• Mychal

    V dohledné době uvažuju o koupi bytu a přestěhování, ovšem v novém bytě asi nebudu moct mít kvůli rozměrům kola uvnitř jako dosud, tak je možná budu muset parkovat ve sklepě. Toho se ovšem bojím – kvůli riziku krádeže. Přeci jen mám tři kola v celk. hodnotě cca 50tis… Ti z Vás, co máte kolo mimo domov či garáž, jak je zabezpečujete, aby je neukradli? Barák ještě nestojí, tak snad by mi mohli udělat nadstandardní sklep s klasickým bezpečnostním zámkem, ale stejně se bojím, že tu jistotu, jako ted, mít nebudu..

    0 0
    • XC-biker1  

      do sklepa bych si kolo nikdy nedal,je tu dost threardu jak se kradou kola ze sklepů. doma mam bajka a silničku a na půde zimaka :)

      0 0
    • Hejdik  

      Můžu se s tebou podělit o moji celkem čerstvou zkušenost. Taky máme dvě kola cca za 50000. Donedávna jsem parkoval ve sklepě na háku,zděná koje a ocelové dveře.No a na nich garážová opancéřovaná petlice(prý nedobytná). Nedávno jsem šel do sklepa a dveře nešly otevřít,někdo se tam zkoušel dostat a trochu to zkřivil-naštěstí se mu to nepovedlo.Tak vykradli vedlejší sklep. Asi za týden jsem přišel do sklepa znovu a situace se opakovala,jen si tentokrát na to vzali něco těžšího. Petlice totálně ohlá,takže jsem se nemohl dostat dovnitř a musel jsem poprosit souseda o hasák,abych to nějak srovnal. Naštěstí petlice opět odolala a prokázala svoji kvalitu. No teď máme obě kola v bytě a do sklepa jsem radši nainstaloval poplašné zařízení aby je to případně alespoň poplašilo,kdyby se tam dostali.V sou­časnosti dumám nad tím jak sklep maximálně zabezpečit,protože kola nahoře mít věčně nemůžu.

      0 0
      • Pablo  

        Jestli je to technicky možný, dej před ty dveře webkameru/prů­myslovou/.. a pak ty videa jak to páčej pošli na net a policii. Nějakýho houkání si dneska už skoro nikdo nevšímá a případně tam stejně nejde, přece se nenechá zabít hasákem.

        0 0
        • Luka  

          kdyz je sirena dosti „zvucna“ verim, ze si ji nekdo vsimne… ale.. no, je to sporny. kdyz uz jsem vymyslela dostatecne vhodne a spolehlive reseni ochraneni sklepa, tak to zavanelo tezkym ublizenim na zdravi :)

          0 0
          • Troll  

            Tak to se podel o svuj napad. :-) Jak by jsi to zabezpecila?

            Sirena je dle me na nic, pokud ovsem neni tak nahlas, ze zpusobi ublizeni na zdravi. Kolik aut dnes houka na ulici. Vsimne si nekdo? :-( Nehlede na moznost poruchy, to te sousedi sezerou.

            Co bylo dobry, videl jsem reklamu, kde sirena mela zvuk jako pri soulozi – ruzna hekani, mlaskani, … a to hodne nahlas. To samozrejme kazdeho zaujalo a zacal koukat, co to je. :-) Na rozdil od klasicke sireny. :-)

            0 0
    • Troll  

      Ja zvazuji variantu zabezpeceni ala moto. Prodavaji se specialni oka do podlahy – vetsinou masivni srouby, ktere nasledne znehodnotis (nelze povolit) a pak retez vazici nekolik kg. Nevyhodou je cena – oko cca 2.000 + retez 3.000 a vice. Nemelo by to jit prestrihnout a delaji se i nejake tusim granitove, ze se pri rezani rozbruskou mazou a nici kotouc.

      Ale problem je, ze je to vzdycky jen otazka casu. To, ze zabezpeceni odolava se bere treba 5 min. :-( Kdyz na to mas pul hodiny, znici asi kdokoliv cokoliv. :-(

      0 0
    • wridfe  

      já mam horáka v obýváku, holt si táta musel zvyknout:D

      0 0
      • Troll  

        No ja si taky misto postele, sedacky a skrine do meho jednopokojoveho bytu koupil kolo a celkem si mi na jeho miste libi vic, nez libovolny kus nabytku, ale dlouhodobe je to neudrzitelne. :-(

        0 0
    • baltazarek  

      a co takhle pojištění ? Mám nějaké pojištění sklepa a připlatil jsem si take za pojištění kola, stojí to pár set ročně.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.