Shimano 10spd řazení vs. 11spd hazka

17 nepřečtených
  • ppoli

    Ahoj, chci koupit kazetu SunRace 11–42 na 2×10 sadu Shimano XT. 10spd XT přehazovačka podle tabulek fungovat nemá, doporučili mi XT 11spd. Podle tabulek, co jsem vygooglil, tam ale je jiný posun lanka. Jiní tvrdí že stačí dát delší vymezovací šroub k XT přehazovačce. Co bude fungovat na 100%? Máte někdo nějaké ověřené řešení?

    0 0
    • Johny.Merida  

      Kup RD 6000 Deore

      0 0
    • oddie  

      Co je to za matláky, že doporučují nesmysl s 11sp XT, když je už dávno na trhu přímo na to určená hazka M6000?

      0 0
      • ppoli  

        Díky, to by to řešilo. Ale raději bych vyšší řadu… Koukám do katalogu a asi bez šance.

        0 0
        • Johny.Merida  

          Vyšší řada je fakt zbytečná… Závodim s tim a úplně v poho a cena příznivá.

          0 0
        • oddie  

          Vyšší řada? Stará XT hazka s vyměněným ramínkem za OneUp nebo Manobike apod. Podobná funkce za vyšší cenu :) Teda zkoušeno jen na 1×10, s 2×10 ne… Na rozdíl od M6000 GS to nevezme 46z pastorek.Já bych nespekuloval a vzal tu M6000, ostatně je téměř shodná s SLX, jen ten nápis chybí.

          0 0
    • Tom-T45  

      Nedávno jsem si dělal low cost „upgrade“ z 3×10 na 2×10, především kvůli získání lehčího převodu, než byl dosavadní 24/36. Kazetu jsem dal Shimano CS-HG500 11/42, hazku XT RD-786 jsem nechal, s tím, že pokud bude zlobit tak ji vyměním za M6000. Stavěcí šroub odklonu hazky jsem zašrouboval téměř nadoraz a trochu jsem upiloval doraz patky, aby byl první díl přehazovačky pod svislejším úhlem.

      Mám na tom sice zatím najeto jen 150 km, nicméně vše funguje k mé naprosté spokojenosti a troufnu si tvrdit, že dokonce lépe, než s kazetou 11/36. Výměnu přehazovačky tedy v první fázi nepovažuji za nutnou.

      0 0
      • Mildee  

        Toto je samozřejmě low cost řešení, lehce na úkor funkčnosti. Na spodních pastorcích to nikdy nebude ideální a rychlej se opotřebují, jelikož jich bude v záběru míň. Řešení bych viděl buď to tu deore přehazku, nebo nějaké to potuněné ramínko, cenově vyjde líp asi ta nová přehazka. Na druhou stranu s ramínkem bys měl XTčkovou přehazku.

        0 0
        • Tom-T45  

          Funguje to naprosto v pohodě i na spodních pastorcích, dokonce když jsem zkoušel řadit na prasáka v záběru, tak to tam skákalo jak po másle. On ten odklon není zas tak hrozný a že by se kvůli tomu rychleji opotřebovaly nejmenší pastorky se mi nezdá. To spíš dřív okoušu ten největší hliníkový …

          0 0
      • ppoli  

        To vypadá jako ideální postup. Patku upravovat nebudu, ale v prvním kroku zkusím jezdit se starou XT se zašroubovaným stavěcím šroubem. Když to nebude ono, koupím M6000 GS.

        Chlapi díky

        0 0
        • Redjuu  

          Při nejhorším se dá ještě vyhodit gumička po hlavou šroubku a získáš ještě další malou délku navíc. Musíš tam ale pak kápnout Loctite, aby se nepovoloval. Když jsem to kdysi já řešil, tak délka šroubu stačila, ale řazení se mi nepodařilo seřídit, aby to fungovalo dobře. Pořešil jsem to 11s hazkou (na 10s fungovala bez problémů) a později pak kompletem 11s.

          0 0
        • krepa1  

          Ahoj tak jake jsou zkusenosti s popsanym resenim? Bylo treba menit hazku? Resim nyni stejnou situaci…

          Diky za info

          0 0
          • ppoli  

            Prakticky jsem ještě nevyzkoušel. Dočasné převody 2×9 fungují nečekaně dobře, tak jsem k přechodu na 2×10 zatím nenašel důvod.

            Ale po tom, co jsem tady za tu dobu načetl, půjdu rovnou cestou deore M6000. Každý jí chválí.

            0 0
      • Smazaný účet  

        Udělal jsem totéž jen s kazetou 11–40 a stálo to za prd. Jakmile byla hazka natažená stavěcím šroubem tak, že pobrala 40z, v silnějším záběru na jednom nebo dvou nejmenších pastorcích to občas střílelo – byly prostě řetězem málo opásané. Kazeta i řetěz byly nové. Takže nedoporučuji. Koupil jsem GS Deorko a jsem spokojený.

        0 0
    • -b-n-x-  

      Tak znovu (asi po desate na BF). Mam 10sp razeni XTR + 11sp hazku (XT M8000) a normalne to spolu funguje. Kazeta sunrace 11–42. Akorat teda 1×10 system.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.