• Tina

    Na novú sezónu som si dovolila založiť nové vlákno. Na začiatok a pre lepšiu orientáciu prehľad, kto bude jazdiť na čom v tejto sezóne:

    • Radenie

    najväčší podiel bude mať opäť Shimano a Dura Ace. Až dve tretiny celého závodného poľa. Campagnolo sa aj naďalej objaví u týmov Astana, Lotto-Soudal, a Movistar. Ag2r La Mondiale a Katusha budú používať nový bezdrátový Sram eTap. Minulú sezónu sa objavil eTap v pelotóne ako prototyp. Teraz sa však bude používať verzia určená na predaj.

    Svoje radiace sady pripravujú aj Rotor a FSA. Hotové by mali byť neskôr v priebehu sezóny. Hydraulické radenie Rotor Uno by mal jazdiť tým Dimension Data (chudák Mark Cavendish :)) Etixx-Quick-Step a Tinkoff zase vymenia Shimano Dura Ace za bezdrôtové FSA (ak sa ho podarí vyladiť ešte tento rok).

    • Rámy

    Žiadna zmena oproti 2015. Najväčšie zastúpenie aj naďalej patrí Specialized (Astana, Etixx-Quick-Step a Tinkoff). Scott a Canyon sponzorujú po dva týmy (Scott – IAM Cycling a Orica-GreenEdge) a (Canyon – Movistar a Katusha). BMC, Merida, Cannondale, Trek, a Giant zostávajú hlavnými sponzormi svojich týmov.

    • Zapletené kolesá

    Oba týmy na SRAM sadách budú jazdiť Zipp. Lotto-Soudal, a Movistar budú jazdiť kolesá Campa a Astana zostáva u dlhoročného partnera Corima. Iba polovica týmov na Shimano sadách bude jazdiť aj Shimano kolesá. Druhá polovica Shimano týmov bude jazdiť Mavic, DT Swiss, alebo kelesá vyrábané sponzorom týmu. Týmy na Spacialized rámoch budú jazdiť kolesá Roval a Trek Segafredo bude na Bontrageroch.

    • Kokpit

    FSA, Pro, a Zipp riaditka a predstavce budú dominovať profi peloténu v sezóne 2016.

    0 0
    • zdendos-rb  

      A co kotouče? Profíci to moc nechtěj… výrobci naopak…

      0 0
    • Smazaný účet  

      Díky za pěkné shrnutí.

      0 0
    • karliner  

      Doplněk k rámům:

      AG2R – Focus, Zipp, Sram

      Dimension Data – Cervélo, Enve, Sh/Rotor

      FDJ – Lapierre, Sh, Sh

      Lotto Soudal – Ridley, Campa, Campa

      Lotto Jumbo – Bianchi, Sh, Sh

      0 0
      • Hroch obojzhivelnyj  

        "tady""http://c­yclingtips.com/2016/01­/bikes-of-the-2016-world-tour/ je to i s obrazkama.

        Chtel jsem jako obvykle nominovat nejosklivejsi kolo, ale nejak nemam letos zadnyho jasnyho favorita.

        0 0
        • blaf  

          za me je to jasny, Madone a Venge, ale je fakt, ze jsou tam i dalsi obludky

          0 0
          • jecnak  

            Madony jsou nektery extra hnusne nalakovany. Na zivo je to kolo divny akorat presne z boku. Jinak je velmi pekne.

            0 0
      • Mig_all  

        Dimension Data proboha co to je? :-O

        0 0
      • Tina  

        Komplet prehľad výbavy jednotlivých týmov je predsa v linku môjho úvodného príspevku ;)

        0 0
    • Delkim  

      Degenkolb mi na těch jarních klasikách bude chybět :(

      0 0
    • Tina  

      Dimension Data už u niektorých jazdcov používa hydraulické radenie Rotor na pretekoch Chalenge Mallorca. Hydraulické ráfkové brzdy sú od Magury.

      0 0
      • orm  

        Vypada to hezky, ale myslim, ze je to slepa ulicka, jak brzdy, tak razeni. Brzdy, protoze tu jsou kotouce, razeni, protoze je tu elektronicke razeni.

        0 0
        • tromboonen  

          Me to teda moc hezky nepripada, design kapitan nemo.. slepa to asi bude, po nejakym padu resit unik kapaliny a nefunkci (ale to same s poskozenym kabelem, nebo upadlou baterkou ci poruchou spojeni u bezdratu).. loni na TdF nejakej Frantik ve sjezdu mocne kopal do elektronickeho smyku (a to ani nespad) a stejne mu to nepomohlo, ne?

          0 0
    • Maato  

      Dobře Štyby dneska na Mallorce – 3. flek. Polda v TOP10.

      0 0
    • tromboonen  

      Neni to moc WorldTour (krome toho ze dostal Olegovo [lonsky]) triko… ale zajicek Duracell slusnej..

      http://www.steephill.tv/…rs/youtube3/?…

      0 0
    • tromboonen  

      Šampónkovi ten přestup zdá se vyšel, jen jestli jeho kadeře zvládnou šampon z Lidlu..

      Jak se asi v té rychlosti a záhulu co jedou v posledním km cítí někdo ne úplně na špici když na něj najednou vyskočí ten spící policajt, to musí bejt docela rána, se divím, že se tam nesmotali, pochybuju, že maj čas si ukázat nebo říct..

      0 0
      • Amoondre  

        To jim docela nalozil, ze by po jednorocni pauze opet dominance?

        0 0
        • tromboonen  

          To se asi teprv uvidi, ja jen ze team, ktery predtim na rozjezdy pro hvezdy nebyl stavenej, takhle slape.. Akorat aby se z nich ted nestal jenom sprinterskej team s obcasnym uspechem na klasikach…

          0 0
    • Tina  

      Kaťuša má tuším veľký problém :/

      0 0
    • Tina  

      Na Tour of Qatar sa jazdili kotúčové brzdy (kontinentálny tím Roompot-Oranje Peloton) a Matt Brammeier s tímu Dimension Data jazdil s kompletnou hydraulickou sadou Rotor Uno s ráfkovými hydraulikami.

      0 0
      • tromboonen  

        Kontinentálnému tímu Oranje šéfové a sponzoři jinou možnost nedali, budou je jezdit všude..

        0 0
        • Tina  

          To vieš určite, alebo si si povedal, že to bude kúl keď to napíšeš?

          0 0
          • karliner  

            Ví to úplně stejně, jako třeba ty víš, že Dimension Data vozí sadu Rotor. Prostě si to, že Roompot bude vozit kotouče, protože to je součástí jejich sponzorské smlouvy, přečetl na webu. Nechápu tvoji útočnou reakci…

            0 0
            • Tina  

              „Trochu“ si to prekrútil. V súčasnosti sa však bežne prekrúcajú informácie. Buď zámerne, alebo z nepochopenia písaného textu, na ktorý sa reaguje. Tvrdenie, že im inú možnosť sponzori nedali ťažko niekde vyčítaš na webe a pokiaľ nemáš info priamo z týmu tak je to iba konšpirácia. Ale ak máš link na zaručené info, veľmi rada si prečítam.

              Ja som nikde nepísala, že celý tým Dimension Data vozí sadu Rotor. Skús si ešte raz prečítať môj príspevok.

              0 0
              • karliner  

                A co kdybys docela normálně napsala: „sorry, přehnala jsem to..“?

                0 0
                • tromboonen  

                  Tak vona je Tina rozjeta z toho vedlejsiho vlakna o motorech, tak asi reaguje podrazdene… :)

                  Nebo ze by mela osobni zajem na co nejrychlejsim prosazeni kotoucu na silnicky do profi pelotonu? Chvilema to tak vypada, ale ja konspiracni teorie nevytvarim :)

                  0 0
          • blaf  

            uznej, ze je to velice pravdepodobne

            0 0
            • Tina  

              Prečo by to v tomto prípade malo byť „velice pravdepodobne“?

              0 0
              • blaf  

                protoze jde o byznys, reklamu, sponzory

                0 0
                • Tina  

                  Ahá. A to iba v prípade tohto jediného tímu?

                  0 0
                  • tromboonen  

                    Ano, jiny tym to v soucasnosti tak nema… velke tymy maji vetsi slovo, proste rekly, ze kotouce zatim jen obcas a nadale zustavaji na rafkovejch, muze to byt setrvacnost, muzou to byt zname duvody, ale je to tak.. vyrobci to evidentne chteji tlacit dal nez jen do segmentu gravel biku a k tomu potrebuji, aby to vozili i profi silnicari… zatim je to spise vyjimka.. takze kdyz maj moznost, domluvi se s mensim tymem, kteremu daj lepsi podminky za to, ze nebude vozit nic jineho, respektuíve mu reknou rafkovy brzdy a kola vam nedame a je to… to nemusi byt clovek tvurce konspiracnich te­orii

                    0 0
                    • McBlacky  

                      největšívelkýauto nedáš ani plný počet náhradních kol pro celý team, leader má náhradní kola na svém autě dvě, což snižuje počet kol pro zbytek ještě více. Po prvním pádu nebo defektu vyměníš celé kolo, to poškozené nebo škrtací (v případě kotoučovek, kde nejde udělat fix za jízdy) dát zpět na střechu.

                      Při dalším defektu-poškození je defektící jezdec v riziku, ze náhradní kolo bude škrtat, protože musí měnit už jen konkrétní kolo, ne celý stroj.

                      Docházelo by k situacím kdy začne kolo škrtat při jízdě (náročný sjezd a zkroucení kotouče, změna podmínek a vliv na chod pístků -voda, prach, nízké teploty), potom by se muselo rozhodovat jaký servis zvolit (celé kolo, jen kolo).

                      rozhodně by nikdo neriskoval „roadside“ disc brake servis.

                      0 0
                      • tromboonen  

                        No dyt souhlas, proto to profi teamy nechtej, plus jeste nemoznost neutral servisu… takze jedinej team, co to vozi porad, to vozi povinne befelem, to jsem psal a Tine se to nelibilo :)

                        0 0
          • tromboonen  

            Viem to urcite = psalo se o tom, proste se rozhodli, ze budou jezdit jen kotouce = nejsou nejbohatsi tym, takze nechteli kotouce jen na klasiky a na zbytek rafkove… teda tek znelo oficialni vysvetleni, podle me to spis protlacil sponzor, protoze do kotoucu se profici jinak moc nehrnou.. ja se s tebou nehadam, jen jsem vysvetloval, proc jezdi na kotoucich a ze to neni zadne prekvapeni, si to vygoogli..

            0 0
        • Hroch obojzhivelnyj  

          Tady je to napsany jasne:

          Roompot- Oranje Peloton zal in het nieuwe wegseizoen als eerste team in het profpeloton alle teamfietsen uitrusten met schijfremmen. Na een geslaagde test vorig jaar, onder andere in de Eneco Tour, zullen alle renners gebruik gaan maken van het SRAM HydroR systeem.

          “Er moest in korte tijd veel werk verzet worden. Een geleidelijke overgang van velgrem naar schijfrem is praktisch niet te doen omdat je dan met verschillende fietsframes en wielen komt te zitten. Ook fietsconstructeur Isaac heeft alles op alles gezet om de aangepaste Element SL-frames op tijd te kunnen leveren. Daarnaast moesten bijvoorbeeld ook de opbergsystemen in de teamtrucks en de dakrekken op de Peugeots van de ploegleiders aangepast worden. Dankzij een grote inspanning van onze betrokken partners is dat allemaal mooi op tijd gelukt”.

          .

          Proste bylo pro ne praktictejsi prejit komplet na kotouce nez mit infrastrukturu pro oba systemy. A jako bonus medialni pokryti prvniho tymu komplet na kotoucich.

          0 0
          • iron.hide  

            hmm zaujimave citanie

            0 0
          • blaf  

            jinymi slovy, neni to vubec o tom, co chteji jezdci

            0 0
            • tromboonen  

              Neni to o tom co chteji jezdci, neni to o tom co chteji spotrebitele (dokud jim to marketing nevnuti).. je to o tom na cem chtej vydelat vyrobci.. to je prekvapeni :)

              0 0
          • McBlacky  

            podpora pro obě varianty je už dobrý sci-fi, když se nedokáží popasovat pro disc only podporu – viz výše.

            nehledě na to, že by servisní mavic/shimano auta musela vozit obě varianty, kde už dneska je více standardů os a kotoučů, plus campa/shimano. Vzít si pak disc kolo z neutrálu = škrtá mi to v drtivé většině případů a to musím mít kliku aby to bylo kompatibilní

            0 0
            • Smazaný účet  
              Obsah tohoto příspěvku je blokován.
              0 0
              • tromboonen  

                To je dobry, ze vymena kola (kdyz zrovna nahodou byl pobliz team car) je automaticky news…

                Pocitam, ze az to vse dopadne jak planoval Tinkoff a kluci z Velonu, tak to bude dalsi bod formularizace cyklistiky… rider si zapicha, pristane u nej motorka nebo dron a bude filmovat vymenu kola.. dole vlevo pobezi cas… mechaniku bude pet, budou mit bile rukavice a kdyz skonci zvednou ruce a team dostane body za rychlost vymeny..

                0 0
    • Amoondre  

      Gaviria sprint na pakach, pohoda :-D

      0 0
      • Breakpain  

        Mno a co je na tom zlého? Osobně sprint ve spodním úchopu nepreferuju, protože mám asi moc velký drop a nejede mi to. Naopak za páky mi to jde dobře … Takže pokud je to myšlené takhle?

        0 0
        • tromboonen  

          No normalne se resi aero, viz Cav ktery s tim zacal a ted Caleb Evan z OGE, ten si strejcha nosem o predni galdu… ale tady to bylo do kopca a mozna s vetrem v zadech, tak Gaviria mozna vystavil zada jako plachtu…

          0 0
        • orm  

          Pri spodnim uchopu se do toho muzes vic oprit.

          0 0
        • jonti  

          Mozna mas pocit, ze se to toho lip opres, ale kdyz spurtujes 300 m, tak budes kvuli aerodynamice o dost pomalejsi.

          0 0
          • Breakpain  

            Mno, aero je mi jasné – ale když se chytnu za spodek, tak nejsem schopný spurtovat ze sedla, protože začnu být strašně nestabilní a je to skoro jako bych byl ožralý.

            Tzn. ve spodním neujedu ve stoje skoro nic – takže aktuálně je jediný možný spurt za páky (v mém případě) ⇒ tak jsem se trapně domníval, že pár takových lidí existuje také :).

            0 0
            • gerrard  

              Taky se ve spodnim uchopu kopu do pupku a nemuzu tak jet moc dlouho, protoze zacnu vytacet kolena do boku, ale ze bych kolem toho tolik nakecal to ne ;).

              0 0
              • Breakpain  

                Tak fórum je od toho, aby se psalo ;) … a mě by zajímalo, kde dělám chybu – do pupku se nekopu, prostě je to jako kdybych se krapet přiopil a začnu lehce ztrácet stabilitu … přitom na válcích zvládám jet bez držení atd, takže zase takové dřevo nejsem ;) …

                0 0
    • tromboonen  

      Cance dobre TT… nemate nekdo odkaz na anglickej prenos? Ten co byl na steephillu usekli, Italove vypadavaj a Rusaka se mi fakt poslouchat nechce..

      0 0
      • Delkim  

        Spartakus fantastická forma, prý jeho poslední sezóna, aby si to nakonec ještě nerozmyslel :)

        btw jinak rozhodně super výsledek i Johan Le Bon

        0 0
        • Delkim  

          Sagan parádní časovka, jestli se Avermaet hodně nekousne tak Sagan to Tirreno Adriatico vyhraje :)

          edit: takže o vteřinu Sagan druhej??? :) už na to někdo sází? :)))

          0 0
    • Delkim  

      hezký článek o Saganovi a jsou tam i fotky jak si konečně holí nohy :)))

      Když věčně druhý porazí věčně druhého. Saganovo prokletí trvá

      0 0
      • Dubys  

        Chápu, že vítez může být jenom jeden, ale trochu mi připadá, že se na ty druhý místa v cyklistice někdy nahlíží skoro jako by to byla ostuda, při tom je to jeden z nejdrsnějších sportů …

        0 0
        • McBlacky  

          dojíždět cíleně druhý je určitě nejdrsnější sport z nejdrsnějších sportů :)

          0 0
          • USPS  

            a zvládne to pouze nejdrsnější Mr. Second… :-))

            0 0
            • tromboonen  

              Má v tom Peťo nějakej bordel.. napřed si neholí nohy s tím, že si je oholí až poprvý vyhraje.. pak si je oholí kvůli sekundám při časovce.. OK, ale když už jsem pověrčivý, tak to musím dotáhnout do konce.. takhle je jasný, že porušil smlouvu s kdoví kým/čím a tím pádem nemoh vyhrát… dokonce se mu může stát, že už nevyhraje nikdy… se ta pověrčivost nevyplácí..

              0 0
              • McBlacky  

                kdyby si oholit i frasnu, měl to v kapse ;)

                0 0
                • tromboonen  

                  Taky nemel tu spravnou Speslackou aero helmu se specific dirou na ponytail… ale ty se na tak velky kokosy asi nedelaj

                  0 0
    • tromboonen  

      Sagi dneska opet nezklamal.. asi si chtel pojistit dobrou chmatackou pozici na bedne… Cance slusnej navrat, Etix vsude a nic z toho, Styby to vypada ze jej team pomalu sune do pozice pomocnika a PR se zas nepojede na nej, bude souboj neo-duchodcu Canceho a Tomekkeho?

      0 0
      • robb  

        Sagi je skoro pokaždý tam, kde by měl být, ale něco tomu vždycky schází.

        Už se těším na Flandry a Roubaix.

        0 0
    • robb  

      https://www.youtube.com/watch?… To si asi někdo dělá prde* ne?

      0 0
    • robb  

      Kouká někdo na Tour de Yorkshire? To je teda závodění :-)

      0 0
    • Delkim  

      Sagan příští rok do Astany?

      http://road.cc/…%AC4m-salary

      0 0
      • tromboonen  

        Nejaka fama… kluci z Telegrafu rikaj ze jejich zdroje to nepotvrdily..

        Kazdopadne jestli tam vleze tak to bude smutny..

        0 0
        • USPS  

          Ale poměrně logické…

          0 0
          • karliner  

            Ani kazachstánský dolary/eura nesmrdí víc než ty od Tiňkova a lékařské a materiální zabezpečení je určitě na top úrovni, tak proč ne..

            0 0
            • Delkim  

              tak jediný prachy co asi opravdu smrděly jsou ty z románu Motýlek :)

              0 0
            • tromboonen  

              No jo, navic s cerstvou manzelkou za krkem, ktera ma sice business na stavicky, ale stejne… „Tato bez radsi za min nekam kde delaj klasiky“ mu asi nerekne :)

              To bude za par let P-R vypadat jak Giro vloni… bledemodrej vlak od zacatku do konce, Sagan si laskave vystoupi z rady na stadionu..

              0 0
      • Smazaný účet  

        Co myslíte, bylo plánované, že Gaviria nepůjde do spurtu a tím zbrzdí Sagana? Podle toho jak se v cíli radoval bych řekl, že to Etixx takto chtěl.

        http://www.steephill.tv/…rs/youtube3/?…

        0 0
        • dafe  

          :-) mě přišlo že ho Sagan neviděl nebo nečekal že to tam Gaviria tak pošle a dostane se před něj. Nic hrozného Sagi si ho nepohlídal a pak už nemoh nic dělat, leda sejmout sebe i Gava. Taky ovšem mohl Peťo jet točku rychlejš na riziko větším obloukem a Gaviria by tancoval na bariéře jako Sky borec.

          0 0
        • Hroch obojzhivelnyj  

          Stybar a Vakoc jezdi peknyho panzerwagena v dojezdech, ze to ma pul pelotonu problem uviset :-)

          0 0
      • USPS  

        A potom, že na Sagana v ovládání kola nikdo nemá… :-)

        0 0
    • Hroch obojzhivelnyj  

      Tvl Richeze?!

      0 0
    • Delkim  

      Route du Sud

      Quintana včera fantastická časovka, se chlapec zlepšil!

      aktuálně stoupají na Tourmalet a lehce jim sněží

      0 0
      • karliner  

        Zajímavé, že tým vymění možné etapové vítězství za podporu Martina, kterej bude rád za top 10 v GC…

        0 0
        • USPS  

          Na etapy pro Bakalíííííííííííídl tam bude někdo podstatně lepší než nějaký ZŠ…

          0 0
        • ememem1  

          ja ti neviem ale tie tvoje prispevky su v poslednom case take dost..ako by som to povedal…no proste ze hned vidno koho mas rad a koho ne :-)

          lebo keby ne tak musis uznat, ze to co si napisal je tak trocha somarina. martin sice mozno naozaj bude rad ak skonci v top10 nicmenej styby by na tom asi lepsie nebol, mozno trhnu aj tu timovu casovku a na etapove vitazstva si myslym asi bude dost priestoru pre kittela. takze sa styby imho rozhodol docela spravne, robit prinajlepsom radoveho domestika v rovinatych etapach je asi pod jeho uroven.

          0 0
        • Hroch obojzhivelnyj  

          No ono tam moc etap pro Stybara teda neni. 16., jestli vubec. A Alaphillipe a Vakoc jsou podobny typy.

          0 0
          • tromboonen  

            Mozna si rek, ze by akorat celou Tour jezdil s vakocem masinku vepredu jako ted posledne parkrat..

            0 0
          • karliner  

            Možná i 2 a 10, ale vlastně máš pravdu, s tím Vakočem a Alaphillipem..

            0 0
    • Trainman  

      Co říkáte na TdF 2016 squad Sky? Pavouk, Gečko, Kiry, Wout, Landa, Nieve, Rowe, Yogi, Henao – v podstatě co jméno, to světová star. Tři potenciální lídři, dvě šílené baskické horské blechy, rovinářský řezník, dva silní klasikáři, zázračně regenerující :-) Kolumbijec… Může tohle fungovat?

      0 0
      • krabica  

        To chápu, mezi TdF a Vueltou ještě řešit Olympiádu na druhém konci světa…

        0 0
    • robb  

      Takhle bude vypadat profil časovky na mistrovství světa v Norsku v roce 2017

      https://pbs.twimg.com/…1h.jpg:large

      0 0
    • Tina  

      Wow! Tak to som veru nečakala. Ale už teraz sa ešte viac teším na budúcoročné závody.

      0 0
      • Polka  

        Mno tvl 8-)

        0 0
      • marco  

        Co měl chudák dělat. Tolik MTB týmů končí nevím o týmu kam by mohl přestoupit. Nastává stejný problém jako před lety kdy končili silné silniční týmy a mnozí byli rádi za to, že se na silnici svezou někde u 2. divize typu CCC a další.

        0 0
        • McBlacky  

          je tam cash ;) a narozdíl od MTB poptávka po jezdcích.

          Co to pro Ondru bude znamenat je otázka. Rok dva asi nic a pak se uvidí. Podle mě bude bojovat s délkou, dost s tím zápasil i u XC.

          0 0
          • jonti  

            Na GC urcite ne, ale na nejake kratsi kopce by mohl zajet dobre.

            0 0
          • orm  

            Ja osobne jsem na nej zvedavy. Nikdy jsem necetl ze by jel nejaky silnicni zavod. Orientace v pelotonu, delka zavodu, zkusenosti. Hned jit do nejvyssi ligy. No uvidime, ale preji mu to hodne. Kulhavy to propasl a Cink, diky okolnostem, ne.

            0 0
          • marco  

            Kdoví kolik měl Ondra peněz nebo snad to v angažmá v MTB nedělal pro služební dodávku, nějaké ty kola domů a týmový dres. Jak je na tom teda Jarda když stihl investovat do nemovitostí v čeladné, lítat jen tak jak ho napadne na skok do španělska, dělat na vilce v ústí n/orlicí a držet si snoubenku.

            0 0
            • orm  

              Hlavne tu snoubenku, ta bude draha :-). Myslim, ze vilku delal jeste s predchozi.

              0 0
            • McBlacky  

              to určitě nedělal, ale top MTB závodníci mají sotva plat top domestiků na siknici. Když se podíváš na platy v nejvyšší lize silnice tak, se dneska už bavíme o stovkách tisíc eur ročně jako základ, top domestici 400t+ a leadeři přes mega. O tomhle se může XC MTB jen zdát.

              0 0
              • Hroch obojzhivelnyj  

                Principielne souhlasim, ze silnice >> MTB. Ale na silnici jak ve kterem tymu a jak kdo, radovy domestik myslim nic moc. Obcas neco prosakne, na cyclingtips a nebo inrng, pro Sky a nejaky Francouze, si matne vybavuju.

                0 0
                • orm  

                  Pokud se bavime o world teamu, tak tam je minimalni hranice prijmu stanovena a nelze jit pod ni. Presnou castku si nepamatuji, ale bylo to vice nez 300KEur/rok. Takove nic neni uplne spatne :-).

                  0 0
                  • McBlacky  

                    kde žiješ :) :) :) :)

                    UCI minimum je kolem 36 000 eur ročně. To je pro úplný tužky, který zná jen skalní fanda a na závodech je potkáš v B a C sestavách.

                    tenhle článek je už 6 let starej a to platilo před příchodem přeplácečů typu SKY nebo Tinkoff. Už v době Wiggo TDF platilo sky 400–800t za top domestiky, to psal někde Inrng jako vtip když jel sky vláček, něco ve stylu 800, 600, 400t guys are pulling for 2mio guy :)

                    Sagan, zřejmě nejlépe placený v současnosti, má u Olega 5mio + a nově prý podepsal za víc, ale to tvrdí Oleg…

                    0 0
                    • orm  

                      Tak to se omlouvam, zda se ze jsem se sekl o rad. Prvni dve cislice mam spravne :-). 35KEur uz neni nic moc na top tridu cyklistu, to ma uz i prumer IT v CR o zahranici nemluve.

                      0 0
                      • McBlacky  

                        35k eur za to by v čr kdokoli v cyklistice vraždil, to imho nemá zdaleka nikdo. V zahraničí to pořád není taková hrůza, pro někoho kdo umí jen šlapat, navíc máš všechno placený, což v profi světě znamená opravdu skoro všechno, protože pokud nejsi na závodě jsi na kempu a i doma ti platí fyzio, masáž, suplementaci, re­ge,…

                        o tom IT bych taky pochyboval, věřil bych tomu u kontraktorů a vedoucích pracovníků, ale jinak ani omylem.

                        Aktuální data ti neřeknu, ze starších dat například 2014 zde avg v IT 36tkč měsíčně v hrubým. Tady z 2013 kde je uvedeno, že jen 5% zaměstanců bere nad 50tkč měsíčně. Oboje šlo za ty 3 roky šlo určitě nahoru, ale ne o řád…

                        0 0
                        • McBlacky  

                          PS. mám dneska nějak googlovací

                          0 0
                        • ˘Ö˘ Krab  

                          To je ta statistická ošidnost průměru při hodnocení dat s neznámým a nejspíš vůbec ne normálním (gaussoida) rozdělením. Pár špiček s astronomickými platy posouvá průměr davu nahoru, přestože na něj 80% nedosáhne -a to v jakémkoliv oboru. Zlatá střední hodnota.

                          0 0
                          • McBlacky  

                            u mzdy je tohle problém, souhlasím.

                            Ovšem jako argumentace proti tvrzení, že průměr IT v ČR je mega ročně to obstojí z libovolného pohledu ;)

                            Co se týče druhé věci, že určité procento zaměstnanců v ČR má plat nad 50tkč. Tady je největší nedokonalost v tom, že to zahrnuje jen zaměstnance a ne podnikatele, což je případ kontraktorů ale i expat expertů a ti jsou brutálně nad násobky průměru.

                            0 0
                            • orm  

                              Nemyslel jsem platovy prumer/median, ale vykonnostni/ve­domostni prumer/median.

                              0 0
                        • orm  

                          Asi jsem to spatne napsal a moje pointa nebyla pochopena. Omlouvam se. Nevim kolik presne je ve World Tour jezdcu, ale rekneme 500 lidi. Tito lide jsou spicka ve svem oboru, tj. neni moc lidi lepsich v tom oboru. A vetsina z nich bere jen 35KEur/rok. Spicka ze spicky bere vic, ale to jsou jednotlivci. Mne to prijde malo. V cechach to ma urcite vice nez 500 lidi pracujicich v IT a tito lide nebudou patrit, vetsinou, ani do sirsi spicky ve svem oboru, spise k prumeru (To jsem myslel tim prumerem. Vedomostni/vy­konnostni, ne platovy.) a to nemluvim o svete, kde ta mzda je vyse nez u nas.

                          0 0
                    • Hroch obojzhivelnyj  

                      Tady jsou letosni finance Ag2R celkem 7.5M Euro jde na platy vcetne personalu.

                      0 0
      • marco  

        A co Vojtěch Nipl údajně by měl patřit k 1. srpnu do formace Cannondale Drapac Pro pro rok 2017, ale od doby zveřejnění článku letos na jaře ticho po pěšině http://www.roadcycling.cz/…rofesionalum. Všiml jsem si, že začal na jaře používat kolo Cannondale a jezdit silniční závody.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.