Thule Proride 591 - necháváte ho na střeše ?

69 nepřečtených
  • cubas

    Mam v plánu nákup tohohle nosice. Ale co me odrazuje je moznost, ze ho nedko ukradne i kdyz se da zamknout k pricnikum. Nechavate ho na strese pres noc, pres den, pres leto? Jakou ma v tom pripade zivotnost v Praze? Abych ho, pokazdy kdyz sundam kolo, demontoval a nekam odnasel , na to fakt nemam naladu. To bych potom poridil Hakr Speed a nechal ho tam od brezna do listopadu.

    0 0
    • dalimil  

      jsem z prahy a často parkuji v nuslích, vozím na střeše dva thule nosiče, sundavám je kvůli hluku při jízdě, ale jinak bych se nebál, nevypadají nijak extra nově a tak nelákají

      0 0
    • homat  

      Měl jsem je na střeše od jara do podzimu, parkování v Praze a beze ztráty, ale náhoda je blbec, tak bych se na to nespoléhal.

      0 0
      • cubas  

        a jak to vypadaá s bytelností toho zámku? moc jsem to zatim nestudoval. Zabrání to aspon minimálne, nebo je to jenom pro ozdobu?

        0 0
        • homat  

          pokud myslíš přidělání k zahrádce, tak to funguje jako rychloupínák na náboj kola, který je v uzavřené poloze uzamčen zámkem. Vlastní kolo je pak zajištěno uzamčením „kleští“ na spodní rámovou trubku. Oba zámky působí celkem dobře, ale kola jsem nikdy osamocený nikde na autě nenechával.

          0 0
          • cubas  

            no myslim ty k zahrádce. Kolo samotný nikdy nenechavam.

            0 0
            • homat  

              ještě je rozdíl jestli máš zahrádku s vnitřní lyžinou nebo jestli nosič přichytíš jenoum podkovou. V prvním případě je nosič jištěný dvěma zámkama (jeden na upínkáku a jeden na liště zahrádky). Pořád ale platí, že když ti to někdo bude chtít ukrást tak ti to ukradne. A když to bude amatér tak ti ještě zničí půlku auta okolo.

              0 0
        • Lance  

          nevim proc, ale v CR mi prijdou snad vsechny zamky a prekazky k odcizeni pro ozdobu :(((( – bohuzel ty svine jsou snad vzdy napred, tady neverim nicemu zamknutemu – snad jde jen o ten psychologicky efekt

          0 0
        • toNic  

          Ten zamek jde odemknout sroubovakem. Znamy ztratil klicek, tak ho takhle odemkl.

          0 0
    • rock  

      Mohl bys přesněji specifikovat, kde parkuješ ? Udělal bych si výlet :-) … Přeloženo: považoval bych to jen za otázku času, než zmizí …

      0 0
      • dodydody  

        Mne nekdo sluknul ty prezky s tim stahovakem da se to sice koupit jako nahradni dil ale prijde to skoro na ty same penize jako celej nosic

        0 0
        • homat  

          Kde se dají koupit, máme jeden nosič vyřazený právě kvůli poškozeným úchytkám. Vílet s kolem na střeše do garáže :-(

          0 0
        • JIRA  

          Stojí to do 100 CZK (zjišťoval jsem to ve 2 obchodech a ceny se téměř shodují) ale taky už rok místo jednoho vozím stahovací pásek na klipsny. Myslel jsem, že je to bytelný, ale při pokládání kola do lyžiny jsem se úplně netrefil doprostřed a tak se to rozlomilo. Slepit do nejde a hlavně bych tomu už nevěřil.

          0 0
    • karf  

      mám ho, ale právě pro ty rychloupínáky k zahrádce mě ani nenapadne nechávat ho na střeše

      0 0
    • skier  

      Nechávám na střeše pouze doma v garáži :-))a na závodech.Montáž a demontáž do 1min.

      0 0
    • MlokCZ  

      Já myslím, že když ho budeš trvale nechávat na střeše, tak zmizí jak Thule tak i ten Hakr. Takže u Thule bych právě ocenil oproti Hakru rychlejší montáš na příčníky.

      0 0
      • cubas  

        Hakr jsem zatim pouzival a nechaval jsem ho tam cely leto. Bohuzel po nekolika letech na desti uz zacal kolem tech sroubu co drzej uchyt kola nejak uhnivat a ten hlinik (ci co to je) se dost vymackal a uz mu moc neuveruju.ale jinak moc velkej zajem nebudil

        0 0
        • MlokCZ  

          Tak hodně záleží na lokalitě a na štěstí. Já se setkal i s případem ukradených zrezlých nejlevějších nosičů za 300 z Baumaxu.

          0 0
          • cubas  

            asi jo. Je to stejny jako s detskejma autosedackama. Nekdo je pokazdy taha sebou, ja ji nechavam v aute uz tretim rokem. No abych to nezakriknul … :-)

            0 0
    • JIRA  

      Mám na střeše 4 – Praha – už skoro 2 roky. Zamykám je na oba zámky, ale samozřejmě vím, že se dají zámky koupit samostatně v sadě a tak by to asi případný zloděj vyřešil. Jestli jsem to teď zakřikl – budu naštvanej' a koupím si už jen ty plechový, jelikož jsem je kupoval kvůli hlavně tomu aby se kamarádům neničily kola. :) Takže bych znova koupil max. 2.

      Dát 4 vedle sebe na Octavii combi byla docela „hodinářská práce“.

      0 0
      • Radek Broz  

        Máš obdivuhodný štěstí – když jsem bydlel na kolejích na JM, nebyl snad týden, aby nezmizeli někomu kola (ty na autě, ne biky:o) ), klidně bylo běžný rozbitý okýnko kvůli cigárům na palubce atd.

        0 0
        • JIRA  

          Dokud jsem v autě nechával rádio, byla jeho průměrná „životnost“ 22 dnů. :( Když mi ukradli z auta i bonbony, čistící ubrousky a batoh s oblečením z volejbalu, tak jsem nějak přestal věřit, že ty lidi nejsou debilové.

          Ony ty nosiče i se zahrádkou budou vážit tak 20 kg, tak třeba proto. Snad se s tím nikdo nebude chtít dřít… Na kolech mám bezpečnostní šrouby, tak snad… :)

          0 0
          • Radek Broz  

            Tak třeba jsou pro většinu čórkařů bonbóny zajímavější zboží než Thule:o)

            Jinak kámošovi z auta pod tratí v Krupce ukradli jednou načatou Mattonku.

            0 0
            • JIRA  

              6 vypálených CD. Osvěžovač vzduchu. Nůž. Atd.

              Dostala mne jejich drzost, když to stihli za 15 minut v 5 odpoledne na sídlišti v Bohnicích 100 metrů od policejní stanice. Koho by napadlo, že je bude zajímat jen spodní díl rádia. :(

              0 0
        • JIRA  

          Tak se dá říct, že až zase takový štěstí nemám. Po dnešní „noci dlouhých šroubováků“ mám na střeše tak nějak prázdno. :( Příčníky mi nechali a nezničili střechu – hodný kluci. Takže se dá říct, že vydržely 4 roky bez sebemenšího problému.

          Jestli je někdo vzal aby je dal do bazaru, tak doufám, že se tím fetem, který si za moje nosiče koupí sjede tak, že okamžitě chcípne. Pokud si je někdo „půjčil“ aby si je dal na auto, tak doufám, že mu kola utrhnou zahrádku na dálnici a až si je půjde sebrat, tak ho přejede kamión. Ano – trochu se zlobím. :)

          Jestli někoho napadá, jak je líp zajistit, tak napište. Já „ty další“ asi provrtám a nastříkám na oranžovo.

          0 0
          • JIRA  

            Tak mi kamarád potvrdil domněnku, která mne ani v nejhorším snu nenapadla. Klíče se dají koupit samostatně a objednávají se podle toho čísla co je vyraženo na zámku. Prý chtějí vidět doklad o koupi ALE… Tím pádem je po záhadě, proč nic nezničili, když mi ty nosiče kradli. Já jsem předpokládal, že se dají koupit jen sady zámků včetně klíčů (aby člověk mohl mít jen jeden klíč a nikoliv 10 různých jako mám já (klíče mi zůstaly)) a ne klíče samostatně k existujícím zámkům.

            Jediný co nás oba napadlo jako obrana je odstranit ty čísla ze zámků, ale někam si je poznamenat. Třeba vám to někomu ušetří „pár peněz“. 

            0 0
            • civetta  

              Tak tohle si zjistim (tady http://www.petrovicky.com/ - doporucuju), to me zajima a je mi to divny. Jsem totiz taky cerstve tri nedele bez dvou „prorides“ a bez dvou pricniku. Auto neposkozeny, lokalita Kralovske Vinohrady – nobl cast. Predtim 4 roky nonstop na strese a bez problemu… Uz mam novy a sundavam je…

              0 0
              • JIRA  

                S panem Petrovickým jsem mluvil a podle toho co mi říkal bych u něj samotné klíče nekoupil. Připadal mi velice seriózní a nabídl mi vybroušení čísel. Jiná obrana prý není a v poslední době se ty případy množí. Kdyby to takhle bylo všude… :(

                Píšu to taky proto, aby mu někdo další nevolal a neptal se na to samý. :)

                0 0
            • Haddock  

              Koupil jsem asi pred rokem a pul rakev na lyze od Thule a pul roku pote nosice proride 591 – klicky od rakve pasovali take na nosice, takze mi bylo hned jasne ze tech ruznych zamku maji asi pomerne malo… Nenechaval bych nosice/rakev na strese ani o minutu dele nez je potreba, s kolama/lyzema uz vubec ne :(

              0 0
    • UCHI  

      Tak přesně tento problém s nosičem Thule jsem řešil před týdnem taky. Chci ho tam nechávat celou sezonu, proto jsem zvolil opticky méně přitažlivý Thule Freeride 530, který je funkčně téměř stejný jako 591 jen vypadá v tom černém oplastovaném provedení nenápadněji.Btw. na netu velmi levně fa. Neumax, doporučuji.

      0 0
      • cubas  

        jo, o tom jsem taky premejslel. Ale vcera jsem uz koupil pouzitej (ale skoro jako novej) proride 591 za 1300, takze uvidime. Blby je, ze se mi sundanej asi o 2 cm nevejde do kufru. Ten predchozi majitel rikal, ze ho taky vozil dva mesice v kuse.

        0 0
    • RomanH  

      Kdyz jsem jej pouzival casto po sobe, nechal jsem je namontovany. Prijemny pocit jsem z toho ale nemel. Ale pokud jsem videl, ze delsi dobu (cca 2 tydny) kola prevazet nebudu, sundaval jsem je.

      0 0
    • faster  

      Koupil jsem si 2 kusy těchto nosiču na kolo,jsou supr.mam pocit že se daji sundat kličem…to znamena že kdo vlastni nosiče thule tak si objede město a muže si je libovolně sundat,otazka 1 minuty.Dobyr byznys nee???

      0 0
    • Jenda  

      taky jsem jeden z tech naivnich blbcu co se spolehnul na zamek, pred tim rok na sidlunku v kladne FreeRide bez problemu, ProRide vydrzel presne 10 dni. Nejvic me sere ze otazka sundani je tak 30 s ale ja byl holt linej:-(

      0 0
    • Honza729  

      Kuci, mam dva tyhle nosice, ale oba jsou na jednu stranu. Da se jeden mechanismus nejak otocit, abych mel upinak kol vzdy na strane auta ?Snad jsem to napsal pochopitelne......

      0 0
    • maximig  

      o vikendu jsem si dal 3 na trechu, bohuzel po 4 hodinach bez dozoru (dnes mezi 20:30 a 24:00) mi 2 nosice odcizili, ackoliv byli zamknute. Asi si umite predstavit, jak jsem ted na…

      Lokalita: Praha – Letnany

      0 0
      • d69  

        Naprosto sdílím tvoje nasrání – mě se to samé stalo minulý týden,tak jsem rozvířil diskuzi na http://www.bike-forum.cz/…avat-na-aute. Je ******* že se nosiče nedají 100% zabezpečit,navíc klíče jsou číslované (je jich 200),takže když si někdo přečte číslo,

        co je vyražené na zámku,může si na netu bez problémů objednat klíčů kolik chce po 4,50 USS za kus ! Jinak stačí fiknout tu 1 podkovu,která je zamčená,nebo vytrhnout ten 1 šroub z příčníku.Spíš mě zaráží,že pořád ještě existují lidi,ochotní kupovat levné „použité“ nosiče – občas nekompletní,takže nahrávají těm co je kradou.Kde je poptávka,tam je nabídka.

        Víc na foru – off topic -thule-pro-ride-591-nenechavat-na-aute.

        0 0
      • Majan  

        Já dopadl hůř. Jen jsem odmontoval zahrádku s nosičema na kola tak mně ukradli celé auto (1/2 roku stará Octa).

        0 0
      • Mig45  

        Ja dopadl podobne v Holesovicich :-(((

        0 0
    • rdx  

      mam tento. bydlim ve vrsovicich kousek od Edenu. jelikoz jde drzak pridelat/nandat behem 1 min, sundavam ho vzdy pro klidne spani :)

      0 0
      • d69  

        OK doma před barákem lepší sundavat,horší je když člověk vyjede někam jezdit a nenechá zrovna auto na hlídaném parkovišti.Do­poručuju protáhnout tou dírou co je u kovových držáků nosičů nějaký kabelový zámek kolem příčníků – aspoň to odradí ty nepřipravané co nevyrazili na lup s pákovkama pod kabátem.

        0 0
        • Lister  

          Dobrý nápad. Po městě s tím nejezdím. Ale co s něma, když jedete někam do lesa – asi by se daly sundat a hodit do auta, ale tam je stejně každý uvidí oknem, takže pokud o ně má opravdu zájem… (já vím, pokud o ně má opravdu zájem, tak ho ani ten zámek neodradí).

          0 0
    • sivmar  

      ahoj,

      tak jsem dneska od kolegy zjistila pěkně blbou inzerci… http://www.aukro.cz/…dni_dil.html

      PRODÁM KLÍČ THULE ČÍSLO N126, POPŘÍPADE MOHU DODAT I JINÉ ČÍSLO

      0 0
    • Kaspi88  

      Zdravím všechny čtenáře. Jsme officiální prodejci značky Thule. Náš e-shop viz. www.obchod-thule.cz, nabízíme také náhradní klíčky ale buď jen pro naše zákazníky, kteří v minulosti udělali objednávku nebo pouze na vystavený doklad. V žádném případě klíčky neprodáváme a po zjištění, že lze na aukru sehnat klíčky se snažíme udělat opatření. Snad se nám to podaří.

      0 0
      • Lance  

        mozna jsem to nepochopil zcela spravne,ale prijde mi, ze je tam nekde ukryto, ze diky tomuto inzeratu, mate zavadeci ceny, tudiz ti oznamuji,ze ty proride beru 2, kus 1150,– Kc, diky, jestli to plati, poslu i adresu

        0 0
        • Kaspi88  

          Zaváděcí ceny na co? Thule prodáváme 14let. Byli jsme první co to začali prodávat v čr. Držáky cen opravdu nemáme za 1150,– Podívejte se raději pořádně na e-shop a pokud budete mít zájem, můžete si je objednat. Skladem máme většinu sortimentu Thule.

          0 0
      • Ricci  

        Skor vyrobca by mal urobit nejake opatrenia…

        0 0
        • Kaspi88  

          Ano, máte pravdu. Na zasedání Thule ve švédsku jsme požadovali zakrývání čísel. Především kvůli českým poměrům kde se krade. Bohužel si pouze klepali na hlavu, jelikož v jiných zemích se nic podobného neděje. Jediné co radíme našim zákazníkům je, napsat si číslo na účtenku a číslo na zámku vybrousit či poškrábat aby nebylo poznat o jaké se jedná.

          0 0
    • toNic  

      Bydlim na Praze 8, mam na strese 2 x freeride. Letos prvni sezonu, nandal jsem je tam v kvetnu a porad tam jeste jsou. A to to auto stoji na jednom miste treba tyden, takze si ho lze pripadne vyhlidnout. Co me zmizelo byl drzak na navigaci, ale nosice na strese zustali.

      0 0
      • toNic  

        Hmmm tak po precteni vlakna a dalsich souvisejicich dnes nosice sundavam. Nebudu linej, i kdyz to znamena dat si jednu cestu k autu navic, ale v tyhle zemi se holt krade. Cisla na zamku samozrejme vybrousim.

        0 0
    • Kabi.lk  

      Bydlím Praha 10-Malešice.

      Thule Pro Ride 591(2ks) a kompletní Thule na Škoda Octavia Combi II(757+861-aero tyče).

      Vše jsem vozil od 08/2009 na autě a nesundaval nikdy. Letos jsem namontoval cca v Březnu(přes zimu jsem je tam neměl).

      Vyfrezoval jsem čísla zámků, měl jsem 3 zámky(pro příčníky, 2× pro Thule 591), ale i přesto mi je z neděle(10.10.) na pondělí(11.10.) ukradli. Odmontovali příčníky, nosiče prostě vše a někdo má kompletní sadu nosičů…

      Přestože má thule 200 typů zámků a někomu to muselo vážně dát fušku prostě prozkoušet všechny zámky…

      Doposud jsem myslel, že je to lze ukrást horko těžko, a že si nikdo nedá práci s tím aby zkoušel 200 klíčků a trefil ten správný.

      Škoda cca 9.300,–

      0 0
      • JSt  

        fabka ma prakticky nekonecne mnoho klicu a presto ji nekdo vklidu otevre i bez klice ;-).

        0 0
      • Kabi.lk  

        Tak je mimo téma. Ze včerejšího dne na dnešek mi už neměli co vzít a tak vzali celé auto. Škoda Octavia II Combi 4×4 2,0TDI výbava Elegance, bílá barva…

        Do provozu 11/2009. Bylo sice firemní, ale dost mne to s.re, ptž takový druhý nenajdeš.

        0 0
      • Boyapunk  

        kdyz budou ve dvou, nebo trech lidech, tak si kazdy vezme cast klicu, bude u jineho zamku a razem je mene kombinaci. nebo vyzkousi den predem a pak uz si dojde na jistotu. zkusil bych si neco vyfrezovat na nosice, bud spz a nejaky text, tel cislo + text, apod.

        dobra by byla databaze at uz na kola, nosice, boxy. kazdej by mel svoje cislo a kdyz bych kupoval pouzity, tak by se slo podivat, jestli to nekdo nepostrada. podle me kdyby se chtelo, tak by to slo.

        0 0
    • fichtl  

      Dva tyhle nosiče mi během noci někdo ukradl přímo před barákem.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.