Sčítače cyklistů Praha - Jeremenkova ul., Praha 4

28 nepřečtených
  • BabbaJagga

    Ahoj, dcera studuje statistiku+podobné záležitosti a tvoří závěrečnou práci, kde porovnává mj. průjezdy cyklistů na sčítačích v Praze 2019 vs 2020 s přihlédnutím ke karanténě, počasí apod. Výsledná data odpovídají očekávání (nárůst), ale narazila na výjimku: Jeremenkova ulice, Praha 4.

    Počet průjezdů zde od začátku roku setrvale klesá – křivky se protnuly v únoru a od té doby se nůžky neustále rozevírají. Letošní duben jen asi 840 průjezdů, zatímco vloni asi 4500… Historicky peak 8–9 hod. a 16–18 hod., což odpovídá cestám do práce/z práce, v oblasti Pankráce množství kancelářských budov… Pokles začal již dlouho před karanténou.

    Napadá vás, co by tento dlouhodobý pokles mohlo způsobit? Může na to mít vliv, že se od podzimu 2019 opravují různé úseky Modřanské ulice v Braníku a cyklisti si našli alternativní trasy? Nejsme z Prahy, dcera tam jen studuje a vychází z dat, která obdržela, takže úplně neznáme místní reálie. Za nápady a podněty předem díky.

    0 0
    • AussigBiker  

      Jestil tam je hodne kanclu, co prace z domova? Kancelarsky inkousti, ajtaci… ty nepotrebujou bejt fyzicky v praci.

      0 0
    • jakub_kencl  

      Jezdím tam pravidelně již několik let (kolo i auto). Pokles tam asi bude. Pocitově tam jezdí méně lidí. Sedím přímo na Pankráci a v našem baráku (6 pater ve třech blocích) je nyní cca 50% lidí než před karanténou. Některé firmy jedou stále HO. Je to vidět i při obědech na hospodách i v OC Arkády. Taky u nás ve stojanech je cca 1/2 kol, než normálně. Nedokážu to odhadnout v číslech, ale pokles tam určitě bude. Minimálně jeden uživatel BF sedí hned vedle, tak třeba přidá svoji zkušenost :-)

      0 0
    • Mikikuba  

      Jezdím tam každý den asi 25 let:D Přijde mi naopak že tu jezdí cyklistů daleko víc včetně ježdění v 5 h ráno…A můj pocit je že tudy jezdí rozhodně víc sportovních cyklistů než „dopravců“ do práce.Upřesňuji bydlím tam.

      0 0
    • doubleingram  

      Bydlim tu, subjektivne ± stejne jako driv.

      0 0
    • Velomiwookie  

      Taky nejezdim diky homeofficu, je hodne velkych firmem v oblasti P4 typu avast a microsoft kde je plosny HO do konce leta, tak to bude hrat urcite roli… Kdyz uz neni plosny HO tak vetsina vetsich firem jede ted aspon na dva tymy, tzn jedna pulka je na HO, jedna pulka v praci a toci se to..

      0 0
    • rasto  

      z jiné lokality: pracuji na Stodůlkách, v kanclu. normálně v tuto dobu by bylo cca 15 v kolárně. teď? 1. – moje…

      co se týče poklesu od února, podívej se na historickou předpověď počasí. zda nebylo období dešťů v té době. nechci psát mrazů, to bych byl asi mimo.

      0 0
    • Kubajsu  

      Kdyby to bylo jen HO, tak klesají nebo stagnují i ostatní sčítače (případně by na tomhle jediném byl jednorázový skok v půlce března). Ty kola se ze vzduchu nelíhnou. Viděl bych to spíš na poruchu (postupné snižování citlivosti smyčky).

      0 0
      • jakub_kencl  

        Kubajsu má asi pravdu. Ráno jsme jeli na Pankrác minimálně 3 a mají tam dnes jen jeden záznam.

        0 0
        • BabbaJagga  

          Tak jak píše Kubajsu jinde, asi mate lepší kola, takze vás smyčka nenacetla, nebo jste jeli v takovým háku, ze vás vyhodnotila jako jednoho.

          0 0
      • BabbaJagga  

        Zatim mi to přijde jako nejpravděpodobnější vysvětlení. Na TSK mi dnes potvrdili, ze tam ani jinde blízko nic dlouhodobě neopravovali ani nebudovali, tudíž nebyl důvod, aby to kolaři brali jinudy.

        0 0
    • doubleingram  

      Kde je v Jeremenkovy ten scitac?

      0 0
    • Jirra  

      Na jakém principu to funguje?

      0 0
      • Kubajsu  

        Nevím jak tenhle, ale většinou je v silnici indukční smyčka; když nad ní projede něco magnetického, vygeneruje se proud, který se zaznamená. Samozřejmě zejména u lepších kol je problém s počítáním zřejmý…

        0 0
        • jamaco  

          No a je to.. :) Na Pankráci pracujou a zijou prachaci co přechází hromadne na karbon.. Jeremnkovou jezdí do soho na dlabanec :)

          Druhé vysvětleni je ze ve žlutých lázních dělají testy na covid, tak se tomu obloukem vyhýbají pac chtějí být zdraví :)

          0 0
        • BabbaJagga  

          Jj, to je on, smyčka v silnici.

          0 0
        • babkanakole  

          Po zkušenosti s indukční smyčkou, která v Českých Budějovicích pouští zelenou na pár křižovatkách, mám zcela jistě „lepší kolo“ (starý měšťák).

          Citlivost je u nás taková, že někde to nevezme ani motorku, a na tomhle konkrétním místě jsem už měla problém i ve Fabii… A ne, není to tím, že se na tu smyčku neumím trefit.

          Takže sčítač bych po nějaké době brala jako velmi mírné zpřesnění pohledu z okna.

          0 0
          • Mikikuba  

            Tyhle smyčky co se týče semaforů neberou cyklisty skoro pravidelně…Vždy musím na červenou ráno…

            0 0
    • Krov  

      840 za měsíc, tzn. ani ne 30 denně se mi zdá v Jeremenkový málo. I kdyby nejezdil do práce nikdo, tak tudy jezdí plno lidí na vyjížďku nebo z vyjížďky. Sčítá to směr nahoru nebo dolů? Trendy (ne absolutní počty) by šly sledovat i na segmentech stravy.

      0 0
      • BabbaJagga  

        Pro účely dané práce nebylo potřeba rozlišovat směr, jen souhrnně. Podle ohlasů zde je pravděpodobná porucha scitace.

        0 0
        • Mikikuba  

          Tady jezdí daleko víc lidí i jak jsem psala vyloženě sportovních. Jen co znám osobně…A jestli to neregistruje karbon tak se ani nedivím že to jsou hausnumera…

          0 0
        • bodlak2  

          To mě docela překvapuje, že se nerozlišuje směr. Přijde mi to docela důležitý mít čas a směr průjezdu.

          0 0
          • BabbaJagga  

            Scitace směr rozlišují, jen pro naše záměry to nebylo relevantni, dcerka pracovala se souhrnnými daty. A ano, také by to uměla dal pitvat podle směru atd., ale toto nebylo požadováno, naopak.

            0 0
          • Morchella  

            Já tam třeba jezdím pouze jen směrem nahoru a to ještě jen v zimě, když je tma a prší, jinak mám lepší trasy. Dolů jsem nejel nikdy.

            0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován adminem.
      0 0
Téma bylo zamknuto, nelze přidávat další reakce