• george44

    Přestěhoval jsem se a rád bych opět jezdil do práce na kole. Vůbec ale nemám najetou žádnou trasu. Dřív jsem jezdil ze severu podél Vltavy do Karlína, a pak nahoru tunelem na Žižkov. Uvažiji, že bych jezdil rovněž podél Vltavy, tj. Pankrác-Podolí-Nár. Divadlo-Karlín a pak zase tunelem. Akorát se mi vůbec nelíbí úsek mezi Mánesem a Rudolfinem. Mezi autama se mi moc nechce a po chodníku to nejde. Nejezdí někdo podobnou trasu přes centrum třeba po druhém břehu přes Kampu (pokud to vůbec jde)? Nebo nemá někdo tip na lepší trasu? Dík.

    0 0
    • treatt  

      No, záleží na tom, co hledáš a na kolik času :)

      Já jezdím Kačerov – Žižkov (kousek od Ohrady) a mám několik tras:

      1. zaspal jsem, nechtělo se mi vstávat, prostě je 8h45 a za čtvrt hoďku

      musím zapnout v kanclu PC: z domu kolem BBcentra na prasáka na magistrálu (teď už se může dokonce legálně, jak je tam 50ka už od depa Kačerov), palba mezi zrcátkama až za hlavní nádraží, sjezd na Žižkov, kolem divadla Ponec nahoru po Husinecký po hlavní do Koněvky – nejrychlejší, co může být, ale je fakt, že pak ještě chvíli cítím v puse prach :)

      1. Pohodovější cesta přes Budějovickou na Pankrác, po hlavní dolu na

      Pražák (tady auta fakt nevadí), přes křižovatku rovně na Vyšegrád, po stezce přes Nuselák, vyhnout se Legerce zabočením doprava a promotat se vinohradskými uličkami k Jiřáku, odtamtud přes Olšanskou k Ohradě

      1. Povedlo se vstát a času hafo: Buď to samé na Vyšehrad a tam dolů po

      chodníčku do Nuslí, nebo rovnou z Kačerova dolů Michelskou (pouze směr, objede se to kolem Michelských pekáren), profiknout to mezi bohdaleckými kopečky do Vršovic, kde je mrak cestiček a pak uličkama nahoru do Korunní, tam zase na Olšanku, přes park Parukářka na Ohradu..

      0 0
    • treatt  

      Teď mě tak napadá trasa pro Tebe mimo provoz – z Punkráce dolu přes park Jezerka, kousek zpátky po Nuselské jako do Michle, doleva Mendíkova a pak pěšinkou podél Botiče na Vršovice, kolem gymplu Přípotoční a pak už podle chuti, třeba přes náměstí Sv. Čecha nebo Heroldovy sady nahoru, časem si najdeš uličky, co Ti sednou a nic tam nejezdí – pak už záleží, kam přesně na Žižkov..

      0 0
      • george44  

        Dík za nápady, určitě vyzkouším. Teda kromě 1. – to je hardcore :-). Alespoň mám výhodu, že obvykle nemusím spěchat a když už, tak Metro to jistí :-).

        0 0
        • jizby  

          Z Pankráce je to po magistrále docela v pohodě- úsek od Kačerova odpadá, Nuselák po chodníku, pak v Legerce, tam se dal využít ten uzavřený pruh, to zůstává, jen nevím, jestli tam nebudou parkovat auta, ale u Pavláku doprava přes klidnější uličky, protože jinak nejhorší adrenalin mezi auty by byl při pokračování rovně okolo HN.

          0 0
          • treatt  

            Jo jo, tam to chce pořádně rozdupat, protože tam je 70ka, ale v pravým to je na pohodu, hlavní je mít první figuru na semaforu, případně pokud už je zelená se proháčkovat a dostat se na prostředek pruhu, aby už auto zezadu nemohlo tlačit a předjíždět…v tom sjezdíku ty auta nejedou zas tak extra rychle, dá se tam jet, aby člověk nezdržoval – a po tom sjezdíku už je z toho odbočovací pruh, takže pohoda total..

            0 0
        • treatt  

          No, mi to metrem a busem trva 45 minut – to je oproti 15ti na kole sakra rozdíl… (pokud mi nějak zle nedojde, nejsem utahanej, to se mi pak jednou stalo, že z toho bylo 25 a neudělal jsem nic) Ale dá se to na pohodu :)

          0 0
    • Pebe  

      já bych to jezdil asi takhle ale je fakt, že se provozu nebojim a auta mi nevadí

      0 0
      • treatt  

        Jo jo, tak nějak jsem to myslel a psal..jen když to je na silničce, tak je tam lehká nepříjemnost podél Flory a hřbitovů sjezd po pavé, když je to namoklý, motaj se tam lidi, auta, místy to nemusí být úplně funny

        0 0
        • Pebe  

          tak v Naše biky má MTB, tak to bude spíš legrace ;-)

          ale dávám to i na furtce a není problém, nahoru je to horší :-))

          0 0
        • george44  

          Terén problém nedělá ;-), Jičínskou dolů (kolem Flory a hřbitovů) jsem občas jezdil.

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.