• Cavendish

    Už mi to přijde blbý se pořád na něco ptám :D ale každopádně mě táta poprosil abych se vás zeptal.Nedávno když klečel na pohřbu se rychle bez opory ruky zvedl ze země jen na nohách a z pravé nohy se ozvalo prasknutí na vnitřní straně nohy u kolene.A při jeho 125kg se není čemu divit.Nic méně ho noha bolela 3 dny nastálo,teď se to uklidnilo a může bezproblému chodit,ale bolest přetrvává když má nohu pokrčenou například v sedě za chůze žádný problém.

    0 0
    • BigKarel2  

      Proč si s tim nezajde k doktorovi?

      0 0
      • Cavendish  

        Protože máme teď neuvěřitelný práce a tohle je v nemocnici v Novém Městě na Moravě na celej den.

        0 0
        • Deathwing  

          prace neprace, jestli tam ma neco utrzeny tak by mel jit k doktorovi co nejdriv zdravi je prednejsi

          0 0
          • Cavendish  

            Tak se k nam stav a rekni mu to ty,huceli do nej 3 lidi a nic.Tak aspon domaci lecba a diagnoza.

            0 0
            • juli  

              V tomhle případě zapnout televizi, naladit správný kanál a zavolat Vlastíkovi ten jistě rád pomůže :-)

              0 0
    • Adam1985  

      Můžu tě uklidnit, utžený vaz to zcela jistě není – to by jen tak „nerozchodil“…znám ze svého okolí. Menisky jsou taky pěkné potvory…Adam

      0 0
      • Cavendish  

        Meniskus to neni ten je pod kolenem pri pohledu ze predu,co ty to tedy mohlo byt?

        0 0
      • Mamut  

        S natrhnutou slachou na vnutornej strane kolena (iba na-, nie uplne) som pochodoval v snehu este asi 6km, potom noc v stane, potom dalsich 10km ciastocne v snehu a potom vlak z Nemecka do Prahy. Potom este na 2× na polikliniku a potom 6 tyzdnov doma s ortezou 24h denne.

        Prepadol som cez pravu nohu zapichnutu do snehu sikmo doprava dopredu. Ozval sa zvuk ako ked pretrhnes balikovy spagat a svinky to bolelo. To potom vcelku prestalo pokial som drzal nohu vystretu a neohybal ju.

        Po zhodeni ortezy som to za 2–3 mesiace na biku rozcvicil bez nasledkov.

        0 0
      • claid  

        tak to bych moc netvrdil.. měl jsem pád na lyžích, koleno bolelo, ale ten den jsem dolyžoval, po 14 dnech pořád bolení jsem šel k doktorovi, potahal za koleno a že vazy jsou OK, po roce přetrvávajících potíží na atroskopii a byl přetržený přední vaz a utržený menisek = trvat hned na pořádném vyšetření!!!

        0 0
      • MARIN  

        Taky neverim utrzenemu vazu to se stava uplne pri jinem pohybu.

        Ale jinak s utrzenym prednim zkrizenym vyzem, natrhnutym vnitrnim a poskozenymi menisky (jeden praskly druhy na odpis)jsem se z lyzi taky musel dopajdat domu a pak k doktorovy takze „rozchodit to jde rychle“ ale asi zalezi pripad od pripadu.

        0 0
    • Norri  

      S utrzenym vazem zkusenost nemam, mel jsem jenom natazene koleni. Ale mam zkusenost s utrzenym uponem svalu v lytku. Pri chuzi do mirneho kopecka mi hlasite luplo v lytku a sel jsem do kolen. Potom jsem jeste dokulhal do auta a druhy den do nemocnice. Zkontrolovali me ultrazvukem a dokotor jenom konstatoval utrzeny upon svalu nebo co to. Nijak to dal neresil, jenom mi to predepsal mazat nejakym svinstvem na srazlivost krve. Od te doby mam to lytko zdeformovane (ma jiny tvar, je kratsi pri zatnuti) a to utrzene asi sjelo ke kotniku, mam pocit ze je to tam jine nez na druhe noze. Kazdopadne nepozoruju v te noze zadne omezeni a to nejdulezitejsi…

      0 0
    • Joseph de Sax  

      to odletěla část kloubu při té hmotnosti a nové koleno tak bratru za 750tis…

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.