• Gad

    Můžete mi poradit nějaké dobré trasy okolo Jílového, Kameňáku, Pohoří atd?? Dík

    0 0
    • Lenka.05  

      Tam je to pěkný všude:-) Jak dlouhý a jak náročný?

      0 0
      • Gad  

        Tak 20–30km a může to bejt klidně náročnější, nějak se s tim srovnam :-)

        0 0
    • vlkouš  

      at vyjedes kam vyjedes, vsude dobry. hlavne technicky jezdeni. chce to mapu. asi nejhezci je posazavska stezka z kamenaku do pikovic, modra podle librickyho potoka librice – psary, sjezdik po cervene panska skala – jilove, zluta z jiloveho do davle…no je toho spousta. jedine nedoporucuju zelenou z kamenaku do netvoric. chces li vice, napis mejl, nebo po ICQ, odpovim. v.

      0 0
    • vlkouš  

      jezdim tam na biku 15 let, porad se mi to tam libi. treba i hospudka U Zdenky pred hotelem Rene (Nechanice) nebo Na Vyhlidce v Pohori a dalsi a dalsi...........v

      0 0
    • Lenka.05  

      No vidíš, Vlkouš všechno zodpovědně zodpoví:-) Jeden z mých oblíbených okruhů: Jílové-Radlík, dolů po zelené k Libři, po modré přes Zahořany podél potoka až do Libřice, pak dál po červené přes Davli okolo soutoku Sázavy s Vltavou podél vody až do Píkovic, okolo vlakové zastávky Petrov nahoru do vesnice (docela nepříjemný kopec-je tam zelená TZ), u hlavní se napojím na žlutou a po té se dá jet vlastně až do Jílového. Asi nejkrásnější perličkou na cestě je Hadí skála a Třeštibok – krásné vyhlídky do kaňonu Sázavy a na Medník. Trasa se dá libovolně měnit – v Pikovicích můžeš přejet řeku a po červené (Posázavská stezka) se dá jet až do Kamenného Přívozu, po jediném mostě ve vsi přes řeku a pak je zas několik možnosti – červená směr požárské lesy, Vlčí rokle, Panská skála, nebo po zelené směr Žampach, u hotelu Troníček pokračovat po žluté do Studeného (perličky při cestě-kamenný viadukt Žampach, dvě přístupné štoly z dob dolování zlata) a pak po modré až do Jílového. Jinak já jezdím všechno po paměti a kudy pojedu se většinou rozhoduju podle momentální nálady na jednotlivých rozcestích:-) Sjízdné jsou tu prakticky všechny TZ, nesjízdných úseků je minimum (na Posázavské je pár schodů, kousek červené u Prosečnice, část zelené z K.Přívozu směr na Lešany…ale tam moc nejezdím, byli jsme tam jen asi 2× a holt se kolo kousek poponese, nic strašnýho (teda z mého pohledu). Pokud bys chtěl ještě něco dál, tak doporučuju Smetanovu vyhlídku u Teletína nebo vyhlídku Máj na bývalé svatojánské proudy na Vltavě. Tož tak…je tu prostě krásně. Supr je třeba úsek červené TZ mezi Těptínem a Halíři, moc ráda mám i zelenou, modrou…žlutá do Vlčí rokle je jasná, to je paráda. Obzvlášť mimo víkendu je tu pěkně, když se na tebe nevrhají nevychovaní psi chatařů či přímo chataři :-)

      0 0
      • Gad  

        Ok, mockrát díky, za tipy, jednu chatu máme na Borku a druhou ve Vraném nad Vltavou, takže to je z obou docela v poho. Jinak z toho Petrova nahoru už jsem jel a kopec je to pěknej. Dík

        0 0
      • Janes  

        Pokud už budeš na tý vyhlídce na Svatojánský proudy,doporučuji navštívit Třebsín, jsou tam 2 hospůdky a můžeš odtud sjet na Posázavskou do Pikovic a když to moc nepovalíš, tak si za chvilku všimneš takovýho slezu k chatce, zavěšený na skále s výhledem na Sázavu, majitelé tam provozovali takové posezení s kafem a lahváči, čistá romantika.A směrem na Hostěradice se zase můžeš stavit v hospůdce v Rakousích.

        0 0
    • vlkouš  

      no i z vraneho mas spousta moznosti, treba na homoli, zavist, tocnou a do komoran nebo na druhou stranu po cerveny do davle, pak do stechovic, udolim kocaby a zpatky treba pres slapy, trebenice a tunylkama po zeleny do stechovic (asi 5 kratkych prenaseni cca 10 – 20 metru). ja amm boudu zase na babe mezi psarama a sulicema. treba se nekdy potkame. je to docela idealni oblast, na delsi vyjizdky se da i na hrebeny, na dobrissko, kolem slapsky prehrady, obcas vyjedu na konopiste, na voticko, na podblanicko nebo na certovu hrbatinu (javorova skala 723 m). v.

      0 0
      • Gad  

        Přímo v údolí Kocáby asi 5 km od Štěchovic jsme měli dřív chatu, ideální na nácvik brodění :-)

        0 0
        • vlkouš  

          to jo. i blaticko na tech loukach smerem k lecici a novemu kninu byva po delsich destich docela vyzivny. takze to tam znas skoro vsude. chces jeste poslat nejaky trasy nebo ti to takhle staci? v.

          0 0
          • Gad  

            Pokud by se ti chtělo poslat mi nějaké trasy, byl by sji velmi hodný chlapec :-)

            0 0
            • vlkouš  

              tak jsem chtel byt aspon ejdnou v zivote hodny chlapec, ty trasy jsem poctive klepal asi hodinu do mejliku pro tebe, pak asi zmacknul omylem nejakou spatnou klavesovou zkratku a vsechno je to v pr..li. neodesláno, neulozeno. v patek rano mizim na chatu a uz nemam fakt naladu a cas to klepat znova. ozvu se ti po vikendu nebo zkusim naskenovat mapu a trasy tam zakreslit, to bude mozna lepsi a rychlejsi. mej se, v.

              0 0
            • vlkouš  

              nakonec se zadarilo, popis tras mas v mejlu, pripadne dalsi kontakt po ICQ. v.

              0 0
        • hawrda  

          3km od Štěchovic proti hadí řece Kocábě chatařím zas já.Osada Louisiana.Na bajk je to v širokém okolí prostě ráj…

          0 0
          • vlkouš  

            tak nakonec tady bude seznam chataru a boudaru kolem zlaty i stribrny reky. v.

            0 0
          • vlkouš  

            sry......teda i hadi reky. jednou jsme ji jeli docela i na kanoi po vypousteni rybniku…to byla sranda.v.

            0 0
          • Gad  

            Louisianu znám , my byli v osadě Havran, dost mne mrzí, že už to tam nemáme, bylo to tam super.

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.