• sirkeci

    Asi už se tady s touto otázkou budu pomilionté opakovat, takže prosím o trpělivost, ale nikde jsem nenašel odpověď na můj konkrétní požadavek:

    Chtěl bych si na kolo koupit aspoň trochu slušné přední světlo – může být do držáku i na čelo. Nechci investovat příliš (max. 500–800 Kč) a podmínkou je napájení z AA (nechci si kupovat spešl nabíječku). Nejezdím ve tmě pravidelně, ale tu a tam ano, takže jde hlavně o nouzovku „na dojetí“. Rád bych, aby měla více režimů – úsporný, který vydrží dlouho, ale aspoň trochu dostatečně osvětlí vozovku pár metrů přede mnou a výkonný na zhoršené podmínky. Nákup v zahraničí mi nevadí.

    Předem díky za případný tip..

    0 0
      • MTBIKER doporučuje

      • sirkeci  

        Když já bych přece jenom radši něco na AA, používám je i k jiným účelům, takže jich můžu mít víc přednabitých do zásoby a AA si hlavně můžu v případě nouze někde dokoupit (předpokládám, že bych svítilnu používal i na turistiku)… Opravdu je rozdíl mezi AA a 18650 tak markantní?

        0 0
        • PatrikL  

          hej rozdiel medzi AA a 18650 je veľký, máš celkom štedrý cenový limit tak nevidím dôvod ostávať pri AA :)

          S lacnejším svetlom (napríklad uf-2100 alebo tá verzia z dx ktorej meno si nepamätám) by sa do limitu zmestili 2 18650 články, čo by teda nahradilo aj viac ako 6 AA akumulátorov :)

          Len to uf-2100 by som neodporúčal používať na najsilnejšom režime, bolo by to až príliš silné s tým napájaním čo som navrhol.

          0 0
          • sirkeci  

            A jak je to s nabíjením 18650? V tvém odkazu je taková ne moc důvěryhodně vypadající USB nabíječka, ty s ní máš zkušenost? U AA se nabíječky docela řeší, levné nabíječky můžou přebíjet a zkracovat životnost baterií, to tady nehrozí?

            0 0
            • PatrikL  

              Tá nabíjačka je fajn, ja mám podobnú – xtar mp1. Xtar mp1/mp1s stojí podobne a vyzerá krajšie, takže môžeš aj tú kúpiť heh.

              Tieto dve usb nabíjačky čo som uviedol nabíjajú pomaly a bezpečne :)

              0 0
              • sirkeci  

                Dobrá díky za tip. Mimochodem, opravdu vydrží 18650 cca 3× déle, než AA?

                0 0
                • PatrikL  

                  Hej. Navyše z jedného článku dokážeš dlhodobo napájať bez zložitého ovládača aj výkonnejšiu ledku. Takže je to prakticky naj voľba pre bežné používanie :)

                  0 0
      • marek27  

        Je možné najít nějakou svítilnu s výdrží alespoň třeba 3 – 4 hodiny?

        0 0
        • jIrI___  

          Aby při té výdrži jakž takž svítila, tak bez externího akupacku to asi nepůjde.

          0 0
          • marek27  

            Jde mi spíš třeba o běh nebo chůzi v lese. Tam nemusí moc šajnit.

            0 0
          • marek27  

            Případně by mne zajímalo, jaká kombinace svítilna, baterie, držák, nabíječka je v současnosti sehnatelná. Předpokládám, že je nutné objednávat v Číně.

            0 0
            • oddie  

              Těch kombinací je milión.

              0 0
              • marek27  

                To je mi jasný, ale určitě má někdo konkrétní fungující zkušenost.

                0 0
                • oddie  

                  :) na chůzi a běh bych volil spíš čelovku, někde tu bylo celé vlákno.

                  Z klasických světel do držáku na řídítka bych vzal nějakou malou lampu s XML, např. často zmiňovanou UF2100, a do ní dal driver s 4× 7135 – ten má max cca 1500mA a Mid 35%, tedy cca 0,5A. S kvalitními aku 3100mAh to vydrží 5 hodin na Mid určitě, a na chůzi a běh to bude svítit možná až moc.

                  0 0
                  • marek27  

                    Mohl bych ještě požádat o odkaz na nějaký ten driver? Nevyznám se v tom.

                    0 0
                  • jIrI___  

                    Nevíš náhodou o nějaké možnosti, jak u UF2100 odstranit to, že uprostřed světelného pole je černý, takřka neosvětlený kruh? Dost mi to vadí, tak jsem kvůli tomu přiobjednal ještě C8. U té ten černý kruh není, ale zase kvůli úzkému kuželu je na kolo nepoužitelná :/

                    0 0
                    • oddie  

                      Asi nijak. Ale že by byl vyloženě černý se mi nezdá.

                      0 0
    • Rychlej turista  

      Já mám totok.

      Samozřejmě, že se do mě za chvíli lumenhoniči pustí, že je to k ničemu, ale mi to plně vyhovuje. Je to dobíjecí z USB, maličké, vkusné a můžu to tedy mít na kole nepřetržitě a blikat si tak i ve dne. Nabíjení jednoho kusu trvá zhruba hodinu a zadní vydrží blikat opravdu dlouho (blikání jsem neměřil, jen nepřetržité svícení a to trvalo 8 hodin, takže blikání počítám minimálně dvojnásobek). S přední je to trošku horší – blikání přes 5 hodin, což ale na švih bohatě stačí, protože mimo asfalt blikat není třeba. Určitě se to ale vyplatí, protože co blikám, ještě se mi nestalo, že by mi někdo vjel do protisměru. 2 x jsem zaznamenal pokus, ale to blikání opravdu stačí k tomu, aby řidič včas zapnul mozek a vrátil se do svého pruhu. Svícení naplno přes hodinu a slabě přes 3 hodiny. Na asfalt stačí i to slabé svícení, takže na pozdní švih s možností dojetí potmě ideální. Blikání je opravdu intenzívní a je vidět dobře i za dne.

      0 0
    • marapara  

      Je to hloupost chtít světlo na AA baterky, které nemají kromě snadné dostupnosti jinak vůbec žádné další opodstatnění. Prostě s AA baterkama to nikdy nebude svítit moc a celkem rychle se to vybije.

      http://www.dealextreme.com/…-18650–55241

      http://www.dealextreme.com/…ck-blue-5790

      http://www.dealextreme.com/…40v-ac-13820

      http://www.dealextreme.com/…e-mount-8274

      S touto kombinací se dostaneš na cca 650 Kč, podle kurzu dolaru a určitě budeš spokojený. Tohle světlo jsem koupil přítelkyni a svítí fakt brutálně a má poměrně hodně široký kužel, takže osvítí hodně kolem.

      0 0
      • sirkeci  

        Tahle se mi líbí. Ok, asi dám na vaše rady a vyzkouším 18650 – mimochodem, už dva tady doporučujete TrustFire 2500 – ty máte nějak odzkoušené a kvalitní? ;-)

        0 0
        • PatrikL  

          nie sú kvalitné, ale mali by stačiť v nejakom menej výkonnom svetle :D A ešte je otázne ako dlho si udržia svoju kapacitu (čo bude ďaleko od 2500mAh už od začiatku).

          0 0
          • zdenek  

            Tu hořší kvalitu jsi poznal podle barvy obalu?

            Já jsem naměřil vybíjecí křivky 2 ks po 3 zimách používání (nabíjení každý 1 až 2 týdny) a výsledek je 2250 a 2300 mAh. Takže vzhledem k ceně a době používání naprosto uspokojivý.

            0 0
            • PatrikL  

              Sa nebojíš označiť akumulátor za kvalitný keď pod tým istým sku. prichádza vždy niečo iné (ja som akurát trafil verziu čo mala problém s výkonnejšími svetlami kvôli ochrane). Nie len ochranou, ale aj kapacitou a správaním sa pri vyšších prúdoch sa môžu výrazne líšiť. A takto si kvalitu fakt nepredstavujem, hlavne keď je príplatok za x-krát lepšie akumulátory (v niektorých ohľadoch patriace k najlepším na trhu) iba pár dolárov :)

              0 0
              • RomanH  

                Hodim to treba sem. Pepko ?

                Koupil jsem si nove svetlo s XML ledkou, ale jak jsem hned namatkou zjistil, je pomerne citlive na kvalitu baterii. Pouzivam modre Trustfire z DX s elektronikou, nektere uz maji 2 roky. S nekterymi je to OK, u nekterych svetlo blika (u Aurory ci TR-801 se u nich tento problem nevyskytuje).

                Chci si teda koupit Panasonic, akorat netusim, jestli vzit tu verzi bez te elektroniky (teoreticky o kurvitko mene), ci s elektronikou – chci je pouzivat i v jednomodove TR-801 a u ni si nejsem jistej.

                Protected

                Klasika

                Diky moc.

                0 0
                • marapara  

                  Jaký rozptyl má to světlo. Díval jsem se, že má parabolu hladkou, není to moc bodové?

                  0 0
                  • RomanH  

                    Hodne sirokej kuzel, mnohem vetsi, nez moje 5ti modova Aurora. Ale klasicky prepalenej stred. Sviti to ale paradne, na stredni mod jak Aurora na High. Akorat se me neptej na vydrz, ja to rozbalil v sobotu vecer a zkousel to jen asi 5 minut pred domem.

                    0 0
                    • marapara  

                      Jasně. Mně šlo spíš o ten kužel. Chtěl bych totiž svoji Auroru také časem nahradit něčím podobným a nechtěl bych, aby to bylo bodovka.

                      Co se týče toho eshopu, tak to je také čína? Ekvivalentní světla z DX jsou srovnatelná?

                      Já jsem si právě z DX objednal nové světlo na přilbu s XM-L ledkou a svítí lépe než Aurora a má širší kužel a přitom je mnohem menší. Ta parabola ale není hladká, ale vroubkatá.

                      0 0
                      • RomanH  

                        Ano, Cina.

                        To XINTD svetlo je pekne udelane, melo by mit kvalitni driver, pri objednani si muzes vyspecifikovat, jak jej chces mit nastaven (mody) a muzes si priplatit (1.99) za neutralni bilou (ja to udelal).

                        Z DX jsem vicemene zkoncil. Cim dal tim vice me stvou jejich dodaci doby. Ted tam mozna jeste vezmu jednu nabijecku a nejake knoflikove baterky a smitec.

                        0 0
                        • marapara  

                          Jak dlouho jsi cekal na zboží z DX a z tohoto eshopu? Já jsem čekal od 2,5 týdne po 10 dní.

                          0 0
                          • marapara  

                            Těch 10 dní – 3 týdny bylo z DX

                            0 0
                            • RomanH  

                              Z DX ruzne (bral jsem tam hodnekrat), nejkratsi objednavka asi za 2 tydny, prumerne tak 3.5.

                              Predposledni jsem stornoval asi po trech mesicich a nekolika e-mailech… Zasahnul do toho sice jejich Novy rok + vymena systemu, ale i posledni dodavka nebyla nejak zazracne rychla.

                              Z toho intl-outdoor shopu jsem bral 2×. Poprve to prislo asi za 3 tydny (objednano tesne po nasem Novem roce) a ted podruhe to bylo za 10 dni doma.

                              0 0
                              • marapara  

                                Jen jedna objednávka z DX mi přišla později, byla rozdělená. Část přišla za těch 10 dní a druhá část za necelý měsíc.

                                Jinak celkem 4× jsem objednával a nebyl problém. Teď chci ještě jedno světlo pro známého a zároveň chci ledkové světlo místo halogenky do koupelny. Vezmu jedno na zkoušku a když to bude OK, vemu další 2 :)

                                Ještě jeden dotaz z toho čínského eshopu to funguje stejně, myslím podmínky? Platba přes Paypal, doprava je také asi zdarma a podmínkou je registrace, že?

                                0 0
                                • Kolbaba71  

                                  Registrace je povinná. Doprava je v základu zadara. Jen automaticky připlácíš 0,01$ za trasování zásilky. Pokud toho chceš víc, tak si můžeš zvolit, že chceš slevu za víc kusů a pak se platí doslova pár dolarů poštovný. Vyplatí se, když sleva je větší jak poštovný, což funguje u více kusů jednoho aktiklu.

                                  0 0
                • PatrikL  

                  k tomu svetlu jednoznačne sanyo 2600mAh, už som to tu x-krát písal http://www.intl-outdoor.com/…e-p-135.html

                  0 0
                  • RomanH  

                    Vim, cetl jsem, cena je super. Ale pokud by je chtel i do TR-801 a te 5-ti modove Aurory ?

                    0 0
                    • PatrikL  

                      ak majú ovládače v nich nejakú ochranu (že sa vypne na určitej hodnote, alebo začne blikať atď.) tak pokojne. A samozrejme aj nabíjačka by mohla byť nejaká čo zaručene nebude prebíjať :)

                      Pre ten ovládač v tom xintd je ten sanyo fakt naj voľba, bez ochrany má nízky vnútorný odpor

                      http://budgetlightforum.com/node/7789

                      a po 3.0V má aj super kapacitu http://budgetlightforum.com/node/2581…

                      Pre porovnanie panasonic 3100 má po 3.0V takmer totožnú kapacitu a pre plné využitie kapacity ho treba vybiť až na 2.5V či koľko… To AMC driver asi ani nezvládne, mal by končiť na cca. 3.0V.

                      0 0
                      • RomanH  

                        OK, diky moc. To TR-ko jsem nouzove dojel na max jen 1× a zacalo blikat (sos), v Aurore jsem vzdy menil zavcas. Vezmu teda ty Sanya.

                        0 0
                  • marapara  

                    Tak to je super cena. Příště raději ty Sanya, i když z Trustfirkama z DX nemám problém :). Sanyo je přece jen značka.

                    0 0
                    • RomanH  

                      Az si koupis to nove svetlo, mozna budes mit :-) Ta XM-L je fajnovka – ruzne modely svetel se spatnou baterii blikaji vsem, co znam.

                      0 0
                • Loner  

                  Na RomanH prosba:

                  oproti „staré“ Auroře furt spokojenost? co baterky, vyhovují ty Sanyo unprotected nebo koupit něco „silnějšího“ a dražšího? Píše ten Outdoorshop reálnou cenu na balík? Dík za info

                  0 0
                  • RomanH  

                    Stale spokojenost, sviti to vice a nemel jsem s ni zatim zadny problem. Baterie vyhovuji (Sanyo unprotected), akorat jsem je musel opet dorovnat na plusovem polu cca 3mi tenkymi magnety z DX, jinak to na prejezdech nerovnosti prepinalo mody.

                    0 0
                    • pepek  

                      Já to mám stejný, magnety nepotřebuju, ale včera začala nějak pískat. Doufám, že to není známka brzkého konce.

                      Trochu mi vadí velký rozdíl v osvětlení středu a okolí.

                      0 0
                      • RomanH  

                        Tak rozlozeni mi prijde lepsi nez u Aurory. Akorat ja to mam teda nastaveno vice do dalky, protoze pod sebe si svitim hlavne legendarni TR-801kou :-)

                        0 0
                      • Vonotar  

                        Ad piskani, nevim jak u tyhle, u C8 je te kus s diodou v tele na zavitu, kdyz ho vysroubuju bliz k baterce tak je sklo volnejsi a kdyz ho nasroubuju co nejvic od baterky aby se sklo nehejbalo tak to prave dela takovej divnej zvuk, ale uz jsem vychytal polohu kdy sklo jeste drzi jak ma a uz to „nepiska“… (A od ty doby uz ma nejakou tu hodinu (20?) nasvicenou a furt ok)

                        0 0
                  • MavasH  

                    víceméně to samý – s jiným nápisem a dvoumódový – mám od jara z DX, dojmy shodné s RomanemH. Auroru už teď používám jen jako rezervní :) Aku používám klasický modrý trustfire. Když to při jízdě drncá, tak je slyšet, jak aku vevnitř mlátí, ale nepoznám, jestli se zvládne přerušit kontakt, páč tam není elektronika na přepínání módů.

                    0 0
              • zdenek  

                Nebojím. :-)

                Ty, co jsem přeměřil jsou naprosto v pořádku. Mohl jsi mít smůlu na horší sérii. Tak je to na DX i u jiných výrobků. Záruka kvality zde bohužel není.

                0 0
          • marapara  

            A to jsi poznal podle čeho, že jsou nekvalitní, máš telepatické schopnosti nebo co?

            Těchto baterek jsem koupil celkem 4 balení po 2 ks, z toho dvoje mám rok staré a jsou naprosto v pohodě. To se občas stane u všech produktů, že člověk nebo i více lidí trefí na vadný kus. Může se stát, že to byla vadná série, ale nelze to takto zobecňovat.

            0 0
            • PatrikL  

              ale ide, toto sú „použiteľné s výhradami“ akumulátory a označenie „kvalitné“ si nechám pre tie, ktoré si to fakt zaslúžia. :)

              0 0
          • marapara  

            Apropo, baterky si může koupit jaké chce, těch 18650 je spousta, tohle byl jen návrh.

            0 0
      • Rudyshy  

        mam obdobnu konfiguraciu

        ale baterku mam http://www.dealextreme.com/…-18650–55238

        vyberal som svitilnu podle flood .. potrebovla osm nieco co vlese osvieti cestu stromy vsetko v zornom poly. .a je to ideal.. sice na plne gule vystaci nieco malo cez hodinu ale to pouzijes maximalne pri sjezdu ked vsetko len svisti.. inak ju pouzivam na 50% „vykon“ a tak na 4hodky to vystaci.

        A na silnicu pouzivam 1w-tovu bludicku ktora posluzi fpoho .. zazrak to nie je ale mam to hlavne aby ma auta videli a stym strobom ma neprehliadnu

        0 0
        • Rudyshy  

          som sa nudil u filmu tak som urobil par obrazkov z telefonu. telefon moc fotky nezvladol hlavne vyvazenie vielej

          prva fotka 10% posledna 100%

          pre porovnanie z rovnakej vzdialenosti (ale iny uhol) mi svieti biela setracia s priblizne stejnou svietivostou ako 75w zarifka

          yo vzdialenost k zarubni(futram dveri)cca 4,5m

          0 0
          • pepko  

            pokial telefon neumoznuje manualne nastavenie citlivosti, clony, casu a vyvazenia bielej, tak tie fotky nepovedia vobec nic … vsetky by museli byt odfotene pri rovnakom nastaveni …

            0 0
            • Smazaný účet  

              tak..nejak se mi to ani nechtelo psat:)

              0 0
              • Rudyshy  

                ked sme u toho citlivost je nastavena manualne. clona trosku pochybujem ze to nejak dokaze spracovavat a dlzka uzavierky o tom uz ani nehovorim…

                takze vysledok fotiek je fotene vpodstate z stejnym nastavenim .. takze v tom zbytocne nehladajte nieco co tam nie je.

                0 0
                • Smazaný účet  

                  minimalne delta zaverky je dana casovym intervalem po ktery cip snima (tj jak dlouho integruje signal na cipu)…jinak by fotacek vyfotil uplne p*cu…

                  0 0
    • oddie  

      Nouzovku na dojetí mám na jednu AA. Vydrží svítit asi tak 40 minut, a i tak svítí méně než jen o málo větší svítilna s led XML na Mid mód s pouze 35% proudem, která takhle svítit vydrží přes 3 hodiny a v případě potřeby jde přepnout naplno na opravdu pořádný svit. Světlo dle tvých požadavků na AA baterky, ještě k tomu za takhle malou cenu, prostě není, a už to v těch ostatních tématech bylo řečeno mnohokrát.

      0 0
    • marapara  

      Ještě by mě zajímalo, jestli někdo máte nějaké takové světlo s XM-L ledkou: http://www.dealextreme.com/…ck-set-82508

      Zajímalo by mě, jak to svítí. XM-L ledka bude svítit dobře, to je mi jasné. Myslím, jestli to svítí i trochu víc do šířky nebo světlo má úzký kužel a hodně přepálený střed.

      0 0
      • Kamikaze 591  

        Mě teď došlo tohle Svítí to jak prase. Střed svítí výrazně víc, zatím jsem ještě neměl možnost to testnout v terénu, tak nevím jestli to bude vyhovující. Ale řekl bych, že na to moje „noční ježdění“ určitě jo.

        0 0
        • marapara  

          Na to jsem se taky díval, v podstatě je tam cca 4–5 podobných světel v podobné cenové kategorii, pak jsou o 30 dolarů dražší a ty mají strukturovanou parabolu, tyhle hladkou. Právě rozdíl může být v tom, že ty mají větší rozptyl a tyto jsou víc bodové, ale je to jen moje spekulace. Taky by mě zajímalo, jestli je na ní něco pravdy nebo ne.

          0 0
          • marapara  

            Můžeš to srovnat co se týče šířky kužele třeba s Aurorou P7?

            0 0
            • Kamikaze 591  

              Já bych to mohl srovnat jen s tr-801. TRko svítí taky dost do středu. Nicméně u toho červeného světla, je ten středový kužel tak 2× větší, a zbytek(halo?) je asi 3× větší.

              Nejlepší je, že v nadpisu u DX mají napsáno „1200 lumen“ a na krabičce je 900 :D A v reálu to bude možná trochu míň.

              0 0
              • marapara  

                Lumeny prodávají :)

                Právě ta TR-801 má poměrně úzký středový kužel, proto jsem koupil místo ní tu 501 s XM-L. Svítí víc a kužel je o dost širší, než u Aurory.

                0 0
      • Smazaný účet  

        Po letmem shlednuti svetla doma jsem usoudil, ze pujde na helmuta a na riditkach zustane alternativa s P7 ledkou, ktera sviti vice do prostoru…

        0 0
    • Shoty  

      Ahoj, prosím zkušenější o rychlou radu – vybírám světlo na kolo, ale moc se nevyznám. Docela se mi lící toto:

      http://www.dealextreme.com/…ck-set-82734

      Je to za ty peníze dobrá volba? Nebo se dá koupit něco lepšího ( ale ne dražšího ) ?

      Třeba toto:

      http://www.dealextreme.com/…ck-set-94182?…

      Nebo levnější toto:

      http://www.dealextreme.com/…ck-set-82508

      Díky za rady a pomoc.

      0 0
      • Smazaný účet  

        tohle z evropskeho skladu:

        http://www.dealextreme.com/…et-844082507

        0 0
        • Shoty  

          Díky, vypadá dobře a odpověď byla opravdu bleskurychlá..

          0 0
        • fousac  

          jeden blbej dotaz, ten EU sklad je uz nakup normalne z evropy, tzn. obyc postou bezcelne? nebo je to jenom jejich interni mezisklad a na papirech bude porad HK adresa a budou v tom stourat celnici?

          0 0
          • Smazaný účet  

            Tak to ted nevim, nedival jsem se na obalku. Bral jsem tam jenom jednu nabijecku a byla do tri dnu doma.

            0 0
            • fousac  

              to vypada nadejne.. oni tam pisou dodani 3–5 dni pro vetsinu evropy, tak to pujde nejspis rovnou z EU adresy.. kdyby v tom byly celnici, tak to tak rychly nikdy nebude..

              0 0
              • zichis  

                uz se to na foru resilo, prej to platí jen pro westerneurope countries, kam cinani CR odmitaji zaradit.

                Co si kdo objednával z evropskýho skladu, tak mu to bylo stornovaný.

                Navic ani Klaus nechce aby jeho pisecek byl integrovanou soucasti zapadni evropy.

                0 0
                • zichis  

                  oops, jsem se ani nepodival na ty webstranky. Tak uz neplati co jsem psal. Otazka ale zustava odkud presne to expedujou. Jestli z UK, jak to bejvavalo, tak samozrejme celni rizeni v CR musi probehnout.

                  0 0
                  • Smazaný účet  

                    Ha..ted mi to doslo…ten balicek DX z EU skladu mi poslal royam mail…takze z UK!

                    0 0
                  • fousac  

                    UK je taky v EU, ne? ;) a nikdy mi tam odtud nic neclili, a ze uz sem tam ledasco objednaval..

                    0 0
                    • hony007  

                      Nic clít nemůžou, v rámci EHS jsou cla a jiná opatření s obdobným účinkem zakázaná.

                      0 0
        • Martin  

          EU sklad už expeduje i k nám do kocourkova?

          0 0
        • pepino  

          A proto 27 a 39usd. Bych asi risk tu levnější.

          0 0
      • marapara  

        Kurňa klidně ber ten poslední nejlevnější :). Za ty prachy je to super, cena je o 40% dole :)

        0 0
    • Forester  

      sorry, jedna hloupá otázka.

      lze ty bateriové články 18650 nabíjet i touto nabíječkou ?

      0 0
    • Dzordano_Bruno1  

      Trošku se na tomto tématu přiživím. Vozím Fenixe TK10 a max. spokojenost, rád bych pořídil nějaké světlo přítelkyni.

      Mé požadavky baterky 18650 a velikost tak akorát na řiditíka:)

      Děkuji za každou radu

      0 0
      • PatrikL  

        A cena? :) Výdrž? Výkon? Farba? Módy?

        0 0
        • Dzordano_Bruno1  

          Tak mám TK11.

          TK11 má dva módy: Turbo a obyč. Výdrž cca. 4 a 12hodin. To na dojíždění do práce stačí. Sám jezdím jen na Turbo mód. Proto hlledám podobnou svítilnu za méně peněz. Pokud bude, ale kvalita nižší, pořídím opět Fénixe. Na značce nezáleží, jde o poměr cena/výkon/kvalita-

          .

          0 0
          • PatrikL  

            Fajn by mali byť

            http://www.intl-outdoor.com/…t-p-425.html

            http://fancyflashlights.com/goods.php…

            http://fancyflashlights.com/goods.php…

            Nemám ani jedno z nich.

            Toto mám a môžem odporúčať, len je to asi príliš silné.

            http://www.intl-outdoor.com/…t-p-308.html

            Veľmi lacná možnosť je UF-2100, len ovládač nie je práve najlepší.

            Fenix TK11 rozdrtí ohľadom celkového výkonu každé z nich, len na high režime to nevydrží ani zďaleka 4h :)

            0 0
            • Rudyshy  

              nesvitit to tvoje nahodou moc do dalky? je to dost hlboke a bez orangu.. cili nie moc vhodne na kolo

              0 0
              • PatrikL  

                Ja to kombinujem, jeden thrower a jedno so širokým kužeľom… Ale aj s tým XINTD samotným sa dá plnohodnotne jazdiť, má to pomerne malý hotspot (menší ako 504B s textúrovaným reflektorom a xm-l), ale potom má ešte okolo toho hotspotu pomerne silnú oblasť väčšiu ako je hostpot 504B a až potom je klasický „spill“ (ktorý je stále silnejší ako má 504B). Takže celkovo to je fakt dobré aj na bicykel.

                0 0
    • smash_mouth  

      Ahoj

      rad bych se poradil, chci svetlo na riditka bez externiho zdroje. Potrebuju aby pevne drzelo, jezdim hodne drncavy traily, skalky, kamenite singly, casem bych koupil i neco na helmu ..a rad bych i s dobijeckou na male tuzky.

      Cetl jsem tu ruzna vlakna a mam v merku následující:¨

      http://www.intl-outdoor.com/…e-p-135.html

      http://dx.com/…-18650–57003?…

      http://dx.com/…e-mount-8274?…

      http://dx.com/…charger-1251?…

      http://dx.com/…nvertor-3529?…

      Prosim o radu/nazor, vubec nerozumim a nerad bych neco podstrelil, nebo i zbytečně přezbrojil.

      DIKY predem

      0 0
      • royal  

        drzak a nabijecku schvaluju :-).

        Svetlo radsi bez elektroniky, napr. ja vozim tohle

        Pokud jezdis opravdu vic, tak doporucuju svetlo (nebo radsi 2) na helmu – ja vozim tohle: http://dx.com/…-18650–55239

        0 0
        • smash_mouth  

          V noci nejezdim zatim vubec, teprve se to chystam prubnout, ale kdyz uz kupuju tak neco co mi bude slouzit. Zatim z lehka na riditkach a kdyz mne to bude bavit tak dam i neco na helmu jako treba toto:

          http://www.dealextreme.com/…et-844082507

          kdyz koukám na to co jsi doporučil na přilbu tak si nejsem jistej, co čtu,tak má jen 1 mod a vydrz 1 hod. Pletu se?

          0 0
          • royal  

            Ctes dobre, nic z toho co doporucuju nema vydrz na jednu aku pres 1 hodinu.

            Nic co pojede na 1×18650, nema mit elektroniku a ma to poradne svitit podle me nevydrzi dyl nez tu hodinu. Radsi 1× za hodinu na 2 minuty zastavit a vymenit aku, nez malo svitit, bat se kde pretrhnu kabely nebo nechat elektroniku at si prepina podle sebe ;-).

            Jo, na helmu je jeden mod uplne akorat, naco hledat jakej asi mam zaplej…

            BTW na riditka i helmu po 2 svetlech – zaprvy to sviti vic, zadruhy to jsou „cinsky smejdy“ a muzou kdykoli selhat, tak je lepsi mit zalohu i kdyz to prestane svitit uprostred sjezdu :-)

            Jo, a pocitej s tim ze pokud budes opravdu jezdit, tak ty ledky stejne do roka „usmazis“ a budes kupovat novy, ale zas takova darda to od cinana neni :-)

            0 0
          • jIrI___  

            Já objednal na doporučení místních znalců UF-2100 a před pár dny jsem si uvědomil, že ta hoďka výdrže je na bika fakt málo a nebude se mi chtít měnit baterku, takže jsem doobjednal ještě tohle heblo a počítám, že to by kolem těch 3 h mohlo vydržet a to na moje jezdění už bohatě stačí. UF-2100 budu mít jako zálohu, protože u těch číňanů člověk nikdy neví… :)

            0 0
      • PatrikL  

        „rad bych i s dobijeckou na male tuzky“ myslíš klasické AA/AAA? Ak hej, tak tie by si v nej nenabil. Jedine 14500/10440, ale to by bol možno príliš veľký nabíjací prúd na ne.

        Ja som za túto nabíjačku

        http://www.intl-outdoor.com/…y-p-243.html

        Kvalitou a funkčnosťou je to niekde inde.

        Svetlo určite radšej http://www.intl-outdoor.com/…t-p-308.html , je to veľký rozdiel k lepšiemu a aj cena je dokonca priaznivejšia.

        0 0
        • royal  

          No, jestli jezdi opravdu drncavy traily, tak to svetlo co jsi mu doporucil jedine ve variante 2-mode, a i tak si nejsem jistej jestli tam nebude elektronika.

          Sam jsem zazil jak je nepouzitelny vicemodovy svetlo, kde se mody prepinaj kratkym prepnutim on-off – kdyz kolo drnca na korenech, tak v nem poletuje baterka a obcas se prerusi kontakt, coz elektronika rozpozna jako zmenu modu, a klidne tretinu trailu projedes na low a dalsi na strobo, a ver mi ze to neni nic moc.

          Baterku jsem se snazil vsemozne vycpat, nastavit magnetama apod, ale nikdy jsem se toho nezbavil ( mel jsem http://dx.com/…-18650–50512?… ). Nakonec jsem ho radsi prodal ;-)

          Takze nakonec jsem rad za svetlo ktery ma jenom prepinac a odpor pro low mode, to se neprepina at jedes kde chces :-). Jaktoze to tak xml dioda zvladne, kdyz u ni pisou ze je na nizsi napeti nez dava 18650 je mi zahadou, ale funguje mi to uz jednu celou sezonu :-)

          btw diky za odkaz na dalsi shop s baterkama a soucastkama ;-)

          0 0
          • smash_mouth  

            Drncám HODNE

            0 0
          • oddie  

            Akorát pokud v tom má být LED XML a má to být 2 – módové bez elektroniky, musí si to člověk zbastlit doma, nic takového se neprodává.

            0 0
            • royal  

              taky jsem si to myslel, ale prodava se :

              http://dx.com/…-18650–55909

              Mam doma tri, a opravdu v tom doma zadnej kousek elektroniky neni :-)

              0 0
              • oddie  

                Pravda, tu už jsem tu vlastně taky jednou komentoval. LED na High zapojená prasecky napřímo, z kvalitní aku bere hodně, hodně přes 3A. Navíc je dost těžká. Jo, do té jsem tehdy dodělával elektroniku, aby to tu LED tak nepřetěžovalo.

                Naopak pár 501 a UF2100 jsem předělával na 2 – módovou verzi bez elektroniky, ale tak, že i na High obsahovaly předřadný odpor omezující proud začerstva asi na 2A, aby se to zbytečně nepřehřívalo a něco to taky vydrželo.

                0 0
                • smash_mouth  

                  Jaky na ni mas drzak?

                  0 0
                  • oddie  

                    Už ji nemám, ale tenhle:

                    http://dx.com/…stable-15642?…

                    Ty držáky mám ještě dva navíc, a už jsou mi na houby.

                    0 0
                    • smash_mouth  

                      Covece tak to byl boj … v nedeli jsem se poradne prostudoval tve navrhy, prosel review, diskuse atd a po 6 hodinach mel jasno :-D

                      Objednal jsem:

                      UF 2100

                      Panasonic 3100 s ochranou

                      Doporucovanou dobijecku

                      Driver Nanjg 105C – umi 3 mody

                      Diky za rady.

                      Drzak bych vzal pokud jsi z Praglu ci Plzne.

                      0 0
                      • oddie  

                        Ten držák, co jsem psal, je na tu větší lampu, na UF2100 je vhodný tenhle:

                        http://dx.com/…older-105213?…

                        Jinak jsem z Prahy.

                        0 0
                        • jIrI___  

                          Požívám ten předchozí i pro UF-2100, jen jsem dovnitř nalepil lino kvůli zmenšení průměru :)

                          0 0
                        • smash_mouth  

                          Tam ale nejde stahnout svetlo :-O

                          Mam obavu aby se mi to na tech mejch drncackach moc „nebimbalo“

                          0 0
                          • jIrI___  

                            Světlo v něm drží jako přibité, ani se nehne. Imho je to pevnější držák než ten „celoobvodový“. Já u tohodle držáku mám pro jistotu jako pojistku převlečený ustřihnutý kousek duše, takže světlo vrchem nevyskočí i kdyby chtělo. Ale to myslím nehrozí, protože UF-2100 je spíš problém do toho držáku dostat.

                            0 0
                            • smash_mouth  

                              Ted nevim o kterem mluvis :-D

                              A)http://dx.com/p/cy­cling-bicycle-flashlight-torch-mount-holder-105213?item=16

                              1. http://dx.com/…stable-15642?…
                              0 0
                              • jIrI___  

                                „Celoobvodovým“ jsem měl na mysli ten z druhého odkazu.

                                V tom z prvního odkazu světlo drží jako přibité a týkají se ho i všechny ostatní věci v příspěvku (duše, problémy s nacpáním světla do něj :) )

                                0 0
                        • smash_mouth  

                          Az mi dorazi , tak bych se zval ohledně drzaku.

                          Diky

                          0 0
                        • smash_mouth  

                          Zdarr,

                          tak svetlo mam, vlastne uz docela dlouho, ale jen co dorazilo tak si ho pujcily děti a 3 tejdny jsem ho nemohl najit :-D

                          Sejdem se kvuli tomu uchytu?

                          0 0
          • PatrikL  

            skúšal si to „vycpat“ aj v okolí pružinky čo je na/nad driverom? :) Teraz som jednu uf-2100 tak „opravil“, najskôr som myslel že to bude vypínačom, ale ten bol nakoniec ok keďže stačilo na prepnutie módu zatlačiť akumulátor smerom k ovládaču…

            Inak xintd C8 mi nebliká vôbec.

            0 0
            • royal  

              na tom eastwardu je pruzinka jenom u vypinace, u driveru je jenom medenej valecek. I kdyz jsem nastavil baterku 4-ma magnetama a utahnul na max, tak to stejne klepalo, asi nekam do strany ;-)

              0 0
      • smash_mouth  

        Ty jo chlapi, tak jsem zmatenej :-O

        Aku je jasny:

        http://www.intl-outdoor.com/…e-p-135.html

        Charger:

        http://www.intl-outdoor.com/…y-p-243.html

        Co drzak? Musi fest drzet..fakt staci tento? alternativy mate někdo?

        http://dx.com/…e-mount-8274?…

        Ale se svetlem jste mi to krapet zkomplikovali … :-D

        http://dx.com/…-18650–55909

        Ma bohuzel jen 2 mody (low 10%)..a 90 min na 100%.

        http://www.intl-outdoor.com/…t-p-308.html

        Tato ma 3 mody ale pisete ze moc elektroniky skodi. Vydrz nepisou, kolik Vam realne vydrzi na max?

        Muzu si nekde nechat za uplatu upravit streva jak pisete vise?

        Diky vam

        0 0
        • oddie  

          Aku bych vzal klidně 2900 nebo 3100, nejsou zase o tolik dražší. Držák ten na obrázku, ten sucháčový je jen na malá světla, do ne moc drncavého terénu a stejně je většinou třeba dát světlo pod řídítka. Světlo už jsem komentoval – LED prasecky napřímo, doba na Hi bude s bídou poloviční, 90 min. ani ve snu, a je zbytečně velké a těžké. S elektronikou osobně problémy moc nemám, záleží na driveru, nejlepší zkušenost mám samozřejmě s konfigurovatelným driverem, který jsem koupil zvlášť na KD – Hi 2,3A, Mid 800mA, Lo pár mA jako bludička na doma. Na případnou úpravu se poptej nějakého elektrokutila, já budu mít možná časem na prodej pár upravených UF2100, ale až bude čas.

          0 0
          • jIrI___  

            Ty UF-2100 máš upravené na 2-mode bez elektroniky nebo jakým způsobem? Zjistil jsem, že na té mojí se při drncání přepínají režimy :/

            0 0
            • PatrikL  

              skús či sa to deje bez vypínača (spoj koniec aku so závitom nejakou kancelárskou spinkou napríklad, potom zatláčaj aku či sa to prepne :) – ak hej, tak okolo tej pružinky niečo daj).

              0 0
            • oddie  

              Ještě nemám, budu je upravovat. Ano, na 2 – mode bez elektroniky, jen s předřadnými odpory. Blbě jsem totiž koupil 3-mode verze a nevšiml si, že to není Hi-Mid-Lo, ale Hi-Lo-Strobe, což je na houby. Tak je předělám.

              0 0
        • PatrikL  

          svetlo jednoznačne xintd, ja by som to už neriešil a objednal :)

          Výdrž na max. bude nejakých 54 minút :D

          0 0
        • PatrikL  

          tu je tá výdrž toho xintd

          http://budgetlightforum.com/node/8564

          "Full run on Panasonic 3100mAh netted a 76minute runtime to cut-off, noticeable dimming occured in the second half even by eye alone. The test was fan cooled and head of light peaked and held around 30C

          Sanyo unprotected 18650, start at 4.18 down to approx 3v (cutout flashed by torch) was a few minutes under an hour on full."

          Sanyo má inak aj 2800mAh akumulátor, to by mohlo priniesť niečo cez hodinku pri veľkom výkone.

          0 0
    • smith22  

      Hej odborníci na světýlka, co říkáte na tady ten výtvor?Má cenu o tom uvažovat nebo je to úplnej šunt?

      http://www.ebay.com/…120771985231?…

      Potom je tady jestě tento výtvor i s nabíječkou

      http://www.ebay.com/…110798815898?…

      0 0
    • Rubi  

      a co nejake svetlo co vydrzi alespon 3h? bez zbytecnych hebel okolo? a auta to osilnovat zrovna nemusi… existuje to na DX? uz jsem v tom uplne ztraceny

      0 0
      • oddie  

        Na Mid klidně, když bude brát nějakých 800mA, ty tři hodiny vydrží. Naplno jen ty s akupackem s více aku.

        0 0
    • Vlady  

      typ pro světlo – mám na silničku… Trochu vybočuje z nastíněnýho cenovýho limitu, ale pro případné další zájemce.. – trochu z historie: nechtěl jsem na sliničku žádnej velesvětlomet, něco malýho, elegantního na řidítka – pořídil jsem Sigma Karma – malý světýlko s externí akku a dodatečně dovyzbrojil s Powerled Black (90 luxů – neukázalo se jako výrazně lepší)… 2× jsem světlo reklamoval-stačil malý otřes a světlo zhaslo, připevňování akku na rám, kabel ke světlu, také nic moc, zjevně další možný pramen selhání..Letos jsem to vzdal, řekl si kašlu na eleganci, vezmu světlo s baterkama přímo v hlavici a pořídil IXON IQ. Po dvou nočních vyjížďkách velká spokojenost. Má sice „jenom“ 40 luxů, ale osvětlí celou šířku silnice a dopředu svítí zároveň jak do dálky, tak i těsně před kolo. Mám při jízdě rozhodně bezpečnější pocit než dříve s Karmou..

      0 0
      • zichis  

        můžeš pls udělat nějaký beamshoty proti zdi? Nejlépe s nalepeným metrem, aby se daly z toho zjistit úhly.

        0 0
    • ip  

      Mozna to uz nema vyznam ale chtel bych podporit pouziti AA – ma opravdu svoje opodstatneni. I na konci sveta maji dve veci: Kolu a AA baterky.

      Jinak ja mam doma skoro vsechno na AA – celkem temer 100×AA vcetne zaloznich, takze vzdy je nejaka nabita a kdyby ne tak mam dalsi AA nenabijeci jako rezervu (vozim je napriklad do hor kdyby vypovedeli nabijeci atd…).

      Chapu vsechny vyhody 18650 ale ta univerzalnost tam pro moje pouziti neni a tim padem mi to nesmi do domu :-)

      0 0
      • oddie  

        S AA baterkami žádné světlo pořádně svítit nebude. Takže buď je třeba se smířit s bludičkou, nebo s tím, že to nebude na AA. Jinak mě z AA vyléčil prachobyčejný kompaktní foťák, když jsem si kdysi zapomněl nabíječku na aku – na ne úplném konci světa jsem si sice v pohodě koupil ty AA baterie (ne aku), ale na jedny to s bídou udělalo 10 fotek, při vypnutém displeji a nepoužívání zoomu. Kdybych nakoupil pytel citrónů, pár hřebíků a měděnej drát, udělal bych tehdy možná líp.

        0 0
        • DaSnail  

          ale no tak, to je furt dokola…

          napr fenix robí lampy s xml u2 na 4 a 8 AAčiek, kopa výrobcov robí lampy s xml na jednu AA s možnostou použit 14500 atd

          cez 500 ansi lm neni problém. velká cez 800

          0 0
          • oddie  

            S použitelností nula, pokud někdo argumetuje tím, že ty AA „všude koupí“. Jen běž, kup 4 obyčejné zinkouhlíkové baterky do takového světla, ideálně někde v zapadlé hospodě, abys simuloval ten „konec světa“, a pak napiš, jak dlouho a jak to vydrželo svítit. O tom je ten můj předchozí příspěvek – že to, že se ty baterky dají někde koupit, je pro cokoliv s větším odběrem absolutně na hovno.

            0 0
            • DaSnail  

              ked nebude iná možnost jak zinkouhlíkové baterky(vačšinou nejaký energizer alebo duracell majú), tak ti holt turbo asi nepofrčí.

              ale s 18650 a pod sú uplne vřiťce.

              0 0
          • Martin  

            výdrž?

            0 0
              • pepko  

                a to chces ako vozit na biku ?

                ved pre vacsinu je aj svetlo na jednu 18650 prilis velke :-)))

                0 0
                • DaSnail  

                  píšem niekde že to chcem vozit na biku?

                  reagoval som na toto:

                  S AA baterkami žádné světlo pořádně svítit nebude. Takže buď je třeba se smířit s bludičkou, nebo s tím, že to nebude na AA

                  je to evidentne blbost, a tak sa argumentácia rozvetvila na dostupnost batérií v bufete v osade a na vhodnost na biciglovačku… ;o)

                  na bicykli mám na rodlach 18650 a na hlave tužku. a napr

                  stým fenixom na 4 tužky by som žit určite dokázal

                  0 0
          • pepko  

            vies co, ta lampa na jednu alebo dve AA a xml ledku mi nejako unikla, daj link …

            0 0
            • oddie  

              Aj mně, mám na jednu AA lampičku s Q5 a bere na High 3A, s címž má i solidní NiMH aku hodně co dělat, a to jsou jen blbé 3W, natož pak kdyby měla krmit XML. Dvě AA by už ji horko těžko utáhnout mohly, ale to bude světlo, co vydrží ani ne půl hodinky.

              0 0
            • DaSnail  

              tomu neverím, na jednu tužku je ich plná prdel.

              z hlavy sunwayman, xeno, balder, ja mám jetbeam… link sa mi hladat nechce, hod to do guglu

              0 0
      • Lišák  

        Pokud mají kolu a baterky, tak jistě budou mít i zásuvku na 220–230V. Ta nabíječka Tě tolik nezatáží a než vypiješ tu kolu, tak máš i částečně nabitou 18650. Pokud vydržíš koly dvě, bude nabitá více.

        0 0
        • ip  

          NE nebudou mit 220 – vlastni zazitek :-)

          0 0
      • ip  

        Netusil jsem ze se spusti takova lavina :-)

        Jak jsem to tak sledoval tak souhlasim ze na obycejne baterky zadny velky vykon nebude, ale jak bylo zminovane i AA dokaze velkej vykon (i kdyz pomer hmotnost/vykon je asi pro AA horsi v kazdym pripade).

        Takze podle vkusu kazdeho. Ja chci mit 100% jistotu a pocitam s tim ze kdyz zhebne aku AA tak na tu zalozni obyc kterou vozim to moc svitit nebude ale na to abych ‚prezil‘ to staci.

        Respektuji ze kazdy na to ma jiny pohled/nazor a diky za ne.

        0 0
        • pepko  

          ja by som si kupil skor 2 lampase … jeden vykonny na 18650 a nejaky maly zalozny s 3W led na AA … alebo na AA nejaku celovku … ale maly a vykonny lampas z tuzkovky neurobis … a v pripade nudze prezijes aj s tym malym smejdikom na AA co da tak 100lumen …

          0 0
          • DaSnail  

            ale maly a vykonny lampas z tuzkovky neurobis

            109mm 650lm ansi sa dá ;o)

            0 0
          • ip  

            Ja vezu jako primarni zdroj bud Olight i3 EOS R5 nebo Olight S65 (podle casu, cile, nalady :-)

            Prvni zaloha je nahradni baterka pro i3, S65 nema prvni zalohu. Druha zaloha je celovka (Petzl Tikka Plus). A treti zaloha jsou takove miniaturni gumene blikace omotavaci okolo riditek (nekde jsme to dostali jako demo, neumim lip popsat)

            Zase jak tu nekdo psal netreba svitit jak rolba :-D

            0 0
    • nalim63  

      Dala by se použít na tyhle baterie

      http://www.intl-outdoor.com/…e-p-135.html

      nabíječka, kterou mám na Lipolky do letadla a která automaticky vypíná při 4,2V a dá se na ní nastavit nabíjecí proud?

      0 0
    • nalim63  

      Co zajišťuje u těch světel na 18650 li-ionky, aby se nevybíjely pod stanovenou hranici. To hlídání má v sobě svítilna nebo baterie?

      0 0
      • josh  

        Pokud koupíš aku s ochranou (protected), pohlídá si to akumulátor sám. Ti zkušenější experimentují i s nechráněnými, ale to obecně nedoporučuju, protože to je risk, náhodou se ti porouchá nabíječka a malér je tu.

        0 0
    • Flozik  

      Je tady tech ruznych svetel tolik, ze sem se do toho pekne zamotal. Byl by nekdo ochotny doporucit svetlo na riditka s dostacujicim svitem na klidnejsi jizdu po tme a vydrzi okolo dvou hodin?? Diky

      0 0
    • Bulda  

      tohle za ty prachy svítí hodně pěkně, na dojetí ideal

      (je je tam to jedno A navíc :)

      http://www.kupkolo.cz/…5192_z89931/

      0 0
    • Outdoor-Cyklo-Sport1  

      V té ceně poměrně dobře svítí Smart White Egg s 2W CREE diodou.

      Jinak pěkná a dobře svítí jsou Infini světla. Například model Chien v kombinaci s blikačkou Wukong.

      No a jinak pokud mohu doporučit, tak Corona Extreme Bike – tohle kdyby se Vám povedlo ještě někde sehnat, tak to je bomba za super cenu, i když je to mírně nad těch 800,–

      Fakt je, že baterie jsou uloženy mimo světlo samotné, ale výkon to má úžasný. Myslím, že výrobcem byl Princeton, pokud si pamatuji.

      0 0
    • Outdoor-Cyklo-Sport1  

      Nebo ještě nově Force PAX.

      0 0
      • Bulda  

        obávám se, že ani jedno tu force/mrx nepřesvítí

        poměr cena/výkon jednoznačně pro tu MRX 246, za 170kč je to bezkonkurenční svě­tlo

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.