• karelH

    Koupil jsem trochu větší auto a jelikož jsem nějak moc nenarostl, tak řeším jak si ulehčit nakládání kol. Narazil jsem na příčníky Thule SlideBar

    Máte s nimi někdo nějaké zkušenosti? Mohlo by to nakládání kol na střechu trochu zjednodušit.

    0 0
    • karelH  

      nikdo nemá ani neviděl?

      0 0
      • Johny5 OSHA  

        Na jaký auto by to mělo být?

        0 0
        • karelH  

          Grand Picasso

          Jde mi hlavně o manipulaci s tím systémem, když jsou navrchu 4 kola – jestli se to nějak nekříží atd. Díval jsem se na to v obchodě a trochu jsem znejistěl, protože to má v zasunutém stavu lehkou vůli a mohlo by to možná za jízdy dělat neplechu.

          0 0
          • z0diaC  

            můžu jen říct,že toho křížení jak píšeš bych se asi opravdu bál … po zimě,kdy jsem měl na příčnících Thule nosiče lyží jsem tam teď dával zpátky nosiče kol a když vezmu jak by bylo těžké (zdlouhavé – otravné) pro tenhle systém vysouvání dát ty nosiče resp. příčníky rovnoběžně vůči sobě … resp. co si tím pomůžeš,že ty nosiče posuneš víc ven ? – stejně budeš muset kola zvedat do stejné výšky … tohle by vyřešil nosič na tažné …

            0 0
            • karelH  

              nejde jen o výšku, ale i o šířku toho auta. Dávat kolo doprostřed střechy bude docela porod. Proto se dívám po nějakém ulehčení. Stolička pod nohy to tak jako tak jistí.

              Nosič na tažné časem taky pořídím hlavně kvůli krátkým převozům, ale tažné tam teď není, takže postupně. Výhledově budu vozit víc jak 4 kola, takže střechu budu muset tak jako tak použít.

              0 0
              • Johny5 OSHA  

                No to auto je dost vysoké a nevím jestli si právě tímto pomůžes. Já mám minivan (Toyota Previa starou i novou, Citroen C5 kombi, mel jsem C Xsaru hatchback) a tam to dostat na strechu je problem vzdy. Musim stoupnout do podbehu kol na kolo chytit se zahradky a upinat. Docela vykon to je. Jedno auto ma velke stresni okno a tam si pomaham z auta strechou.

                Další otázka je jaké máš nosiče…pokud se dobře dívám, tak ty staré které se šroubují objímkou zespodu -dokola kolem příčníku by asi nebyly vhodné…musel bys mít ty od thule do drážky příčníku. Myslím, že skládací stolička dvojschodek vždy pomohou víc. Na terénní auta se dělá speciální stolička kdy se zavěsí na kolo… http://www.offroad-obchod.cz/…atko-na-kolo , ale to do podběhu osobáku nedáš.

                0 0
                • karelH  

                  Nosiče mám Proride 591 na T-drážku, v tom problém nebude. To vysunutí by trochu pomohlo – nebylo by nutné tolik se naklánět nad střechu. Na druhou stranu teď mě napadá, že když v krajních polohách budu mít nosič, tak si vlastně vůbec nepomůžu, protože se budu muset naklánět přes ten nosič. Takže asi vyřešeno..

                  0 0
                  • Johny5 OSHA  

                    Přesně, jde o to jestli ti stojí ty prachy za to nebo ne. Asi nejpohodlnější by to bylo na tom tažném… Ale když už člověk koupil nosiče na sřechu… :( . Jedině prodat a koupit tažné i ten nosič na něj. Je to dost peněz.

                    Jestli máš už příčníky a nedokupuješ to, tak bych to asi řešil fakt tou stoličkou. Ta se na tu zahrádku, když už je na střeše dá snadno připevnit gumicukem. http://www.karavanyliberec.cz/…/9980300.jpg ;)

                    0 0
                  • z0diaC  

                    přesně to jsem myslel … ty si vlastně jen posuneš ten krajní nosič víc ven a s dostupností toho prostředního si nepomůžeš … tak jako tak se tam budeš natahovat – jen by ses neopíral o auto … já si vždycky otevřu dveře a stoupnu si na prahy zadních dveří ale mám střechu celkem nízko.

                    0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.