• jatichy1

    Ahoj,

    jedete někdo tuto sobotu 6.10. Tour De Brdy ? Jel jste to někdo v minulosti? Nějaké tipy co tak čekat? Docela zajímavé je pravidlo, že se může jet na MTB i silnici. Plánuju Gravel, ale někde jsem četl, že kompromis, je zde spíše na škodu.

    V každém, případě vzhledem k počtu přihlášených (59 na 63km trase), je to docela komorní akce (oproti Author Cupu a KPZ) a řekl bych, že mám slušnou šanci být v první stovce :)

    http://www.galaxy-bike.cz/…erie-6102018

    Jakub

    0 0
    • scalar  

      Na gravel je vhodná trať 63km, silničáři Ti ale ujedou. Na 43km trati už se na gravelech loni dost trápili, bylo mokro a klouzalo jim to. Na 63km čekám letos méně lidí na horských kolech, jede se to sice jakou součást MTB Galaxy série, ale ta tento rok zajímá tak asi 5 lidí.

      0 0
      • mrozu  

        Takže i tu kratší určenou pro MTB jezdí lidi na gravelu? Letos bude sucho, tak přemýšlím, že bych si to zajel na cyklokrosce.

        0 0
        • scalar  

          Loni jsem tam nějaké lidi na CX nebo gravelech viděl, ale bylo tam pár pasáží, kde se celkem trápili, za mokra jim to dost klouzalo. Za sucha to asi bude v pohodě, ale vhodně obuté lehké MTB bude asi rychlejší.

          0 0
          • vojta2004  

            Loni jsem tam viděl na gravelu jen sebe a trápil jsem se jen do kopců kvůli fyzičce, jinak by to odjel i šikovnej silničář na 28mm gumách

            0 0
    • zdenal8  

      Jezdím pravidelně. Letos jedu poprvé tu kratší na mtb. Je to prý pro mtb zajímavější. Zatím jsem ale vždycky jel tu dlouhou na silnici. Ty neasfaltový úseky se na silničním kole dají jet úplně v pohodě. A není jich moc. Možná tam na gravelu něco málo získáš, ale asfaltu je víc, tak tam proti silničkám zase ztratíš.

      A neboj se, nějaký jezdci se ještě přihlásí. Nekoukal sem na to teď, ale většinou se na poslední chvíli na listině objeví jezdci Sparty a Dukly.

      Ale koukal jsem, že je vypsaná i kategorie elektrokol.

      0 0
      • jatichy1  

        Jojo elektrokola byla i loni na Winter Trans Brdy, jestli se nepletu tak je všechny porazil jenom Skarnitzl.

        Ja jsem porazil jedno, asi mu došla baterka :)

        Na Tour de Brdy budou průměry vyšší , tak kdyby jim opravdu fungoval limit na 25km/h tak je lepší asi můžou porazit..

        0 0
        • oberleutnant Weiss  

          Pokud by jim skutečně fungoval limit 25 km/h, tak je tam porazí polovina balíku…

          0 0
          • zdenal8  

            No už od startu by se na tom nechytali. První stoupání od Strašic se jelo kolem třicítky. A to hlavní balík na 63 jel možná rychleji. No předjezdec na 43 s elektrokolem radši po 3km přetrhl řetěz.

            0 0
    • oberleutnant Weiss  

      Jel jsem čtyřikrát, pokaždé na cyklokrosce na 35mm pláštích. Krom jednoho ročníku, kde jsem startoval přichcíplý spíš jen aby úplně nepropadlo již zaplacené startovné a víceméně plánovaně jsem nedokončil, jsem se pokaždé vešel do šesté až sedmé desítky při 109 – 154 startujících, čili kolem poloviny startovního pole. 59 předem přihlášených je jedna věc, skutečnost bude o hodně jinde, spousta lidí se registruje až na místě. Pořadí ani tak nezáleží na tom, na jakém kole startuješ – jednak je to o výkonnosti, jednak o štěstí/smůlu na defekty (každý rok jsou cesty zejména za Padrťáky lemované silničáři měnícími duše), no a spousta lidí si tam už jen jede užít Brdy ve svižnějším tempu se startovním číslem na závěr sezóny a na pořadí jim zas až tak nesejde, takže ta stovka není nijak nereálná ani při vyšším počtu startujících než 59…;-)

      0 0
    • jatichy1  

      Tak musím říci, že to byl super závod. Trasa moc pěkná, počasí taky tentokrát vyšlo.. Na té trase 63km jelo nakonec nějakých 110 závodníku. Takže jsem se do té 100 vešel :)

      Jinak mi přišlo, že ta konkurence tam byla oproti třeba KPZ daleko větší.

      Co se týče kol, tak silničky měly docela výhodu pokud neměly defekt. Je pravda, že hlavně kolem Kolvína bylo těch defektů docela hodně.

      0 0
      • zdenal8  

        Trasa 43 taky pěkná. Jel sem krátkou letos poprvé a poprvé na MTB a musim říct, že to bylo pěkný.

        0 0
        • mrozu  

          Co se ti na tom prosímtě líbilo? Suverénně nejhorší závod, co jsem letos jel. Trasa ala ČT Author Cup, technika 0, značení katastrofa, půlka lidi jela jinudy, než měla, a ještě k tomu mraky turistů na trati.

          0 0
          • zdenal8  

            Brdy se mi líbí. Jinak značení mi přišlo naprosto v pohodě. Všude všechno jasný. Jestli tam někdo bloudil, tak musí bejt slepej. Všude na odbočkách šipky. Buď před, nebo viditelně za odbočkou. Když si neletěl s klapkama na očích, tak tam byly i cedule s upozorněním, co bude následovat apod. Znační parádní. Lepší než koukat po stromech a hledat každých 50 metrů pověšený mlíko.

            Ale tak možná sem zaujatej, páč sem tak nějak napůl domácí a znám to tam.

            Je třeba si uvědomit, že ten závod je spíš takový silničářský závěr sezony. To že se tam jede na MTB a ještě k tomu je víc tras včetně té kratší, to už se spíš jen takový doplněk. Původně je Tour de Brdy pro silniční kola.

            0 0
          • jatichy1  

            Mě to značení take přišlo ok, i když jw pravda že jsem si trasu dopředu projel a mám vždy trasu staženou v Garminu.

            Počty turistů v pohodě, zvlášť s porovnáním KPŽ kolem Prahy.

            Na 63km pro MTB žádná technika není na 43km to je jenom málo lepší. Zase pro silnicku nebo i gravel je ta 63km trasa i technicky zajímavá..

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.