Výběr kola do 15k - Převážně silnice

7 nepřečtených
  • mara85

    Ahoj,

    rád bych si koupil kolo cca do 15k. Nemusí být nové, klidně koupím starší, alespoň bude menší šance, že by mi ho někdo ukradl (i tak mi je jasný, že se bez zámku neobejdu). Cyklista moc nejsem, spíš takový všeobecný fanda do sportovních aktivit, u kterých se můžu spotit a vydat ze sebe něco. A jelikož jsem si půjčil kolo od známého minulý týden a dal si menší vyjížďku a bavilo mě to, tak jsem si řekl, že bych si nějaké levnější kolo mohl koupit.

    Kolo bych využil spíš na silnice 80%, 20% zbytek rozhodně ne žádné šílené traily. Takže jsem přemýšlel na cyklokrosovým kolem. Kamarád mi řekl, že to je vhodná volba.

    Tím, že se jedná o cenovou relaci 15k, nečekám žádné zázraky. :)

    Výška: cca 178 cm

    Hmotnost: cca 73 kg (doufám, že to tak ještě dlouho zůstane)

    Díval jsem se tedy prozatím na cyklobazar a zaujala mě dnes tahle cyklokroska Ridley

    https://www.cyklobazar.cz/…-cyklokroska

    Majitel je z Prahy, což je pro mě dost velká výhoda oproti tomu, kdybych si to musel nechávat od někoho poslat.

    Otázka č.1: Je to odpovídající cena za dané kolo? Jsem v tomhle lajk, tak to nedokážu úplně odhadnout.

    Otázka č. 2: Kolo má galusky. Trochu se toho bojím. Snažil jsem se o tom najít nějaké informace, ale je to asi jako, když se začne někdo hádat, jestli je lepší AMD nebo Intel. Pokud si dané kolo vezmu do Alp a budu mít defekt, dá se to nějak rychle opravit? Pochopil jsem, že dost lidí si sebou berou náhradní galusku a tu pak vymění. Jak přibližně taková výměna trvá časově? (Pokud nemají za sebou servisní vůz samozřejmě)

    Děkuji všem za případné rady!

    Marek

    0 0
    • mara85  

      Můžete říct alespoň, jestli ta cena za dané kolo je odpovídající? Dě­kuji

      0 0
      • Coural  

        Cena je slušná. Galusky jsem jezdil dlouhá léta a co nepobral tmel, tak jsem řešil náhradní galdou pod sedlem. Někde je tady o nich celé vlákno. Koukám na to na mobilu a tak vidím kulový, co se týká komponentů. Jen mě trochu zarazil mix Campy a trojtácu Deore, ale snad to funguje OK. Jen mi kolo připadá dost malé, ale to chce vyzkoušet, já se v těch dětských velikostech moc neorientuji.

        0 0
        • mara85  

          Děkuji za reakci, napíšu mu a vyzkouším. Podle kalkulačky by mi měl sedět přibližně 52cm rám. Mám délku nohou asi 76–78 cm, což je asi ne typicky malé na mých 178 cm, jelikož jinak bych měl mít podle tabulek asi 54–56 cm rám.

          0 0
          • atty  

            Vyzkoušej si posed (rám je evidentně podle hlavovky v celkem malé velikosti), ale ty máš taky celkem krátké nohy (pokud máš ins kolem 76–78 cm a celkově 178m, může to být celkem problém, najít optimální velikost rámu/geometrii)-

            A taky bych vyzkoušel ten přesmyk – moc se mi nechce věřit, že by kombinace MTB tříplacky a smyku chodila dobře s Campa pákou, ale možné je všechno. Galusky nevím, zda jsou na ježdění „kolem komína“ ideální, při nejhorším je možné kola sundat a prodat, ale díky tomu, že je tam Campa (ořech, kazeta), musel bys koupit plášťová kola opět pro Campa ořech, nebo vyměnit celej pohon (a to se pak hrubě nevyplatí). Taky bych moc nevěřil stáří z roku 2016.

            Jinak kolem 15k se na bazarech dají najít vcelku slušné starší CX kola (dnes chce každej na CX/gravelu kotouče a nejlépe hydrauliku, tak o tyhle kola není tak eminentní zájem).

            0 0
            • mara85  

              Díky! Napíšu mu, vyzkouším a uvidím.

              Jinak podle fit kalkulačky by mně mělo sedět tohle nastavení pro silniční kolo.

              BIKE SELECTION CRITERIA

              69.00 CM Recommended Top Tube + Stem length

              60.00 CM Recommended Effective Top Tube

              90.00 MM Recommended Stem Length

              76.00 CM Recommended Seat Tube Angle

              51.00 CM Recommended Seat Tube Length/Frame Size

              76.00 CM Maximum Standover Height

              38.00 CM Recommended Handlebar Width

              INITAL BIKE SET UP

              81.50 CM Lower84.10 CM UpperSeat Height Range Center of Pedal Spindle to Top of Saddle3.00 CM Suggested Saddle to Handlebar Drop 19 INCH or Large Suggested Bike Size

              0 0
    • Šaffy  

      Kouknul bych po jiném kole teda osobně. Za 15 se dají sehnat už nová kola s kotoučema. Decatlon atd.

      Jestli budeš jezdit tak bych dal už 20K a koupil nové, které je modernější, lepší komponenty atd. Bazar nemá cenu. Stejně za opravu dáš nějakou tu stovku nebo i víc a nové ti vydrž zas dýl bez investic. Ale to je jen můj názor, já na tom jezdit nebudu.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.