• bikerR

    Zdravím,

    mám k Vám dotaz, mám na kole „véčka“ Avid Simple Digit 5 a pokukuju se po nějakých pákách a zaujaly mě od Avidu Simple 7, ale dělají se i Simple 5, jaký je rozdíl mezi nima?

    Popřípadě jaké doporučujete k véčkum?Řazení je Alivko, díky.

    0 0
    • Rychlej turista  

      Sedmičky mají červené kolečko. K čemu slouží, jsem se tady na B-F dozvěděl, až jsem je přestal používat :-)

      0 0
    • Nimrod  

      přijdou mi avidy příjemnější než shimana, nevím, čím to je, jestli je nějaký rozdíl v ergonomii? fakt netuším.. ale může to mít každý jinak (a může být rozdíl v řadách shimana, to nevím)

      nevím, co je to simple, ale jestli myslíš fr5 a sd 7, tak se chytám :-) fr5 jsem vozil. za tu cenou jsou suprový, vakl sice chytí, ale to holt všechny krom ultimate… problém ale u fr5 je ten, že pokud jezdíš bez rukavic, nebo s bezprstovýma, tak časem ošoupeš elox a hliník pak dost barví prsty (což když pak máš jíst není moc, alespoň po psychické stránce, příjemné). nevím, jestli mají sedmičky kvalitnější elox. já to vyřešil elegantně, dostaly se ke mně náhodou sl, který jsou z hořčíku :-) červené kolečko je sice hezké, ale ještě jsem ho nepoužil, spíš čekám, kdy se mi ho podaří urvat, je celkem na ráně

      0 0
      • Rychlej turista  

        SD 7 jsou bytelné a hlavně s tím červeným kolečkem :-)

        FR 5 mám už několik let na plečce, ale žádný otěr se zatím nekoná. Když jsem je tehdy pořizoval, tak jsem z B-F věděl jen o tom vaklu, co časem chytí (a který se kupodivu zatím taky nekoná), ale za ty prachy a váhu jsem do nich šel. Je ale fakt, že moc nebrzdím, takže jsem s nimi nadmíru spokojen – jak z hlediska funkce, tak i vzhledu, ceny a hlavně váhy, když už ty brzdy na kole musí být :-)

        0 0
        • Nimrod  

          já je měl 3 roky na trialu, takže jsem je ohmatal dost :-) navíc vozím normálně prst na brzdové páčce, což tomu otěru také pomáhá… holt jezdíme oba něco trošku jiného a máme díky tomu se stejným komponentem úplně odlišné zkušenosti :-) ale já je taky schvaluju, fakt za tu cenu jsou úplně úža a co do funkce fakt moc chybu nemaj

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.