• kubajsccz

    zdradím všechny bikery ;-)) mam tako vou další otázku. Jak jsem už tady psal,tak si budu stavět bike,vše to bude na rámu giant anthem. Nikdy jsem si kolo neskladal, takže nevim jaky komponenty na příklad : hlavové složení?? vubec nevim jaky:-( samozdřejmě bych chtěl to nejlepší,ale to je široký pojem… Nacenu ne koukám:-) hlavně abyto 100% fungovalo a mělo to přijatelné gramy

    0 0
    • Zdenda CUBE  

      Když to tak po tobě čtu, tak se s důvěrou obrať na servis a nech si to odborně nastrojit …

      0 0
      • Rychlej turista  

        Pokud není úplně levý, tak to na ten rám navěší. Problém je, pokud neví, co koupit. Aby to pasovalo.

        0 0
        • Zdenda CUBE  

          Proto jsem to napsal – kolik čeho asi koupí a stylem pokus omyl to postupně bude lepit, aby zjistil že to tam nepasuje? Určitě by bylo jistější to svěřit někomu, kdo alespoň ví, co tam má přijít a jak se to tam dává …

          0 0
        • Patar  

          Určitě má dostatek použitelného nářadí, např.sikovky na středové misky atd. Alespoň přípravu rámu na montáž ,by mohl svěřit někomu jinému.

          0 0
    • M13  

      Napiš ročník rámu.

      0 0
    • Jakobo  

      Co se třeba zkusit domluvit s mechanikem v místním cykloservisu, že byste kolo složili dohromady a něco mu zaplatil. Mnohdy nemají co dělat a třeba bude ještě rád, zkusit spíš obchody v maloměstě. Známého asi nemáš, to by ses tu neptal. Sám bez zkušeností budeš bojovat i s tím, jak zkrátit bowden, jak ho nechat dlouhý, jak moc utáhnout kazetu, abys nestrhl závit atd. a pak problémy s křivým rámem (středové nedosedá, brzdy…), ono se skoro vždycky něco najde a je potřeba to aspoň zarovnat pilníkem.

      Není to věda, ale chce to zkušenost. Taky aby ses na tom kole pak nezabil.

      0 0
    • se-se  

      Já jsem to udělal tak, že jsem si vybral co chci a nechal si to smontovat. S majitelem prodejny jsme se domluvili, že díly dostanu za cenu jako na netu (on nakupuje ve velkoobchodu a má tedy stejně zisk) a já u něj koupím vše co bych si jinak proste jen objednal v nějakém shopu. Vyplatilo se protože několik věcí jsem špatně odhadl a nebylo to ono, takže on to dal normálně na prodejnu a mě objednal něco jinýho. Záruku mám na jednom místě, což bych jinak měl roztroušený po nejméně 10ti různých e-shopech.

      0 0
      • Evilcleaner  

        představa že eshopy jsou dražší než sklady v česku… je poněkud naivní:-) samozřejmě netýká se to všeho zboží, ale spotřebák, shimano, záplety i mnohdy vidlice, to všechno se dá mnohdy na netu pořídit levněji.

        0 0
    • maajkee  

      Google mi vyhodil, že by tam mělo přijít semi-integrovaný, ale doporučuju u né uplně levnýho rámu nechat si misky hlávka někde nalisovat, palicí nebo kladivem to není uplně ideální.

      Jinak kolem pěti stovek koupíš už nějaký slušný hlávko s průmyslovýma ložiskama od cane creek, fsa, ritchey atd.

      0 0
    • kubajsccz  

      přiznám jsem tolik komentářu jsem ani nečekal,ale děkuju za každej :-) a jak čtu tak to nebude tak lehké jak jsem si představoval.. Bydlim v okolí Písku a sou tu asi 3 obchody,servisy ten ke kterýmu chodim tak je fajn typek a prodává zrovna kola giant. Zatim mam od něj amuleta ,když jsem mu řekl že v budoucnosti si od něj vemu gianta,ale jenom rám a zbytek bych chtěl podle sebe.. tak nebyl už nak nadšenej a snažil jsemi to rozmluvit,ale ja si stojim zasvim.. Nepostavil bych to za tejden neseženu hned tolik peněz na všechny dily..

      z toho co tady píšete,tak mi nezbyva nic jineho než se snim nak domluvit. :-)

      0 0
      • royal  

        Pokud je to od prodejce, tak ram bude vcetne hlavovyho – aspon tak to maj na webu a tak mi to prislo z reklamace. Pokud je to Anthem X 2011, tak tam budes mit rovnou hlavovy na normalni i tapered vidlici

        0 0
      • jonti  

        V podstatě má ten prodejce pravdu, a když budeš kupovat všechno nový, tak tě vyjde o dost levněji koupit komplet kolo.

        0 0
        • Smazaný účet  

          +1…jedine ALW j pokud by mel presne pozadavky na komponenty kteryma se kolo bezne neosazuje.

          0 0
        • maajkee  

          No jo, tak ale někdo si tam dá třeba radši Rebu nebo Sida, giant tam všude cpe fox.

          Takže spíš jde, že si člověk kolo osadí dle svých představ, ale levnější to určitě nebude, to ne.

          0 0
    • Smazaný účet  

      Doporucil bych ti jednu vec. Az budes mit i stredove slozeni tak chnapni ram pod ruku a skoc s nim do servisu, kde si koupis hlavko. Hlavko si nech nalisovat a pri te prilezitosti ofrezovat mufnu(truvka do ktere se montuje stredove slozeni) a treba i navarku pro uchyceni adapteru zadni brzdy.

      Vsechno ostatni uz bych mel zvladnout doma sam.

      0 0
    • capis  

      V 17 letech ti na ceně nezáleží, to mě podrž.

      0 0
      • Smazaný účet  

        V 17ti jsem rozmlatil kladivem ložisko protze jsem pri „opravovani“ naboje ztratil kulicky:)

        Ale taky jsem byl schopen vydelat slusny ranec na brigade (teda, tehda se mi zdalo ze devet tis. je ranesc:))

        0 0
        • capis  

          Jo, tak nějak jsem to myslel.

          0 0
          • kubajsccz  

            zní to směšeně s těmi penězi,ale baru to tak že to budu stavět celekm delší dobu.. a jelikož ted budu nastupovat do prace… tak si budu moct dovolit postupně,ale pomalu kupovat i dražší a kvalitnější díly

            0 0
            • Dzordano_Bruno1  

              Dražší neznamená nutně kvalitnější:) Pročítej si toto fóru, zajímej se o komponenty a vše Ti dojde samo, co je nejlepší:)

              0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.