• filo18

    Nazdar bikeri,

    mam jeden problem v ktorom sa moc neviem zorientovat. Idem kupovat seldo specialized lebo jedno som vyreklamoval a bohuzial musim kupit nove od tej istej firmy. Vymeram medzi Specialized Alias a Specialized Phenom.

     

    Nemate niekto skusenosti s tymito sedla, potreboval by som vedet ako je ktore komforntne…jazdim zavody ale som haklivy celkom na komfort sediel. A este by ma zaujimalo ak ich niekto doma ma, kolko asi vazia lebo nikde  na nete to nemozem najst.

    Diki vopred za odpovede

    Anketa: Ktore sa vam zda by lepsie?

    0 0
    • dancar  

      Silniční-Alias 2990,– kč, Ti vzpěry, 130/270, 143/290gr

                Phenom SL 3890,– Ti vzpěry 130, 143/240gr

      MTB  Phenom Gel 2790,– Cr-Mo vzpěry, 130/310, 143/320

              Phenom Ti Gel 3990,– Ti vzpěry 130, 143/300gr

      0 0
    • civetta  

      tady

      phenoma mam ted pujcenyho na test a po dnesnich peti hodinach nemuzu rict ani slovicko proti, a to mam normalne fi'zi:k gobi (a velka spokojenost)

      0 0
      • jan 2  

        Už dva měsíce jezdím(xc) avatar gel 143 a nemůžu si stěžovat, no prostě prdel nebolí ani po 4. hodinách jízdy dnes Jeseník – Videlský kříž – Švýcárna – Červenohorské sedlo – Jeseník.

        0 0
      • Mig_all  

        Tak to mas asi univerzalni prodel protoze ty sedla jsou jako den a noc…

        0 0
    • bam  

      Mel jsem dlouho Alias a ted mam cca 2 mesice Phenom SL. Phenom mi prijde lepsi. Je lehci, podle me pohodlnejsi a je to mtb sedlo, takze ma alespon nejakou ochranu proti odreni.

      Navic ta silnicni verze aliasu se delala se svama na vrchu (mozna uz to delaj v celku) a ty se pekne paraly.

      Phenom SL je hezci ;)

      0 0
    • MaRtYs  

      Jezdíte někdo Phenom GEL ? A jaké příp. zkušenosti, chci určo nějaké sedlo od Spešlu… ale at i po celém dni (tedy i cca 10h) na kole nemám dodřený zadek :o))

      Jinak bych rád hlavně na MTB… na oficiálních stránkách je Phenom uveden jako sedlo na silničku… Snad v tom markantní rozdíl nebude… .o)

      Dííky za rady

      0 0
      • bam  

        Phenom je na MTB, na silnici je Toupe. Na oficialnich strankach je Phenom v kategorii „Performance MTB“. Ma vzadu plastovy chranice proti odreni, to Toupe nema, jinak jsou ty sedla celkem podobny. I to Toupe lidi na netu chvali, ze je pohodlny.

        Jestli jsi zvykly na sedla specialized, tak GEL bych rekl, ze bude na cely den bez problemu. I to SL mi prijde pohodlny na cely den. Pokud specialized nemas, tak zvyk na body geometry muze chvili bolet :)

         
        0 0
        • MaRtYs  

          Prave, ze jeste jsem zadne nemel .o)

          Hlavne nejake pohodlne na celodenni jezdeni, tak abych nemel fialovy zadek po 8h na kole .o))

          Vyhlidl jsem si prave ten Phenom gel, Avatar a jeste jsem premyslel nad Rivalem.

          Zatím favorit je ten Phenom, tak zkusim zjistit jeste nejake info .o)

          0 0
    • Lister  

      Vím že je individuální, ale kdyby měl náhodou někdo zkušenost:

      Toupe Gel nebo Phenom Gel

      Použití silniční tak do 3–4hodin, hodně sedím, moje váha nemalá, tak se bojím co by pode mnou Toupe provádělo. Phenom mi připadá robustnější, ale ověřené to nemám – neměl jsem ho v ruce.

      0 0
      • Lister  

        Nikdo nic??? Stačí jen ohodnotit, které sedlo se vám zdá odolnější, nakonec se rozhoduji mezi Phenomem bez gelu a tím Toupe, rozdíl v ceně cca 700kč.

        0 0
        • gemini  

          Já mám Phenoma s gelem a spokojenost. Jezdil jsem ho nejdřív na silnici a pohoda. Teď jsem ho hodil ze silničky na Epica  a ještě lepší:-)  Todle sedlo doporučuju, najeto 2500 km a s mejma kilama no problem  – drží a nejeví známky opotřebení. Jinak teď mám na silničce SI prolink gel flow a taky dobrý ( pro mě ) sedlo…

          0 0
          • Lister  

            Díky, nakonec to vyhraje Phenom. Je to na silničku, dlouho jsem zvažoval co vzít a zkusím tu hubenější verzi bez gelu – snad to bude stačit (myslím že jo, pro mě je nejdůležitější tvar a ten vypadá hodně dobře). Pro manželku beru Ariel SL, snad ji sedne – za ty peníze musí :-)

            0 0
      • Lister  

        ještě jeden doplňující dotaz, hlavně na dámy.

        Nějaký zásadnější rozdíl mezi sedly Ariel a Ariel SL – kromě titanových ližin. To SL mi přijde trošku méně polstrované a to nevím, jestli bych na to manželku dostal :-)

        0 0
    • Lucky-x  

      Ahoj, využiju tohle vlákno. Doporučte sedlo… nechal jsem si změřit sedací kosti a vyšlo mi 130mm a bylo mi doporučeno 143mm široké sedlo, ale na prodejně nic neměli. Co byste doporučili? Jde nějak s tou šířkou operovat i u sedel jiných značek než Spešl? Třeba selle italia?

      Jen pro zajimavost, zkousel jsem si kosti merit sam doma krejcovskym metrem a nameril jsem cca 105mm… takze jak je videt tak se to doma moc dobre zmerit neda.

      0 0
      • oldaka  

        Co vim, tak Selle nedela moc „zajimavych“ sedel ve 143mm. Za me Phenom 143mm.

        0 0
        • Lucky-x  

          Diky za tip, já bych radši na silnici, není Phenom spíš na MTB?

          Co Avatar? Hodne lidí ho chválí… nevim je to alchymie. Klidne bych si vzal třeba Toupe, ale jen když bych věděl že sedne.

          Je ještě nějaká alternativa?

          0 0
          • s c o t t  

            mám ted avatara 2012 a zdá se mi docela měkké.Při jízdě jsem měl pocit že mi prdel na sedle plave,ale už je to v poho.Uvidím co bude zadek dělat na delších vyjížďkách V měření mi vyšlo sedlo 130,ale prý na mtb má být sedlo u každého bikera min.velikosti 143.Předtím jsem měl 130 aliase bylo docela tvrdé a zvykal jsem si na něho dva roky.

            0 0
      • Smazaný účet  

        Musíš si sednout třeba na lepenku a až pak měřit…

        0 0
    • Norri  

      Ja jsem v patek koupil damske Windie :-D Tak snad to pro moji prdel a koule nebude problem. Byl jsem na nem v patek a sobotu. Moc jsem toho nenajel, ale zatim z toho mam dobry pocit. Jde se mi za nej lepe nez na predchozim, je tvrdsi a melo by byt vice sportovnejsi. Tak uvidim casem… :-)

      0 0
    • kafe  

      Ahoj,využiju vlakno.Dneska jsem koupil Phenoma,chtěl jsem 143.Až doma jsem si vsiml že ze předu na obalu je zakroužkovana 143, ale ze zadu a na učtence je Comp gel saddle blk 155. Da se to nějak změřit at vím co mi vlastně prodali.

      0 0
      • mr.ricardo  

        ja myslim,ze je sirka napsana i na sedle zespodu

        0 0
        • kafe  

          Pravě že není.Na testovačce co jsem měl od nich pujčenou to označené bylo,tady ne.

          0 0
      • Tencovozikmin  

        a to je problem tam zavolat,nebo zajit? ja mam teda stareho phenoma 143 a je to napsane primo na nem.

        0 0
    • michal96  

      Avatar gel mám na silničce a bez problémů na něm jezdím 150km+

      Phenom mám na biku 100km+ není problém

      Prdel nebolí ani na jednom,ale asi bude záležet i na vložce do kalhot ;)

      0 0
    • tomas.g88  

      Ahoj,

      Nechce se mi zakladat nove vlakno tak ozivuji tohle. Vyhledavac nic nenasel tak ze vznesu dotaz:

      Ma nekdo zkusenost se sedlem Specialized power comp? Dnes jsem byl v Radotine, nechal jsem si premerit zadek, lepe receno roztec sedacich kosti, coz teda mimochodem bylo zajimave, uz se to nedela pres gelovou podlozku, ale seda se na elektronickou desku ktera to hned prenasi na tablet a pak pres zmereny rozmer a dalsi zadane parametry jako delka prumerne jizdy atp vyhodi nejvhodnejsi sedlo. Roztec mam 154mm a spolecne s ostatnim mnou uvedenym to vyhodilo sedlo viz vyse v nejsirsi variante tj. 168mm. Take mi bylo receno ze to jedno z hodne prodavanych sedel ktere je na trhu treti sezonu a vyhledavac nenajde zadne recenze coz je divne. Jezdi ho tady nekdo? Zajimaji me zkusenosti i kdyz samozrejme vim ze kazdy zadek je jiny. Ale je to uz moje natura, nez neco koupim tak hledam vsechny dostupne informace.

      Dekuji vsem za poznatky

      0 0
      • Smazaný účet  

        Máš řiť jak baba :) Už 155mm sedlo je dost široké…

        0 0
        • tomas.g88  

          Dik :-) taky jsem si rikal ze je to dost ale delal dve mereni a v kazdem se meri 2× tj. 4mereni tak ze to je asi pravda, ale taky me to prekvapilo vzhledem k tomu ze tady vsichni rikaji 12, max 14cm a ja 15,4 asi jsem se mel narodit jako holka a v posledni chvili si to nejvyssi konstrukter rozmyslel nebo co. Ale co se da delat, musim s tim uz dozit :-)

          0 0
      • milan.v  

        Radím ti si nechat udělat ještě jedno měření někde jinde, abys měl srovnání.

        Do doby, než jsem absolvoval BG-Fit, tak jsem se nechal takto 2× měřit v různých Concept Storech a úspěšně koupil o jednu šířku užší sedla, která mi nesedí ideálně, až jejich širší varianta… Na co mi bylo vědět, že mám 13cm široké sedací kosti?

        0 0
        • Smazaný účet  

          Oni na to maj přepočítavací tabulky (dnes už teda aplikaci) a podle typu kola a posedu to přepočítávají, ale ty tabulky se mění… Taky mě měřili blbě, vozil jsem hafo let zbytečně užší.

          0 0
        • tomas.g88  

          O BG-Fitu jsem taky uvažoval, jelikož se mi stále nedaří doseřídit posez hlavně na řídítkách, používám rohy a 80% času jedu za ně, jakmile se „držím“ na řídítkách tak mám pocit že nemám kolo pod kontrolou, blbě se mi řídí a za chvíli mě ruce brní.

          V profilu jsem koukal, že jezdíš kolem Prahy, absolvoval si BG-Fit v Praze? Našel jsem, že ho dělaj myslím cyklo 69 když se jede z kulaťáku v Dejvicích směrem na Podbabu. Můžeš mi říct nějaké detaily co to stálo a jestli ti to hodně pomohlo atp. Děkuji

          0 0
      • blackseal  

        Ja som jazdil s prestavkami, power comp PRO, 143 mm. Poviem ti to takto, mne osobne sa na nom pacilo to, ze naozaj, pokial ide o citlive partie, ziadne trpnutie, necitlivost, dobry prenos vykonu.. Druha stranka mince je, ze na to, aby sa prejavilo v tom dobrom svetle, je nutne mat sportovy posed, relativne velky drop. Pro verzia (aspon ta, z roku 2016) je tvrdsia, nez lacnejsie verzie (mal som na testovani najlacnejsiu). Ze je kratsie, ako bezne sedla mi problem nerobilo. Zhrnutie; nekupuj naslepo urcite si ho dobre otestuj, pokial viem, specialized ma test programy stale, ja som ho mal na tyzden, dobre na casovky, kratsie preteky, turisticke vyjazdy by som na nom asi nechcel absolvovat. Mimochodom, predavam ho na inej stranke, uz ho tam mam zavesene asi tyzden a akosi sa nikto neozyva, takze az take oblubene nebude.

        0 0
    • BlackRaven1  

      dobrý den, poprosím o radu, jezdím sedlo Specialized Power comp, ale příjde mi strašně tvrdé, pomůžu si koupí SPECIALIZED POWER ARC EXPERT? Píšou, že má nějaké polstrování, mělo by být tedy měkší? Díky za radu

      0 0
      • milan.v  

        Power Arc je primárně jiný tvar, má o kousek více opory, není měkčí, jen může lépe sednout, obě sedla mají stejnou kategorii „standardního“ polstrování…

        0 0
      • ToMášMarný  

        Podle specifikace má power comp polstrování level 3, power arc expert level 2. Bude tedy naopak tvrdší.

        0 0
        • novas752  

          Otázkou je jestli je vhodnější polstrování jak na gauči, nebo vhodnější tvar sedla, klidně i tvrdší…

          0 0
        • milan.v  

          Ano, opravuji, ten Comp je dokonce 3…

          0 0
    • BlackRaven1  

      Aha, poště jsem samozřejmě ladil, body geo taky proběhlo, takže šířka snad taky dobře zvolená a s vnitřní stélkou taky jezdím, tak nevím… klidně bych koupil jiné, ale ten risk, že zase nebude sedět…

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.