Krádež noc po koupi - Giant Revolt Advanced 2 - Praha

107 nepřečtených
  • rask

    Ahoj, došlo na mou první krádež kola. Sklep, zničené kování, rozlomená vložka.

    Před rokem jsem se přestěhoval do Prahy – Michle. Sklepy má většina sousedů laťkových, nechal jsem si namontovat dveře, zabezpečil okénko – mělo by být OK pr pojišťovnu, uvidím. Rok jsem v něm parkoval MTB Canyon za 50k, ročník 2018.

    Tuhle sobotu jsem si v asi 500m vzdáleném Giant Store Praha koupil letošní Giant Revolt Advanced 2. Z krámu jsem odjel domů. Dnes, před plánovanou 1. vyjížďkou, jsem zjistil, že mám vykradený sklep, obě kola pryč. Dle sousedů byly bezpečnostní domovní dveře otevřeny v neděli brzy ráno, tedy hned noc po tom, co jsem kolo koupil.

    Připadá mi to moc podezeřelé. Okénko ve sklepu mám zaslepené, aby nebylo dovnitř vidět.

    Z 9 bytů mám já „normální“ dveře, soused hodně bytelné. Ostatní laťky.

    Možná jsem paranoidní, ale mít ukradené kolo hned po jeho nákupu? Stalo se vám to někomu?

    0 0
    • Kouba_2005  

      Ne.

      0 0
    • plysovykozisek  

      Ne, bydlím na vesnici. Někdo šel na jistotu. Nechápu to nestálé zamykání kol ve sklepě. Pak, ať si nikdo nestěžuje.

      0 0
    • Karaya  

      Ne, ale vím o případu, kdy se řádově dražší elektrokolo na jednu noc ocitlo ve sklepě a bylo ukradeno. PČR nezjistila nic.

      Taková věc podle mě nemůže být náhoda, tipařů je zřejmě pořád dost.

      0 0
      • AussigBiker  

        U nás jedněm vydrželo nový kolo ve sklepě zejsrn, vyzdili, zabezpečili, všechno marný…

        0 0
    • dodoslovensko  

      ZAcni u toho ci si vypisoval v obchode tvoju adresu .

      0 0
    • novas752  

      Mě kdysi ukradli kolo asi po 3 týdnech. Od té doby sklep nicht. Taky tam byly normální dveře otvírané ven. Otevřít to páčidlem trvalo odle mě tak 5 sekund…

      Když už sklep tak přes dveře masivní mříž s ochranou pantů, ochranou proti vypáčení, ochranou okolo zámků proti přeštípnutí/pře­říznutí a dovnitř nějaké bezpečnostní visačáky třídy 5. Případně dovnitř alarm, ale to se těžko dělá kvůli zdroji proudu které ve sklepích moc nejsou.

      0 0
      • rask  

        To je dobra inspirace. Nad alarmem/cidlem s upozornenim jem premyslel. Pokud je zlodej uz uvnitr a ty nemas kolo prikurtovany k necemu nemovitymu, je pozde.

        Ale dat za dvere jeste dvere dalsi a po jejich zdolani spustit alarm, to by mohlo zabrat.

        0 0
    • mr.garisson  

      Kolo jedině doma. Teď už prostě víš, že je blbost nechávat kolo ve sklepě v bytovce. Existují systémy, co nezaberou moc místa a kolo uskladníš i v malém bytě. Jestli to zaplatí pojišťovna, tak ok, ale kolikrát se stane, že se začnou cukat a vymyslí si nejednu výmluvu, proč to nezaplatí. Mám taky kola pojištěná, ale do sklepa bych to nedal ani do zděné kóje s bezpečnostními dveřmi. Vše jde překonat, když je na to čas a jaký je provoz ve sklepě? Zloděj si tam nerušeně může páčit i několik hodin.

      0 0
      • kycis  

        Ja mam 3 kola, manzelka taky ( a to nepocitam dojizdaky), kazde dite ma taky kolo, kazdej min 2 pary lyzi, brusle… opravdu si myslis ze je mozne mit vsechno v byte 3+1 ve 4 lidech? Pokud zijes sam, tak je to pohoda a snadno se radi. To je jak kdybys psal ze za to, ze ti ukradli auto, si muzes sam, protoze jsi ho nemel v garazi ale pred domem.

        0 0
        • Johny_r  

          Přesně tak. Já mám teda jenom jedno kolo, o který se bojím (viz níže), pak mám jedno starý a každý dítě má jedno. Kromě toho mýho jsou všechny v domovní kolárně zamčený ke stojanu a děj se vůle boží. Nemám úplně malej byt a stejně v něm není žádný místo na zdi ani jinde, kam bych mohl umístit byť jen svoje kolo (natož jakýkoli další), aby nepřekáželo pokaždý, když projdu kolem. Možná tak pověsit ho do obýváku místo televize a po večerech se na něj koukat.

          0 0
          • honzarb  

            My mame 4 kola v loznici… 2 dospelacky, 2 detsky (16 a 20) a jde to…

            0 0
            • Johny_r  

              Tak to gratuluju. Já mám v ložnici kolem postele z každý strany tak půl metru místa. Pak šatní skříň a dětskou postýlku. :)

              0 0
            • Gwaihir  

              Jo, my měli 3 děti ve 3+1 a ložnici jsme měli v obýváku. Kola teda v garáži, uvnitř bytu by to fakt nešlo. Samo, že všechno jde, když se chce, ale ne vždy o tom rozhoduje jeden, jehož prioritou jsou kola :D

              0 0
              • honzarb  

                Jo chapu, ale tohle je nastesti u nas v pohode – zena by je za takovou cenu ve sklepe sama nenechala, takze v tomhle u nas panuje vzacna shoda :-)

                0 0
            • kycis  

              Supr, a kam mam dat ta zbyvajici 4? Do bytu jsem zvladl umistit 3, ale proste mit tam vsechno je unreal a dostava me, jak to nekteri vzdycky vztahujou na svoje podminky. On byt 3+1 muze mit 60m2, nebo taky 120m2, a on je to pak dost rozdil s tim prostorem. A lidi co maji baraky to maj v garazich, coz je podobne snadny cil zlodeju jako sklep (uz se o tom take nekteri kamaradi bohuzel presvedcili).

              0 0
              • MatS  

                Mám barák 5+1 120m2, ale garáž nemám. Kola mám ve vstupní chodbě na stojanu Topeak Dual Touch. Ale chápu, že když přijde návštěva, tak nechceš mít všude po bytě rozvěšený kola.

                Taky mi už v kolárně ukradli tři kola hned po nastěhování. Ve sklepě leda pořádně zabezpečit kóji. Otevřít jde všechno, ale taky se jim nebude chtít mordovat nějak extra dlouho, aby vzbudili pozornost. Většinou jsou to fetky, co potřebují na matroš. U ultra drahých kol to musí být leda na základě tipu od někoho a to pak jsou gangy co se na to zaměřují. Tam pomůže jen pojistka s tím, že na 100% splňuje zabezpečení požadavky pojišťovny.

                0 0
              • honzarb  

                Hele resim 2 az 4 kola, ne asi 8…

                0 0
                • kycis  

                  Clovek vzdycky narazi na strop, ze dlasi kolo uz nema kam dat, nekdo u ctvrteho, nekdo u desateho. Typickej problem bikera :)

                  0 0
                  • Smazaný účet  

                    A není zbytečné mít více kol,když člověk pak stejně jezdí převážně na jednom?

                    0 0
                    • Smazaný účet  

                      Kdyby člověk jezdil na jednom, tak jich přece nebude mit víc.

                      0 0
                    • kycis  

                      No mame trail/enduro, na tech jezdime nejvic. K tomu silnice. Driv jsme na nich jezdili hodne, ted s detma moc ne, je to ale dopravni prostredek na delsi cesty, na 2,5 gumach neches jet 50km z chalupy po asfaltu :) A doufm, ze jak deti porostou a budou schopne jezdit po silnici, budem na ni jezdit zas vic. Pak starsi, ale stale slusne XC biky – bez tech bych se i obesel, ale vzhledem k nulove prodejni cene si je nechavame jako zimaky, cimz setri dost penez za servis celoper v zimnim provozu. Mestaky co parkujem pred hospodou nepocitam, ty jsou v kolarne :) No a pak ma kazde ditko sve kolo. Vlastne jeste jedno detske schovane, protoze kluk uz je na 24", holka na 16".

                      Ale jo, samo bych dokazal zit i s jednim kolem pro kazdyho (plus mestak, to je nutnost), ale me ta ruznorodost dela radost, vzdy kdyz zmenim po delsi dobe stroj, bavi me to o to vic.

                      0 0
                    • Johny_r  

                      Tak tohle asi bude otázka, která se tu neodpouští :-). Ale mám to stejně. Pokud používám jednu věc, nesyslím další. Ale zase chápu, že někdo prostě víc kol potřebuje a používá je (jak říká Tommy Emmanuel: „You can never have too many guitars“). Já si umím představit horský a gravela třeba, ale už si neumím představit, že bych měl nějakou zimní horskou plečku. Když jdu jezdit, tak si to chci užít na tom nejlepším, co mám a ne abych přes zimu skřípal zubama a těšil se na jaro jen proto, abych si ušetřil kolo. Přistupuju k tomu, tak, že věci programově neničím, ale musí mi sloužit tak, jak potřebuju já.

                      0 0
                    • rasto  

                      tak tos po.ral :-)

                      • zimák – silnice na dojíždění do práce. a v plískanících
                      • voňavka – silnice, raketa. výjezdy, dovolené
                      • mtb – rodinné aktivity, občas s partou kámošů

                      4. bych už neužil

                      0 0
        • novas752  

          No jo ale pak musíš prostě počítqt s tim že musíš ze sklepa udělat trezor když v něm je výbava za statisícce.

          0 0
          • Johny_r  

            Řešením je kvalitní pojištění a takový zabezpečení, aby vyhovovalo nastavení pojistky.

            0 0
            • kycis  

              Presne jak pises, nejdulezitejsi je mit v souladu zabezpeceni s pojistkou.

              0 0
              • Pikaču  

                Sadrokartonovy sklep s vnejsima pantama moc v souladu s pojistkou nebude. To radsi zbouras satni skříň a das kola na zeď do bytu. A jeste pojistka domácnosti vcetne kol ( nutné zvlášť specifikovat kola dle faktur).

                0 0
                • Johny_r  

                  Tak z mojí zkušenosti to v těch pojistkách obvykle není moc důkladně specifikovaný a požaduje se překonání překážky. Pokud Ti někdo prokopne sádrokartonovou stěnu, tak to překonání překážky je. Zásadní samozřejmě je, jestli se Tvoje pojistka vztahuje na společný prostory domu. Já to mám třeba tak, že ukradený věci ze společných prostor pojišťovna hradí do, teď nevím přesně, 10 nebo 20 % hodnoty pojistky domácnosti, do čehož se kolo hravě schová. Problém je v momentě, kdy Ti otevřou sklep planžetou a nelze prokázat překonání překážky.

                  A pokud jde o nějaký specifikace, tak já mám prostě pojistku domácnosti. Vztahuje se to i na sportovní vybavení a žádnou specifikaci po mě nikdo nechtěl. Samozřejmě když pak prokazuješ, co Ti ukradli, tak je potřeba tu fakturu mít a samozřejmě mám i fotodokumentaci umístění kola.

                  0 0
                  • tomo_111  

                    toto si treba skontrolovat, v ramci standardnych poistiek domacnosti to vyzeralo ze je tam nejaky cap – napriklad na sklep to bolo nieco ako MIN(10% poistna hodnota domacnost, 50k), takze fakt, ze mas poistene na mega, ti pri kradezi kola za kilo uplne nepomoze.

                    Druha vec je amortizacia, mozes mat 5 rocne kolo za ktore si dal kilo, nahradit ho ta bude stat kilo (pritom plne splna vsetko co chces a najazdil si na nom 1000km) a poistovna ti vyplati podstatne menej..

                    0 0
                    • kycis  

                      Amortizace zalezi na smlouve, ja mam pojisteno na „nove ceny“, nikoliv „casove ceny“.

                      0 0
                  • abel  

                    u který pojištovny? pojištovny krádeže ze společných prostor nehradí téměř vůbec, jejich první otázka bývá, jestli má do prostoru přístup někdo další, soused apod.

                    20% z pojistky domácnosti bývá, pokud je uzavřeno ve vlastním, ale ne za dveřmi bytu (typicky garáž, komora na chodbě, sklep, zahradní domek…)

                    0 0
                    • Janes  

                      Mně krádež kola ve sklepě proplatili v plné výši…

                      0 0
                    • Johny_r  

                      V mém případě Allianz. Podle podmínek mé pojistky (a potvrzeno přímým dotazem) se to vztahuje i na společné prostory domu (kočárkárna, garáž…). Samozřejmě musí být překonána překážka (řetěz, protože klíč od zámku u dveří má celej barák). Doufám, že to nebudu muset vyzkoušet, ale zatím mám s Allianz velmi dobré zkušenosti. Zaplatili zatím úplně všechno, co jsem nahlásil v plné požadované výši. Jediné, co nezaplatili byla odpovědnost za způsobenou škodu, kdy mi z terasy odlétl ve větru stůl a poškodil něco sousedům, protože vítr je vyšší moc a tudíž to není moje vina. Je to sice trochu přitažený za vlasy (podle mě jsem si ho měl líp připevnit), ale z podmínek to asi fakt vyplývá.

                      0 0
                      • abel  

                        Allianz si chválí víc lidí třeba kamarád na auto.

                        0 0
                  • Pikaču  

                    Je potreba se prat a zjistit podminky. Moje pojistka ma kolo max 100 tisic. Vsrchno co je nad se musi extra sepsat.

                    0 0
        • Pikaču  

          Tak do sklepa jdou levnejsi kola. Do loznice ty za 200.

          0 0
        • mr.garisson  

          Jasný, normálně nemáš 6 kol a sportovní výbava zabírá místo. Měli jsme to v bytě 1+1 normálně rozvěšené, sice jen 3 kola, ale šlo to. Pojistka je jedna věc a reálné plnění věc druhá. Řeč tu byla jen o jednom kole, které mu ukradli. Kdybys měl jedno kolo za 70k, nechal bys ho ve sklepě? Já teda ne. A analogie s tím autem je naprosto zcestná. Všichni víme, že je rozdíl zamčené auto před domem a veřejně přístupné sklepní prostory/kočár­kárna. Nevím, jestli jsi někdy řešil vyplácení pojistky z ukradené věci. Nikomu nevymlouvám a nenařizuji, kde má mít kola a zbytek výbavy. Je to jen ze zkušenosti, nic víc. Lidi kradou a to je ten problém.

          0 0
          • kycis  

            Ja sam jich 6 nemam, ale jsme doma 4 a jezdime vsichni. Ale nikdo nepsal o verejne pristupne kocarkarne, mluvilo se o znicenem kovani a rozlomene vlozce – tzn predpokladam zdeny sklep se normalnima dverma. Slo mi to, ze kazdou vec lze zabezpecit lepe. Auto garazi, garaz plotem zahrady, zahradu velkym psem… a rikaz nemel jsi na zahrade psa, muzes si za to sam je kravina.

            Nicmene on mel to kolo zamcene za pevnymi dvermi, ale neresil tady az tak to ze se nekdo vloupal do sklepa, ale to ze se zda ze nekdo dal bleskove tip. A kdyz si pro to pujde profik podle tipu, je celkem jedno jak a kde jsi to mel zamcene :(

            0 0
        • Slavik  

          ANO je to možné, jestli teda o to nechceš přijít. Doma v paneláku mám 4× kola + 4× lyže + 3× běžky + 2× koloběžka + 2× držák na kola + nosič na 3 kola na kouli.

          Stačí si nastavit priority.

          :-)

          0 0
        • Romancero  

          ne všichni potřebují tolik sportovních „potřeb“:-)

          jsou to věcí zbytné a dá se bez nich žít, a pokud ne -prostě se musí počítat s tím, že je někdo může ukrást nebo je třeba si pro všechny ty krámy pronajmout garáž nebo sklad:-)

          fňuk, fňuk

          0 0
          • kycis  

            Garaze se nevykradaji? Aha. Nevim jestli to Fnuk melo byt na me, ale ja nad nicim nefnukam, nevim z ceho jsi to pochopil, a to ze chci aby moje deti vyzkousely a naucily se vic sportu jim dava vyhodu do budoucna vybrat si, co je nejvic bavi. Jestli ty jsi se ve svem sportovnim zivote omezil jen na kolo, o dost prichazis. Pocitat s tim ze to nekdo muze ukrast? To muze vzdy a vsude, i z toho bytu, i z toho pronajateho skladu. S kolama cestujem, tam mas riziko taky. Budes kvuli tomu furt jen doma? Pripadne pak bude tvoje odpoved na vykradenou kolarnu v hotelu: to se nediv, tos mel sedet doma, muzes si za to sam? Je na tobe, jak se k tomu postavis. Sklep mam pojisteny 70k, slusne zabezpeceny,nej­drazsi kola v byte, nejhorsi ve spolecne kolarne. Diverzifikace portfolia :-) Jen me vzdycky dostane, jak se tady pkazde dela vinik z poskozeneho.

            0 0
    • Johny_r  

      Tak to je buď blbá smůla nebo dobrej tip. Já mám kolo na zdi ve společný domovní garáži, protože jinam se mi prostě nevejde. Není to ideální, ale někdy to prostě jinak nejde. Můžu nemít kolo nebo doufat, že tam vydrží. Takový ty chytrý rady, že si ho máš dát domů jsou fajn u lidí, kteří to místo doma mají. Já ho nemám a myslím, že nějsem sám. V obýváku na zdi visí kytary :).

      Vyřešil jsem to kalenou kotvou v betonový zdi a nejtlustším kaleným řetězem od Kryptonite. Štípnout to pákovkama není reálný jak kvůli tloušťce, tak kvůli poloze řetězu dost vysoko na stěně bez možnosti opory, ale pokud přijdou s flexou, tak je to otázka tak 5 minut. V tom případě spoléhám na dvě pojištění (domácnost a pojištění od výrobce zámku). A taky trochu doufám, že než řezat ze zdi jedno lepší kolo, tak radši vezmou za vděk snazší kořistí kolem.

      0 0
    • tonik666  

      Mě zaujalo to, že zloděj vědět, že kolo bude hned první noc ve sklepě, a ne v bytě. Do sklepa přece není vidět a zda si kolo bereš tam nebo tam nikdo neviděl, ne?

      0 0
      • jIrI___  

        Na to jednoduchá odpověď – když opustíš B-F bublinu, kolik lidí si kolo parkuje v obýváku či ložnici? Zloděj prostě vsadil na pravděpodobnost (nebo měl fakt dobrý tip).

        0 0
      • Morchella  

        Navíc, na sklepech nejsou jmenovky… Tipuji to na souseda :-(

        0 0
        • Smazaný účet  

          Jestli měl normální dveře a ostatní jen laťkové tak se dá snadno odhadnout kdo má nejlepší věci ve sklepě…

          0 0
    • gerrard  

      Si vzpomen kdo vsechno te videl. To slo moc rychle na to aby to byla nahoda.

      0 0
      • milan.v  

        Dle mých informací od policie to je ve velkém procentu případů s podílem lidí v domě…

        0 0
        • gerrard  

          JJ taky si myslim.

          0 0
        • TK75  

          Ano přesně…mě když bylo také ukradeno kolo, tak zrovna náhodou měla sousedka nového přítele (feťák nejspíš od pohledu) no byl s ní jen 14 dní a po týdnu sklepení vykradeno.Jinak nás tam bylo pár rodin… takže asi tak

          0 0
        • Johny_r  

          U velkých bytových domů může být problém třeba pronajímání garážových stání lidem z venku. Kus od nás si takhle někdo pronajal stání v baráku s tak 60 byty, takže dostal přístupový čip, v klidu si během delší doby vytipoval kdo tam v garážích a sklepech kde co má, zjistil, kde jsou kamery a pak tam jedné krásné noci přijely tři dodávky a bylo hotovo.

          0 0
    • Delkim  

      Za pár stovek se dá koupit nějaký GPS lokátor. U nového kola bych to skoro bral jako povinnost.

      Za mne tohle NEBYLA náhoda.

      0 0
      • Gwaihir  

        A jaký máš ty GPS lokátor na svém kole?

        0 0
        • Delkim  

          Já žádný, nemám nové kolo :)

          0 0
          • Gwaihir  

            A předpokládám, že když jsi to svoje kupoval, tak GPS lokátory byly v plenkách :D

            Za mě GPS lokátor ti moc nepomůže. V uzavřeném prostoru moc nefunguje a kdo to čeká, tak si poradí.

            0 0
      • jonti  

        Rozumný GSM lokátor stojí spíš pár tisíc a taky by mě zajímalo, jak ti pomůže.

        0 0
    • MatS  

      Dej do kóje fotopast, ať máš aspoň obrázek zloděje na památku. Policajti ti stejně řeknou, že ho nemají v databázi a šmitec.

      Ale některý fotopasti mají GSM modul a dají ti info na mobil. Tak pokud nemáš tvrdý spánek, můžeš ho překvapit lešenářskou trubkou do rozkroku :-)

      https://www.fotopasti-bunaty.cz/?…

      0 0
      • Jezevec70  

        A skončí v base místo zloděje.

        0 0
      • rasto  

        kdyby byl ha.zl jeden. kdyby jich bylo více, překvapen by mohl být rask…

        0 0
      • karliner  

        Další rambo na B-F…

        0 0
        • abel  

          za sebe – nejsem kdovíjakej hrdina, ale kdybych našel doma zloděje, tak tu trubku klidně použiju.

          0 0
          • kycis  

            Taky se konfliktum vyhybam, ale kdyz jsem se vracel jednou asi v 11 vecer domu a slysim ze sklepu rany jako krava, vzal jsem metrovou sekeru a sel jsem tam. Vlitl jsem na souseda, co se snazil opravit dvere sveho vykradeneho sklepa…

            0 0
          • Infidel  

            Karliner když zjistí že mu během noci brakují sklep, tak se asi jenom přikryje a pokračuje v činnosti :-)

            0 0
          • Janes  

            Proč trubku? Mám pepřák a paralyzér :-).

            0 0
            • abel  

              to psal MatS, já doma lešení nemám:-)

              ale mám doma plonkový řídítka a tím to bude pěkně bolet aniž by hrozilo rozbití hlavy.

              0 0
      • Smazaný účet  

        To uz je lepsi GPS zabudovat do kola respektive hlavoveho slozeni. Dnes uz na to jsou sikovne vychytavky. Porizovaci cena tusim kolem 3000,– ale mit kolo nad 50k, tak z cyklo prodejny si to jedu rovnou nechat namontovat …

        0 0
        • Smazaný účet  

          To by musela krást nějaká fetka,profi zloděj se na hlávko podívá jako první.

          0 0
        • MatS  

          Takto je šance ho chytit při činu. Na rozdíl od toho GPS v kole začne fungovat až venku kde bude signál satelitů a to už může být pozdě, protože to zloděj mohl už z toho kuchnout a zničit.

          0 0
          • Smazaný účet  

            Je tam i pohybový senzor, který odešle sms při manipulaci s kolem. Pracuje to i na GSM síti.

            Navíc z hlávka to není tak snadné demontovat …

            Řešíš moc „kdyby“

            0 0
            • Venda  

              Vsichni na to jdete moc složitě. Pokud to kradla nejaka fetka, aby mela na drogy, tak mel smulu nebo ji potkal nekde, kdyz kolo uklizel. Ta se nijak chranit pri kradezi nebude.

              Pokud to ale byl tip pro zlodeje kol, ktery to delaj na kseft, tak ty s sebou budou nosit rusicku gsm, gps a kolo neodesle nic. Kolo proste jen zmizi. A ta rusicka stoji uz par stovek. Muselo by to být přenášeno nějakým nestandardním pásmem, aby na to standartní rušička nefungovala.

              0 0
              • kiwaf  

                Nemas nejakej tip na rusicku za par stovek? Co jsem koukal, tak spis par tisic.

                0 0
                • Venda  

                  Nemam, co jsem se s tim setkal, tak to bylo vyrobeny ze soucastek. Ale prepokladam Cina, co jsem ted v rychlosti nakouk, rak gps od cca 200 kc.

                  0 0
                  • kiwaf  

                    GPS ne, chtel bych rusicku telefoniho signalu, klidne tu nejlevnejsi z ciny, alespon na zkousku. Jedna spolupracovnice uz me tu delsi dobu vytaci svym telefonovanim, tohle by mohlo elegantne vyresit muj problem :))

                    0 0
                    • rasto  

                      riskuješ hodně. nevíš, jak velký okruh budeš rušit. kdyby chtěl někdo z jiných kolegů volat záchranku, nedovolá se.

                      rušička gps ale levná nebude. mám pochyby že i legální…

                      0 0
                      • kiwaf  

                        No jasny, mne by stacila s radiusem pet metru, tam uz by zadnej pruser vzniknout nemusel :)

                        0 0
                    • MatS  

                      A vis ze pouziti takoveho zarizeni je nelegalni a riskujes dost velkou pokutu? Pravdou je, ze pravdepodobnost, ze te odhali je minimalni, pokud to nebudes provozovat dlouhodobe.

                      0 0
    • Smazaný účet  

      Znam pripad, kdy dopoledne vykradli nekolik bytu v jednom panelaku. Fakt si myslite, ze davat kolo do bytu je nejaka sazka na jistotu? Na draha kola se davaji tipy a borci maji dobre zmapovane kdo jak odchazi z bytu. A kdyz vidim nektera ta videa zverejnena PCR, jak nekdo za bileho dne leze na balkon, tak by jiste nebyl problem s kolem sebehnout po schodech dolu …

      0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
      0 0
    • MajkyMajk  

      ty lidi jsou fakt kurvy, na chodbě se zdravíš se sousedama a přitom někdo z těch ksindlů mohl dát echo svým kamarádům.. naštěstí se u nás moc nekrade, radši nebudu prozrazovat vesnici =D

      0 0
      • Delkim  

        U nás v baráku v přízemí je kumbál, tam je asi 30 kol z celýho domu a pořád to nikdo ne a ne vykrást. Přitom by tam pak konečně bylo aspoň k hnutí :)

        Ale asi se nikomu do těch 20 let starých Authorů a max 2–3 kola novější z Decathlonu nechce :(

        0 0
        • Smazaný účet  

          No tak to je dobrá skrýš. Zahrabeš svoje kolo těmi starými křápy a je to dokonalé maskování …

          0 0
        • Tencovozikmin  

          No u nas v kolarce jednou za x let podle stavu obsazeni probehne cistka,kola si kazdy oznaci a ty neoznacene jdou pryc. Vesmes jsou tam mestka popojizdedla a par novejsich babickovskych na nakupy.

          0 0
      • MatS  

        To říkali místní na vesnici taky a druhý den zmizel telefonní automat na mince, že zůstaly jen dráty ze zdi :-D

        0 0
    • JakeF  

      Nutně bych v tom nehledal konspiraci… Ročně se ukradnou stovky kol, takže není až tak divný, že u pár z nich se zloději trefí zrovna do pár dní po nákupu.

      Jinak samozřejmě tobě držím palce ať se kola najdou a těm hajzlům ať se zarazí zlomená sedlovka do ******.

      0 0
      • Slavik  

        člověče, zlomila se mi karbon neukradená a nic se mi doprdele nezarazilo. prostě upadla v uchyceni. Zvolil bych nějaký tvrdší trest, máchaní v oleji s následným pečením nad ohněm…

        0 0
    • rask  

      Dík za komenty

      K sousedům: nastěhoval jsem se sem teprve před rokem, díky Coroně pochopitelně nikoho pořádně nezdám, lustroval jsem dopředu jen Katastr nemovitostí. Je tu 9 domácností, majitelé, z toho 2 od Corony pryč. Lidi tu bydlí dlouhodobě, žádní krátkodobí nájemníci.

      Za poslední rok sousedé vědí, že jezdím na kole a parkuju ho ve sklepě. Do koupě nového no problem.

      Paranoia: Fakt tohle mi hlava nebere. Rok tu parkuju s Canyonem za 50k (ok, dva roky starý), a pak okamžitě po koupi kola za 68k jsem hned vykraden. 500m šlapaní z krámu domů.

      Prodavač adresu neznal, resp. neříkal jsem ji. V pátek jsem do krámu volal, zda je model k dispozici a dohodnul se na koupi. V sobotu před polednem zašel, v krámu byl jiný (asi jediný) člověk, vypadal, že to nemají domluvené. Kolo našel, nalil tmel, nechal mě projet a prodal.

      Teď nechci nijak osočovat Giant Store Praha, Brumlovka – asi nikdo nemá podobně podivné zkušenosti?

      K tipům „Je blbost mít kolo ve sklepě“: Byt nemám největší. Kupoval jsem ho i z důvodu celkem velkého sklepu. Zabezpečil ho dle domluveným podmínkám Alllianz. Na krádež jsem si říkal, že jem připraven (i když zatím nezažil). Jen mi ******** dostala krádež hned první noc po koupi nového kola…

      Kupoval jsem byt + sklep. To je moje vlastnictví, obojí. Fakt mě sere, že si do něj může nějaká ***** vlézt a něco šlohnout. To není OK.

      GPS lokátor nebo aktivní zabezpečeni sklepa/bytu: zvážím, možná rozjedu nový topic :-)

      0 0
      • JachymP  

        Vítej ve světě. Každej se ti může dostat kamkoliv, klidně do bytu kde spíš.

        Do Giant store jezdím na servis, jsou tam super lidi. Přeju ti, abys na to přestal myslet. Pojišťovna zaplatí a s kolem jsi se ani nezžil ;)

        0 0
        • rask  

          Na to urcite neprestanu myslet. Zmrdy nemam rad.

          BTW, pise se „neSžil“. To jako od ziti Spolu, bez kradezi.

          0 0
          • JachymP  

            Jo máš pravdu, mě to slovo taky připadalo nějak divný

            0 0
            • rask  

              Jen si predstavuju, ze 3. pad te radi mimo skupinu zajimavych

              0 0
      • INSP.TRACHTA  

        Já mám po vykradené garazi, kolo zajištěny motorkářským řetězem ke zdi a garáž 24/7 pod dohledem kamery se záznamem s detekcí pohybu a okamžitým hlášením na mobil a hodinky. Nevyšlo to draze… Do bytu bych kola neprosadil.

        0 0
      • K2  

        Já si osobně myslím, že to byla náhoda. Možná si někdo vyhlídl tvoje kolo za 50 tis a shodou okolností se tam vypravil po nákupu tvého nového kola.

        Nebo tě viděl někdo vjíždět do domu s novým kolem a zajíždět do sklepa (třeba někdo z protějšího domu, kdo má výhled)

        Na Giant bych to neviděl, takových kol asi prodávají více…

        0 0
    • bednee  

      Mám ve sklepě několik kol, lyže, brusle… no není to za málo peněz. Hned po koupi bytu jsem si nechal na dveře dát 5 bodový zámek a ocelový plát. Kdyby se někdo do sklepa chtěl dostat, tak bude muset dveře vybourat ze zdi. Reálně bych kola ani v bytě neměl kam dát. Sklep je kolikrát jediné řešení. Chce se to ale připravit a zabezpečit.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.