• Rendy

    Rozhoduji se mezti temito dvema vidlicemi: MANITOU Six Sport 04 – 2999 Kc ROCKSHOX Judy TT 2004 – 2790 Kc Kterou z nich mam vzit? Mam 100 Kg, po poradnem terenu jezdim jen obcas, spise polni a lesni cesty. Mam omezene finance a proto mi prosim nedoporucujte jine vidle. Predem diky

    0 0
    • widlicka  

      hmmm vela ludi ta tu asi zrusi ze ani jednu…a budu mat pravdu. 100KG je 100KG…

      0 0
    • Pá-dlista1  

      Bych koupil nejlevenjsi suntouru co vypada aspon trochu masivne. S tuhosti jsou na tom dobre a pod stokilovym chlapkem bude mozna i chodit. Platit za znacku v tehle cenove relaci je trosku divny. A jestli to delas jen pro image, tak si kup jen samolepky, protoze temahle modelama ohromis stejnou skupinu lidi jako tema napisama (stejne hovno poznaj). Sem to proste napsat musel. Dela to na me takovej dojem.

      0 0
      • Rendy  

        O znacku mi teda vubec nejde, spis s tema myma omezenyma financema chci koupit to „nejlepsi“ co se da. Zatim jezdima na RST Capa TL, ale to se fakt moc neda, o SUNTOURU jsem slysel, ze je to hrozna kvalita, ze do toho teda vubec, no a za ty prachy teda pripada jedine ty zminene typy… pritelkyne ma Manitou SIX a ta mi pripada dost meka, takze nevim… proste chci to nejlepsi za cenu okolo 3500… vim, ze vecina z vas to asi vidli nenazve, ale presto, zkuste mi poradit, co koupit… neco potrebuji, protoze ta RST je naprd

        0 0
        • Gatier  

          Kup tu Manitou a jazdi to furt zablokovane. Vtedy ti nebude moc mekka.

          0 0
        • Pá-dlista1  

          No nevim, ale v tehle cenove relaci jsou od „renomovanych“ vyrobcu jen vidlice pruzina elastomer a to chodi nechodi vsechno stejne. A kdyz od Suntouru koupis neco olejoveho, tak si taky nepomuzes. Prvni aspon trochu pouzitelne vidlice jsou tak AXEL nebo JUDY XC, ale na 100kg nebudou nejtuzsi. A ted nemyslim tvrdost pruzin (to se da vymenit, nastavit).

          0 0
        • vlk  

          Jo ty nové suntoury jsou hrozné.Ale ty staré elastomerové mg91 jsou víc než kvalitní.věřte mi já na ni jezdil a brácha s kamošem ji mají dodnes.i když kamoš si ji předělal na olej pružina.

          0 0
        • vili  

          kup jetou marzosku a udelas nejlip co muzes

          0 0
    • vlk  

      Osobně si myslím, že jsou obě na ..... .Obě elastomery.100kg je docela dost.Pokud by jste trochu přidal na manitou axel-4500 nebo nějakou rockshox judy XC.Tak by to bylo lepší.Možná byste sehnal i nějaké Marzocchi exr do 5 tis.Pokud ale opravdu chcete ušetřit a elastomery, které v zimě nepruží, Vám nevadí doporučoval bych Suntour MG91 -má mcu kroužky-něco jako elastomery.Funkce bude podle mého mínění stejná možná o chlup lepší než předchozí.Lepší je v tom, že je bytelnější-nohy má myslím 30 nebo 32 teď přesně nevím.takže by na Vaši váhu vydržela déle.A navíc její cena je dnes něco okolo 1500.Jo a krok má lepší než ta six.Navíc pokud byste byl kutil, tak si ji můžete zkusit předělat na olej pružina.Návody jsem tu já i Darjan psali již mnohokrát.Darjan navíc pracuje na www stránce s návodem i sobrázky.Ale když elastomer-tak suntour.Za poloviční cenu a s delší životností.

      0 0
      • Pá-dlista1  

        MCU jsou elastomery (ne neco jako:) MG91 urcite nema 32 a troufal bych si rict, ze ani tech 30. (ale je to mozny).

        0 0
        • vlk  

          Tak jsem si to ověřil má 30.Vím to protože darjan ji má a kupoval teď nedávno na ni těsnící kroužky.Ještě bych dodal, že mg91 mají kovová futra.Jinak MCU kroužej je v podstatě elastomer.Jenomže Suntour rozlišuje mezi elastomerem a MCU kroužkem.Elas­tomerem myslí ten gumový váleček který je uprostřed pružin.Zatímco MCU myslí ty kroužky které jsou ve vidli a nahrazují pružinu a nejsou z obyčejné gumy ale s něčeho trochu lepšího.U mg 91 je poloviční pružina a zbytek jsou MCU kroužky .Tak asi tak.Takto je to u Suntour.ve starých nabídkám měli jejich levnější modely napsány, že mají elastomery a ty dražší měly napsáno MCU kroužky.

          0 0
        • vlk  

          Nohy MG92–30mm pružina/MCU kroužky -kovová futra MG 9050–28mm pružina/elastomer -umělohmotná futra

          jen pro upřesnění aby se to nepletlo Obě jsem je měl rozdělané.

          0 0
          • vlk  

            Chybka se vloudila místo MG 92 má být MG 91.

            Teď mě napadlo, že axcel je dost měká na 100 kg.Takže bych spíše doporučil judy xc nebo spíše Marzocchi EXR jestli ji někde seženete.

            0 0
            • Rendy  

              A kde se da ta Suntour MG 91 koupit a za kolik?

              0 0
              • vlk  

                Viděl jsem ji někde v Ostravě- myslím, že na Hulvákách.V O­lomouci ji měli na Lazcích u dostihové dráhy.Kdysi ji prodával i on road ale dnes teda nevím.Ještě nedávno jsem ji kdesi viděl za 1500Kč.Ale jak říkám.Raději bych si připlatil na judy XC.Nebo marzocchi EXR.

                0 0
              • vlk  

                jo a pokud ta vidla od ječňáka bude v jakž takš dobrém stavu, tak ta by mohla být taky dobrá.Ta je ještě z dob kdy byly suntour Dobré.Pružina-olej.

                0 0
      • gorgeous  

        To si delas srandu?Axel na 100kg chlapa? ¨To by jezdil furt na doraz:-)

        0 0
    • jecnak  

      Za cca 14 dni bude volna moje Suntour XCP-e (olej/pruzina, nastavitelne tlumeni). Je to nahodou jedna z vidli od Suntouru, ktera celkem funguje a tlumi. Dam ji za dos maly peniz, takze kdyby neco, tak jsem na mailu.

      0 0
      • jirka volena  

        Zajdi do nějakýho cykla a ptej se po RST AEROSA AET 03. Stojí do 3.500,–- a je to pružina + vzduch / elastomer, ale na těch tvích 100 kg bude dostačující. Můžeš si jí nafouknout jak potřebuješ a nemusíš měnit žádný pružiny.

        0 0
        • dawa  

          Nějaký starý suntourky mají na www.akcebike.cz

          0 0
        • Pá-dlista1  

          Ale fuj. Vyhozeny prachy.

          0 0
        • vlk  

          RST na 100kg chlapa-to je sebevražda

          0 0
        • TinkTink  

          No todle je ale pekna blbost…tudle vidlici bych v zadnym pripade nedoporucil nikomu – na 100kg se mu to rozsype a ani nebude vedet jak – ty patrony velmi casto jenom tak uchazi…plastovy futra…fuj…todle neni vidle pro 80kg…pro 100kg je nebezpecna.

          Jo…menit pruziny nemusi, ale co pumpa? :)

          0 0
    • Mamut  

      Z tychto dvoch Manitou urcite nie. Keby si mal 60kg, tak prave Manitou.

      Bud nejakeho Suntoura a pod 100kg je realna NADEJ, ze mozno aj bude rozumne chodit. Nez sa mu zadru puzdra prachom. Alebo ak si nahodou z rozumnej vzdialenosti od Prahy a dalsou nahodou sa zhoduju pruziny z minulorocneho pilota a tohtrocnej judy tt, tak s tebou rad spravim vymenu (priatelka ma strasne tvrdu pruzinu v pilote).

      0 0
    • JohnLee  

      No ja jsem se tu taky kdysi ptal co za vidli,vazim cca 95kg,mel jsem vyhlednutou SR XCP-75 LO,protoze jsem nemel penez nazbyt a taky kvuli sve vaze a tomu,ze Suntoury jsou obecne hodne tuhe,spis se teda nehnou…nakonec jsem dopadl tady tak,ze jsem si koupil Marzocchi MXC 105mm…nejlepsi rozhodnuti v oblasti kola,jaky jsem udelal…:o))

      0 0
    • gorgeous  

      Levnou Suntourku. Hlavne ne vzduch od SR! Nejlip bys udelal, kdybys koupil nejakou pruzino-olejovou SR(treba i rocnik 2003-co zbylo:-))

      0 0
      • Pá-dlista1  

        Tak schvalne. Proc ne vzduch od SR a uz me neser.

        0 0
        • Otto  

          Hle, už jsi viděl, že by při vaklu ušla pružina?

          0 0
          • Pá-dlista1  

            A ty jsi uz videl, aby pri vaklu usel vzduch? Natoz z uzavreny patrony jako maji suntour? Vyndej si ruku z nocniku. (Neska sem fakt zlej, ale to bude asi tim, ze tu jsou fakt hrozny prispevky)

            0 0
            • vili  

              ne ze bych rozumel nejak moc vidlim nabo tak.ale v novym velu psali u tech testu tech peti vidlic ze jim u toho sr usel najednou vzduch a kdyz to rozebirali tak zase a to je blbost kdyz to my byt uzavrena patrona.mozna sem to spatne popsal tak si to dyztak precti esi mas gde.a nezur …:-)

              0 0
        • gorgeous  

          Jen klid…

          0 0
    • Otto  

      Mám Suntour MG 90, pruží a ještě jsem nešel nadoraz(za dva roky) Je velmi bytelná. ještě nemá vakl. Najeté 5000, hodně vlese, nějaké MTBmaratony. Skoro bych ji doporučil. Ale mám 72kg

      0 0
      • jakub  

        ja bych se osobne trosku pokouknul tady po bazarovkach, treba neco najdes sou tu podle me i schopny veci (pozor ne vsechny)

        0 0
        • BRM  

          mám RS Judy tt 03 pohoda když ji chceš mít na 100kg tak nad pružinu dáš kousek gumy a ona ztvrdne pod 100kg bude akorát , když budeš chtít měkou tak tu tvrzenou gumu zase zkrátíš

          0 0
          • Rendy  

            Z toho mam strach, nejak upravovat vidlici… takze manitou teda ne… ta je na me fakt moc meka… tak teda bud neco od suntour a nebo tu RS Judy TT

            0 0
            • BH  

              Nedoporuciji ani manitou a uz vunbec ne Rock shox Judy, jsou strasne mekke. Ovsem pokud omezujes svou investici do vidlice castkou 2,5 tis. a mas 100 kg,je to problem, skoro bych rekl , ze nejlepsi je tam nechat pevnou vidli,Urcite bych v teto situaci volil neco od Suntour a nebo RST. Tyto vilice jsou jsou skoro na vsech koleh do 15 tis. Kc a nejsou s nimi zadne potize.zatimco vsechny ty olejovo vzduchove zejmena od RS i Manitou maji stale nejake potize. Nejvice problemove jsou vsak RS a napriklad Judy TT, je vyslovene houpacka tak do 70 kg. Pri 100 kg by se ponorila az na doraz.A jeste k Rock shox, jestli jste si nevsimli, RS nema nyni dovozce do CR, Vanek toho nechal prave k vuli velke poruchovosti a problemum s nahradnimi dily.Snad to zacal dovazet Zitny Sram.

              0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.