• ZuzicK

    Ahoj.

    Mám dotaz, jestli s tímto zraněním má někdo zkušenost. Na internetu jsem nenašla nic, jestli se to léčí (nejspíš operativně) nebo ne.

    Na začátku července jsem si narazila tříslo, doktor mě poslal na chirurgii až po týdnu, sraženina totiž nebyla přes otok cítit, stihla se zapouzdřit, po ultrazvuku byl zvolen konzervativní postup. Na ultrazvuku to sice nebylo přímo vidět (ještě tam byl značný otok), ale nejspíš se mi podle sono-doktorky utrhlo svalové vlákno. Další sono už doktor nechtěl (pouze doppler, kvůli velký modřině), takže se to nepotvrdilo.

    Od září vpodstatě bez problémů, jen to bylo náchylné na natažení. Teď ale při chůzi na sněhu to začalo dost zlobit, chystám se zase v pondělí k doktorovi a nevím co bych měla očekávat a co bych měla chtít pokud by se to potvrdilo. Ještě je možný, že tam škodí ty zbytky vaziva, já doufám, že jo ;-).

    0 0
    • ZuzicK  

      Opravdu nikdo nemá zkušenosti s něčím podobným nebo o tom něco neslyšel?

      0 0
      • Beeda  

        jak dlouho jsi sla v tom snehu?

        0 0
        • ZuzicK  

          Začalo to zlobit po hodinovým běhu (v úterý) po docela na udupaným sněhu (normálně byl běh ok), pak různý přechody po sněhu 10–15min několikrát denně, „píchání“ a bolení se stupňovalo.

          0 0
          • Beeda  

            podle me pretizne hodinovym behem, kolik a jak jsi nabehala predtim?

            0 0
            • ZuzicK  

              Po úraze jsem byla tak 4–5× a žádný problém, ale asi máš pravdu, ono ve sněhu to tříslo dostane větší záhul. Včera a dneska jsem měla pohodičku a už je to o dost lepší.

              0 0
    • Automat_1  

      Zpevnit a v teple:) Občas krátkej výklus s hřejivou koňskou mastí a nějakou ortézou či elasťákem., postupně zvyšovat náročnost. Prostě pomalu nabrat svalovou hmotu. Ze začátku je cejtit určitý napětí, takže opatrně, hlavně to neprotahuj strečováním, to si to obnovíš.

      0 0
      • ZuzicK  

        Koňská mast v třísle není moc příjemná a stáhnout to nejde. Napětí právě polevilo už někdy v září, ale teď to zase začlo zlobit.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.