• jURis_1

    ahoj mám dotaz, nedávno mi přišla zadní brzda po reklamaci.. Q3 Promax

    http://cgi.ebay.com.sg/…BayISAPI.dll?…

    mám tyto ale černé. přední brzda brzdí pořad dobře.., na zadní si taky nemohu stěžovat ale. co jsem v posledním týdnu aktivního ježdění a ± 200km všimnul že jakmile mi došla brzda uplně nová páka byla tvrdá skro po 1,5cm zmáčknutí páky.. nic sem nedělal je to uplně nová brzda přímo z továrny.. jenom jsem jí namontoval. .a jezdím.. a teĎ musím páku více zmáknou než je libo. a že není tak tuhá prostě je tuhá až po 3cm zmáčknutí páky. šroubek jsem už jednou dotáhl na páce.. a povolilo to trochu tak se tám jestli to je např. že se u nové brzdy.. po aklimatizaci destiček at bowdenů atd.. třeba srazí hladina oleje tudíž je buĎ třeba doplnit olej v expanzní nádobce a nebo..odvzdušnit.? proto sem píšu a čekám na odpověď .. jjinak se ptám když brzdím a jedu třeba v klidu 30km/h po cestě a začnu mírně brzdit zadní brzdou tak mi začne vibrovat od zádní brzdy postupně celé kolo a nechává to po sobě strašný hluk, tak jsem přemýšlel jestli to není tím že je adapter s třemen až moc dotáhlý k rámu a nebo že je třem uplý šikmo ke kootouči což způsobuje že když zabrzdím tak se kotou jvyhne podle třemnu.. a dělá to tento rachot..?

     

    děkuji předem za odpovědi..

    0 0
    • Vilém  

      Nema nahodou promax brzdovku? Jinak vibrace asi nezpusobuje brzda samotna.

      0 0
      • jURis_1  

        jak to myslíš brzdovku..

        k těm vibracím.. u přední brzdy to nedělá. i když mám vidlu zamklou..ale na té zádní to dělá občas když zabrzdím jenom jemně ta kto dělá. když silně tak ne..

        0 0
        • jURis_1  

          edit.. ne olej ale kapalinu.. DOT4

          0 0
          • juli  

            jj o tohle šlo Vilémovi. K těm vibracím zadní brzdy. Vzhledem k tomu, že nemáš na adapteru kulový kloub k nastaveni polohy třmene, je dobré si nechat přípravkem zafrézovat dosedací plochy na zadní stavbě rámu.

            Změna polohy páky může být dána tím, že v systému zůstala trocha vzduchu. Pokud poctivě celý systém odvzdušníš, tak by promáčknutí páky mělo zmizet. Bohužel s těmito konkrétními brzdami tady asi nebude moc zkušeností, tak asi nezbyde, než se stát testerem. Nicméně obecně bude platit to co jsem napsal.

            0 0
            • jURis_1  

              jak to myslíš zafrézovat dosadací plochy .na rámu myslíš ty pod adaptérem..?

              0 0
              • juli  

                Myslím ty pod adapterem IS/PM. Vnitřní plochy musí být rovnoběžné s vnitřní plochou patky pro uchycení kola. Zpravidla se zafrézují všechny tři plošky.

                0 0
                • jURis_1  

                  ještě mám dotaz.. jak mám páku.. a zevnitř brzdy podél páky vede takévá jako by tyčka a na konci je udělaný závit (seříditelný imbusovým šroubem) který je zašroubován v páce a pomocí něho si určuju jak bude páka dale od řidítek.. tak jsem zjistil že se mi postupně, pomalu ale jistě.. jak mačkám pák.. skoro až neviditělně pořád povoluje odttáčí a kvůli tomu musím pořád mačkat čím dal tim více páku.. nebo ne více.. ale blíže u riřdítek čím to namazat aby se to zafixoval a nešroubovalo se to samo.. jinak tomu šroubu se nějak říká ale nemohu si vzpomenout..

                   

                  četl jsem to taky v článku na ivelu..  ale u brz hayes..

                  Krok podle prstů
                  Krok páky je možné přizpůsobit délce prstů pomocí nastavovacího imbusového šroubu, ten se však typicky pro Hayes často samovolně povoluje a neúměrně tak prodlužuje krok páky i během vyjížďky. K jeho zajištění je ideální použít montážní lepidlo (například Loctite) nebo kapku barvy.

                   

                  jde tam použít i tuk.?

                  0 0
                  • vset  

                    Tuk tezko pouzij barvu kapickou to zalep

                    0 0
                  • v POHODÌ klokan  

                    Jasně že jde použít tuk, ale k čemu by ti to proboha pomohlo?? Snad chceš to samovolné šroubování zastavit, ne podpořit, ne? Kápni tam tu barvu nebo lepidlo.

                    0 0
                    • jURis_1  

                      je jedno jakou barvu..? aby jak tam kápnu už tomu nedopomohl tak že už s tím neotočím..:)

                      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.