• navlcinci

    Čuste. Mám dotaz. CHci nebo spíš musím (nedostatek místa doma + je to zimák + nechce se mi každý den čistit a sušit kolo před panelákem a pak si ho věšet někde nad postel :))uložit svoje kolo ve sklepě (panelák) a hledám řešení , abych předešel možné krádeži. Představoval jsem si bytelně upevnit do zdi panelu nějakou kulatinu nebo plocháč v co největším průměru a poté zakoupit co nejkvalitnější zámek , co jsem zjištoval, tak ty značkové ve tvaru U z plnné kulatiny by měli být nejlepší. Nemáte někdo něco podobného doma a nemohli by jste hodit foto případně odkaz na kvalitní zámek? Kolo je v hodnotě cca. 20000 a není nové a mělo by sloužit jako zimák do práce, ale čorkaři jsou kurvy , které berou všechno a tak chci pro jeho bezpečnost udělat vše , samozřejmě v mezích finančních . Rád bych Vás poprosil o vynechání rad typu ,když chcou ukradou ti všechno a odevšad , kolo si zamykej doma k noze . Jsem soudný a vím, že ukrást kolo z paneláku je relativně snadné , ale když to čorkaři znesnadním a nastavím co nejvíce překážek , můžu doufat , že sebere bez práce RED FOXE a OLPRANY z vedlejší koje. Dík

    0 0
    • Flegmatik  

      Jestli tam máš panel a k dispozici pořádnou vrtačku do panelů (kango?), tak tam můžeš dát do hmoždinky našroubovat lešenářskou kotvu Akorát pak musíš sehnat zámek, aby tím šel protáhnout, což u těch U zámků by neměl být problém. Samozřejmě těch kotev tam můžeš dát více. Když tomu přidáš nějaký alarm, tak snad to postačí k tomu, aby se případný zloděj na to vykakal :)

      0 0
      • kyl  

        A ještě to kolo nechat pod proudem.

        0 0
      • StuntJ  

        možná do uzavřených prostor by byla vhodná tlaková siréna se 120 decibely. Při takovém akustickém tlaku už začíná člověk pociťovat bolest, je dezorientovaný a pomalu neschopný pracovat a soustředit se na práci … Pokud by se schovala do kovové krabičky, tak by ji ani nerozbil …

        0 0
        • Flegmatik  

          No jistě, něco takového. Dálkově ovládaného pro majitele kola, který to z dálky může deaktivovat a naopak aktivovat, když kolo uloží. Existujou i jen na vibrace (když zloděj zatahá za dveře), na pohyb atd. Když bude krást v noci, tak snad si toho už někdo všimne nebo zloděj sám prchne. Přes den, když je venku rušno, tak to bude trošku s ochranou asi horší.

          0 0
          • StuntJ  

            No já bych spíše tu tlakovou sirénu použil jako zbraň. Tedy tím otravným hlasitým zvukem zamořit celý sklep, to pak nebude zloděj schopný cokoliv dělat, protože v takovém kraválu to prostě nejde. Sám jsem to otestoval na sobě, když jsme testovali sirénu k alarmu. Další dobrá věc na zabezpečení sklepa bude GSM pager … člověk tam potom může být cobydup a s lešenářskou trubku, nebo něčím velkým :o)

            0 0
            • Flegmatik  

              No to jo, ale musí to být udělané, aby to nehoukalo, když si tam půjde pro kolo majitel :-) Proto aby asi to na dálku (když vejde do sklepů) vypnul, uložil kolo a pak zapnul.

              0 0
              • navlcinci  

                tak jsem našel tuto sirénu http://www.alarmy-zabezpeceni.cz/sireny/ a tento GPS lokátor http://www.alarmy-zabezpeceni.cz/…torky,–auta/ , ale ta cena je hodně hustá a velikost té krabičky taky překračuje pruměr sedlové trubky, takže by se musel lokátor dát do brašničky a tím pádem by nesplnoval plnně funkci.

                0 0
                • Flegmatik  

                  To máš věci do auta. Na kole těžko seženeš proud, aby ten GPS lokátor napájel (leda že bys ho často nabíjel). Nicméně když to ti kolo dá někdo do sklepa, budovy, zastavárny atd., tak tam GPS signál stejně nenajde.

                  Máš ve sklepě elektriku nebo ne? Pakliže ne, tak by alarm musel jít na baterky.

                  0 0
                  • navlcinci  

                    a myslíš , že existuje něco menšího co by se dalo na kolo použít

                    0 0
                    • Flegmatik  

                      Myslíš jako GPS lokátor nebo alarm?

                      0 0
                      • navlcinci  

                        no ten lokátor.

                        0 0
                        • Flegmatik  

                          No, to nevím. Já osobně bych se spíš zaměřil na ten zabezpečení toho sklepa, aby k nahánění kola po všech čertech radši vůbec nedošlo. GPS na kolo se tu už řešilo, většinou to ztroskotalo na nízké výdrži baterie (a tedy aby to bylo i malé a vešlo se to do trubky). Jsem k tomu skeptický. Možná, když kolo schová někdo do stodoly za dveře, tak bys to ještě našel, ale pokud to dá do zděného domu, sklepa, tak tě to tam pravděpodobně stejně nenavede (pokud není už nějaká další nová vychytávka). Navíc i ten GPS signál se dá blokovat v okolí lupu blokovat.

                          0 0
                          • navlcinci  

                            jasný , stejně by ta cena byla nereálná, možná na dražší kolo. zkusím pořešit tu sirénu . kámoš je kutil , tak možná poradí. jinak dík

                            0 0
              • StuntJ  

                Mno nemusí to být nic komplikovaného, stačí i třeba alarm se zpožděním, tedy otevřou se dveře a člověk má 20 vteřin na vypnutí, např. magnetickým kontaktem apod … Či šikovný kamarád naprogramuje jednočip s DO :o)

                0 0
    • oddie  

      Nechci ti brát iluze, ale nezabezpečíš. Od té doby, co jsou k sehnání slušně výkonné bateriové flexy a kvalitní tenké řezací kotouče, zabezpečuje se pěkně blbě. A drzost zlodějů je nezměrná, klidně to použijou, i když je to hlučnější, ono na to stejně stačí v podstatě pár sekund. Jediné, co trochu funguje, jsou pořádně zabezpečené vstupní dveře a všichni obyvatelé dodržující zamykací režim. Ale jakmile se lidi ani neznaj a do baráku se dostane leckdo, je to v háji.

      0 0
      • navlcinci  

        no jo o té flxsce na baterky už jsem slyšel, je to v háji . dám aspon tu lešenářskou kotvu a budu věřit :( a málo mýt kolo abych nepřitahoval pozornost. je pravda , že vstupní dveře do sklepů jsou opatřené betelnou mříží, zas v ní je , ale jenom normální fab. a tu otevřeš tímhle http://www.youtube.com/watch… za 5 sec. ale jinak dík. čuste

        0 0
    • roud  

      ať tam dáš co tam dáš tak kolo ve sklepě nezabezpečíš :O(

      0 0
    • Tomcat  

      Sklep je sklep tam to leda zalej do betonu.

      Jinak počítejte taky kolik si váží své práce aby námaha nebyla větší než to co chceš uchránit

      0 0
      • navlcinci  

        investice by se myslím mohla vejít do 1 tis. kvalitní zámek + lešenářské kotvy do panelu. víc prostě pro to nemůžu udělat a tahat zablácené kolo do malého bytu fakt nejde . nechci tady popisovat podmínky v jakých bydlím, ale do bytu to nejde, zbývá jedině sklep :( . u nás se zatím nikdy nic neztratilo a doufám, že nebudu první.

        0 0
        • StuntJ  

          Pokud chceš dát kolo do sklepa, opravdu šílený nápad, možný snad jen ve Švýcarsku, tak bych se poohlédl po pojistce (bývá to součástí pojištění domácnosti). Když jim doložíš míru zabezpečení a použiješ lepší zámek na dveře sklepa, tak tě odmění vyšší mírou plnění a nižší pojistkou. Sice ti nezaplatí celé kolo, ale dají alespoň menší bolestné. Jinak pro pojišťovnu, aby uznala pojistnou událost, je vždy nutné volat policii a ta není vždy příjemná, když se jedná o sklep. Už jsme je k nám volaly 3× a pokaždé byli dost nepříjemný, nevrlý, asi svoji práci v lásce nemají … :o)

          0 0
          • Prtko.cz  

            Pojištovna plní procenta z celkové částky na kterou máš pojištěnou domácnost.

            0 0
            • StuntJ  

              jj a plus nějaké bonusy, tedy aspoň se nás na to minule slečna pojišťovny ptala. Dotazovala se, jaký jsme měli zámek na dveřích a jaké třídy zabezpečení, když jsme jí řekli běžná FABka, tak si odškrtla položku běžné zabezpečení. Poté nám řekla, kdyby jsme měli lepší zámek a doložili bychom doklad o koupi + certifikaci, bylo by plnění vyšší o nějaký kousek … Asi co pojišťovna, to jiné podmínky, já tomu nerozumím a je dobré si s pojišťovákem promluvit …

              0 0
    • StuntJ  

      Do sklepa umístit kolo, je hodně špatný nápad. Pokud tedy sklep nedisponuje protileteckým/a­tomovým krytem s páncéřovými dveřmi, které se dají uzamknout … Mi máme sklep vybraný tak 4× do roka – barák je plný důchodců a ty kradou jak straky. Mizí i takové blbosti jako sklenky na zavařování, starý nábytek, zavařeniny…

      0 0
    • souky junior  

      Je pravda, že překonat jakoukoliv materiální překážku je snadné (nebo aspoň možné). Proto bych zkusil vymyslet nějaký vlastní zabezpečovací systém, co nejoriginálnější. Kupříkladu při zemi natáhnout strunu, která by po přitažení spustila ječák nebo nějakou blikající mašinku se spoustou drátků, která by čorkaře zmátla. Takových hračiček se dá vymyslet nespočet.

      0 0
      • Flegmatik  

        Možná ještě GSM upozornění na mobil… Když tam někdo otevře dveře, tak by mu to začalo volat… Něco jako u garáží.

        0 0
    • gejba  

      řešil jsem stejný problém. Navrtal jsem do panelu velkou hmoždinu a do ní našrouboval takové velké oko s vnitřním průměrem cca 6 cm (dá se koupit v OBI). Přes ni pak mám provlečený silný řetěz, který je přetažen gumovým návlekem proti poškození laku. Dá se místo něj použít i kvalitní zámek.

      0 0
    • Majkrosoft  

      můj recept: pokud jste velký barák, nikdo neví čí je tvůj sklep a nevidí tě tam to kolo dávat, tak u mě zatím (a to musím zaklepat na dřevo) stačí to kolo přikrýt starým prostěradlem, zaházet kravina typu skládácí žebřík, kufr či podobné nesmysly co má určitě každý doma, potažmo ve sklepě ,tak aby to kolo nešlo vidět a musím opět ještě jednou zaklepat, u mě zatím bez krádeže

      0 0
      • Fuglsang  

        To te jeste nikdo nikdy nevidel jak jdes s kolem ze/do sklepa?

        0 0
        • Majkrosoft  

          vzhledem k tomu, že než se dostanu do mojeho sklepa musím přejít přes mříže a další dveře, za nimiž je dalších min. 20 sklepů tak ne

          0 0
    • pavlix  

      Upravil jsem kotvu do panelu na vetsi oko, aby prolezl masivni zamek. Za 500,– se da sehnat na baterky sirena s pohybovym cidlem na DO, sirenu umistis nekam hodne vysoko, nebo aby nebyla moc na rane, a kdyz tam parchant vleze, tak urcite nebude mit cas kuchat poradny zamek.

      0 0
    • Volf  

      Když bude někdo chtít ukrást přímo tvoje kolo, tak ti ho nejspíš ukradne. Pokud půjde o takové ty vykrádače, kteří kradou to co se dá lehce ukrást, tak použitím nějakého silného zámku a kombinací zajištění / mříže přede dveřmi, panty zajištěné proti vysazení, prodloužení sklepní kóje až ke stropu, zadělání celé kóje například sololitem, aby tam nebylo vidět, zamknutí více kol do sebe a podobně / se dá riziko krádeže eliminovat. V paneláku je vždycky nejdůležitější kázeň lidí co tam bydlí, protože pokud mají rozum, barák zamykají, mají schránky přístupné zvenčí a všímají si co se v domě děje, tak je panelák možná lépe zabezpečný než domek.

      0 0
      • PjSky  

        mas pravdu, zaklepu si ale bydlim na policajtskem sidlisti Zbraslav a sklepy se nevykradaj. Ovsem ti sousedi.. brigadni general na penzi, policejni dustojnici.. urna.. :)

        Musim rict ze sidliste na Zbraslavi plus ty nove domy to je uzasne klidne misto, nenazval bych to ani Praha.

        Sklepy mame s kojema, vsechno L profil a plech, zadeskovano az ke stropu, plus nutnost prekonat bezpecnosti, normalni, a visaci fabku.

        Premyslel sem hodit tam nejaky alarm typu granat se slzakem, to by svinaky chmatacky naucilo.

        Treba by mi nektery soused dodal i s nejakym odpalovacim systemkem ;) viz. zabezpeceni penez pri transportu.

        Barva taky dobra :D

        0 0
        • GrumpySmurf  

          Zvlastni, kamarad je na lhotce taky v policejnim panelaku a krade se tam neskutecne :DD

          0 0
    • McBlacky  

      vibrační alarm na dveře za 200km alarm na DO http://www.dealextreme.com/…dx/sku.33475

      pohybový alarm na DO za 400kč

      http://www.dealextreme.com/…dx/sku.25761

      aniž bych chtěl dělat reklamu na produkty pojišťoven, tak od léta nabízí Alianz v rámci pojistky domácnosti ve variantě Exklusiv naprosto nový a pro cyklisty myslím bomba produkt.

      1. platí do 10% z pojistky za prostory mimo byt /sklep, kumbál/. Tedy při

      500 000 za domácnost, zaplatí za sklep 50tkč

      1. platí za odcizení kol, notebooků a kamer pojištěných v rámci

      domácnosti i při jejich odcizení z auta /nemusí být vaše, stačí prokázat překonání překážky/. A pozor, není to jako to bylo dříve, že platí jen % z částky za domácnost, ale platí PLNOU cenu, uvedenou v dodatku u smlouvy.

      1. první 4 roky neberu v úvahu časovou hodnotu a platí plnou cenu.

      těžko říct, jak to bude při plnění, ale podmínky to jsou hodně dobré, studovali jsme to detailně před uzavření a nenašli háček.

      samozřejmě nemůžeš si pojistit domácnost na 100 000kč a z toho bude 100 000kolo ale když jsou kola 50% tak už to problém není. Navíc v bytě si stejně pojišťuješ elektroniku, nábytek…

      cenově to je trochu dražší, ale při pojištění na milion se vejdeš do 7tisíc ročně i s odpovědností v občanském životě pro všechny uživatele bytu.

      Pokud ale jde jen o kolo za 20tkč a ostatní pojistky máš řešené jinak, tak tahle varianta je drahá.

      0 0
    • nevericitomas  

      Resil jem ted uzamceni kola ve sklepe. A nasel docela dobrou a ne drahou kotvu:

      http://www.heureka.cz/?…

      Existuji i kotvy od Abusu, ale uz jsou docela drahe:

      http://www.heureka.cz/?…

      0 0
      • Kouba_2005  

        Mám tu od Abusu a ač to na obrázku nevypadá, tak je obrovská a fakt brutální :-) Ve zdi drží na 16mm kotvy, zapuštěné šrouby na imbus a aby nešly odvrtat a vůbec povolit, tak je do „díry“ pro imbus klíč nabušená ocelová kulička – tu tam nabušíš sám po zašroubování. Mají to fakt vymakaný. Jak bych to dostal ze zdi v případě potřeby přesunutí jinam, to netuším. K tomu koupíš 2m řetěz z 12mm kalené kulatiny a proti fetkám bez flexy by to mohlo stačit.

        0 0
      • CzechJoker  

        Tu kotvu Oxford mám, je velká a masivní. Daleko větší problém je řetěz – mám asi nejdelší od Abusu (180 cm), ale i tak nevystačí do rámu.

        0 0
        • Smazaný účet  

          Si kup nejaky bytelny retez..namatkou treba tenhle dulni s okem o prurezu materialu 22mm nebo vice

          http://www.jubo.cz/…-dulni-rcv9/

          a mas docela vystarano…flexou jde vsechno, ale 30mm retez uz bude docela vyzva:)

          0 0
        • nevericitomas  

          No ted to budu resit, retez jeste nemam. 180cm by melo bohate na zamceni ramu v oblasti stredu stacit ne?

          0 0
        • Kouba_2005  

          2000mm

          Je fakt, že je to ale „jen“ desítka. Mám to protažený přes zadní kolo, kolem středu a skrz vidli, takže jedině přední kolo (z velkých věcí) jde ukrást bez řezání. Dlouhý je to dost, ale taky na manipulaci dost těžký.

          0 0
    • Prazak0  

      Před už více lety zloději v garáži vyndali 3 kola, moje a 2 další. Moje nechali být (kolo Bareš), asi jim připadalo málo atraktivní, tamty dvě kola, ty si vzali. Přitom to jedno nové stálo 7 tis., to druhé bylo nějaké snad bazarové za 1500. Já jen kliky jsem měl za necelé 3 tisíce, díky výprodeji, přesmyk Ultegra, přehazovačka taky slušná, minimálně tak drahá, jak to levnější kolo, co ukradli. Určitý typ zlodějů jsou naprostá hovada, co moc nepoznají, posuzují podle toho, jak jim přijde hezký lesklý lak. Možná, že mi kolo nechali díky tomu, že tamta kola měla světlejší barvy, já mám kolo tmavé. Dodnes nevím, jsem rád, kolo mi od té doby slouží snad už 15 let …

      Zloději jinak překonají vše, možná pomůže, když tam bude třeba v rohu kamera. Nebo mít kolo, aby bylo nepojízdné, např. sundavat přední kolo ap. Nepojízdné kolo by se do bazaru špatně prodávalo, jelikož to prodají obvykle výrazně pod cenou, tak se jim nevyplatí dokoupit třeba levnější přední kolo a pak prodat. Asi se snažit je odradit více způsoby.

      Dost účinným řešením by bylo asi vzít nějaký sprej a kolo přestříkat. Nějací borci to dělají, rám pak vypadá obvykle hnusně, ale nikdo ho pak nejspíš neukradne, i když kolo z hlediska komponenty i kvality rámu nemusí být vůbec špatné.

      0 0
      • Breakpain  

        Přestříkat – ano, pokud si ho necháš. Já měl zatím tu smůlu, že mi kolo výdrží 2–3 roky a pak cosi tam uvnitř začne prudit po výměně :) …

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.