        • MI.KU  

                          To jsem také nenapsal – nauč se už číst.

                          Ano toto konkrétní kolo mi vadí za tím si stojím – tak jak je se mi nezdá pro tazatele výhodné – nebo jinak je funkční ale najdou se lepší.

                          Ale tobě dělá problém rozlišovat holá fakta – vždy začneš psát a přisuzovat mi něco co jsem neřekl.

                          0 0
                      • kotew CZE JIHLAVA  
                        Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
                        0 0
    • Machinefeera  

      Pak jsem se ještě jednu dobu díval na tohle kolo. Cena se mi zdá docela dobrá a je to na 105-kách.

      http://www.cyklonemcik.cz/…-105-5800-11

      Akorát jsem někde našel že ten rám je tuším rok 2008 nebo tak nějak. Měl někdo něco podobného ? A co celkově Superior nejsou s jejich rámy problémy ?

      0 0
    • Kamilac  

      co tohle hlína na 105 https://www.bike-life.cz/…-2017/d10213 .

      já jsem vzal jako kámoša k bajku tohle https://www.bike-life.cz/…-2017/d10146 , ale to není silnička je to CX

      0 0
      • Machinefeera  

        Tohle vypadá slušně ale v téhle ceně už se dá sehnat to bazarové CF na 105 nebo Tiagře. Nemusím mít nutně kolo nové když se dá koupit rok-dva staré o podstatnou částku levněji. Spíš se fakt teď budu dívat po těch bazarech, možná se skočím podívat do Karviné na ten Felt Z6, co jsem prošel recenze a zkušenosti lidí tak jsou to super kola a rám je dobrý. Spíš tomu tady lidi nevěří protože to není moc rozšířená značka ale v zahraničí a hlavně USA je oblíbená a mají s koly od nich dobré zkušenosti.

        0 0
        • Člověk a jeho svět  

          Tak do Felta se zde navážel jen jeden user díky své obecně známé neznalosti ;).

          0 0
          • MI.KU  

            Tu neznalost zde ukazuje někdo jinej – já jen psal že ta Z6 z bazaru je ,,fujky,, dají se najít lepší kola na tom bazaru.

            0 0
    • Machinefeera  

      Tak jsem rozhodnutý, objednám Canyon Endurace AL 6.0 https://www.canyon.com/…-al-6-0.html

      Ve velikosti L (To by mi mělo pasovat podle CC kalkulačky). Teď už jen vybrat barvu (asi vyhraje nenápadnější černo-šedá).

      Jak dorazí pošlu foto, všem díky za pomoc.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.