střešní nosič - pevné montážní body HAKR/THULE

12 nepřečtených
  • dobytek

    Zdravím vespolek,

    uvažuju o koupi střešního nosiče na Ford C-Max r.v. 2009 s pevnými montážními body a vybírám ze dvou kandidátů viz níže. Vlastním nosič Thule ProRide 591 – předpokládám, že bude pasovat na oba typy ALU příčníků. Od Hakra má nosič nosnost 75 kg, od Thule snad 100 kg (uvedeno pouze u patek, předpokládám, že se vztahuje na celý komplet). V podstatě už těch 75 kg je na čtyři kola dostačující, takže tady nejspíš nebude problém. Thule je dražší o 1500 Kč a designově se mi určitě líbí více (obě verze s ALU příčníky). Netuším, jak je náročná montáž na střechu u těchto dvou nosičů a jestli se těch patnáct stovek vyplatí přidat.

    http://hakrbrno.cz/GetFile.ashx…

    http://www.expert-thule.cz/…-body-i5450/

    Za názory a postřehy předem díky.

    0 0
    • gejba  

      Celé moje příbuzenstvo má odjakživa výrobky značky Thule (a je jich opravdu hodně) a nikdy jsme neřešili žádný problém. Já osobně vozím příčníky a dva držáky na kolo celou cykl. sezónu, nesundávám je a bez problému. Akorát si na záručák opsat číslo zámku (je na něm vyražené) a obrousit, aby se nedalo přečíst (kvůli zlodějům.

      0 0
      • smash_mouth  

        Zdar,

        rad bych nechal na strese (v Praglu) příčníky s 2 nosičema Thule. Jak hodne hrozi ze mi to seknou?

        0 0
        • gejba  

          Jak moc to hrozí, tak to ti fakt neřeknu. Ale když odbrousíš čísla na zámku, tak riziko velmi velmi výrazně snížíš. Jedním ze způsobů, jak ti pohodlně ukradnout thule je přečíst toto číslo a objednat příslušný klíč z netu. Pak jen počkat, až budeš mít zase držáky na střeše. Když ty čísla upiluješ, tak už to mají zloději mnohem těžší. Vzhledem k aktuální ceně nosičů se na tyto věci zloději vyšších schopností moc nehrnou. Takže už zbývá jen uřezání nějakým Lakatošem, ale to už bývá docela nápadné, tak si většinou vyberou něco pohodlnějšího.

          0 0
          • Smazaný účet  

            nechci nikomu brát iluze, ale typ zámků co se tu používá otevře kdejaká „smažka“ za pár vteřim. Vybroušení čísel je věc, která je na nic… (už vidim borce jak hledá správné číslo, když otevřít zámek bez klíče trvá několik vteřin…) věci od thule jsou fajn (taky je mám) ale riziko krádeže je tu hold vysoké, naštěstí je systém tak jednoduchý že mi nedělá problém nosiče a tyše sundat a hodit do kufru auta kde nejsou na očích, záležitost max. 5 minut… sice to není výhra, ale alespoň nejsou vidět…

            0 0
            • ulipik  

              jo jo 591 měl jsem je asi 14 dní na autě, dokud si je nevyhlédli ve 2:00 v noci, jsem je pohledem z balkonu odehnal, myslel jsem, že jdou krást k paneláku věci na zateplení (zrovna bylo rozestavěno). To že si vyhlédli 3× Pro ride na mém autě a že jen počkají až zalezu a přijedou o chvíli později mne nenapadlo. Protože se THUle osvědčili, mám je znovu, ale příčníky s nosiči sundavám a nandavám, trpím já i auto.

              0 0
    • laurinko  

      Tiez som za Thule. Na ich priecne nosniky montujem v lete nosice na bike alebo box, v zime box na lyze.

      Nic lepsie ako Thule neni, no… :)

      0 0
    • vrrr  

      No a ja se přiživím. Letos mě čeká nákup 4×. Takže když Thule, tak ProRide, FreeRide, nebo OutRide? Mate nekdo zkusenosti s vice typy?

      0 0
      • gejba  

        Za mě

        Thule ProRide 591.

        Rychlé, pevné a velmi pohodlné upevnění kol, nedám na něj dopustit.

        Z těch tří určitě nepohodlnější obsluha. Jezdím s tí i 130 a bez problému.

        0 0
      • Vegan  

        Ja kdysi zkousle ProRide ( je to uz davno a nove modely to maji mozna vyresene lepe ) a po case ziskal vakl ta jedna noha se zacala trosku hybat do stran a prestal jsem v to myt uplne duveru. Takze jsem zacal pouzivat FreeRide a casem znamej ( Qeex) prikoupil OutRide a vse to fungovalo relativne OK. OutRide je potreba trosku upravit na pevnou osu nesedi to uplne odzacatku a u Freeride je zase dobre celisti potahnout starou dusi je to vuci ramu ohleduplnejsi, ale oba modely drzeli lepe jak ProRide. Nutno, ale rict, ze to vozilo vetsinou tezsi enduro kola na nejake XC 10kg kolo to asi bude v pohode.

        0 0
        • Vegan  

          Jeste k pricnikum Hlinikove pricniky maji omezenou zivotnost, proto jsem pouzival Hakr jsou levnejsi a neni mi jich po 5 letech lito.

          0 0
    • Zelí19  

      Ahoj,chtěl bych se zeptat jestli maté někdo zkušenosti s Aterou?

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.