Stavět nebo nestavět kolem 15 k?

10 nepřečtených
  • teepec

    Zdravím, nákup kola jsem tu řešil už minulý rok, ale nakonec se situace vyvinula tak, že k tomu nedošlo a letos je zas už všechno jinak. V nejbližších dnech chci koupit kolo kolem 15–16,5 tisíce. Požadavky spíš pro info uvádím na konci příspěvku. Řeším obligátní otázku, co vybrat. Už vloni jsem byl v kontaktu s místními stavěči. Nejvíc mi utkvěly v hlavě nabídka a přístup Scalara a i když to mám z Prahy k němu celkem daleko, zvolil bych asi jeho. Nelíbil se mi úplně jen design rámu, který nabízel, ale po roce už je nová doba a nová nabídka. Plus se mi líbil přístup jistého pana Egera z Prahy 6. Mezi těmito dvěma bych si tedy vybíral. Naproti tomu stojí to, že jsem se byl podívat na ForBiku a vyhlídnul si tam několik modelů.

    Otázka tedy zní, má cenu stavět, nebo je to jedno a v téhle kategorii můžu sáhnout po sériovce (což je jednodušší)?

    K mému výběru:

    Kellys Magic Master '13 (normálně 18k, možná sleva na 16,5 – podle zdejších názorů na loňský model to byla jedna z nejlepších sériovek+ o letošním jsem se nikde nic nedočetl): http://www.bikeranch.cz/…master-2013/

    CTM Caliber 2.0 2012 (16 k): http://www.kupsikola.cz/…-detail_2418

    Scott Aspect 640 (15,8 k): http://www.scott-sports.com/…0-color-1-l/ (jen mě trochu mate, že na ForBiku ho měli se šedo-zelenym rámem, který jsem ale nikde na 640 nanašel)

    Díky vám a omlouvám se za tisíckrát opakovaný dotaz. Já už teď čekám vlastně jen na zdejší názor a pak kupuju.

    Jsem cyklista – začátečník, dá-li se to tak nazvat. Samozřejmě jezdím na kole celý život (je mi 23), ale nikdy nijak pravidelněji, což chci změnit. Budu jezdit jak po silnici, tak horší terény – od polních cest, po bahno, špatné lesní cesty atd. Věnuju se mimo jiné geocachingu – kdo zná, ví, kam se s kolem občas dostanu. Dosud jsem jezdil na Rock Machine, postaveném na míru, koupeném asi před šesti lety za cenu kolem 16 000, ale z praktických důvodů ho nechávám tátovi a chci si koupit nové. Aktuálně vážím metrák, ale seriózní plán na tenhle rok je shodit 20 kg (k čemuž mi snad pomůže i nový stroj). Na předchozím kole jsem si oblíbil zamykatelnou vidlici, kterou chci i na novém. Věčný spor kotouče/véčka po přečtení několika diskusí u mě s těsným náskokem vyhrály kotouče.

    Anketa: Váš názor?

    3x
    11%
    CTM
    3x
    11%
    0x
    0%
    21x
    78%
    0 0
    • teepec  

      Koukám, že buď je umístění ankety zabíječ diskuse, nebo už jste z podobných dotazů otrávený. Každopádně díky aspoň za naklikání, i když přesvědčivý argument to není :-)

      0 0
      • Smazaný účet  

        stavět, za 15 jsou seriovky většinou s dost tragickou vidlicí. Najdi si uživatele scalar, hnoj, majkee, okolo 15 uměj celkem hezký kola. Hnoj je z Prahy, což je pro tebe asi nejblíž..

        0 0
    • o5majkl  

      Pokud chceš něco spešl – ladit design, nějaký konkrétní komponenty, rám, vidli, tak si to nech postavit. Pokud chceš mít servisní zázemí a další výhody spojený s nákupem v obchodě, tak kup v krámu. Otázka zní, co všechno si pak zvládneš udělat a sehnat sám…

      To CTM nevypadá zle, jen mi v popisu trochu chybí řazení, ale předpokládam Alivio SL-M430 a neni zřejmý, jestli je ta vidle vzduchová nebo s pružinou, což když to chceš porovnávat je celkem důležitej parametr… Ale podle původní ceny by to mohla bejt vzduchovka. Takže oproti Kellysu tomu schází desetirychlostní řazení.

      Scotta bych neporovnával, je o třídu níž s výbavou, je to jiná kategorie…

      0 0
    • pee.tr  

      Obecně těžko budeš hledat seriový kolo v kvalitě a s výbavou, co ti dovede třeba scalar postavit. A hlavně je s ním výborná domluva co se týče nastavení a vyzkoušení velikostí rámů a dalších komponent. Aspoň taková je má zkušenost.

      0 0
      • teepec  

        O to mi vlastně jde. Jestli je rozdíl v kvalitě (při stejný ceně) mezi stavěným a výše uvedenýma sériovkama natolik znatelný, že má smysl se zabývat stavěním a prostě není lepší jen přijít do obchodu a koupit to, co už je hotový. Protože jako pro laika to pro mě bude samozřejmě jednodušší. Pokud je ale rozdíl znatelný, tak mi to za to stojí a pokusím se domluvit se scalarem.

        0 0
        • Azmir  

          Vidím že si z Prahy, potom se domluv radši s Hnojem, který je taky z Prahy, bude to pro tebe jednodušší, jejich nabídka je srovnatelná.

          0 0
    • teepec  

      Nepředpokládám, že by tu někdo prahnul po tom dozvědět se, jak můj přiběh dopadl. Já ale nemám rád nedokončený témata, a tak sem hodím odkaz na můj novej bike, pro kterej jsem se vydal na začátku května. Můžete hádat, pro co jsem se nakonec rozhodnul a u koho jsem kolo pořídil :-)

      http://www.bike-forum.cz/…l-13213.html

      Zatím mám za sebou něco málo přes 200 km, nevyhnul jsem se ale už pár škrábancům a o tom, že musím po každý cestě na zelenáče s hadicí a hadrem, ani nemluvim. Ale na vystavování ho nemám, že jo. Každopádně spokojenost, jede dobře. Takže jsem se zařadil do zástupu spokojených Scalarových zákazníků a můžu jenom doporučit.

      0 0
      • Fester  

        Ahoj prosimte můžeš mi poslat na mejl kontakt na ty kluky co staví??? Díkes…

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.