• Toci

    Zdravím všechny a prosím o radu či názor. Plánuji zakoupení horského kola, zda to bude Full nebo HT nejsem zatím rozhodnut. Stavět nic nechci, protože to neumím a nemám přesné zadání.

    Pro větší investici jsem se rozhodl proto, že chci kolo kvalitní, lehké, funkční a nechci na něm v dohledné době nic vylepšovat popř. měnit. Závodit na tom nebudu, bude sloužit k jízdám dle nálady a času, samozřejmě i po silnici.

    Současným vybraným favoritem je Specialized S-WORKS SJ HT Carbon model 2010.

    Další vybraná kola jsou

    http://www.specialized.com/…CProduct.jsp?…

    http://www.specialized.com/…CProduct.jsp?…

    http://www.cannondale-bikes.cz/…on-rize120–0

    http://www.cannondale-bikes.cz/…lash-carbon3

    http://www.giant-bicycles.com/…/8375/46643/

    http://www.giant-bicycles.com/…/8376/46644/

    Díky za názory.

    0 0
    • Al Stra  

      to zas bude…, já bych bral toho prvního epika za 190tis, co je v prvním odkazu

      0 0
    • vikicek  

      Jaký bude určení kola ? Spíš sport nebo kochačka ?

      0 0
    • TJK  

      jestli full nebo HT si musis rozhonout sam, v tom ti nikdo neporadi, za 100k bych si bike nekoupil ani nahodou, uz jen kvuli tomu ze co jsem rozklikl spesla i giant tak ani jeden neni na top sade, coz je za 100 docela smutny, nehlede na to ze je to dost vysoky rozpocet na to poskladat neco jineho a mnohem lepsiho, ale to je tvuj boj… jinak k tvemu dotazu, ja bych bral C´dale :-)

      0 0
      • Toci  

        Tvému názoru rozumím, ale protože se v tom určitě neorientuji zdaleka tak jako Ty, volím cestu " hotovky ". Kdybych měl zkušenosti a věděl, co je pro mě to nej…, určitě bych zvážil stavbu. Bohužel nemám zadání.

        Myslím si, že pokud najdu dobrou seriovku, budu spokojenej a beru to tak, že pokud koupím např. S-WORKS SJ HT Carbon 2010, tak když to stálo přes 150k a jedou na tom závodníci, tak to nemůže být špatně. Samozřejmě připouštím, že to, co je dobré pro závodníka, tak nemusí být vhodné pro mě.

        0 0
        • chose-cb  

          jenze zavodnici ty kola za 190k maji stejne jeste o neco upravene:) nehlede na to ze oni to kolo vyuzivaji od rafku k riditkam tzn. cele:) tak trosku se tim jaksi zivi investuji do sve prace protoja jsem nazoru pro tebe jako rekreacniho jezdce sou to opravdu obrovske penize za kola na kochacku!! ne zebych ti to nepral to chran buh pokud na penize netrpis kup si ho ale podle me je to zbytecne za mene penez a to az polovinu se daji myslim si poridit velmi dobra a kvalitni kola :)za zbytek udelej radost manzelce ci pritelce:) ale jako odpoved na tvou otazku jake kolo : spesl je top znacka a kvalitni nic mene ja osobne bych bral toho gianta fulla:)myslim ze jsi pohodlny clovek proto i full by se ktobe hodil:) tak at to dobre jezdi:)

          0 0
          • Rychlej turista  

            Pokud na to má a chce si udělat radost hezkým kolem, tak je to v pohodě. Je však třeba upozornit na jednu velice důležitou maličkost – tím, že se na kole moc nejezdí, tak se ani neopotřebovává a nejhorší, co se takovému kolu může stát, je, že zestárne morálně. U kultovních kol to bývá výhoda, ale v době, kdy se vše bere za spotřební materiál a po dvou letech vyměňuje za nové, se takové kolo stává problémem – prakticky nové kolo, co však ztratilo hodnotu.

            0 0
        • Volf  

          Ta poslední věta je naprosto přesná. To co je dobré na závod nemusí být nutně dobré do ,, civilu ,, a velmi často to tak i je. Počínaje závodní geometrií, uvažované hmotnosti uživatele / podívej jak vypadají eliťáci /. Myslím si, že si koupit ,, závodní ,, kolo pro turistu / nemyslím to ve zlém / je stejně špatně jako pro chrta nějaký singlový traktor. A pokud vezmeš sice špičkovou, ale stále jen běžnou konfekci, tak jsi vblastně vyhodil prachy.

          0 0
          • McBlacky  

            plně souhlasím.

            na kole co mám na závody normálně nejezdím. Ne protože by se opotřebovávalo, ale protože závodní posed a HT není na větší akce v terénu dobrá volba

            0 0
            • Gorgov  

              Pravda pravda, nicméně je tu jedno, pro mě dost zásadní ale…

              Když na tom kole normálně nejezdíš a bereš radši fulla s uvolněnějším posedem, namáháš svaly jinak, a hlavně třeba ty zádový namáháš podstatně míň. Svaly si zvyknou, ochabnou a když pak jedeš delší trochu rozbitej závod zpátky nataženej na závoďáku, můžou z toho bejt sakra nepříjemnosti.. Vlastní zkušenost asi z před 3 let, kdy mi před drásalem(nijak technicky náročnym závodě) prdnul Trek Fuel a jel sem to na HT. Jak mě tenkrát boleli záda, hrůza :)

              0 0
              • krokus  

                No, já jsem jel dneska po delší době na silničce a taky jsem pěkně trpěl bolestí zad.

                0 0
              • McBlacky  

                prostě jsi byl moc nataženej :)

                proto musíme jezdit rychle, at to máme brzo za sebou :)

                0 0
    • Shadow.1  

      Vezmi 2 kola po 50k, jedno si nech, druhé mi dej :-) Na tvé ježdění to bude stačit a ještě mi uděláš radost. O tvém dobrém pocitu ani nemluvím :-)

      0 0
      • jeffino  

        Správně, kdyby tohle udělal každej zazobanec tak počet spokojených bikerů tady BF stoupne o 100%:-)

        0 0
        • tom.kh  

          A co když ten „zazobanec“ maká 16 hod. denně, víkendy, svátky, dovolená je skoro zakázané slovo… A chce si udělat radost s kvalitním kolem od značky která posunuje vývoj kupředu? To pak je tady spousta chytráků, kteří radí kolo za dvacet od těch kteří kopírují rok zpět. :-D

          Kolo je o radosti z jízdy, ne o tom jestli zajedu i na skládačce. Proč si lidi dokáží připlatit za drahé a luxusní auto, když je zrovna tak povozí i Fábie bez el. oken…?

          0 0
          • nox159  

            pockej… a proc teda tak dreš když potom penize uplne bezvyznamne vyhazujes? ;-)

            0 0
            • maajkee  

              :D

              0 0
            • tom.kh  

              Víš co je bezvýznamné? Prd dělat a ještě si stěžovat, že nic nemám. Já to uvádím jako příklad, tzn. že dokážu pochopit nákup kola za sto. Samo že se dá postavit ledacos a za menší peníze. Ale musíš poměrně intenzivně shánět, hledat slevy, stavět a pak tě to ve finále vyjde možná o kousek levněji s o chlup lepším komponentem. Jde o to jestli za ten investovaný čas a práci se stavbou nevyděláš v páci stejný, nebo možná i vyšší obnos peněz. Ber to jako příklad.

              0 0
              • Toci  

                Naprostý souhlas. Nerozumím tomu, že když mi někdo nedokáže poradit na dané téma, proč se tu řeší finance, zbytečnosti a zesměšňování.

                0 0
                • Shadow.1  

                  možná proto, že to není poradna, ale forum ;)

                  0 0
                • johny9  

                  hlas lidu. dal jsi to do placu,tak musis pocitat se vsim. Holt svoboda fora. tady proberou vse i to na co ses neptal ;o)))

                  0 0
            • Rychlej turista  

              No proč, protože je nemá čas na to, aby je nějak rozumně utratil.

              0 0
          • jeffino  

            To mě potom zajímá kdy ten „zazobanec“ na takovým kole jezdí, už jsem pár takových jako ty potkal co tvrdili něco podobného a ve finále jsem zjistil, že „řídí“ firmu z 3 měsíční dovolené v Chorvatsku jako by se nechumelilo:-), takže to byly takový ty manažerský řečičky pro plebs.

            Jinak to byla nadsázka jestli jsi to nepochopil.

            0 0
            • tom.kh  

              No a nebudeš mi to věřit, ale já ten tvůj vtip pochopil. Jednak jsem už na B-F něco početl a na pár lidí si udělal vlastní názor a vím že i zdánlivě vtipná reakce může druhého urazit… Ale nově příchozí to minimálně rozčaruje.

              Taky bych chtěl řídit firmu z Chorvatska. :-)

              0 0
          • mik.miky  

            moje řeč, jako bych se slyšel.

            0 0
          • chose-cb  

            tak ja makam na tri smeny 8 hod denne sice ale muj plat je v čr prumerny nicmene oproti jinym sou to drobne a sdovolenou?tu ja jako zamestanenec obecny mam pouze v lete a to kdyz firma zavira!!:) k dnesnimu dni mam na konte 48 dni dovolene:) nehlede na to ze se kazdy ohani tim ze je cely den v praci ano priznavam je to opruz tam byt ale polozme si ruku na srdce jaky je cisty cas jeho pracovni naplne:)

            0 0
            • Rychlej turista  

              Pokud náplní tvé práce není pouze počet naložených a odhozených lopat, tak kolikrát člověk udělá více práce tím, že se občas zastaví a popřemýšlí. Aby nedopadl jako dřevorubec, který tupou sekyrou buší do obrovského stromu a když se ho jeho kolega zeptá, proč si tu sekyru nenabrousí, tak mu odpoví, že na nějaké broušení nemá čas, protože musí přece nejprve porazit ten strom.

              0 0
        • pavlix  

          Ses mel lip ucit, mohls byt taky zazobanej !

          0 0
          • jeffino  

            Tahle premisa rozhodně neplatí možná pokud jsi bezcharakterní, máš ostrý lokty a k tomu ses průměrně učil, jo bylo by to krásný kdyby v této zemi fungovaly meritokratické principy:-)

            0 0
          • johny9  

            nebo vic krast ;o(

            0 0
    • tom.kh  

      Řeším teď naprosto stejný problém… Zaměření a i využití, akorát já mám v hledáčku ještě nového Jekylla. Bohužel ten ale nebude dřív než začátkem června (v uhlíku, vel. S a barva GREY), což dost dobře nechápu. Na podzim Cannondale představí novinky na novou sezónu a dodá v červnu?? Nic moc.

      http://www.cannondale-bikes.cz/…jekyllhimod2

      0 0
      • Toci  

        Koukal jsem na něj a něco jsem o tom četl. Jezdím i po silnici a myslím, že by toto pro mě nebylo úplně vhodné. Jinak pěknej bike.

        0 0
        • Al Stra  

          a co máš ted¡za kolo?

          0 0
          • Toci  

            Mám starou Meridu Al Bon Tech HT ještě bez vidle + Deore LX-3×7. Dlouho jsem na tom nejel a právě jsem se rozhodl, že se tomu začnu opět věnovat na novém kole. Kdysi dávno jsem si toto kolo nechal postavit, bylo hodně drahé a je hodně těžké.

            0 0
            • nox159  

              jak bez te vidlice prosimte jezdis ?

              0 0
              • BigKarel2  

                Po zadním?

                0 0
                • Toci  

                  Jezdil jsem na tom jako na kole bez vidle, nejvíce polní cesty, lehký terén a silnice. Žádnej šlágr to není a proto bude fungl.

                  Proto jsem tady, nicméně některé reakce mě docela překvapily, ale jsme přece v čechách…

                  0 0
            • johny9  

              Kup si silnici,at litas jak vitr a pak k tomu fulla pekne do terenu at se vyblbnes. Dva znamy maji SantaCruz a spokojenost.

              0 0
    • Toci  

      Využití bude kochačka i sport, závodění a extremy ne. Můj kamarád hobby závodník říkal, že tak dobré kolo na své jízdy nepotřebuji. Cítím to trochu jinak, chci kolo, které se mně líbí, funguje a je to kvalitní věc. Kolo, které by mně stačílo, tak to zrovna nesháním.

      Jinak pokud by někoho napadla jiná alternativa kvalitního stroje, rád se na to podívám. Díky.

      0 0
      • Shadow.1  

        jde o to, jestli nutně potřebuješ třeba celokarbonový rám…

        0 0
        • tom.kh  

          Ruku na srdce… Kolik z nás tady NAPLNO využije kvalitu komponentů které vozí na kole…? I levnější řady např. Deore fungují až překvapivě dobře.

          Spíš je to tak jako v reklamě na Renault… To auto nepotřebuji, prostě ho chci… :-D

          0 0
          • Shadow.1  

            to samozřejmě chápu, také vozím spoustu věcí jen proto, že se mi líbí :-) Ale ten rám to kolo zdraží o 100% a takový užitek to zase nemá…

            Jen jsem se ptal, jestli ví proč ho chce…

            0 0
        • Toci  

          Co se týká karbonu, tak dle informací které jsem získal, by to bylo zřejmě lepší. Slyšel jsem i opačné názory a jistá varování před tímto materiálem.

          Pokud by mě opravdu neoslovil nějaký konkrétní bike s jiným rámem než karbonovým, tak bych volil carbon i za cenu větší cenovky. Jsem přesvědčen, že pokud budu vybírat mezi třemi nejvyššími modely v dané skupině, nebude to nekvalitní a bude to pro moje potřeby dostatečující.

          0 0
          • krokus  

            Pokud se rozhodneš pro full, být tebou bych si ho před koupí někde vyzkoušel. Systémy zadních staveb jsou dost odlišné, ne všechno musí člověku sednout.

            0 0
          • AleZ80  

            A co titan ?

            0 0
          • johny9  

            musím tě upozornit,že není karbon jako karbon a taky to,že z kola za 200tisíc musíš mít dobrý pocit. Na tohle téma jsem se bavil s maníkem v krámu. Jednalo se o silniční kola Pinarelo.

            0 0
        • vikicek  

          No to si asi děláš legraci, kolo za sto tyček na hlíně? omg :)

          0 0
          • Shadow.1  

            někde jsem psal, že musí být za 100? jen jsem psal, že kdyby nutně netrval na karbonu, měl by stejné kolo, mírně těžší za poloviční prachy. takže omg tak akorát tvá reakce ;-)

            0 0
          • lynxx  

            Vždyť je to jasný troll … i s kolegou.

            0 0
      • li-borg  

        Tak asi by bylo nejlepší, aby ti poradil s výběrem právě ten kamarád, ne?

        0 0
        • Toci  

          Kamarád na to nestačí, neboť nechápe základní rozdíl mezi slovem stačit a chtít. Zítra se ho ale zeptám, proč denně jezdí asi 5 km do práce novýn autem za cca 500k, určitě by mu na to stačila Škoda 105 na žiletkách a se švihadlama.

          0 0
          • maajkee  

            No však jestli nejezdí nikam jinam než těch 5km do práce tak stačila :D

            0 0
          • li-borg  

            Aha, já zase nechápu co si teď právě napsal? Souvislost jaké má kdo auto s tím, že by ti mohl poradit mnohem lépe než kdokoliv tady, protože tě zná, mi uniká.

            0 0
            • Toci  

              Je to jednoduché a vyplynulo to jasně z předchozího příspěvku. Právě protože mě zná a ví jak jezdím, tak mě přesvědčuje na kolo nižší třídy, jako že by mě stačilo. Už na začátku jsem zdůraznil, že kolo, které by mě stačilo, tak to zrovna nechci. Mám zájem o kolo, které se mně líbí a je kvalitní. Jako laik jsem si vybral šest kol a chci znát názor odborníků na mnou vybraná kola, popř. si rád přečtu jiné adekvátní typy k mému výběru. Jako příměr jsem použil jeho auto, které je ve vztahu k jeho využití také zbytečně drahé a luxusní. Ber to v dobrém a přečti si celou diskusi. Docela mě překvapilo, jak na jasnou otázku dokáží někteří odpovědět.

              0 0
              • vikicek  

                Ber toho Scalpela, tomu se nedá nic vytknout. Styl, značka, nízká hmotnost, kvalita.

                0 0
              • Rychlej turista  

                Problém je, že mezi MTB koly jsou obrovské rozdíly, co se týká určení kola. Měl bys přednostně řešit toto, protože ostatní už bude, vzhledem k velkorysému rozpočtu, hračka.

                0 0
              • li-borg  

                Jako laik jsem si vybral šest kol a chci znát názor odborníků… a současně ti odborník (kamarád) radí něco jiného a neposloucháš jeho radu. To je pak těžké.

                0 0
                • Toci  

                  Ano jeho rady nedbám, protože jako odborník pominul můj výběr. Myslí to dobře, hledá poměr cena – kvalita – využití. Zrovna tak jako jemu nestačí z mnoha důvodů na denní dojíždění do práce Fabie, tak mě nestačí např. HT za 25k po slevě, jak mi ho tu někdo doporučil.

                  Hele je to úplně jednoduché a představ si, že si Tvůj kámoš bude chtít koupit Mercedes. Bude mít na S, Tobě se ale bude líbit i C a ze znalosti situace usoudíš, že je to super kára a že mu bude stačit. Závidět mu nebudeš a trochu třeba nebudeš rozumět tomu, proč vyhazuje prachy, když by mu stačilo C a ještě by zbylo na jednu káru nebo jiný nesmysl. On Tvé rady nedbá, vybírá S a to si koupí, protože ho prostě chce.

                  Takto je to i v naší diskusi o kolech, já chci prostě to S a pokud bude vybírat v řadě C, společně nevybereme nic.

                  0 0
                  • Rychlej turista  

                    Když už jsi u těch aut, tak analogií ke kolům je výběr mezi sporťákem pro dva lidi a kamiónem. To je, oč tady běží, upřesnit tu kategorii, kterou chceš. A v té pak už nebude problém vybrat něco podle tvého rozpočtu. Sice jsi to trošku zúžil na Full nebo HT s odpruženou vidlí, ale to stále málo.

                    0 0
                    • vikicek  

                      To je marný, zasekaný celý vlákno a zatim z něho nic nevylezlo. Já ale myslim že má podvědomou představu o takovym 100–120mm fullu. :))

                      0 0
                      • Rychlej turista  

                        Jo, asi to tak bude, dole to z něj už leze :-)

                        0 0
                      • Toci  

                        Omlovám se, ale ze všech příspěvků, co jsem tu za celé nedělní odpoledne načmáral, by mělo být teprv teď patrno snad přibližné zadání.

                        Myslel jsem, že z mého výběru je to patrné. Ale trefil jsi to, pokud full tak asi 100–120 mm. Může být i jinak, pokud pochpím význam pro své potřeby, které jsem tu již vypsal.

                        HT je jasný, určitě carbon. Volbu HT nebo Full si musím rozhodnout sám, rozdíly jsou jasné a jel jsem na obou. Pokud to bude Full, rád bych co nejvetší zamknutí zadku pro jízdu na silnici. Pokud pochopím, že toto nejde, přikloním se k lehkému HT carbonu. To byla teorie, ale může to být tak, že si sednu na Fulla, bude to cítit dobře, tak jdu do něj. Já to prostě bohužel nevím a vyhraněný názor zatím nemám.

                        0 0
                        • Rychlej turista  

                          S tvým nájezdem (od několika km po 50 km) je zbytečné řešit „požíranou“ energii kolem. Daleko více oceníš pohodlí, takže optimální pro tvé ježdění bude nějaký nízkozdvihový full, který s tím rozpočtem bude mít i to to zamykání zadku. Tím moje rady končí, protože já jsem spíše přes ty pevné věci :-)

                          0 0
                        • elbunda1  

                          Doporučuji toto: http://www.specialized.com/…CProduct.jsp?…

                          29" kola po silnici budou valit nádherně, brain ti z toho sám udělá hardtail a v terénu bude pohodlí… A jestli tady začne někdo nadávat na Brain (tak kecá, nebo závidí, že na něj nemá) :)

                          0 0
                        • johny9  

                          taky je tu možnost jít na testovačku např.Svinaře nebo pro moraváky je to na farmě Bolka Polívky

                          0 0
                  • pustipav  

                    Prosimte, vykasli se na ty reci, jestli toho kola je pro tebe skoda nebo ne… to by si pak clovek nikdy nemohl udelat radost, dycky prijde naky chytrak a bude pindat:)

                    V tvym pripade si zajdi do nejakeho kramu, kde maj testovacky a zkus si ty kola… kupovat jen tak neco, ze se ti to libi z obrazku nebo zes to videl neni moc dobry…

                    0 0
          • Malarki  

            auto za 500 K není zrovna moc adekvátní ke kolu za 100 :-D max tak za 50 ;-)

            0 0
    • krokus  

      Co třeba Scott Spark?

      0 0
    • maajkee  

      Pokud nezávodíš a jezdíš pro radost, tak za těch 100 tisíc bych koupil nějakýho fulla za 40, HT za 30 a silnici za 30 a pokaždý si dělal radost jízdou dle podmínek :)

      0 0
    • oldaka  

      Ja bych zvolil Epica. Zavodit nebudes a trochu pohodli ti tento zavodni Epic prinese :) Jedna se o zavodni model, ale rekl bych, ze posez je na nem velmi prijemnej, zadny extra chrcení. Je to peknej univerzál.

      odkaz na test:

      http://mtbs.cz/…-expert-test

      0 0
    • pelhrimov  

      Pokoušíš se o flame, proto jsi se registroval, tak já Ti udělám radost. Když chceš HT, na kterém nebudeš závodit, tak stačí bike do 25 tis. po slevě. Když chceš závodit a materiál nefasuješ, tak musíš stavět. Už to zde psali jiní, kolo za 100 tis., které není osazeno výhradně TOP komponenty je akorát pro bl..čky, kteří nevědí co chtějí. Kola za 200 tis. nemá cenu komentovat, to většina z nás raději vynechá sezonu a koupí si nové auto, případně vynechá dvě sezony a koupí si garsonku, pak vynechá ještě jednu sezónu a instaluje si tam mladou milenku :) (Pro realitní odborníky z Prahy, v obci s 5 tis. obyvateli, je garsonka za 390 tis. težko prodejná)

      0 0
      • maajkee  

        hehe :D

        0 0
      • Toci  

        Důvod, proč jsem se zaregistroval je patrný z toho, na co jsem se ptal a jak jistě víš, tak bez registrace to nejde. Radost mi dělat nemusíš, dělej jí raději svým blízkým, neboť já si ji dokážu udělat sám.

        Závodit nebudu a nejsem přesvědčen, zda pro normální, lidi kteří nezávodí, jsou určená kola za 25k po slevě. To je zřejmě pouze jen Tvoje představa.

        Mezi vybranými modely byl zmíněn S-WORKS SJ HT carbon 2010, který bych možná dovedl koupit okolo 100k a tam dle mého názoru jsou TOP komponenty. Možná jsi to ale přehlédl včetně toho, že nechci kolo, které mě stačí. Potom by mě mohlo mimo jiné stačit bydlet v maringotce, spát na zemi, vařit na ohni, chodit pouze pěšky nebo v lepším případě jezdit Trabantem.

        0 0
        • nox159  

          takze kolo chces vlastne jen pro pocit ze sis koupil drahe ?

          0 0
          • Toci  

            Kolo chci pro pocit, že je kvalitní, lehké, moderní a bude se mi líbit. Několik kol jsem vybral, časem výběr zredukuji, půjdu se na tom svézt a co mi bude nejvíc sedět, tak to si koupím.

            0 0
        • maajkee  

          No věř že kolo po slevě za 25 má rozhodně menšina lidí, většina nezávodících lidí má kola i mnohem levnější :) a myslím že i spousta lidí závodících má kolo levnější jak 25 tisíc :)

          Ale když na to máš tak si to klidně kup, ale evidentní je že tomu moc nerozumíš, jinak by sis kolo za takový prachy poskládal sám nebo si ho nechal poskládat.

          Ale to je jen můj názor, kterej nikomu nevnucuju :)

          0 0
          • Toci  

            Kdybych tomu rozuměl, tak se tády neptám. Je mi úplně jedno, kdo na čem a za kolik jezdí. Považoval bych za velkou neslušnost kritizovat někomu dražší nebo drahé kolo. Jsou lidé, kteří jedou jezdí s Trabantem, někdo má Superba a někdo 911 Turbo. Káždý má něco a já bych si nikdy nedovolil kritizovat něčí věci jak drahé tak i ty levné.

            Jsem tu první den a některé názory mě docela překvapily.

            0 0
            • maajkee  

              Ale tobě nikdo drahý kolo nekritizuje, tos špatně pochopil.

              0 0
            • t29  

              Jenže ty chceš koupit Porsche a ptáš se lidí, kteří jezdí na Superbech a vydělají tak na jednoho a půl Trabanta :)

              0 0
              • nox159  

                :D blbost,

                on se ptam jen jak utratit velky balik penez o kolo priparne nejde pokud by šlo zacal by s tim na co to kolo chce aneb kategorie kola potom by dal resil prachy… ;-)

                0 0
                • t29  

                  No a co, ať si klidně o cenu kola sníží firemní daňový základ, to ti může být u ******. Zadání bylo kolo kolem sto tisíc, něco mezi HT a Fullem. Dole ve vláknu radím Scalpela, tak mě podpoř nebo poraď něco jiného, ale přestaň se rýpat v tom, kolik kdo vydělává a utrácí.

                  0 0
                  • nox159  

                    az napise na co to kolo chce tak muzu radit ;-)

                    jinak moje rada zni stavet!

                    pokud neni schopny napsat urceni toho kola tak nevim s cim chce poradit…

                    ale vim jiste ze pepa de sax by mu napletl nejlepsi kola ve vesmiru ;-)

                    ( stejne si myslim ze mu jde jen o flame a desne se u toho bavi :D – viz to ze jezdi bez vidlice :D )

                    0 0
                    • t29  

                      Stavět nechce. Neřeším proč, poradím hotové kolo.

                      Mrnuštíkovy kola a Háděho Prodoli sem nemusíš vůbec tahat. Je vidět jak z tebe mluví závist, že zatímco ty ses vycinkal z posledních drobáků, abys složil devítikilový pevňák, tak on prostě zajde do obchodu a koupí si stejně lehké celopéro jen proto, že si chce udělat radost.

                      Jo podle mě to myslí vážně, Onucovi už taky začínám věřit, že je tady za sebe a není to něčí alter-ego :)

                      0 0
                      • nox159  

                        Je vidět jak z tebe mluví závist, že zatímco ty ses vycinkal z posledních drobáků, abys složil devítikilový pevňák, tak on prostě zajde do obchodu a koupí si stejně lehké celopéro jen proto, že si chce udělat radost. – :D

                        0 0
                        • vikicek  

                          No a nemá pravdu? :P

                          0 0
                          • nox159  

                            bohuzel pro nej ne ;-)

                            kdybych uz opravdu chtel nekomu neco zavidet tak to bude TJK az dostavi to nove kolo

                            jinak ja zavistivy nejsem ;-) a tech 100k neni zas tak moc nekdo za to koupi jedno kolo, nekdo za to postavi kola 3 – coz uz mu tady nekteri lidi taky radili ;-)

                            0 0
                            • vikicek  

                              To je fakt .. já mam taky kolo s celkovou investicí skoro za 50tisíc a neštěkne po tom pes :)

                              0 0
                              • nox159  

                                „vsichni psi cekaji až poridis nove kola pak budou štěkat“ ;-)

                                0 0
                                • vikicek  

                                  No jo, kola to chce, vo tom žádná. Ale to bude zas pekelně drahá položka :). Já chci ještě dořešit brzdy (bílý elixíry) a kvuli locku asi i řazení. A tam by se mi líbilo bílý X9 s X9 šaltrem (nemůžu sundat ukazatele aby se mi vešel lock-zbyde tam po nich díra a je to hnusný, potřebuju nějaký řazení bez nich). Takže dalších 6,5 tisíc a pak ještě ty kola :/. Jo a kliky. Asi se z toho zcvoknu.

                                  0 0
                                  • nox159  

                                    osobne bych treba kliky vubec neresil, vymenou si vyrazne nepolepšiš

                                    primarne bych vymenil kola a pak bych resil dalsi „drobnosti“

                                    0 0
                                    • vikicek  

                                      No na klikách bych moh shodit 150g :) .. jaký kola bys myslel? Mě tam strašně padnou ty fulcrumy (fotka mizerná, na živo geniální sladění), takže jsem uvažoval o Fulcrumech Zero. Jenže ty taky nejsou zrovna nejlehčí za ty prachy :/

                                      0 0
                                      • nox159  

                                        vzhledove to nevypada spatne to je pravda…

                                        ja bych nahodil zaplety od hnoje na ZTR rafkach – vahove se dostanes na nejakych 1400–1500 a cenove do 10K :)

                                        ztr rafky – cerne s cervenyma polepama si myslim ze taky sednou :)

                                        0 0
                                        • vikicek  

                                          no já moc těmhle custom zápletům nefandim .. ale uvidíme no :)

                                          0 0
                                          • nox159  

                                            co se ti na nich nelibi?

                                            0 0
                                            • jIrI___  

                                              „Fabrikové“ výplety vypadají většinou o takových 136% líp než klasika, byť sestavena z top věcí.

                                              0 0
                                              • nox159  

                                                ale pomer cena/vaha je uplne nekde jinde

                                                pod 10k „fabricke“ vyplety s vahou do 1500g nesezenes

                                                ale s tim vzhledem mas pravdu – dost lidi radeji za stejne prachy hezcí ale těžší kola ;-)

                                                0 0
                                                • jIrI___  

                                                  Jak píšeš. Já bych vzal raději taky třeba těžší Cmaxy ST za 12k než nějaké lehčí záplety Hope Pro 2/ZTR… :). Holt jsem ještě nevyzrál na toho správného gramaře.

                                                  0 0
                                                  • nox159  

                                                    taky jde o to ze ty bys to spal na fula kolem 140mm a litam s tim cestou necestou… ;-)

                                                    vikicek podle me bude jezdit jinym stylem nez ty (jen odhad)

                                                    0 0
                                            • vikicek  

                                              já ti nevim, ono to je spíš takovej vnitřní pocit. Zaprvé jak řiká Jirka, mám rád plochý dráty a tak třeba zera se mi líběj mnohem víc. A zadruhý, přijde mi, že ty zera by mohly bejt mnohem bytelnější (menší náchylnost k rozcentrovávání a praskání drátů) a tužší (ale nejel jsem ani jedno, takže spíš věštim z koule).

                                              0 0
                                              • nox159  

                                                mam custom vyplet i s plochyma dratama :)

                                                ale tvuj nazor ti neberu

                                                kdyby staly SLRka do 10k tak je asi tez vemu misto custom zapletu ;-)

                                                0 0
                                                • vikicek  

                                                  On to neni ani tak názor, jako spíš pocit .. :) Na tom Anthemu máš ale klasický dráty ne? (Upřímně zrovna tady je ten příklad .. super kola, o 2 třídy vejš než moje fulcrumy .. a přitom se mi na první pohled moc nelíběj)

                                                  0 0
                                                  • nox159  

                                                    jsou tam ploche :) jinak mi se nelibi ani to cele kolo :D ale uz na tom pracuju :D

                                                    0 0
                                                • vikicek  

                                                  No tak zrovna SLRka byly jednu chvíli za 13k mam ten dojem :)

                                                  0 0
                          • nox159  

                            jinak na seriovce za 100k neni co zavidet – stavba za 100k to uz je neco jineho ;-)

                            0 0
              • Toci  

                Ahoj a díky, to je opravdu asi trefné. Některé názory jsem nečekal, tomu se musí člověk až pousmát. Když jsme u těch aut, tak moje mentalita je taková, že když budu mít Boxtra + ML a mým snem bude Lambo + G 55 AMG, tak i když si to nikdy nekoupím, tak nebudu kritizovat a mít nevkusné poznámky na lidi, kteří to mají nebo si to chtějí koupit. A pokud o tom budu mít více informací a zkušeností, tak jim určitě slušně odpovím na otázky.

                0 0
        • johny9  

          Jdi do kramu, rekni at ti daji pryc cenovky, projed si kola a pak si odnes to co ti bude vyhovovat nejvice. Asi by ses divil jaka na nem bude cenovka ;o)

          Ne vse co je drahe musi byt znacne dobre ;o)

          0 0
          • Toci  

            Při mé smůle by to bylo ještě dražší…

            0 0
            • johny9  

              já když jdu do krámu,tak mám pech na věci drahé. Prostě se mi ta věc líbí,pak kouknu na cenovku a jsem doma. Většinou je top model. Dám dost na design ;o)

              0 0
    • Smazaný účet  

      Za 100 litrů jednoznačně fulla. Can a Spec jsou ale nesmyslně drahé. Za to se dá koupit top model skoro každé jiné značky…

      0 0
      • mr.antik  

        Taky mi přijde, že narozdíl třeb od kol do 40 tisíc se tady vyplatí stavět.

        0 0
    • mr.antik  

      Koukam že tam je klasickej rozpor mezi HT a celopérem. V tom ti nikdo neporadí. 100 tisíc je dost na to, abys to neměl rozmyšlený, protože to bude kompromis. Buď to nepojede po silnici nebo v terénu, zázraky se nedějí ani za 200tisíc. Částečně se to zdá poladit zamykacím odpružením, ale zázračné gumy ještě nikdo nevymyslel.

      Osobně bych stavěl na rámu Ibis Mojo a silnici se cíleně vyhejbal. Na to jsou silniční kola.

      0 0
      • ZuzicK  

        Ale jo, to Mojo je dobrej nápad! Kdybych měla kolem 100t na kolo, tak asi jasná volba. Exkluzivní, není ohraný jako značky ve výběru.

        0 0
    • nox159  

      tak vidim to stejne jako vybirat kolo do 5k pro zenskou

      prijd do prvniho kamenaku co se ti bude znat dobry a rekni ze chces kolo za 100k oni ti nabidnou par kola ty si vyberes podle vzhledu kolo si koupis a budes jezdit

      ty budes spokojeny a kamenak taky protoze se poradne nazere ;-)

      0 0
      • maajkee  

        No já myslím, že ve spoustě kameňákách ani tak drahý kolo nemaj :)

        0 0
        • nox159  

          tak mu muzou nabidkout kolo za 50k a rict ze stoji 100k on bude spokojeny, protoze bude mit „drahe“ kolo ;-)

          0 0
          • maajkee  

            To mě taky napadlo :D

            0 0
            • nox159  

              jeste hade by mu mohl nastrikat prodoli klidne i s napisem na ramu " drahe kolo " :D

              0 0
              • maajkee  

                :D takový kolo bych taky chtěl!

                0 0
              • Toci  

                Jsi docela vtipnej, pokud to byl pokus o vtip. Pokud máš pouze melé sebevědomí nebo nějaký mindráček, měl bys s tím něco dělat, protože takto se nechovají lidé, když je někdo požádá o radu.

                0 0
                • nox159  

                  na tebe ve vtipech nemam – např s tim kolem bez vidlice ;-)

                  ale uprimne je mi te celkem lito…

                  0 0
                  • Toci  

                    O té vidli jsem to špatně pochopil, už jsem se k tomu ale vyjádřil. Lítost si ale nech pro své rovné a nápisy všeho druhu si dej na svoje kolo. Jsi nejen neslušnej a asi neumíš pořádně číst. Zadání bylo jasné a řada lidí to pochopila. Tobě se to nepodařilo a zřejmě proto stalé píšeš úplně o něčem jiném.

                    Ale v pohodě, číst Tě naučili a Tvoje odpovědi nejsou náhoda. Kromě toho, že nemáš základní vychování, tak problém bude úplně někde jinde…Ale to sem nepatří, jsem tu kvůli bike.

                    0 0
                    • Al Stra  

                      tak už se konečně začni konstruktivně bavit o svých potřebách a představách (to nové kolo), jinak se nikam neposuneme

                      0 0
                    • nox159  

                      prave ze zatim si k tomu tvojemu biku nerekl akoro nic ;-)

                      0 0
                    • lynxx  

                      Zadání bylo jasné … LOL … zníš mi jako úkolovák.

                      0 0
      • Al Stra  

        tak nějak, za chvíli to tu bude vypadat jako ve vlákně full vs ht

        0 0
    • jIrI___  

      100k je slušný rozpočet a pokud nezávodíš a jezdíš terénem, bral bych full. Mě osobně by se třeba hodně líbil třeba Scott Genius 20 a za zbývajíci peníze si ho poladil k obrazu svému nebo si naopak trošku připlatil a vzal nového Jekylla na karbonovém rámu, který je díky svému systému podle testů v podstatě dvě kola v jednom. Test třeba tady http://www.bikecentrum.cz/…l-prvni-test nebo tady http://mtbs.cz/…ike-technika?…

      0 0
    • jIrI___  

      A ještě mě teď napadlo, když se bojíš jít sám do skládání, zkus se poptat, co by ti mohli nabídnout v Bicyclecafé . Co jsem viděl, tak tam skládají velké šperky, ale za těch tvých 100k by možná taky něco zbastlili a aspoň bys za ty prachy nadostal naprostou tuctovku. Za optání nic nedáš ;-)

      0 0
      • Kamiu  

        k tomu se pripojuju. Kdybych ty prachy mel a neumel si to slozit sam, tak bych do toho sel.

        0 0
        • Luma  

          Já taky,ale jestli chceš tak Ti to klidně složím :-)tak drahé kolo jsem ještě neskládal.

          0 0
          • Kamiu  

            Kdyby byl z ostravy, tak mu to klidne taky slozim… uz jen proto, abych si mohl poradne osahat ty komponenty z vyssich sad..

            0 0
            • Luma  

              Já jsem byl první a je jedno jestli je z Ov nebo FM :-)

              0 0
      • náčelník  

        Nechat si tam ověsit třeba tento rám:

        http://www.mojekolo.cz/…ited-edition

        0 0
      • Toci  

        Díky, specialitám se vůbec nebráním. Se zadáním stavby si ale nevím rady, mám obavu z toho, abych neladil design a kvalitu a z důvodu neznalosti nevytvořil něco horšího než je serie. Jezdím na motorkách a zkušenost se stavbami z tohoto prostředí nemám dobré. Mnohdy drahé komponenty a na výsledku nic moc. A ti, co to umí, tak to zas stojí nesmysl a je to pak v podstatě neprodejné. Možná to ale v kolech funguje jinak, nic o tom nevím.

        Hlavní záměr je lehké a funkční kolo, musí mně sedět a líbit se, cenovka okolo 100k, když to bude 65k budu rád, strop, kdybych se náhodou zamiloval a sedělo nejvís ze všech včetně designu, mám 120k.

        Využití – normální jízda v terénu i na silnici, žádný extrém, závody ani sjezdy. Přiblížil bych to ke kategorii tuším cross-country, může to být trochu do závodního stylu, pokud se vyjadřuji správně…? Protože jezdím hobby motocross, beru to jako nějaký nástroj na fyzickou kondici ve formě zábavy. Délky jízd odhadnout neumím, při větším převýšení třeba jen tři km, někdy pět a když bude nálada, tak třeba 50 km. Nemám žádný plán, mám to pro zábavu a že se mi to líbí.

        0 0
        • jIrI___  

          Tak aspoň jsi teď trochu ujasnil kategorii, víc než 100 mm ful pro tebe asi nemá smysl, možná 29" HT by taky nemuselo být špatné.

          0 0
        • Toutou  

          Tak to je drsné. 3 km projížďka na bajku za 100k :)

          0 0
          • Al Stra  

            to teda je

            0 0
          • nox159  

            mysli jiste 3km nastoupane ;-)

            0 0
          • Toci  

            To není podstatné, jak bylo psáno, při větším převýšení třeba 3 km, nebo jeden a pozítří třeba 50 km.

            A když jsme u toho, tak denní nebo roční nájezd mě vůbec nezajímá.

            0 0
            • Toutou  

              Já ti to neberu ;) Jen je to trochu jako pěst na oko, když tady spousta lidí dává těch 50 km jako každodenní vyjížďku :).

              A tři kiláky, to snad jen pětkrát šlápneš na cestovní rychlost a kam dojedeš, tam končíš, ne? :) Takový posun by mě netěšil ani na stroji za 1M.

              0 0
              • Toci  

                Já ale nejsem cyklista a kolo používám dle svého času a nálady. Mám svou představu a protože nemám se současnými moderními koly zkušenosti, tak se zde dotazuji. To, že jezdím teoreticky málo km neznamená, že nechci vlastnit lehké, kvalitní, funkční a hezké kolo.

                0 0
        • mr.antik  

          tak jestli jezdíš motokros, tj máš docela vypilovanou techniku jízdy, skoky atd., neuvažuješeš přeci jen o něžem na techničtější ježdění v terénu? Dyť asfalt, štěrk a polňačky jsou nuda…

          0 0
          • Toci  

            Na motorce se vyblbnu dost, chci spíše univerzalní kolo.

            0 0
            • maajkee  

              Unvirzální kolo neexistuje…Je to takovej mýtus, něco jako Yeti nebo Lochneska :)

              0 0
            • Al Stra  

              a to je problém téhle diskuze, pro každého tady to znamená univerzální něco jiného a co to bude znamenat pro tebe, musíš určit sám

              0 0
        • lucifr  

          Dle mého názoru něco speciálnějšího ne tuctového by mohla být ORBEA

          http://www.orbea.cz/mtb-1.php

          KUOTA

          http://www.kuota.it/bike.php…

          0 0
    • oldaka  

      jezis, nereste proc si chce koupit kolo za tolik penez, to vam prece muze byt uplne jedno a na to se vas nikdo nepta ! uzivatel hleda kolo za tolik a tolik penez takze radte. uz se vyjadril, ze stavet nechce takze sup sup :)

      0 0
      • nox159  

        sup ne… :D

        ani dva ;-)

        0 0
      • Rychlej turista  

        Problém je, že si chce koupit drahé katalogové kolo a ptá se na radu. A když se mu dostane rady, že za stejné prachy může mít lepší kolo a navíc podle svých představ, tak to nebere. Prostě chce jen utratit určitou sumu a za už tolik neřeší. A to zase nechápou lidi, co mu radí.

        0 0
        • maajkee  

          Přesně tak, jenže problém je, že nemá představu a řidí se jen pravidlem co je drahý to nutně musí bejt dobrý.

          0 0
          • Rychlej turista  

            Tak asi je v balíku a nějakou tu pětikačku neřeší. Pak docela chápu, že koupí TOP katalogového kola neudělá výraznou chybu, co se týká kvality. Otázka druhá je ale určení kola a tady tu botu velikou udělat lehce může. Na to by se měl zaměřit v první řadě a teprve podle určení, k čemu to kolo bude a co od něj očekává, kolo vybrat a nekoukat přitom na peníze. Obráceně je to pouze drahá loterie, která vyjít může, ale taky nemusí.

            0 0
            • Al Stra  

              což může být celkem problém, když doteď jezdil na levné meridě s pevnou a s fuly nemá zkušenosti,

              0 0
              • li-borg  

                Ne s pevnou, ale BEZ vidle :-)

                0 0
                • Al Stra  

                  já jsem to teda tak pochopil

                  0 0
              • jonti  

                albontech merida nebyla levne kolo, rekl bych asi takova kategorie jako je dnes Scott Scale.

                0 0
                • Toci  

                  Máš pravdu, na tu dobu dobu to bylo super kolo. Nechal jsem ho stavět v cyklocentru v Praze, v té době na výběr moc nebylo. Cenovka byla okolo 25k, na tehdejší dobu celkem dost.

                  0 0
            • oldaka  

              No a tak mu poradime 100mm celopero a bude to univerzal na „vse“ :) Fakt bych volil Epica nebo Anthema, jsou to odzkouseny kola a chybu neudela. Chapu, ze kazdymu muze vyhovovat jiny druh odpruzeni, ale toto pozna az jich vyzkousi vice. Fakt myslim, u techto dvou kol bude spokojen

              0 0
            • johny9  

              pokud špatně vybere,tak to holt prodá na bikebazaru a koupí jiné ;o)

              0 0
          • Toci  

            Představu a znalosti o kolech vyšší třídy opravdu nemám.

            Mám ale zkušenost, že opravdu levné věci nefungují a nebo špatně. Existuje o tom i jisté přísloví, které všichni jistě známe…

            Je potřeba odstarnit snobství a pak hledat kvalitu za přijatelnou cenu. A jako znalec kol jistě uznáš, že kolo HT po slevě za 25K bude horší než seriovka po slevě za 100k a tím konkrétně myslím např. kolo ze zadání S-WORKS SJ HT carbon 2010. Pokud tam jsou top komponenty, tak co Ty nebo vy na to? Mrzí mě, že se k tomuto mnou upřednostněnému kolu zatím nikdo nevyjádřil. Je to snad nějaký reklamní a nefunkční křáp nebo předraženej nesmysl na kterým nikdo nechce jezdit? Neřešte zbytečnosti, ale řešte kola, o těch to tady snad je.

            0 0
            • vikicek  

              http://www.specialized.com/…CBkModel.jsp?… Máš na mysli tohle?

              0 0
              • Toci  

                To je ono a pokud mi někdo nevysvětlí, že je to křáp, tak je na top listě HT.

                0 0
                • vikicek  

                  No křáp to rozhodně není a chybu s tím neuděláš. Ale když už tolik peněz, asi bych bral na tvém místě spíš nějakej ten chrtí 100mm full.

                  0 0
            • lucifr  

              zatím mám HT, ale už se mi doma válí rám na full. Jakmile sjedeš ze silnice, tak většina cest je rozdupaná od koní nebo plná šutrů a kořenů atd. Pokud chceš dát do kola tolik peněz, šel bych určitě do Fullu, na silnici při tvém stylu nemusíš řešit ztrátu energie a v terénu to oceníš

              0 0
    • Smazaný účet  

      Nechápu tu hromadu přinejmenším divných až urážlivých reakcí,které tady čtu. Někdo má 100 tis na kolo – proč ne – chce poradit (snad to myslí vážně) a místo rady spousta debilních komentářů o zazobancích apod. To je závist nebo co? Já když koukam po novym biku tak se ke 100 blížim taky. Pro info nejsem závodník a jezdim 5000 rok i když většinou po kopcích. To teda znamená, že když koupím kolo za kilo tak jsem debil jo?

      0 0
      • BigKarel2  

        Dyť máš jenom kellyse..nemáš nárok se tu takhle vyjadřovat!…

        0 0
      • maajkee  

        Já třeba rozhodně nezávídím někomu kdo si chce koupit kolo za 100 tisíc a nemá vůbec žádnou představu :)

        0 0
      • AsiJura  

        něco takového jsem chtěl taky napsat, sice se při výběru biku neblížím 100k, ale i tak chápu že někdo chce a může ty peníze do kola dát a nelitovat toho. Komentáře o zazobancích jsou ubohé.

        0 0
      • Jurda  

        Já se tomu vůbec nedivím! Když si budeš pročítat ostatní vlákna, tak zjistíš, že ty „divné a urážlivé“ reakce píšou ti samí lidi, kteří obdobně reagují i v ostatních vláknech.

        0 0
    • t29  

      Když koupíš HT, budeš to mít jednodušší – bude lehčí, bude na něm míň kurvítek díky absenci čepů zadní stavby a tlumiče, bude rychlejší.

      Když koupíš fulla, bude pohodlnější, ale je otázka, jak ti bude vyhovovat chod zadní stavby. Obecná rada je vyzkoušet co nejvíc systémů od různých výrobců, koupit prvního fulla levnějšího, vyzkoušet jestli sedí a pak si podle toho koupit kolo snů.

      Máš ve výběru HT a full od Spešlu, HT a full od Cannonu, od Giantu dva fully – místo Anthemu X1 bych zařadil HT XTC Advanced SL 0

      A kdybych chtěl něco mezi HT a celopérem, jednoduché, rychlé, lehké a ještě navíc pohodlné, přitom extravagantní a za přiměřenou cenu, tak by to mohl být jedině Scalpel

      0 0
      • Rychlej turista  

        Jo, tak s tím souhlasím. Nemít představu, co vlastně chci, ale mít na to prachy, šel bych do chromého Scalpelu :-)

        0 0
      • vikicek  

        jo, scalpel je dobrá volba :o))

        0 0
      • maajkee  

        jj, scalpela bych bral,

        s tím udělá velkou parádu :)

        0 0
      • Toci  

        Tomu rozumím, myslíš Scalpel 3 nebo jiný ? Nechápu, že je to něco mezi HT + Full, vždyť tam vidím tlumič zadku, nebo se špatně vyjadřuji ?

        A co řekneš na S-WORKS SJ HT Carbon 2010 ze sekáče / nové / za kilo ?? Díky.

        0 0
        • kopečák1  

          Za 100 ze sekáče? To snad neee…

          http://www.bradsky.cz/…-p-2794.html

          0 0
          • Toci  

            To je ono, sekáč byla nadsázka, to jako že výprodej.

            Co Ty na to?

            0 0
            • kopečák1  

              Od té doby co jsem koupil fulla tuhle kategorii vůbec nesleduju. Najezdil sem toho kdysi hodně na HT. Zazávodil jsem si a teď, když jezdím už jen na pohodu, chci kolo, na kterým pohodlně vyjedu kopec a maximálně si to užiju dolů.

              Což o to, ten spešl je pěknej, ale přijde mi škoda dát 100 litrů za takový kolo… užitná hodnota by pro mě byla minimální. Ale každej jezdí něco jiného, to je jasný…

              0 0
        • t29  

          Myslím Scalpel 1 – říkáš kolo za 80 až 100 tisíc, max 120 tisíc když by bylo fakt super. A jestli model 2011 má ceníkovu cenu 160 tisíc, možná se ti povede sehnat model 2010 někde kolem těch 120 tisíc. Nevím jaké máš možnosti nákupu.

          Co se týká zadního odpružení, drtivá většina fullů má vzadu čep nebo několik čepů, kolem kterých se otáčí zadní stavba. Scalpel místo čepů používá karbonovou planžetu (zploštěný profil spodních trubek zadní stavby, schopný ohybu).

          Jinak u fullů je problém, že každý výrobce má jinou konstrukci zadní stavby – jedna je lineární, druhá naopak progresivní, třetí jde dobře za pedálem, ale málo žehlí, čtvrtá dobře žehlí, ale tuhne při brzdění, atd. U fulla bych bez vyzkoušení kola se správně nastaveným odpružením o nákupu neuvažoval.

          S-Works Stumpjumper HT Carbon 2010 je osazený tím nejlepším, co dneska v sériovce existuje. Tečka. Klidně to může být tvůj etalon hmotnosti a komponent.

          0 0
          • Toci  

            Díky, všemu rozumím. Z motocrossu vím, že nastavení pérování není jednoduché a každý to neumí. To je má obava z Fulla a vlastně jediná. Vyšší hmotnost je jasná, ale pokud to funguje jak má, tak pohodlí je oplátkou. Toto si musím rozhodnout sám.

            0 0
            • HKou  

              Nejde jen o pohodlí, ale hlavně o to, že zadní kolo jaksi líp drží na zemi.

              0 0
    • Al Stra  

      já bych si tvým rozpočtem koupil loňský zlevněný model po slevě tak za 70, co vloni stál tvých 100tis, alespoň po praze by takových adeptů pár bylo

      vlk se nažere a koza zůstane celá,

      0 0
    • vikicek  

      Hele obecně je těžký radit, pokud nemáš rozhodnuto, jakej teda typ kola bys chtěl. Podle mě bys měl teď chvíli třeba pročítat forum, nějaký články, prohlížet kola, aby sis dokázal utřídit, jakej typ kola bys chtěl.

      Prvotně si musíš utřídit HT/Full. A když full, tak ještě musíš pořešit zdvihy. Jestli spíš chrtí (100–120mm) do lehčího terénu, nebo pohodový, pohodlný (120–140mm), který zvládne i těžší terén. Tohle je prostě na tobě a to za tebe vybrat nemůžem.

      0 0
      • milis1  

        Ahoj Toci,

        na kolo si si vyclenil slusny peniz, za ktery se da poridit spickove kolo, myslim ze nemusis ani tunit. Z kol , ktery mas v hledacku, se mi libi oba Gianti , jejich pruzeni maestro patri k tem nejlepsim.

        Po ocku se take pokoukavm po necem novem, drive jsem mel 26 pevnaka, nyni 29 pevnaka a pokud do neceho noveho pujdu tak to bude urcite celoodpruzeny bike. V tehle cenove kategorii se nemusis bat, ze te celepero zklame naopak, spis te odrazuji od koupi 26 pevneho kola. Nabidne ti urcite rychlost ale take vetsi miru nepohodli a delsi streky muzou byt utrpenim.

        Jinak si pekne poslal do prdl..Pelhrimova, obcas tahle nekdo ujede, spis to ale mysli ve srande, vtesinou se ti tu lidi snazi poradit.

        0 0
        • maajkee  

          Tak zas myslím, že celopéro klidně za 200 tisíc může někoho zklamat a rád se vrátí k HT :)

          0 0
        • Toci  

          Díky, tunit nechci, protože to neumím a tato činnost není mojím koníčkem. Proto chci kvalitu a pak jen jezdit.

          Ty jsi mě pochopil, chci pěkné a kvalitní kolo, to je vše.

          Tu estrádu některých jsem nepochopil, zřejmě je to nějaký místní folklór.

          0 0
    • Al Stra  

      ještě tu dnes nikdo neporadil moravské RB IQ na xtr, což by taky nemuselo být špatné, tak to udělám sám

      0 0
      • jIrI___  

        Ale no tak. RB za sto fíků, to mi připadá jako velký úlet. Za ty prachy může mít mnohem prémiovějšího a funkčního fula.

        0 0
        • MlokCZ  

          O funkci se dá vždy dohadovat a nelze to nikdy zobecňovat. Ale souhlas, třeba váha bude za ty prachy hodně out (a u váhy se dohadovat nelze, tam je to jasné). A že chce lehké kolo, to je i zatím jediné co z něj vypadlo jednoznačně.

          0 0
    • MJ24  

      no nejdřív bych si ujasnil jaké to kolo vlastně chceš. Jestli ful nebo HL. 100k neutrácíš asi každý měsíc tak bych si popujčoval nějaké testovačky a tam si ujasnil co ti víc vyhovuje. To ti možná dá víc než všechny rady tady na BF. Pokud ale jezdš i dost silnice tak bych si pořídil fula kolem 120/120 za cca 70K a k tom nějakou silničku za 30 a můžeš si dosytosti užívat jak terénu tak i silnice ale to si asi nechtěl slyšet. Jinak za mě za ta prachy full a z toho výběru asik Anthem ale za 100k bych se poohlédl po úplně jiných značkách

      0 0
      • MlokCZ  

        Taky bych pořídil raději dvě kola za ty prachy. A to fulla 120–150mm dle toho co bude jezdit. Do toho bych dal více peněz, také bych to viděl kolem těch 70tis. (řekněme 60–70tis.)

        A k tomu buď tu silničku nebo třeba celopevňáka, případně i HT s odpruženou (zase dle toho co bude jezdit).

        0 0
        • MJ24  

          přesně, podle mě pořídit závodní HT raketu za 100 na nezávodní ježdění a mít to jako jedno kolo je nesmysl, dřív jsem si to nemyslel, protože jsem měl (a pořád mám) jen to HT, ale od doby kdy jsem otestoval nějakou lepší silničku a fully se zdvihy 120–160 jsem hodně rychle změnil názor

          0 0
    • maajkee  

      Já bych možná tak netroškařil a trochu si připlatil za tohodle scalpíka :)

      0 0
      • vikicek  

        hmm .. holt za zelený nápis Furious Fred se připlácí :D

        0 0
      • jIrI___  

        Borec chce kolo za 100k a ty mu sem dáš jako tip bika o 120% dražšího… Co si o tom myslet?

        0 0
        • maajkee  

          Tak mohl by bejt nespokojenej, radši si připlatit za lepší, to tady tak chodí vždycky, někdo založí vlákno, že chce kolo za 15 a nakonec skončí u kola za 30 :)

          0 0
          • maajkee  

            A jestli jsi nepochopil že to je nadsázka, tak se omlouvám, myslel jsem že to je jasný.

            0 0
    • Edy  

      Kolo za 30k může sedět lépe jak za 100k. 70k zaplatíš za minus 1,5kg váhy, prestižnější komponenty, karbon, který je teď modní. A drahé kolo nenahradí najeté km. V terénu se obouchá každé a pak to víc bolí. Vzhledem k tvému využití bych volil HT. Pokud jsi vyžší postavy tak 29".

      0 0
    • Plechovka  

      Pokud jezdíš i po silnici, pak bych koupil za 70 fulla a za zbytek silničku. Z hlediska zábavy podle mě nej kombinace.

      0 0
      • hribik A1  

        predovšetkým potom vtedy, keď si v polovici jazdy zmyslíš že by si rád išiel touto lesnou skratkou, alebo keď je ako teraz že z mesta vyrazíš suchou cestou a prídeš do hôr a tam snehu a snehu..

        0 0
    • Smazaný účet  

      Posli mi tech sto tycek na ucet a dovezu ti az ke dverim suproveho bajka na top komponentech, ktery bude uplne nejlepsi a nejoriginalnejsi. A jeste ti nabidnu dvoulety servis zdarma.

      Ted vazne. Prachy automaticky neznamenaji kvalitu a od urcite hranice je pomer vydaje/zisk docela maly. Zkus si trochu ujasnit priority kde chces jezdit a jak moc se jezdeni chces venovat. Hlavni je, zda chces to kolo na jezdeni, nebo abys byl uspokojen tim, zes koupil drahe kolo. Pokud to jde o jezdeni, tak bych za tu castku koupil dve kolo: full+hardtail, Full na nejake blbuti a jezdeni po lese, HT na projizdky s kamaradama(treba i na to pivo). Popripade bych jedno z tech kol vymenil za silnici, nebo jak uz nekdo psal vyse, koupil tri kola.

      Nejhorsi co muzes udelat, je prijit do obchodu a rict, ze chces kolo za sto tycek. V tu chvili je tebou vyvinuta namaha na vydelani tech penez v troube a prodavaci se ti budou smat este pul roku. Na foru je to podobne, ale nestoji to zadne prachy.

      Anobr si myslim, ze i tady na foru se vyskytuje par lidi, kteri by ti za ty prachy byli schopni poskladat krasne kolo-jako plus by sis mohl zvolit treba barevne schema a mel bys takoky celosvetovy unikat;)

      Pokud fulla, tak zkus na nejakych kolech pojezdit-pujcit si nejake testovacky, at ziskas predstavu o tom, jak pruzeni na kolech funguje.

      0 0
    • kopečák1  

      Celou diskusi sem nečetl, protože se to klasicky zvrhlo k hloupým kecům a radám o ničem.

      Já souhasím s Mr.antikem. U mě je současný favorit všech jezditelných kol Ibis Mojo SL. 140mm zdvihu, který krásně jedou za všech podmínek.

      Tady mají rám levný, ale nevím jak je to se zárukou (asi bez problému) http://www.bikerespect.com/…

      Nebo výhradní dovozce do čr: http://www.9395bikes.com/

      Kupovat Cdale nebo Spešla za MOC je vážně nesmysl. Mrkni sem na loňské modely.: http://www.bradsky.cz/

      Jinak k rozhodnutí HT/FULL bych poradil jednoznačně fulla. Ale co člověk, to názor.

      0 0
    • Kaco  

      Jak to tak ctu, nechces zkusit http://www.bicyclecafe.cz/cz/ ? Chapu to tak, ze shanis spise umelecky kus. Ptz psal jsi, ze chces proste kvalitni kolo. A sorry, ale za 50 haku uz sezenes hoooodne kvalitni kolo. Takze to chapu spis tak, ze chces umelecky kus ktery ti udela radost. A na to bude myslim Bicyclecafe idealni. Postavi ti originalni umelecky kus a urcite ti i dobre poradi… a z takoveho kola budes mit jeste vetsi radost.

      Jinak respektuju tve pravo utratit si sve penize tak jak chces. Ale osobne mi to presto prijde fakt jako kravina. Kdyz si chces udelat radost, koupis si treba dvakrat tak kvalitni kolo nez potrebujes… ale ne 6 krat, to je pro me proste snobarna. Respektuju, ale nesouhlasim… Ja si ted koupil pro sve potreby taky trochu zbytecne luxusni kolo. Ale asi tak o 10 K drazsi nez bych potreboval:) A podlo toho ze asi moc nejezdis, budes na nem vypadat jako hlupak. Asi jako kdyz si nekdo koupi Ferrari a kdyz do nej naseda, zepta se jestli je plyn vpravo…

      0 0
      • jIrI___  

        Proč by měl člověk na drahém kole vypadat jako hlupák? To mi hlava nebere.

        0 0
      • vikicek  

        full za 50k mi nepřijde nic jako „hoooodne kvalitni kolo“

        0 0
        • Kaco  

          Mi teda jo (pokud na tom nezavodis)… A za 50 sezenes ted fulla s prodejni cenou kolem 70.

          0 0
        • maajkee  

          no jo, tak ty se topíš ve vatě, já bych si třeba za 50k sestavil pro mě hoooooodně kvalitní kolo :)

          0 0
          • nox159  

            50k je malo kdyz 30k stoji ram ;-)

            0 0
          • nox159  

            takze mi rekni nejaky slusny full ram s peknou vahou co pojede a bude stat par korun ;-)

            bavime se o novem ramu

            0 0
            • maajkee  

              Já myslím, že i tenhle obyč virus bude fungovat a pojede pěkně, nebo třeba za pár šupů tenhle cube za 8 bez tlumiče, celkem ověřená konstrukce, 100mm zdvihu, ten bdue taky fungovat a pojede.

              Na to vyzkoušet si prvního fulla a zjistit co vlastně chci si myslím to není vůbec špatná volba a za 30, 40 tisíc můžeš postavit funkčního bajka ze kterýho budeš mít radost.

              Ono si musíš uvědomit, že ne každej se žene za gramama a rychlostí ;)

              0 0
              • vikicek  

                Já bych za „hooooodně kvalitní full“ označil bajk na karbonu, s hiend kolama, vidlicí a alespoň na XT/X9 sadě. Nikdo neříká že „rozumná stavba“ nevyjde na míň :)

                0 0
                • maajkee  

                  no vidíš, já třeba po karbonu absolutně netoužím, nevim co si představit pod hiend kolama, já jezdím 2kg dt swiss záplety, za celou sezónu jsem je nemusel centrovat, takže nemám potřebu chtít jiný, kolo mám 13kg a po rovině držím rychlosti nad 30km/h, jezdit rychlejc nemám potřebu :) SLX sada při správným grifu taky funguje.

                  Jediný co mě vadí, že se mi to do kopce prostě houpe, takže u příštího rámu už nechci jednočep.

                  Ale je třeba si uvědomit, že ne každej potřebuje hi-end komponenty aby to pro něj byl hoooodne kvalitní full :)

                  0 0
          • vikicek  

            Já se topim ve vatě? To bych neřek, na všechny ty komponenty střádám dost dlouho a obměňuju postupně. Jinak jak řiká nox159. Za 50k seženeš hoooodně kvalitní HT, ale FS ani náhodou. Ovšem je to zas o úhlu pohledu, jak jinak, že.

            0 0
            • maajkee  

              přesně tak, já nezávodím, rád jen tak jezdím, gramy neřeším, mám rád přírodu a kolo za 50 by pro mě bylo až moc dobrý :)

              Je třeba stanovit si mez užitný hodnota komponentů pro každýho člověka zvlášť.

              0 0
      • Luma  

        K tomu názoru se přidám,když srovnáváš kola s auty,tak proč brát Skového Mercedesa když můžeš mít Mitsubischi Lancer Evo10 v tuningu a za stejné prachy.Teda já osobně bych se zastavil u toho Eva.Jinak jestli chceš fak hotovku(seriovku) tak ber toho Scalpela.

        0 0
    • tom8848  

      Aj ked mas neobmedzene moznosti financii pride mi ako uplne na hlavu postavene davat za kolo 100 nie si schopny poznat rozdiel na kole za 60 a za 100 a ak pre teba 40 nie je peniaz tak potom neviem vyuzi to radsej na par dni v rakusku na bikovanie alebo ja neviem ale myslim ze strop tvojej investicie je na hlavu postaveny a megalomantsky a ako som pisal uuuplne zbytocne… keby si sa chystal na nejaky zavod obcas ale ajk to xces ozaj len na vyletiky tak nechapem… nedokazes poznat ani rozdiel Alu-carbon a na tvojom mieste idem kazdopadne do fullu na vyletiky urcite pohodlnejsie aby ta prdelka nebolela :-P

      0 0
    • bluma  

      Jestli se můžu zeptat Toci, odkud jsi? Pokud z okolí Brna nebo bys byl ochoten se do Brna stavit, tak můžu nabídnout kompletní stavbu na rámech Intense – jedna z exkluzivnějších značek odpružených kol, které nepotkáš na každém rohu.

      0 0
      • Toci  

        Moc děkuji za nabídku, jsem ze severních Čech. Zřejmě vezmu serii, musím to vidět pohromadě. Díky.

        0 0
    • kesu  

      ahoj,

      ikdyž nevyužiješ kolo za tyhle peníze,naprosto chápu.že si ho chceš koupit a že chceš mít radost z dobrýho a kvalitního kola.

      Bejt tebou nebál bych se zdvihu a vzal rozhodně FS. Já bych volil z zmiňovaného jekylla:

      http://www.cannondale-bikes.cz/…jekyllhimod2

      a hodne podobnyho ale lip osazenyho scotta geniuse 20:

      http://kola-scott.cz/…tt-genius-20

      a vzhledem k vyvoji karbonu u scott bych vzal geniuse

      0 0
      • vikicek  

        ten Genius .. kolo za 106 000kč a má to řidítka Ritchey Pro. No to mě ***** :)

        0 0
        • mr.antik  

          to je přesně ten důvod proč stavět, nebo resp. koupit nějaký solidní základ a upgradovat..

          0 0
        • jonti  

          A cemu to vadi? Mozna jenom vedomi, ze existujou riditka stejne znacky o 30g lehci?

          0 0
      • jIrI___  

        Plho! :)

        0 0
      • Toci  

        Toho Jakylla mi tu už nabídl jeden slušně a jasně diskutující biker. Připadá mi, že není na silnici, nebo se mýlím ??

        0 0
        • Al Stra  

          na silnici je jedině silniční kolo

          0 0
          • mr.antik  

            tak nějak

            0 0
            • Al Stra  

              s tím, že na silnici můžeš vyrazit i s tímto kolem, a jestli tě bude bavit, zjistíš jedině sám až to projedeš, zdih koukám 0–90–150, pochybuji, že s tímhle strojem tu má kdokoliv zkušenost, je to celkem novinka

              0 0
        • jIrI___  

          Ten Jekyll není na silnici určením vůbec moc vhodný. Ale pokud máš bika takového stylu, tak tě to v terénu prostě začne čím dál víc bavit a silnici se začneš vyhýbat. Poznal jsem to sám na sebe, když jsem přešel z HT na fulla a to zdaleka ne takové kvalitativní a „inovativní“ třídy jako je ten Jekyll.

          Bohužel jsem na něm nejel, takže teď budu jen teorizovat. Tlumič si můžeš nastavit buďto na sportovních 90 mm zdvihu (na vidlici 110 mm) vhodných na polňačky, nebo na pohodlných 150 mm vhodných do terénu a na sjezdy. Takže teoreticky na silnicích a rovinkách se může chováním a projevem přiblížit rychlým nízkozdvihovým sportovním fullům a v terénu se bude chovat zase stejně dobře jako těžší AM stroje. A vzhledem k těm maximálním 150 mm zdvihu není jeho hmotnost vůbec špatná (11,6 kg). Takže v podstatě máš 2 kola v jednom. Ale v konečném výsledku se musíš rozhodnout ty. Já bych Jekylla bral všemi deseti a to zrovna Cannondale nemám moc v lásce.

          0 0
        • tom.kh  

          Tak je jasné, že Jekyll nepojede po silnici tak jako HT nebo silnička. Po silnici se snažím jezdit minimálně, mezi auty mě to vůbec neba a při stavu našich silnic je to spíš na full. Když by mělo přijít na vyjmečný delší výlet (100 a více) po silnici, tak se dá nahodit hladký plášť, snížit zdvihy a taky to nebude taková tragédie. To kolo má 12,3 kg v sérii. Na to že tě v terénu podrží 150mm zdvihu… Je to slušná dávka pohodlí a hlavně jakás takás univerzálnost. Nikdy nevíš co tě bude bavit za půl roku víc. Brzy budu mít snad možnos Jekylla pořádně otestovat a pak budu moudřejší.

          0 0
        • kesu  

          hele najel jsem na ransomu coz bylo kolo podobnyho razeni 100km po silnici po sumave a dalo se to.

          Tyhle kola co maji stavitelnej zdvih a taky lockout tlumice jsou hodne univerzalni,ne­myslim si,ze by se na tom nedalo v pohodovym razeni nekam dojet po silnici aniz by te to stvalo.

          Kdyz si uvedl priklad mercedesu S,prirovnal bych jekylla s geniusem k A8 s vzduchovym podvozkem, nastavis tam jak sportovni mod tak to umi i zvednout svetlou vysku pro pripadnej prejezd neceho.Sice to nebude nikdy uplnej offroad ani sporták ale svezes se v tom dobre za kazdejch podminek:)

          0 0
      • Cavendish  

        Kolo za 100 papouchů a na kole XT a základní Ritchey osazení?To ne prosím…

        0 0
        • kesu  

          njn platíš za rám, rozdíl mezi XT a XTR nepoznáš ale rám jo

          0 0
    • Malarki  

      pises ze si amater a chces kolo okolo 100 K aby uspokojilo tve „Ego“ dej mi je a sem presvedcen, ze jestli ti koupim kolo za 50 nebo 100 tak vubec nic nepoznas a i presto budes spokojen jak s designem tak kvalitou :-D

      0 0
      • vikicek  

        Kdybych měl na bajk vyhrazeno 100tyček, tak je za to dám hned a rád :P

        0 0
        • Malarki  

          tak jasně pokud jezdíš tak není pochyb, ale když chceš z ničeho až na tohle a chceš tak mi to nedává moc smysl :-) ale samozřejmě to je věc každýho a zvlášt nakupujícího :-)

          0 0
          • vikicek  

            Je pravda že zvykem bývá utřídit si nejdřív co chci, než kolik za to chci vyvalit. Ale tak každej je nějakej :)

            0 0
      • Toci  

        Pošli typy. Mě se takové kolo v serivkách najít nepodařilo.

        Vybral jsem kola, která mají z úhlu mého pohledu dobrou značku, váhu, kvalitu, design a tuším snad solidní komponenty. Pak jsem kouknul na cenovky a bohužel to stojí to, co je tam napsáno. Od toho si odečti 15–20% na modely 2011 a to budu platit. Otázku DPH pak řešit budu a nebo nebudu, to ale není v tutu chvíli a zde na fóru podstatné.

        0 0
    • Gorgov  

      Po zkušenosti bych bral Flashe, ikdyž trochu vyšší model než trojku, dvojka už je fajn:)

      0 0
    • johny9  

      tak takovy problem bych chtel mit taky. Rozpocet 100k a nevedet co koupit.Ja mam hartaila a asi bych si priste koupil fulla.Pokud bych mel 100tis.,tak bych koupil karbona na top sade.Libi se mi Cannondale.

      Jak pises,ze na tom nebudes zavodit,tak nechapu, proc jsi si dal hranci 100tis. To je jako kdyz nekdo bude jezdit autem jen do prace a koupi Lambo nebo Hamra.

      Nejradeji bych zasel k nekomu v okoli a nechla si postavit kolo na miru. Za ty prachy nemuzes byt zklaman.

      Kdyz tak mrkni na: http://bmc-racing.cz/

      0 0
    • lucifr  

      Za mě toto:

      http://www.specialized.com/…CProduct.jsp?…

      brain na přední i zadní vidli by měl umět zamknout vidli když není potřeba aby tlumila.

      Ve tvém odkazu je ten Epic 29" – chceš opravdu 29" kola nebo 25"?

      0 0
      • lucifr  

        ups, samozřejme 26"

        0 0
      • oldaka  

        ten v jeho odkaze neni 29 …

        0 0
        • lucifr  

          ajo, to mi tam jen vyskakuje v te nabidce, sorry.

          0 0
          • Al Stra  

            stejně ale nabízíš kolo za 170tis

            0 0
            • lucifr  

              Dobře, beru ty jejich doporučené ceny s rezervou.

              Tak tedy konkrétní nabídka ze shopu:

              http://www.bradsky.cz/…-p-2776.html

              prej když to bude láska na první pohled, tak 120 by šlo, no a těch 10 tisíc už se nějak zkousne ;-)

              0 0
              • oldaka  

                jj souhlas

                0 0
              • Toci  

                Díky, vím o něm. Sundat DPH a za něco přes kilo je Full raketa, krasavec tuším do 10 kg.

                0 0
                • TJK  

                  je peknej, ale myslim ze s pedalama bude pres 10kg urcite

                  0 0
        • Toci  

          Tak jsem to špatně uvedl, chci kola 26". Ještě dodám, že nechci kolo za 100k, uvedl jsem šest tipů k diskuzi. Z jejich cen vyplívá, že to bude okolo 100k. Když to zmáknu za 65k, budu rád.

          Byla tu varianta více kol za ty prachy. Chci jen jedno horské a univerzalní. Silnice jsou rozbité a kluci co u nás jezdí na silnicích už těžko hledají bezpečné a opravené silnice.

          Pokud se proni někdy rozhodnu, tak to nebude letos. Dnes bych volil carbon Cannondale – Synaps nebo Spešla Rubaix, ale to sem nepatří.

          0 0
          • op  

            Moots ! Kdyz nechces stavet, sel bych nekam, kde to umi (treba Bicyclecafe ) a nechal si to postavit, za tu cenu by me bylo lito koupit seriovku.

            0 0
    • atx442  

      Ahoj,

      pokud dobre royumim Tvzm pozadavkum (nizka hmotnost, carbon, styl, do terenu i po ceste atd.), klidne Ti mohu doporucit (z vlastni zkusenosti) Canyon LUX MR, bud ve variante 9.0 SL – http://www.canyon.com/…es/bike.html?… za ~3.400 EUR nebo dokonce ve variante 9.0 LTD – http://www.canyon.com/…es/bike.html?… za ~4.700 EUR.

      Samozrejme, verze 9.0 by Ti mela bohate statit taky, stale je to karbonovy full po deset kilo a se super vybavou – http://www.canyon.com/…es/bike.html?….

      Kola jsou poskladana a vyladena, neni nutne na nich nic moc menit.

      Muzes to brat jako dobrou alternativu k vyse uvedenym strojum. Osobne doporucuji – z vlastni zkusenosti.

      Mej se,

      Vlado

      0 0
      • Toci  

        Ahoj, díky za linky, trefil jsi do černého. LTD je pecka, 9,0 SL za 3400,– Eček bych kdyby sedlo bral. Nikdy a nikde jsem tato kola neviděl. Pokud je to v ČR k vidění, tak předem díky za kontakt, když ne, tak vyrazím zřejmě do Německa ?

        0 0
        • tom.kh  

          Nevypadá to na Euro, ale na Libry… Nebo koukám špatně??

          0 0
          • PatrikL  

            sú to Libry… Treba zmeniť krajinu napr. na Nemecko, v odkazoch je to UK.

            0 0
        • oldaka  

          V ČR se Canyon neprodava. Tato značka funguje formou přímého prodeje takže žádné mezistupně (maloobchod). Takže musíš do Německa. Z vlastní zkušenosti (viz. profil) také doporučuji.

          0 0
        • fredy.k6  

          Kdybych měl dát do kola takovou sumu, vybral bych něco exluzivnějšího než Canyon, Specialized… Chtěl bych nějakou, u nás neprofláknutou značku, kolo, který se po roce neokouká. Volil bych např. Liteville 301. Ten rám prostě žeru :-)

          0 0
      • tom.kh  

        Díky za fajn tip… Canyon LUX MR 9.0 SL určitě zařazuji do výběru. Škoda že to nikdo nevozí sem, případně bude také výlet, no. :-)

        0 0
    • drbo  

      na Santa Cruz Blur XC eventuelne SC Blur LTc si koukal ? LT v eLku bych ti mohl pujcit na projeti.

      0 0
    • Honza321  

      jednoznačně stavba na zakázku někde ve specializovaném bikeshopu na tyto speciality :-)

      0 0
    • TJK  

      presne jak jsem si myslel, zase se tu vyroji hafo radilu co zacnou cpat ze ti staci bike za tolik a tolik a ze za kilo je to hovadina a podobne a jeste nesmim zapomenout na obligatni zvast o vyuzitelnosti a podobne… prose chces peknej bike za ± kilo, mas na to, ses ochotnej to zaplati, ok udelej si radost, ale ja bych kontaktoval 9395 bikes / bicyclecafe / bikeclinic a pod a zkusil se s nima pobavit o rozpoctu a vysledku co bys z toho chtel dostat, ve finale budes spokojenej, poradej ti lidi co ti nebudou cpat ze ti staci bike za dvacku a hlavne budes jezdit na svym spusobem originalu doladenymu podle tveho vkusu… :-)

      0 0
      • vikicek  

        Nemyslím si, že by mu jakýkoliv obchodník cpal bajk za dvacku :o))

        0 0
        • TJK  

          to bylo na chytraky z tohodle vlakna… o prodejcich nebyla rec.

          0 0
          • vikicek  

            No, tys to tak v předchozim příspěvku zformuloval. Ale nevadí.

            0 0
            • lynxx  

              Já mu nevěřím ani slovo. Soudě dle jeho příspěvků je (Toci) zjevný troll a pěkně kecá. Jenom mne překvapuje, že mu na to tolik lidí skočilo.

              0 0
          • nox159  

            rikal striktne ze nechce stavet, ze chce seriovku… ;-)

            0 0
    • tonik666  

      Podlě mě je jedno, jaké kolo si nakonec koupíš. Koupil bych si to, které ti nejlépe padne. Třeba bych i investoval do něčeho jako BG Fit od Specialized. Nejhorší by bylo, aby sis koupil kolo za 100K, a pak tě z něj bolely záda nebo za krkem.

      Druhá věc je, že údržba a výměna komponentů je přímoúměrná ceně kola.Zároveň u nejdražších kol komponenty nemusí být kvalitnější, ale jen lehčí. Např. XTR nemusí vydržet víc než XT, jen je lehčí.

      0 0
      • mr.antik  

        tojo, mě třeba z kola občas bolej nohy a jsem z toho nešťastnej…

        0 0
    • kandik psi zub  

      za me jen strucne – s podobnym zadanim jsem dospel ke kolu co mam v profilu / liteville- ten full/. bylo stavene ve smyslu ze jsem opravdu diktoval komponenty, nijak zvlast cenove nelaboroval a bylo za kilo jablek a deset dýní. Kola jsem si ale stavel vzdycky a mam rad strojarsky " antidesign" vzhled…

      edit: stavel znamena nechal postavit, abych byl presnej – jak zminuje kolega vyse – v bicyclecafe v praze, spis nez prodejna je to takovy – no – café :)

      p.s. a je mi dost lito, ze v prvni den na BF dostanes takovej čardáš od místních argumentačních honibrků

      0 0
      • vikicek  

        Tak to čumim, že ten LV vyšel na takovej ranec :-O

        0 0
        • vikicek  

          Aha, tak už vím kolik stojí LV rámy :o))

          0 0
          • kandik psi zub  

            na tom neni nic tajnyho, ram stoji 1960eur, a pokud vim tak oficialni politika je takova, ze pokud prodejce jde pod cenu, liteville s nim rozvaze kontakt

            0 0
        • kandik psi zub  

          sedim cely dny u kompu jak idiot, na kolo nebyl vubec cas, nic na kolo jsem si nekoupil nejakejch 6 let, takze jsem vopravdu neladil po petilitrech – a u Lv jak znamo je drahy ram, tam tezko nejak uhybat – ja ho chtel, hotovo

          0 0
      • TJK  

        moje rec!

        0 0
      • kesu  

        liteville je kolo pro ty, kteří ho chtějí. Stojí to ale za to.Mimochodem tvoje 301 je super

        0 0
      • mr.antik  

        tojo, ale uznej že nápis specialized na kašparkově barevném pokrouceném rámu ocení víc lidí než nějaký strohý litevile na čistém hliníku.

        0 0
    • john34  

      ahoj, jsem zvědavej jak tady z těch všech rad vybruslíš, vzhledem k tomu že sám sem si objednal tohle kolečko

      http://www.specialized.com/…CProduct.jsp?…, tak myslim že by ti mohl slušet i tenhle model co není zrovna za 100. http://www.specialized.com/…CProduct.jsp?…

      Mimochodem jezdím starou feldou, auto nový nepotřebuju, nový kolečko mi udělá daleko větší radost a tenhle Epic29 se mi prostě líbí, je na tom něco špatnýho? Na kole prostě jezdím radši než autem…Bude to stejně jenom na tobě, ale myslím že s nějakým 100mm fullem neuděláš chybu. Držím palce

      0 0
      • Al Stra  

        gratuluji, budeš to mít moc pěkné,

        jen nevím, jestli epic splní zadání jako univerzální kolo,

        0 0
        • john34  

          dík, jen nevim jestli je řeč o mně nebo o Toci_m, každopádně otázka univerzálního kola, existuje vůbec takové kolo ? Škoda že musim brzo ráno vstávat bo jedu na 3–4 dny do práce na Moravu, takže ani nebudu vědět jak tady ten souboj probíhá…

          0 0
    • Carlos.f  

      Pokud na to chceš dát ty prachy, a chceš to na rychlé a univerzální XC, tak kup Santa Cruz Blur XC.

      Je to rychlé tuhé celoodpružené kolo.

      Spešl, Canon atd. je akorát nafouknutá bublina.

      0 0
    • Deadshallrise  

      Zdravim,

      pokud chces Cannona pozorne se podivej na tenhle odkaz ceny podle me ok. Navic z toho Riza by si mel do 120 i na slusnou najizdeci silnici.

      http://www.bikecentrum.cz/…vigace-bazar

      0 0
    • TJK  

      rozhodne bych zaradil do uzsiho vyberu Canyon, diky jejich prodejni politice se dostavaji na luxusni pomer cena/osazeni a jsou to vemli dobre biky… treba v outletu maji kousky za hodne dobre ceny viz.

      http://www.canyon.com/…artikel.html?…

      nebo aktualni skoro Top modelv full v karbonu za neco prez stovku

      http://www.canyon.com/…es/bike.html?…

      0 0
    • Smazaný účet  

      já jsem tu nečetl všechno ale podíval bych se jestli by se nedalo postavit něco na rámu Ibis mojo nebo Yeti 575 ideálně s vidlicí lefty ať to není tuctovka

      no a k tvému výběru bych šel rozhodně do Cannondale ale ne za ty prachy.. za 100T bych chtěl určitě rám v karbonu… racionální důvod pro to nemám ale prostě karbon je IN a chtěl bych ho!

      Každopádně hliníkové Rize s leftynama byly v létě na bazaru už i pod 50 se zárukou, takže bych si počkal.

      0 0
      • maajkee  

        Nesháněl jsi náhodou černej cannondale představec 100mm? :)

        0 0
        • Smazaný účet  

          no shanel ale ted mam od kola pul roku utrum takze to nebudu resit… a uz jsem si zvykl :D

          0 0
          • Smazaný účet  

            btw uz mas novej bajk?

            0 0
            • maajkee  

              ee, nemám, jenom přítelkyně dostala toho Fura s Fatty co tady byl, ale je na něm právě 100mm představec a bude jí stačit kratší, sehnal jsme od romachaina 80mm. Takže tenhle mi bude k prdu :)

              0 0
              • Smazaný účet  

                a uz mas neco v merku nebo vyckavas na zajimavou bazarovku?

                0 0
                • maajkee  

                  No v merku toho je víc, nicméně základ je prodat Jekylla, ale asi je blbá doba, nebo to je fakt šrot kterej nikdo nechce :D

                  Teď jsme ještě začal trochu uvažovat o nějakým CD 29" :) 6e bych nechal snížit Lefty na 80mm a použil ji :)

                  0 0
    • Duon  

      Ja osobne by som zobral(keby som mal taký balík) toho epika,vyzerá skvele,ale ak by som bral HT,tak potom GIANTA,napr:

      http://www.giant-bicycles.com/…/7964/45980/

      0 0
    • cuki  

      člověk (záměrně nepíšu biker) kterej neví jestli fulla nebo HT ale za to ví že má stát 100k je velkej úlet. Kolo kupuju dle toho co umí (a mám na to ještě peníze) ale ne naopak. Věřim, že na kole za 30k, které si postavíš na míru si zajezdíš mnohem líp než na tom za 100k. Ale o jízdu ti stejně asi moc nejde co?

      0 0
      • TJK  

        od zacatku do konce blbost.

        0 0
      • maajkee  

        No je to podobný jako mít milon a chtít prostě za ten milion auto, ale nevědět jestli sporťák, kombík, SUV, nebo snad malou dodávku, hlavně aby to mělo značku a dobrej motor.

        Ale je to každýho boj no :)

        0 0
      • nox159  

        s prvni a posledni vetou souhlasim s tim mezi ne :D

        0 0
      • krokus  

        Když mu nechceš poradit, proč sem vůbec píšeš? Mám pocit, že na zahraničních fórech jsou k sobě lidi slušnější… Možná by zakladatel vlákna měl takovéto reakce blokovat.

        0 0
    • gemini  

      Pokud máš kilo na nový kolo, tak je to super a přeju Ti to. Vzhledem k tomu, že jsi doposud na biku moc nejezdil, doporučil bych Ti zkoušet, zkoušet a zkoušet, aby jsi vůbec zjistil, co Ti sedne – pokud na koupi nějak moc nespěcháš, můžeš se zůčastnit testovací akce, kterou – tusím na jaře -pořádá časopis Velo ( účastníci z loňska Ti určitě rádi poreferují ) a vyzkoušet si všechny možný kola ( HT, fully, enduro ) a určitě Ti z toho nějakej kandidát ke koupi vypadne. Pokud chceš ale kouppit hned, klidně Ti doporučím Spešla – jezdil jsem Epica, teď mám Stumjumpera HT a spokojenost.

      0 0
    • Volf  

      Já bych se na tvém místě na nějaké pryskyřicové slepeniny vykašlal. Když máš rozpočet jaký máš, tak si nech postavit nebo si přímo dovez titanového bika a máš vystaráno. Koupíš si tak více méně tvalou hodnotu, protože rám je základ kola a titan budeš mít skoro do smrti. Stejně tak by jsi měl i nějakou špičkovou ocel. Já být v situaci, že můžu dát 100 litrů za kolo bych to řešil takto.

      0 0
      • mr.antik  

        je fakt, že sériovka za 100tisíc je furt jen taková supermarketovka bez duše. Já si osobně takový proces výběru a nakupování nedokážu představit a dneska nenarazim na kolo, který by mě 100procentně vyhovovalo.

        Ale nějak se začít musí, asi nemá smysl o tom moc uvažovat bez vlastních zkušenností.

        Spíš bych se držel ze začátku níž, třeba po loňských modelech a pokud nejsou prachy moc velký problém, může časem cokoliv vyměnit, včetně rámu.

        0 0
    • dobytek  

      Projdi si na netu kola za 100k a které se ti bude líbit a bude sedět rám, to si kup. Za ty peníze na nekvalitní kolo prakticky nenarazíš. Doporučoval bych HT, což zhruba odpovídá tomu, co chceš jezdit a je to jakýsi kompromis. I HT za 20k bude proti tvojí Meridě s pevnou někde jinde. Pokud se pořád nemůžeš rozhodnout, kup si za 60 jedenáctiki­lového fula, za 30 HT a za 10 v bazaru silničku:-) http://www.bradsky.cz/…-p-1765.html http://www.bikestyle.cz/…-bilo-cerna/ http://www.cyklobazar.cz/…uthor-a5503/

      0 0
      • Al Stra  

        mě teda přijde, že na to co napsal, ze chce jezdit, se pevné kolo vůbec nehodí a už jede jen o to vybrat ten správný full

        0 0
        • nox159  

          no ja nevim na 3km staci i kolobezka ne? ;-)

          ted vazne – z toho co napsal jasne neni jestli potrebuje HT nebo full to uz je na kazdem cloveku

          0 0
          • maajkee  

            Taky nevim proč je jasná volba full když píše: Závodit na tom nebudu, bude sloužit k jízdám dle nálady a času, samozřejmě i po silnici.

            0 0
            • Al Stra  

              pokud nehodlá závodit tak je full jasná volba, tedy podle mě

              0 0
              • jIrI___  

                Taky si myslím. Na silnici mě sice full jemně omezuje, ale v terénu nebo i na blbé rozbitější polňačce mi to několikanásob­né vrátí.

                0 0
            • nox159  

              prave ze ja porad nevim jestli to chce na jezdeni nebo na pozing – ale asi pravda full je i na pozovani lepsi ;-)

              0 0
              • jIrI___  

                Ježdění a pózing se mezi sebou nějak vylučují? :)

                0 0
                • nox159  

                  3km do hospody nema s cyklistikou nic spolecneho ;-)

                  0 0
                  • Al Stra  

                    psal 3km-50km převýšení ne?

                    0 0
                    • nox159  

                      :D tak bude muset to kolo nalozit do letadla :D

                      jinak ja to porad neberu vazne myslim ze je to stejne fake

                      az uvidim jeho fotku s kolem u hospody tak uverim ;-)

                      0 0
    • Hejdik  

      Jestli se můžu vyjádřit,tak ať už vybereš co chceš,tak ať ti to hlavně dělá radost.

      Můj názor je,že bych za 100K pořídil fulla.

      Jednak proto,že dle tvého zadání nevím,zda bys HT za 100K vůbec využil,pokud na něm nechceš závodit.

      No a jednak za ty prachy si už můžeš dovolit koupit takového fulla,na kterém nebudeš muset řešit hmotnost a který tí v dané potřebné situaci nabídne kvalitní svezení jako na dobrém HT a v případě potřeby ti zase dopřeje pohodlnou jízdu terénem.

      Prostě moci si udělat radost nějakým dobrým karbonovým celodpruženým kolem s váhou pod 10Kg,tak bych asi neváhal:-)

      Každopádně přeju šťastnou ruku při výběru!

      0 0
    • dobytek  

      Je to sváteční jezdec, který si občas vyjede s kámošema na své historické Meridě. Je trochu terčem posměchu (právem), tak to chce napravit a volí opačný extrém. Podle mne mu stačí lehký hardtail. Myslím, že žádné extrémní terény na tom jezdit nebude a sjezdy na hraně jako na závodech asi taky ne. Nevím, proč by full neměl být na závodění. Džobr na tom vyhrává jeden závod za druhým a třeba jeden můj kámoš, který závodí taky na solidní úrovni letos přešel ze Scale20 na Epica v mém odkazu výše a vracet se na HT už nechce (i když je ten full o 2 kila těžší).

      0 0
      • Toci  

        Předem chci poděkovat znalcům za zajímavé tipy, které mě pomáhají orientovat se v současných kolech.

        Na poznámky polovičních bláznů již reagovat nebudu.

        Sváteční jezdec nejsem, neboť na své historické Meridě již delší dobu nejezdím, tudíž nejsem vůbec žádný jezdec. Důvod proč na ní nejezdím je pouze jeden – nebaví mě to. Posměch, i kdyby byl, nehraje vůbec žádnou roli, protože nemám vůbec nějaký problém se sebevědomím a pokud se někomu nelíbí moje kolo, tak mě to ani trochu nezajímá.

        Jak jsem již psal, chci se k tomu vrátit. Na co a proč to chci, jsem také napsal. Kolik km nebo hodin na tom strávím ještě nevím, pokud mě to bude bavit tak hodně, pokud tolik ne, tak to bude méně, ale jezdit budu určitě a čas není podstatný.

        Dražší kolo chci z důvodů které jsem uvedl – kvalita, váha, funkčnost a samozřejmě design.

        Pokud se budu chtít někde vytahovat nebo pózovat, jak tu nějaký chytrák napsal, tak mi opravdu věř, že jízdní kolo nebude tím prostředkem. V cyklistice se nepohybuji a kolo pro mě znamená pouze prostředek pro nějaký pohyb popř. fyz. kondici, jiný vztah ke kolu nemám.

        Rozumím tomu, co by mě " stačilo " a mnohým dám za pravdu.

        Mě bude stačit ale to, co se mi líbí a nějaké typy jsem jasně uvedl.

        Dnes jsem tomu věnoval nějaký čas, studoval katalogy a došel jsem k názozu, že co se týká komponentů, nejdu pod XT nebo Sram 9. Snad jsem si to dobře zapamatoval, k tomu samozřejmě ekvivalent ostatní. V životě se mně vždy vyplatilo udělat něco pořádně a kvalitně, než se k tomu vracet a pozměňovat či upravovat. Navíc tím vůbec nežiju, nebaví mě to shánět a jakkoliv řešit a na koncovce se dostat na stejně drahé kolo.

        Stavby jsem pochopil, pokud budu umět dát zadání, popř. něco okopírovat, je to určitě cesta. Speciality mám rád, ale tomuto nerozumím a navíc své kolo musím vidět a sednout na něj. To je důvod výběru seriovky, nemám jinou možnost.

        Jinak tu někdo nabízel titanové kolo, díky za typ a určitě mě to zajímá. Nic o tom nevím, takže prosím konkrétnější typy, abych se na to mohl někde kouknout.

        Na závěr jen dodám, že tíhnu spíše k hodně lehkému HT s odpruženou vidlí + super komponenty včetně kol, rám karbon nebo něco dobrého / titan ?? /, super design. Dnes jsem zkusil S-WORKS SJ HT Carbon, sedí super, vše slušné.

        Do Epica nejdu, mám 181 cm, M malé, L by šlo po změně představce, ale kolo mi prostě nesedí. Také jsem dnes seděl na Athemovi, ten mi seděl lépe, ale také to nebylo ono, trochu to houpalo i zamčené.

        Protože budu jezdit i silnice, polňačky a třeba šotolinu více, než těžký terén, tak se z důvodu nemožnosti dokonalého zamknutí zadku kloním k HT. Neřeším ztrátu nějaké energie nebo kdoví co, ale lehký vakl pod zadkem pro mě není přijemný a ta lehká žvejkačka mně vadí.

        Vše samozřejmě zvažuji, je to asi 70 HT : 30 Full.

        0 0
        • maajkee  

          kolo pro mě znamená pouze prostředek pro nějaký pohyb popř. fyz. kondici, jiný vztah ke kolu nemám.

          no a to je na tom to smutný :(

          0 0
          • Kubiczech  

            Není, to je naopak naprosto normální. Stejný vztah mám třeba k mikrovlnce. (:

            0 0
            • maajkee  

              No taky ale nepíšeš na mikrovlnka-forum jakou si za 10 tisíc koupit :)

              0 0
              • nox159  

                nepisu ale prijdu do obchodu vyberu a koupim, jinak cca 10k za mikrovlnku neni zas tak moc… ;-)

                0 0
                • maajkee  

                  No věř, že moc mikrovlnek nad 10tisíc neseženeš :)

                  Suprovou mikrovlnku dneska koupíš za 5 tisíc, dobře fungující za 2 tisíce.

                  A vůbec vždyť já jsem nereagoval vůbec na tebe :)

                  0 0
                  • nox159  

                    ja vim ale tedka me to tak napadlo protoze jsem pred par dny kupoval nejakou za myslim ze 5–7 nevim predne kolik uz stala a jako uplna špicka to jeste neni ;-)

                    0 0
                  • jIrI___  

                    To mi připomnělo, jak jsem si byl před Vánocemi kupovat mikrovlnku na koleje. Příjdu do obchodu a říkm „Dobrý den, chtěl bych nějakou obyčejnou mikrovlnku.“ Ujala se mě jedna slečna a prý „Z těch základních vám můžeme nabídnout tuhle značky té a té, nebo o málo lepší tu a tu, cenový rozdíl je mezi nimi asi jen 2 tisíce, ta základnější stojí necelých šest tisíc korun“. „Aha, tak děkuju, já si vezmu tamtu za osm stovek.“ a šel jsem :-D. Takže z toho mi vyplynulo, že základní mikrovlnku pod 5k neseženeš a kdo ví, co jsem to koupil za brak :-))

                    0 0
                    • martin_bakov  

                      za 800kc ? to je spis rusicka radaru v plechove krabici :)

                      a vubec, mit mikrovlnku bez bluetooth … kam ten svet speje.

                      0 0
          • Toci  

            Pro Tebe je to smutný, pro mě zase docela veselý, když si mohu na kole vyrazit do přírody za sportem a poznáním. A když to bude na kole kvalitním a pěkném, tak mě to bude bavit ještě více. Samozřejmě pojedu i do hospody.

            0 0
            • vikicek  

              „Samozřejmě pojedu i do hospody.“ :-)) .. hlavně si na to nezapomeň namontovat platformy ať se ti u tý hospody pohodlně slejzá :o)

              0 0
          • jIrI___  

            Tohle je běžný postoj normálně smýšlejícího člověka, tedy i můj :). Muckat se s kolem a pečovat o něj víc než je nutno fakt nemusím, na to mám jiné věci :-D

            0 0
            • maajkee  

              No vidíš a pro mě kolo znamená strašně moc, miluju kolo, považuju ho za nejlepší vynález na světě a život bez nej si neumím představit.

              Nejsem normálně smýšlející člověk, ale cyklista a proto chodím taky na tohle fórum :)

              0 0
              • vikicek  

                No u mě je to asi taky tak … kolo je snad jediná věc z který mám radost :)

                0 0
            • Kubiczech  

              Vodnici? (:

              0 0
              • jIrI___  

                Té člověk musí věnovat mnohem víc lásky než kolu, aby si ji pořádně užil a vychutnal :)

                0 0
            • vikicek  

              Tkaničky? (:

              0 0
        • mr.antik  

          Pokud tedy HT a Carbon(Titan) rám, tak bych asi nešel pod sadu XTR/X.0

          Co cannondale?

          0 0
          • Toci  

            Pokud to tak má být, nemám s tím problém, dáme XTR/X0. Někdo mi dnes řekl, že XT je pro nezávodníka vhodnější, ale to je názor. Já věci řeším tak, že když je to nějaká plichta, jdu do lepšího.

            Cannondale je ve výběru, design bez připomínek. Včera mně tu kluci doporučili Scalpela, je to krasavec. Dnes jsem sednul na Salpela 2, velikost L, 2010. Byl kratší, ale naladit by šel. Je to radikální závoďák, takže pohodlnost na hraně, jinak super. Po zamčení zadku opět lehká žvejkačka.

            HT taky super, tam bych šel jednoznačně do 2011, musím to někde osahat.

            0 0
            • vikicek  

              Proč by mělo být XT pro nezávodníka vhodnější ? Mě napadá jedině z důvodu opotřebení, ale ty na tom najedeš tak maličko, že to uplně odpadá (pro představu, někteří zde na fóru dokážou za rok najet klidně 20 000km)

              0 0
            • Kubiczech  

              U Scalpela je pohodlnost na hraně, ale stejně bys radši HT? Přestávám to chápat.

              0 0
              • vikicek  

                Není třeba chápat, nemá to zatím smysl :)

                0 0
              • Toci  

                Pohodlnost posedu ve vztahu k mé kostře.

                0 0
                • Kubiczech  

                  Posed se dá doladit poměrně lehce, ne? Ona je otázka, jestli kolo za tyhle peníze bude mít jinou než závodní geometrii. Přeci jen si tahle kola moc hobíků nekupuje.

                  Osobně bych to vyřešil tak, že bych si došel někam, kde tomu rozumí a nechal si navrhnout nějaké rozumné řešení. Teď to říkám jako někdo, kdo má kola rád (nedovedu se koukat na věc tvou – čistě funkční – optikou), ale asi bych se za tyhle peníze nespokojil se sériovkou.

                  0 0
              • Smazaný účet  

                možná mu přijde pohodlné když má vyklepanou prdel, tak asi proto mu scalpel nesedí.

                0 0
            • Milwa  

              Neuvažoval jsi o nějaké značce, která u nás není vůbec k vidění? Aby to kolo dostalo pořádnej punc exkluzivity. Já bych si nechal doporučit nějakého německého prodejce kol, které se nedováží k nám a zajel se k němu mrknout. Těch výrobců (nebo přesněji nápisech na rámech) je víc jak bublinek ve výřivce. Tak proč mít cannondale, když ho budeš potkávat na každé vyjížďce.

              0 0
              • vikicek  

                „proč mít cannondale, když ho budeš potkávat na každé vyjížďce.“ Na asfaltových cyklostezkách v Praze možná jo no :o))

                0 0
        • jIrI___  

          Tak aspoň jsi ujasnil, že chceš HT. Tím pádem vypadávají všechny fully a značně se zužuje výběr. A jak psal mr.antik, na HT za sto litříků by minimálně XTR nebo X.0 potěšilo :). Přidám ti sem pár tipů, které by se mi osobně líbily:

          GT Zaskar Carbon Pro 20k pod tvojí cenovou hranicí (mohl bys za ně třeba koupit nová výraznější kola, netuctové modré Cobalty by k nemu sedly jak prdel na hrnec a celé kolo by myslím oživily a udělaly ho zajímavějším), není na něm v podstatě žádný vyloženě slabý článek a v reálu vypadá super

          Merida O.Nine 5000 „mírně“ přes rozpočet a je to „jen“ Merida, ale tyhle top karbonové rámy matří mezi karbonovou špičku a je komplet na XTR

          Cannondale Flash Carbon 3 tam by se ti mohla líbit Lefty, je to taková poměrně výstřední a rozporuplná vidlice :). Nelíbí se mi ale za ty prachy mizerná výbava, holt platíš za „exkluzivní“ značku

          No Saint MaxAri XX Zero lehoučký rám a asi nejlepší výbava ze všech tady jmenovaných a mně se hodně líbí (jen vidlici bych si nechal dát černou).

          Škoda, že nechceš jít do té stavby, chápu to, ale dal by se poskládat krásný nadčasový titanový šperk. Z těch výše jmenovaných bych šel do GT, protože se mi prostě líbí a cenově na tom není zle, nebo do toho NoSaintu kvůli jeho výbavě. A až pak nějakého bika koupíš, tak se nezapomeň pochlubit, jsem hodně zvědavý pro co se rozhodneš :)

          0 0
          • Kubiczech  

            Nevěřil bych, že to řeknu, ale mezi těmi stotisícovými zrudičkami se mi vážně nejvíce líbí to GT. Taky jsem se u něj na SL zastavil.

            Nevím, ale asi bych za tuhle sumu chtěl něco víc než Meridu (mimochodem extrémně nepohlednou) nebo No(name)Saint.

            0 0
            • jIrI___  

              Taky bych do Meridy nešel, ale potenciál má :). Jak jsem teď něco hledal, tak jsem přišel na to, že bez skládání člověk prostě dostane tuctovku a když do toho už investuju takovou sumu, tak bych chtěl něco aspoň trochu originálního. Scale je možná super, ale Scale se jmenují i biky za 30k, stejně tak Stump, navíc vzhledově ničím nevybočují z normy. U toho GT se mi líbí právě to, že z mého pohledu nevypadá úplně obyčejně. A pokud by ho člověk navíc ještě okořenil a trochu „ozvláštnil“ třeba těmi Cobalty… hmmm :)

              0 0
          • vikicek  

            Upřímně, přijít k Hnojovi se 100papírama, tak se člověku protočej voči, než kupovat Meridu na tuctový uni sadě. (ty kola jsou extrémně ošklivý)

            0 0
            • jIrI___  

              No a o tom to je. Ale už několikrát tu Toci psal, že skládat prostě nechce, tak to nejspíš myslí vážně. Pak nastává situace, kterou jsem popisoval o něco výše Kubiczechovi.

              Když se na to podívám ze svého pohledu, tak ho chápu. Pokud bych si třeba kupoval motorku (kterým vůbec nerozumím) za mega, tak taky nechci žádnou skládanou (byť tady ta možnost určitě existuje jak jsem viděl na Discovery :) ), ale komplet hotovou od nějakého osvědčeného výrobce.

              0 0
            • kesu  

              od hnoje mě strašně láká vzít ten taiwanskej karbon,ale komplet,rám,vi­dli,řídítka,se­dlovku a hlavně mtb ráfky..

              0 0
          • Toci  

            Díky, zítra to prozkoumám, No Saint super.

            Včera mě oslovil nejvíce Canyon, byl to Full, ale určitě dělají i HT.

            0 0
            • vikicek  

              Ten No Saint je určitě špičkový kolo, ale jak jsi říkal, jdeš i po značce a No Saint je spíš takovej no-name. Víc parády ti nadělá ten Scalpel :)

              0 0
          • soc  

            Tak v tom pripade za me to GT s modryma cobaltama… to bz mohlo byt nadherne…

            0 0
          • mr.antik  

            Když už se tu začli řešit „levnější“ značky, tak vzhledově se mi dost líbí tohle Cube:

            http://www.cube-bikes.cz/detail.php…

            Sice není na XTR nebo X.0, ale to by se myslim takový příplatek pár tisíc vyplatilo.

            Případně pro jiný vkus Reaction:

            http://www.cube-bikes.cz/detail.php…

            0 0
            • mr.antik  

              U toho prvního by museli jít i brzdy, nevim proč tam cpou RX.

              Ale solidní prodejce ti tohle na počkání vymění.

              0 0
            • Kubiczech  

              Ten první vypadá fakt hezky.

              0 0
        • kopečák1  

          Pokud tedy opravdu HT, ten již zmíněný spešl bude prima volba

          http://www.bradsky.cz/…-p-2794.html

          Nebo cannon

          http://www.sterba-kola.cz/…_hledani.php?…

          Scott Scale 10

          http://www.scottmtb.cz/…tt-scale-10/

          To jsou ale provařený značky… nějakou specialitku Ti určitě někdo doporučí.

          A Tvůj názor na kolo je čistě Tvoje věc. Já ho mám pro radost, ale nepo*eru se z něj… takže asi tak…

          0 0
          • Toci  

            Pořadí je tak, jak jsi to seřadil. Na Cannondale jsem ještě neseďěl, na Spešlu dnes ano a bez jediné připomínky, na Scale jsem seděl a tenkrát super, barevně ale nepřijatelné.

            0 0
        • dobytek  

          Když jsem začínal s mtb, koupil jsem si kolo z Hervisu za sedmičku. Po třech letech, kdy jsem zjistil, že mě mtb baví, trávím na něm hodně času a trochu se zorientoval, jsem si koupil kolo za 22 a dál se uvidí. Kdybych chtěl šetřit, dám tam za pětku novou vidli, která to kolo zas o hodně posune. Většina lidí, co s kolem začíná to asi tak řeší, protože koupit si něco za 100 papírů a po pár měsících zjistit, že mě to nebaví nebo na to nemám čas, je pro průměrně vydělávajícího člověka trochu drahý špás. V tvé situaci bych asi pořídil něco za 30–40 tisíc s karbonovým rámem a dobrou vidlicí. Zbytek jsou tisícikorunové položky a spotřebák, který (pokud budeš hodně jezdit) můžeš průběžně vylepšovat. Bral bych meridu, co jsem tu dával, Scale 35 nebo Author Master.

          0 0
          • Toci  

            Díky, ale touto cestou to právě nechci a důvody jsem napsal.

            Myslíš to dobře a počítáš náklady. Já na kole jezdit určitě budu, možná hodně, možná méně, to není v tuto chvili důležité. I když najedu za rok třeba jen 1000 km / příklad /, nic se nemění a celé se to chová stejně, jako když najedu třeba 7000 km.

            0 0
            • dobytek  

              Tenhle přístup asi hodně lidí nechápe, protože kola za 100k jsou většinou špičkové závodní modely, které si většinou nekupují lidé, kteří s mtb začínají a chtějí kolo na turistiku. V téhle cenové kategorii nastupuje i gramařina, kdy ne všechno dražší i dýl vydrží. Třeba závodní pláště se sjedou 2× rychleji než 3× levnější obyčejné. Jsou sice lehké, ale většinou specializované na rozdílný účel použití (mokrý/suchý terén).

              0 0
              • vikicek  

                ty „závodní pláště“ se dneska imho sekaj i na bajky za 20k, takže tam si nevybereš :)

                0 0
                • jIrI___  

                  A navíc bych řekl, že člověk kupující si kolo v téhle cenové kategorii, vůbec nebude řešit nějakou výdrž plášťů, když i ty špičkové stojí pár stovek.

                  0 0
                • dobytek  

                  Já jsem s tím spokojený. Kupoval jsem kolo v téhle cenové kategorii na závodění a nic jiného než univerzální lehké závodní pláště ani nechtěl. Trénuju většinou na něčem levnějším, těžším a bytelnějším. On se bude muset připravit na to, že bude lepit 2× častěji respektive že mu to vzadu začne defektit ne po 2500 km ale už po 1300. Pokud tam bude mít ve standardu Furious Freda, tak mnohem dřív a ještě si na něm pěkně zasmykuje, když trochu sprchne.

                  0 0
              • Toci  

                Rozumím tomu, že to někdo nechápe a nějak se tím nezabývám, protože spousta lidí nechápe chování těch druhých. Jeden můj docela blízký člověk má auta asi za dvacet milionů a motorky za tři miliony. Spousta lidí to nechápe a teď nebudu rozepisovat ty primitivní argumenty, ale za sebe řeknu, že kdybych měl zbytečné love a líbily se mě dvě nebo čtyři pěkné káry, tak bych si je třeba koupil zrovna tak s klidem, jako si jde někdo kopit třeba tři kola nebo dva rybářské pruty.

                Toto není potřeba chápat, každý je jiný a potřebuje k životu něco jiného.

                Když se vrátím k tomu, jak jsi již zmínil – drahým komponentům, tak s tím se přece musí počítat, že servis Škody je méně náročnější než servis Porsche.

                Opravdu mě nezáleží na tom, jak dlouho mi vydrží pláště a věřím, že mi někdo poradí jaké jsou nejlehčí a nejlepší pro moje použití, tak ty tam dám, více to neřeším.

                0 0
        • op  

          zde titan HT , kdyz Te nezaujal ten softtail, co jsem daval vyse. Zde neco o materialu .

          0 0
          • Toci  

            Díky, podle fotky pěkné. Anglicky neumím a o titanu na kolech nic bohužel nevím. Pochopil jsem velkou životnost, poměr váhy ke carbonu nevím a vlastnosti / výhody, nevýhody proti carbonu / neznám.

            Jinak se mně tyto speciality samozřejmě líbí hodně, bohužel pokud to někde nebude k vyzkoušení a shlédnutí in natura, tak to půjde pravděpodobně mimo mě.

            Důvod je prostý, nejsem znalec a aby mě na tom vyhovovalo jezdit, tak si na to musím prostě sednout. Kolo v této cenové relaci nemám odvahu objednat dle obrázku.

            Včera jsem se tomu nějak věnoval a něco vyzkoušel. U některých modelů jsem po dosednutí na sedačku cítil, že to prostě nechci.

            Z toho, co jsem osedlal, mně bez připomínek nejvíce sednul S-WORKS SJ HT carbon 2010. Jediné, co bych možná vyměnil, by byla řídítka. Představavuji si o něco širší a možná trochu vlaštovky. Ale jsou to první pocity z desetiminutového seznámení, možná bych si na to zvykl, píši pouze první dojem.

            Z toho pro mě plyne, že např. z pěti kusů mi vyhovuje jeden a proto nemohu objednat sebelepší i sebekrásnější rám a potažmo stavbu, když nevím, co z toho vlastně vyleze. Když pominu kvalitu a cenu, která je už jasná, tak posed nebo li zřejmě geometrie je pro mě na prvním místě a to je u každého kola zřejmě odlišné, nebo to tak alespoň cítím.

            Pokud mi někdo řekne, že na specifický druh rámu je nutno navěsit XTR na místo XT a bude to stát + např. 15 000,– Kč, tak to udělám už jen proto, že s tím nebudu mít starosti, bude to fungovat a bude to lehké. Navíc to kolo budu mít zřejmě dlouho, tak i ve vztahu k vývoji komponentů se chci přiblížit k tomu nejlepšímu / znovu podotýkám ne k tomu nejdražšímu i když to jde asi ruku v ruce /.

            0 0
            • Smazaný účet  

              no tak pokud ti vyhovuje třeba geometrie spešla a chtěl by jsi přece jen titan tak určitě najdeš někdo kolo s podobnou geometrií…

              0 0
            • fredy.k6  

              Jestli si teďka několik let na kole nejezdil, tak si obzvlášť dej pozor na první rychlý hodnocení kola jenom při nasednutí a projetí okolo prodejny. Na některý kolo nasedneš a řikáš si, že je hrozný a že ti vůbec nesedí a ujedeš na něm 30 km a zjistíš, že nechceš nic jinýho. Takhle mi minulej rok na Testfestu připadalo divný Yeti a po prvním okruhu jsem se s ním skvěle zžil.

              0 0
            • op  

              psal jsem, ze v Bicyclecafe jsem ho videl „in natura“, ale velikost nevim a nevim, jestli ho tam jeste maji.. zavolat? Mimochodem, nedelej si nadeji, ze pri sednuti si na kolo nebo projeti se po parkovisti neco moc poznas, asi se daji takto vyradit ty uplne spatne, ale rozhodne nepoznas idealni geometrii a stejne po 50km bude pocit uplne jiny, to Ti garantuju :))

              0 0
              • fredy.k6  

                Ono hlavně, co je ideální geometrie, když neví jakej druh kola chce…

                0 0
                • Toci  

                  Opravdu nevím, co je ideální geometrie na kole. Hledám geometrii vhodnou pro svoje tělo na kolech, které jsem již dostatečně specifikoval a platí to jak na Full tak na HT. Není to přece složité pochopit, když víš požadovanou kvalitu, cenu, komponenty atd. Pokud bude toto vymyšleno, tak mě to kolo musí sednout, když na to vlezu. Pokud nesedne, jdu dál.

                  Intuitivně cítím, že ze stovky kvalitních kol se mně bude líbit max. 20 kusů. Z těch dvaceti mně bude sedět max. 5 kusů.

                  Matematicky vzato, každé dvacáté by asi za to stálo. Zatím jsem seděl asi na šesti, tak že na jakékoliv závěry mám čas, protože tomu moc zatím nerozumím, ale učím se.

                  0 0
                  • fredy.k6  

                    Geometrie právě souvisí s tím, v jakým terénu a jak rychle chceš jezdit. Třeba HT v ceně kolem 100k jsou většinou stroje, který jsou určený k závodění a k závodění mají i přizpůsobenou geometrii, která ti nemusí sednout. Zkrátka ideální pro tebe nějaká testovačka. Ikdyž po pátým vyzkoušeným kole sám asi nebudeš vědět, jaký ti sedí nejvíc.

                    0 0
                    • kopečák1  

                      Já myslim že Toci tou geometrií myslí spíš posez. Každý kolo má svou specifickou geometrii, to je jasný. Ale nevyřazoval bych nějaký kola z výběru jen proto, že by stačilo pro optimální posez vyměnit představec, řidítka, nebo posunout sedlo…

                      K systému s desítkovou kazetou jak se píše níže… Já bych šel do 3×9, ale nevím jak to te´d aktuálně v top sadách mají.

                      Desítkovej řetěz podle mě moc nevydrží.

                      0 0
        • krokus  

          K té nemožnosti úplného zamknutí zadku u fullu: u některých kol to jde (Spark, Merida…).

          0 0
          • Toci  

            To je právě ten problém, který mě trochu odrazuje od Fulla. Několikrát mě bylo řečeno, že to zamknout jde a já jako laik jsem si představil zámek 100%. Pak jsem zjistil, že to není 100%, ale třeba 90%. Bylo mi vysvětleno, že je to normální a tlumiče se z nějakých důvodů takto chovají. Když na to sednu, cítím tam tu lehkou žvejkačku a mám z toho divný pocit.

            Pokud je ale někde systém zámek 100%, tzn. 100%tní HT, rád to vyzkouším.

            0 0
            • Rychlej turista  

              V tom případě pozor i na vidlice. Přeně tohle mě šokovalo, když jsem si pořídil Sida a zjistil, že nejde 100% zamknout, ale asi 2 cm se hýbe. Většina lidí toto vůbec neřeší a ten zbytek o tom zpravidla ví a takovéto vidlici se vyhne. Takže mám zpět pevnou carbonku a Sida si beru, jen poukud ho opravdu využiju.

              0 0
              • Toci  

                To je důležitá připomínka, která možná zjednoduší výběr. Chci, aby to šlo zamykat na 100 %, předek i zadek. Rám carbon, nebo titan, když se o něm něco dozvím.

                Výbava XTR/XO/XX, ostatní komponenty včetně kol ekvivalent XTR, neotřelý design. Garážovka ano, ale pouze ta, která jde ve vývoji vpřed včetně referencí. Garážovku nebo jinou specialitu, která nemá řádný vývoj a proto musí za nesmysl prodat několik rámů nechci i když bude pěkně nastříkaná. To vše bych rád do 50K.

                Trochu jsem to odlehčil, nedí důvod se tím nějak stresovat nebo se u toho hádat.

                Popravdě řečeno, v designu vede Canyon, protože ho mám na spořiči. Rád bych také desetikolečko a vpředu pouze dvě placky.

                0 0
                • op  

                  Podle me 2×10 neni pro Tebe vhodne. Na 2×10 vzdy chybi bud prevody do lehka nebo do tezka (podle vyberu klik). Zavodnici s dobrou fyzickou lehke prevody nepouzivaji, tam je to pro ne ideal, ale nam ostatnim se muzou hodit. Naopak pri absenci prevodu do tezka nebudes kamaradum stacit po asfaltu.. Takze bych v Tvem pripade sel do 3×10 (ale stejne je to jen marketing a 3×9 je podle me ideal). XX je jen 2×10, takze XX nebrat.

                  0 0
                  • Toci  

                    Aha, to jsem nevěděl. Myslel jsem, že když je to např. na modelu 2011 a na 2010 to nebylo, tak je to něco nového.

                    0 0
                    • mr.antik  

                      to bohužel neplatí. Kromě fullů snad za minulý rok nic extra nového nevzniklo… Snad možná cena šla trošku nahoru.

                      Osobně jsem v tomhle konzervativní a nikdy si uplnou neozkoušenou novinku (typu 2×10) kupovat nebudu.

                      0 0
                  • op  

                    a jeste jeden dovetek, kdybych ted uvazoval o „modernim“ HT, dost bych uvazoval o tomto ramu. Design myslim ze je famozni a nejak mi je ta znacka sympaticka. A jeste bych oproti Tvym 100k hoodne usetril. Klidne bych Ti to postavil, ale Ty stavbu nechces, vim..

                    Ja ale ted naopak kupuju totalni oldschool ocel ramovku.. Zde par peknych fotek .

                    0 0
                    • jIrI___  

                      Ten OnOne je typický příklad lepiče nálepek, resp. lakýrníka. Kdysi tu někdo porovnával rám OnOne se stejně tvarovaným rámem z ebaye s nižší cenou a tvarově žádné změny. Takže na kolo za 100k bych ho nedával (ale podobný případ je i to MaxAri dole).

                      0 0
                      • op  

                        nerekl bych. Samozrejme si nechava vyrabet ramy na Taiwanu (stejne jako Specialized), ale ma vlastni vyvoj. Podivej se na reseni uchyceni brzdy a BB. A nebylo by to kolo za 100k.

                        0 0
                    • Gorgov  

                      Jaka znacka? :)

                      0 0
              • op  
                1. Epicon jde zamknout :))
                2. uz drive jsme resili, ze MC u RS se da nejak vnitrne prenastavit (posunout)

                aby to zamykalo vice, ostatni vlastnosti vidlice jsou pry nedotceny. Nabidli mi to v Bikelive, nebyl cas, ale ted v zime si to k nim dam na upravu. Pak muzu poreferovat, jak to dopadlo.

                0 0
                • Rychlej turista  

                  Takže když ho tam pošlu na tu úpravu, tak by mi ho přitom mohli i celkově zresuscitovat, že jo?

                  0 0
                  • op  

                    zeptal bych se pana Telefona :)))))

                    0 0
                    • Rychlej turista  

                      Jsi po ruce, tak jsem myslel, že to víš.

                      0 0
                      • op  

                        melo by to jit. Kdyztak, kdyby to nevyslo, bych Ti zadarmo vymenit toho Tvyho blbyho SIDa za Epicona, ten fakt jde zamknout :)))))))

                        0 0
        • kesu  

          já bejt tebou,dám fullu ještě šanci, když si na něm nejezdil dýl tak ti určitě bude vadit , jak se to houpe.

          Třeba scott spark a i genius jde zamknout že se ani nehne. Jestli ti můžu rozházet ten poměr, zkus si ještě někde tohle. Pokud jezdíš pro radost,myslím si, že tě bude full bavit víc

          0 0
          • Smazaný účet  

            přesně,

            na fullu začneš vyhledávat daleko těžší terény a budeš dávat věci co jsi dřív nesjel. Může se stát že na HT budeš časem jezdit jen po pěkných cestách.

            0 0
            • jIrI___  

              Taky můžu ze své zkušenosti potvrdit. Místa, které jsem na HT neměl vůbec v oblibě, mě na fullu o to víc baví.

              0 0
            • Kubiczech  

              Nedá se to takhle generalizovat a dokládají to spousty těch, kteří se z celopér vrací na pevňáky nebo si je zpátky k fullům kupují. Já to mám naopak, když jedu nějaký těžký úsek na fullu, tak se tam hrozně rád vrátím na HT, protože vím, že bez těch 16cm zdvihu to bude zase trošku jiná sranda.

              Stejně tak jsou lidé, kteří do toho pořádného terénu stejně nepojedou. Každý si to musí zvážit sám.

              0 0
              • mr.antik  

                Tohle je dost o příležitosti, záleží kde bydlíš, kdě chceš jezdit. Jsou lokality, kde je pro celopéro třeba jen jeden kilometr z dvaceti a i kdybys chtěl tak tam terén nenajdeš, nebo jen za cenu hrozných přejezdů.

                0 0
          • Toci  

            Scotta full jsem zatím nezkusil.

            0 0
          • krokus  

            Myslím, že se u Sparka při zamčeném tlumiči zadní stavba velmi nepatrně hýbe.

            0 0
            • kesu  

              no tak třeba v rámci mm na tlumiči ale to je nepodstatný :-)

              0 0
              • krokus  

                No a když se mi rozbil lockout, tak to bylo v řádu cm:-)

                0 0
    • martin_bakov  

      pro lidi co nevedi co s prachama tu je bicyclecafe …

      0 0
      • op  

        tam mezi svatky jeden titanovy Van Nicholas Tuareg visel, nevim jestli je tam jeste ..

        0 0
    • Losi pastika  

      Nevim, jestli uz tady nekdo doporucil..Precetl jsem si par hornich prispevku a na dalsi hovna jsem uz nemel, ale jestli mas takovy prachy na novy kolo, podival bych se po nejaky kultovce, kterou tady jen tak nikdo nema…napr Ibis mojo, Intense, Santa Cruz, nebo Niner delaj pekny kola, Titus(titanovy ramy) je zajimavy a ze to vsechno nejsou hotovy kola nevadi…Urcite si najdes nejakyho ferovyho mechanika, ktery ti rad poradi s osazenim a posklada ho…

      0 0
    • atx442  

      Ahoj Toci,

      jeste jsme Ti nestacil odepsat ohledne Canyonu … kola jsou to fakt dobra a lze je v podstate objednat jen z Internetu = primy prodej, proto muzou byt za tak dobrou cenu.

      Sam jsme tuto proceduru podstoupil pred vice ney dvema lety a nelituji – a LUX MR funguje opravdu dobre (i kdyz mam pocit, ze moderni kola jsou ponekud „krehci“ nez treba moje „poctiva“ Serotta Colorado z roku 1993 – to je nopravdu „kultovka“ a stale jezdi vyborne ;-)

      Nicmene, mrkni se i na nabidku karbonovych HT-cek od Canyonu – premiovy Grand Canyon CF 9.0 LTD za ~4.200 EUR – http://www.canyon.com/…es/bike.html?… a jeho levnejsi variantu 9.0 za necelych 3.100 EUR – http://www.canyon.com/…es/bike.html?….

      Rozdil v hmotnosti 20 dkg, rozdil v cene pres 1000 EUR – to ma opravdu cenu nedat is o jeden rizek navic :-)

      Jinak jak tady pisou kolegove, finalni vyber je nakonec opravdu predevsim na Tobe – za 100 tisic Kc poridis jen skvele kolo!

      A ohledne Tve volby – v soucasne dobe bych jiz do HT nesel, full je proste full.

      A ohledne tuhosti zadni stavby – pri 80% propedalu na svem LUX MR opravdu nemam pocit, ze bych mel zadni stavbu „houbovitou“ … ale mozna je to pocit, kdyz vyjedes z terenu a zapnes na silnici ProPedal, kolo se proste zda tvrdsi.

      Opet zalezi na Tobe, co vlastne od kola cekas … s tim Ti tady poradit muzeme, ale rozhodnout se musis sam – Ty budes na kole jezdit, ne?

      Mej se a at se rozhodnes predevsim ke Tve vlastni spokojenosti a nove kolo si poradne uzijes.

      Vlado

      0 0
      • oldaka  

        jezdis s aktivovanym propedalem? prip. na jakej stupen? kolik vazis a kolik foukas? Dik

        0 0
        • atx442  

          Ahoj, pri mych parametrech cca 190 cm / 85 kg foukam predni vidlici FOX RLC asi na 55 PSI a zadni tlumic FOX RP23 na cca 180–185 PSI – pri jizde v terenu nastaveni docela komfortni, ale stale dost tuhe na kolo jako je LUX MR (2×100 mm zdvihu).

          Mne to tedy urcite vyhovuje … pri prvni jizde jsem zkousel foukat zadni tlumic okolo 195 PSI, ale pri prvni jizde jsme ho o neco upustil a uz jsme u toho nastaveni zustal – pro mne je to OK.

          ProPedal pouzivam na silnici nebo v rovnejsim terenu (sotolina atd. nebo kdyz si ho zapomenu vypnout :-) ), nejdrive jsem pouzival stupen 3 (80%), v posledni dobe mi bohate staci i „dvojka“ (60%).

          I kdyz napriklad kamarad jezdi na „dvojce“ skoro porad ve vetsine terenu, krome sjezdu … je to o zvyku a o tom, co od fulla cekas a chces …

          0 0
        • Sidney  

          Ja pri svych 180cm/68kg foukam v predu 55PSI na Fox F100RLC a vzadu na FOX RP23 kolem 115PSI. Propedal pouzivam na 3 a CT mam high, vyhovuje mi bud aktivni zadni stavba nebo temer zamknuta. Kdyz jsem mel propedal na 1, tak jsem ho neustale zapominal vypinat ;-). Vidla ma ale poladenou high speed kompresi a vnitrni odpory od Milana, takze predek muze byt nestandartni.

          0 0
      • atx442  

        Jeste jsem zapomel … samozrejme, pokud se bavime o „kultovkach“ za yustaneme v Nemecku, je tu jeste Rotwild – http://www.rotwild.de/…php/en/bikes – to jsou skvela kola, ale treba proti Canyonum o dost drazsi :-(

        Zde bych Ti opet nedoporucoval to, co neznam, protoze kola zda dovazeji moji kamaradi a na jejich silnicce jezdim jiz sest let … stale super kolo, i kdyz dnes uz „jen zastaraly hlinik“ :-)

        Urcite Ti zde nechci doporucovat nic, s cim nemam vlastni zkusenost, to nema smysl.

        Na druhe strane, postavit se da cokoliv …

        Pokud chces kontakt na sikuly, kteri Ti Tve kolo mohou postavit hodne dobre, klidne se mi ozvi na grafton1@seznam.cz, urcite se da neco vymyslet…

        Mej se,

        V.

        0 0
        • Toci  

          Ahoj Vlado,

          dáváš mi zabrat. Tvoje tipy ještě s několika jinými patří pro mě k těm nejlepším. Co se týče designu, tak když pominu asi ještě dvě kola, tak k absolutně nejlepším.

          Když si to prohlížím, tak mnou na začátku vybrané modely ustupují tak nějak do pozadí a na některé jsem už zapomněl.

          Díky.

          0 0
          • atx442  

            Ahoj Toci,

            tesi mne, pokud Ti par zdejsich nadsencu alespon trochu „otevrelo oci“ :-) Jak rikam, zaverecne slovo je ted uz jen na Tobe.

            A abych Ti to jeste trochu ztizil (i kdyz kdo vi…), prikladam zde jeste link na sveho „vysneneho favorita“ – americka Serotta – http://www.serotta.com/…Cross/TIMax/ … Kolo teto znacky vlastnim jiz vice nez 15 let a jejich titanovy modle se mi libil uz tehdy. Jak je videt, neztratil casem nic ze sve elegance a snad ani nic ze svych fantastickych vlastnosti (pokud to mohu merit vlastnostmi ocelove Serotty, ktera je stale fantasticka ;-) ).

            Ale doporucuji Ti zustat treba prave u Canyonu – za dobre penize dostanes poskladane a nastavene kolo, jen vyjet.

            Kolo Ti prijde ve specialni krabici postou … byla docela sranda, kdyz jsme kolegovi bikerovi vysvetloval, ze si jsu pro kolo na postu :-) … ale sluzba funguje a Canyon taky … a nejen mi, taky mym kamaradum, kteri mi tuto znacku pred casem doporucili.

            Takze dobrou volbu Toci ;-)

            Mej se,

            Vlado

            0 0
        • Kubiczech  

          Rotwild sice kultovka je, ale designéry těch XC modelů bych povětšinou hnal klackem. (:

          0 0
          • Al Stra  

            doporičte mu někdo, ať si koupí Nicolaie a je po problému

            0 0
          • mr.antik  

            Ibis Tranny. Barva bude in i po deseti letech. Nebude to technologická highend špička ale za takovým kolem se otočí každý bajker.

            Ale bude to skládačka, což Toci nechce, škoda.

            0 0
            • jIrI___  

              V těch skládáčkách by se daly vymyslet moc pěkné věci.

              0 0
            • Al Stra  

              akorát někdo zapomněl přidělat té skládačce péro k zadnímu kolu, tak to bude hrozně nepohodlný na ježdění

              0 0
      • PatrikL  

        tie ceny nie sú v eurách :) Musíš zmeniť krajinu na inú – teraz pozeráš UK.

        0 0
        • atx442  

          Vidis, toho jsme si nevsiml :-) … asi proto, ze svoje kolo jsem si u nich uz koupil … a LUX MR 8.0 2008 mne stal presne 2.400 EUR, coz bylo tehdy cca 60.000 Kc … ;-)

          Takze prepocitat, panove. I tak maji dost dobry pomer cena / vykon, ne?

          0 0
    • Turbo  

      Když budeš rychlej a bude ti velikost L, tak todle je super kauf!!!

      ALMA 10 OMG TEAM – barva Team-Blue, vel.L

      http://orbea.cz/akce.php

      0 0
      • jIrI___  

        Tak to je super nabídka, asi nejlepší ze všech HT co tu jsou. Neváhal bych…

        0 0
        • Turbo  

          No právě za ty prachy jedinečnej kauf, jen rám stojí 50!

          Jinak podle mě je tenhle rám momentálně nejlepší HT na trhu.

          Ale pozor, je hodně tuhej – závodní!

          0 0
    • Turbo  

      Nadalo mi to a zakončím to tu postem č. 500 :-)

      Orbea design.

      http://www.orbea.com/…rbea_design/

      0 0
    • cyborg  

      Chces pohodlny rychly kolo pro zabavu, tak nechapu proc Epic a Anthem… a uz vubec nechapu jak muzes premyslet nad HT. Sry ale ale HT ma v dnesni dobe smysl uz jen pro sadomasochisty, oldschoolery anebo zavodniky – jo jeste mozna pro ty co nemaj ted penize na fulla. Rozhodne je pro rekreacni jezdeni vhodny poholdny odpruzeny kolo, protoze zjistis ze te to jezdeni vic bavi.. Mel bys vybirat z kol spise pro zabavu (trail- allmountain ) nez z XC raket.

      Zdvihy uz davno nejsou problem a spravne nastaveny moderni bike muze byt i se 150mm zdvihy rychlej. Hlavni je jaky ma kolo geometrii a kolik vazi a jaky ma plaste. Systemy odpruzeni se se 150mm zdvihem v klidu poperou navic mas moznost tlumice zamykat nebo se dokonce zamykaj sami (Brain od Specialized). Dale ti dava casto moznost si hrat s geometrii podle toho jestli jedes do kopce nebo z kopce, nebo po asfaltu atd.. a neboj se ovlada se to packou na riditkach a je to easy se s tim naucit pracovat.

      Kolo se 120mm+ ti prinese zabavu i po ceste z kopce, navic to sjedes bezpecneji a s vetsi jistotou. Po rovine mas vzprimenejsi posed a mas cas a pohodli se kochat okolim a treba tlachat s tim kdo jede vedle tebe… na xc budes lezet natazenej jak cip a cumet dva metry pred predni kolo.

      A kdyz mas takovej hezkej rozpocet, kup si treba dve sady kol na ultra XC – asfalt, polnacky atd a terenejsi plaste kdyz si pojedes zaradit do lesa. Jezdit dvoje plaste je super a akorat je total opruz to prezouvat :(

      Podle me bys mel vybirat spise z rad Stumpjumper, Trance, Jekkyl, Genius

      http://kolokolo.cz/…d-sl-1–2010/

      http://www.specialized.com/…CProduct.jsp?…

      http://www.cannondale.com/…YLL-CARBON-1

      http://www.scott-sports.com/…55547/217955

      a na zaver jeste jednou… zdvihu se neboj, divej se na zamereni kola (geometrii kola) oni to uz umi udelat aby to jelo a v kazdym slusnym obchode ti kolo na tebe nastavi.

      0 0
      • Rychlej turista  

        Proč nechceš připustit, že existují lidé, kterým působí obrovské trauma vlastnosti fullů, které jsou dané jejich systémem a než by se jimi měli stresovat a řešit neřešitelné, tak raději oželí i jejich dobré vlastnosti?

        0 0
        • jIrI___  

          Ty jsi ale ortodoxní výjimka. Jednou se k fullu dostaneš, stejně jako k tebou dříve zatracovaným kotoučovkám :)

          0 0
          • Rychlej turista  

            Kotoučovky jsem kupoval kvůli kolům. Na zimáku mám véčka furt a chrochtám si blahem, že o brzdách zase nevím a proto nic s nimi nemusím řešit :-)

            0 0
      • Toci  

        Díky za názor, beru v potaz názory na HT a zvažuji fulla.

        Mám favority, už se o nich psalo. Ještě se zeptám na kolo, kteé mi doporučil můj známý, který ho zkoušel a byl velmi nadšen. Díky.

        http://www.cannondalebikes.cz/…on-rize120–0

        0 0
        • Smazaný účet  

          kámoš má 140ku, vidlice je naprosto skvělá, jen počítej s tim, že jak teď používají ten pushlock tak se nezamkne ale pouze hodně přitvrdí (to znamená, že trochu pracuje)

          zadek je komfortní, není to úplně závoďák ale spíš kolo na pohodu za kterým se jistě každý otočí.

          0 0
        • Volf  

          Něco ti povím. Nejhorší co můžeš udělat je ptát se stále ostatních co si máš koupit. Konec konců zvyknout se dá na všechno a tak se ti může klidně stát, že skončíš u hajtry se zdvihy kolem 150 m na pláštích 2,3". Nikdo ti nikdy neřekne, že udělal blbost když si koupil to nebo ono a není s tím spokojený. Rozhodně je rozumější kopit si kolo podle toho, jak chci jezdit, než jezdit tak, jak jsem si koupil kolo.

          0 0
          • fredy.k6  

            Třeba se pletu, ale mám pocit, že to kolo bude stejně do měsíce ležet ve sklepě, takže je to nakonec asi jedno, jaký si vybere…

            0 0
            • Toci  

              Asi se pleteš a myslím, že máš úplně zbytečné nápady a starosti. Téma se týká něčeho jiného a i kdyby kolo skončilo ve sklepě druhý den, tak to sem nepatří.

              0 0
              • john34  

                Sleduji tady ten souboj a držím palce, dáš vědět jaký kolečko to nakonec vyhrálo?

                0 0
                • karliner  

                  To se nedozvíš. Téma za chvíli vyhnije, skončí zapomenuté v historii a o uživateli Toci pravděpodobně nikdy neuslysíš.

                  0 0
                  • john34  

                    jsem optimista…

                    0 0
                    • Toci  

                      Až koupím kolo, tak se to dozvíš. Pokud téma vyhnije, tak to je mně celkem jedno, každé téma časem upadne. Na druhou stranu si myslím, že třeba nejsem sám, kdo si rád přečte názor a zkušenosti odborníků na kolo, které je v zadání. Když vemu věcné názory a rady, tak mě osobně to dost pomohlo a na některé věci měním trochu názor. Když vezmu ty nevěcné a nemístné připomínky, ptám se sám sebe, co je to vlastně za druh lidí, kteří se vloží do jasného zadání a začnou psát zcela o něčem jiném. Nedovedu si představit, že bych svůj volný čas trávil prolézáním různých témat a kde bych se zvidětelňoval jakoby vtipnými komentáři a ulisnými žvásty.

                      0 0
                      • krokus  

                        Souhlasím, je to dobré vlákno. Hloupými komentáři se nenech otrávit.

                        0 0
    • karliner  

      Já bych ti poradil vybírat podle designu.

      0 0
    • Blahycz  

      No,taky bych se chtěl zeptat. Nebyl jsem pro 29 do doby, než jsem se svezl na Cannondale Flash 29na testfestu,,,to kolo bylo úžasný. Krásně pružný a zároveň tuhý. Pod zadkem to pruzilo. Jenomže 80 000 je hodně za ht. A tak se chci zeptat,jestli je to daný typem karbonu co Cannondale vyrábí nebo se nechá sehnat jiný kolo s podobnými vlastnostmi. Doteď jezdím ghost amr ale pokukuju po něčem lehčím ale přesto pohodlným.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.