• oddie

    Postavil jsem nové 29 kolo a to původní 26 jsem chtěl původně zrušit. Ale je mi nějak líto to nové hned orasit, když budou horší podmínky, tak z toho starého chci seskládat zimáka / kolo do hospody / stroj na zimní a brzké jarní mtbo, prostě něco, čeho není škoda. Chybí mi k tomu v podstatě jen zadní nába (prkotina) a vidlice.

    Stará vidlice je Suntour XCP 75, je tak 6 let stará a v podstatě bez údržby. Ocelové nohy, prostě bago. Na to, že byla v podstatě neudržovaná je ale celkem v pohodě. Otázka – najde se zhruba okolo litru, patnácti stovek řádově lepší vidle (klidně i mírně jetá bazarová), nebo to nemá smysl řešit a radši udělat na téhle údržbu? Podmínkou jsou V-brake. Klidně i nabídněte…

    0 0
    • JakeF  

      Hoď to na pevnou, na zimáka ideál. Člověk ušetří, nemusí řešit údržbu a oni levný vidle stejně chodí v zimě ještě o dost hůř…

      0 0
    • zipoman  

      Na zimu mam kolo s Torou 302, je to jak kladivo na čarodějnice, těžký a masivní ale drží. Pevnou bych si asi nedal, ty zmrazky po cestě fakt drnčej a ani upustěný pláště moc netlumily. Sehnal bych něco podobnýho, moje byla za 1500 a je na véčka, původně jsem jezdil XCT V2 a to bylo horší snad než pevná.

      0 0
    • Smazaný účet  

      Válí se mi tu Manitou Slate TPC 130mm V-brake.

      0 0
    • Kubas.1  

      Mě se tu práší na starou RST Aerosa TL, z roku cca 2003, v dobrým stavu

      0 0
    • kali222  

      nechal bych za 1900,–(dohromady) dva kusy judy XC a SL aby jsi si z ni postavil jednu super.(nemma na to ted cas,ale kdzytak to necham na leto, jsou jednoduche). jedne chybi zatky jinak jsou komplet. jedna ma super vnitrni nohy druha ne :) proste to chce pomixovat. da se nastavit 63/80 a 100mm zdvihu. jsou to olej/pruzina. vaha te sl je ±1,7kg. coz neni tak zle na vidlu s ocelovym krkem z roku 2002. kdyby,tak mail je v profilu.

      0 0
      • JSt  

        dve tycky za srotovou judy z roku dva :-DD

        0 0
        • kali222  

          ano, postavi se z ni jedna vystavni kdyztak. predpokladam, ze ty teda jezdis na vsem co tu ukazujes zadarmo, nebo ti jeste lidi cpou prachy, abys je toho zabvil :P (aspon tak by to melo podle tehle tvoji filosofie vypadat) stary kramy z praveku s nesmyslnym posedem a jeste bez brzd. relevantni odpoved, ne? :D

          0 0
          • JSt  

            tyhle prachy ti za to da nekdo, kdo chce konkretne tuhle vidlicu (treba na nejakyho vetosa), ale ne nekdo, kdo chce vidlu na zimaka. to je lepsi vzit nejaky funglovy xcr s dvouletou zarukou ;-).

            a tohle neni moje filozofie, tohle je proste fakt ;-).

            0 0
      • McBlacky  

        :)

        unreal cena.

        za pár stovek víc bývají Tory

        0 0
    • lens  

      nic neřeš a nech ji tam na zimáka to stačí. mám asi 5 let starýho garyho je tam stará vidla na véčka tlumení snad pružina nebo elastomer čert ví, bez udržby a jak maká. má najeto asi 30 000km

      0 0
    • scalar  

      Vyzkoušel jsem už pár levných vidlic na zimáka a nebyl jsem spokojený s žádnou – RST Omega, Suntour XCR, Manitou Axel, Suntour Raidon, Suntour Epicon.

      Zastavil jsem se na Manitou R7 Comp (obyč. verze bez LO), když je mráz a sníh, jezdím pevnou.

      R7 bude cenově nad limit, takže tam nechej, co máš (v mrazu pružit moc nebude), dej pevnou nebo zvyš rozpočet.

      0 0
    • oddie  

      Díky všem za postřehy, zatím to tedy složím s tou starou vidlicí a uvidíme časem, jestli bude potřeba měnit…

      0 0
    • nooski  

      Na zimáka pevnou, není co řešit. Ty levné vidlice se stejně v zimě chovají skoro jako pevná s tím rozdílem, že chytnou vakl, jsou těžké a vyžadují aspoň nějakou údržbu. A pevné se neboj, jak by to dělali silničáři, když jediným tlumícím prvkem jsou nabouchané 23mm pláště ;-)

      0 0
    • Peslezedirou  

      Mám doma torur pružina v bílé barvě (100mm), jěžděná dívkou :-), kdyby jsi měl zájem dej vědět na mejla.

      0 0
    • McBlacky  

      kdybys sehnal starší Comp coil od MArcozchi 2002–2004 ročníky, tak to je podle mě na zimáka ideální. Nijak zvlášť netuhne, citlivost je parádní, pokud máš odpovídající pružiny. zamykání v zime nepotřebuješ a údržba nulová, ****** se nemá co.

      0 0
    • oddie  

      Na tohle jsem narazil, co by se možná dalo použít:

      http://aukro.cz/…9838998.html

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.