• david25

    Ahoj, takhle mam mokre zeecko, co by mohlo byt pricinou? A je vubec nejaka realna sance ne opravu ci pretesneni? Nebo ty shimana jsou bohuzel neservisovatelne?

    0 0
    • MatS  

      Servisovatelne to je, ale nejdou sehnat dily. Jinak tato paka ma stejne streva jako paka slx 670 a xt 785. Takze si sezen na bazaru a prehod streva.

      0 0
      • david25  

        No tu slx mam v zaloze na zimakovi. Tak to budu brat jako zalozni reseni. Prehodim krytky at to ladi a tam mi asi pak nebude vadit ze to trosku tece :D

        0 0
      • david25  

        Nejaka rada jak vyndat ten cep paky, nebo neni jina sance nez odbrousit? Za tohle je fakt shimano na presdrzku.

        0 0
        • Mr.Duck  

          Zevnitř v mechanismu servowave je gumová záslepka, za ní asi 2mm nebo menší imbus. Ten stačí povolit cca o 2 otáčky a pak pin lehce vyklepnout. Je to jednoduchý, výměna páčky je tak na 5 minut. Shimano má rozkres tý páky na jejich tech webu. Zkus nejdřív hledat a pak dávat přes držky teprv :)

          1 0
          • david25  

            Ja asi u pateho videa sem to nasel, vsude jinde to to brousili. Nechapu, no nic. Chybama se clovek uci :)

            0 0
            • Mr.Duck  

              Proto se nejdriv diva do manualu, pripadne videa od vyrobce pokud existuji, pak spousta zoufalyho hledani a kdyz nic tak doufat ze ten v jutube videu zrovna neni uplny nouma :( To zoufaly hledani dnes pomalu ztraci smysl protoze to uz vsechno konci na YT ale tam jsem bohuzel nasel mnohem vic zpusobu jak neco doj**at nez jak neco udelat poradne, takze pokud existuje manual nebo aspon rozkres od vyrobce, radsi to budu hodinu hledat nez risknu jutubera.

              0 0
              • david25  

                Vetsinou se teda cestou RTFM vydavam :), ale tady jsem se nechal uspat s vedomim, ze shimano nedela servisni kity, tak jsem je uplne preskocil a tou lenivejsi cestou polozil dotaz sem. No a splnilo to ucel, odpoved sem dostal a i ponauceni do pristich akci se shimanem :D

                0 0
                • Mr.Duck  

                  Jo Shimano je v tom divny, ale on to z velke casti bude problem i dovozce, Shimano spoustu dilu vyrabi a prodava (teda dokud covid nezdecimoval zasoby), a tady u nas objednavaji shopy primo od Shimana ale jak je v tom dovozce tak to bude tezsi – chapu ze drzet skladem milion nahodnych dilu neni jen tak, nicmene na objednavku by to mel umet kazdy. Teda kdyby lidi nebyli lini :)

                  Jinak jsem kdysi rozepsal navod na kompletni rozborku Saint / BL-M820, coz je o neco slozitejsi uvnitr ale hodne veci je podobnych a ve finale je to jak uz jsi si asi zkusil, dost jednoducha operace :)

                  0 0
                  • david25  

                    Nakonec to teda byla relativne rychla operace vymeny pistku. Brzda sucha, takze parada. Ale jednu pomstu tam shimano stejne nechalo. Jako ten sroub na freestroke s kulatou hlavou a dvema dirkama na ni. Muzes mi jako rict co za klic se na to pouziva? :D

                    0 0
                    • Vilém  

                      Zadny, ten sroub se meni, pokud to chces pouzivat.

                      0 0
                      • david25  

                        Ja ho potreboval jen povolit kvuli rozborky, no nakonec sem si poradil tvl ale jako i kdyz ho chces vymwnit tak ho musis dostat prvne ven :D

                        0 0
                        • Vilém  

                          Tak on existuje sroubovak, kterym to jde, ale kupuj ho kvuli jednomu sroubku.

                          Mam ho v praci, je to prakticky plochy sroubovak, ktery na v plosce vybrousenou drazku, takze to ma vlastne na krajich dva hroty.

                          0 0
    • romachain  

      Mám doma zdravou páku, ale s urvanou objímkou, kdybys chtěl…

      0 0
    • iron.hide  

      mne takto tecu XT brzdy M8000, predna aj zadna

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.