• zralok

    Používá tady někdo z vás sedlo Rival SL nebo Alias? Cenově jsou skoro na stejno (cca. 3000,–), ale jak je to s jejich pohodlím? Používám SI gel C2 a chci jiné. Děkuji.

    0 0
    • SNAIL  

      Rival používám na bikách – je super. Alias používám na silničce – není špatné, ale žádný zázrak. Je to ovšem individuální záležitost, někomu to sedne, někomu zase ne. Ideální by bylo je vyzkoušet.

      0 0
    • bam  

      Mam Alias, predtim jsem mel Gobi. Alias je tvrdsi a chvili jsem si zvykal, protoze tlaci na jiny mista nez Gobi. Ale tedka jsem moc spokojenej. Ani po hodne dlouhy vyjizce me nebo li zadek a protoze ma diru tak netlaci na dulezity partie (to byl muj problem s Gobi na delsi jizde). Vyborny je taky ze se dela ve vic velikostech. Me se libila i barevna kombinace :) Chtelo by to ale zkusit, kazdej ma zadek jinej.

      0 0
      • zralok  

        Určitě mám v plánu zkoušet. Jak dlouho už jezdíš s tím Aliasem? Koukal jsem po něm, ale konstrukcí mi trochu připomíná mou SI C2, což mě trochu odrazuje. Díky.

        0 0
        • bam  

          No zas tak dlouho ne, asi 2 mesice. Zvyknout si to chce akorat, ze tlaci hlavne na sedaci kosti a je tam docela tvrdy. Kdyz si vemu stary kalhoty se spatnou vlozkou, tak me pak zadek jeste druhej den boli (za jizdy ne). S dobrou vlozkou ho cejtim tak 5 minut, pak uz ne. A to ani na celodenni jizde. To se mi na nem libi. A hlavne ze vubec netlaci na organy. U jinejch sedel to bylo vetsinou opacne. Ze zacatku nic a po nekolika hodinach zacalo byt minimalne neprijemny. Chce to holt vyzkouset..

          0 0
    • Archer  

      Vozim Rival SL, spokojenost.

      0 0
    • mastihuba  

      Rival je celkem měkej a ze začátku jsem se ho chtěl zbavit, ale včil už je to fklidu.

      0 0
    • treatt  

      Jo jo, jezdim Alias, asi rok. Asi takhle – anatomie super, opravdu netlaci na organy, coz je moje priorita. Na strane druhe, hlavni tlak dava na sedaci kosti, kde je pomerne tuhy, takze do te doby, nez se poradne osedi zadek, tak to proste docela boli. Tuto sezonu zatim stale… Ja ted jeste chci zkusit Toupe, ma velice podobnou konstrukci, ale melo by byt vyrazne mekci

      0 0
      • zralok  

        Tak to je můj problém, že mám z SI C2 bloklé sedací nervy a chodím s tím k fyzioterapeutovi, takže hledám pohodlné sedlo, už žádnou „placku“, která mě bude tlačit na sedací kosti. Díky za tvou zkušenost.

        0 0
        • Gorgov  

          sedlo by te melo talcit na sedaci kosti, jinak je to spatne.

          0 0
        • coffield  

          Jak říká Gorgov. To ti ta C2 spíš nějak velikostně nesedla. Tvrdá sedla jsou super, když na nich člověk skutečně sedí sedacími kostmi.

          0 0
      • bam  

        S Aliasu mam pocity podobny. Hlavne super anatomie, ale je to dost o zvyk.O Toupe jsem puvodne taky uvazoval, ale kdyz jsem ho videl, tak mi prislo ze by vydrzelo do prvniho padu.

        0 0
    • coffield  

      V Sky a Bike centru Radotín si je můžeš půjčit na svého bajka a otestovat. Mám zkušenost, že některá sedla se chovají dost jinak na HT než na fullu (logicky – ale i NElogicky :-) …takže doporučuji. Mají tam i měřičku na sedací kosti.

      0 0
    • ananas  

      mám toupe na silničce v šiřší verzi 143 mm s gelem a asi po cca 1000km můžu říct že mi opravdu sedí, je trošku tužší takže trvalo než se zadek oseděl, navíc opravdu netlačí na choulostivé partie…

      0 0
    • Lister  

      Nemáte nějaký tip na slušný e-shop, který prodává sedle od Spešla. Se mi hodně zalíbil model Avatar Gel nebo Phenom Gel, ale kdo ví, jak to bude s dostupností.

      Zatím jsem našel cakloexpert, který má ještě starý ceny a navíc phenoma nemá v nabídce a pak pár obcohů, které vůbec neznám.

      eshop.skiservis­.cz/Specialized/Se­dlo-Specialized-Phenom-Gel-08_g5461.html www.cykloexpert.cz/…d-avatar-gel?…

      0 0
      • hanz72  

        Mám epic 08. Sedlo je Specialized velmi pohodlné,akurát nevím co je to za typ.Je bíle,pružiny cr-mo.

        0 0
      • MITY  

        Avatar mi na prdel padl hnedka

        0 0
        • Lister  

          to máš verzi gel???? V té bílé vypadá fantasticky, moc se mi libí, ale kdo ví jestli půjde v téhle barvě sehnat samostaně.

          0 0
      • Lister  

        Tak nakonec zkusím oblíbený bagbike – pan Pytel mi zatím dokázal sehnat vše, co jsem potřeboval. Objednám toho Phenoma Gel a uvidím, na pohled vypadá hodně sympaticky. Cena je sice šílená, ale do tohodle komponentu jsem nikdy neváhal investovat, protože sedlo je pro mě v kombinaci s delší jízdou vždy limitujícím faktorem.

        0 0
    • sfinga  

      měl sem Alias a řeknu ti, že lepší sedlo na biku sem neměl, je to křeslo jak blázen :-)

      0 0
    • Trainman  

      Nemáte někdo tip, kde sehnat za přijatelné peníze Specialized Toupé 143? Nemám možnost vypláznout 3,5 litru za nového Teama v ČR, proto se ptám, jestli někdo nemáte nějaký tip, zkušenost, kde pořídit Specialized za slušné peníze. Naneštěstí je to asi jediný sedlo, který jsem schopen fakt dlouhodobě usedět. :( Díky všem!

      0 0
      • gargamel  

        Kupoval jsem Phenoma v UK cena dobrá, doručeno rychleji než od některých tuzemských shopů.

        0 0
    • Smazaný účet  

      Postěžuju si, když konečně vyřeším správnou šířku, tak oni ty sedla začnou dělat kratší, za mě tedy krok zpět…

      0 0
      • Lister  

        Nekecej? Asi budu muset do zásoby nakoupit pár starších Phenomů a Henge.

        Jen tedy když se dívám na ty současné ceny tak je mi docela zle.

        Kde jsou ty doby kdy jsem kupoval top sedlo s karbonem za 3 tis :-(

        0 0
    • milan.v  

      Nebudu zakládat nové vlákno, týká se toho samého, chci si jen tak trochu postěžovat nad upadající kvalitou sedel Specialized, už jsem to tu někde zachytil, tak to potvrzuji…

      Už několikátý rok vozím různá sedla, prošlo mi rukama toho docela dost, nejen Specialized, ale i Fizik, Pro, SMP, protože jsem neustále laboroval s tím správným sedlem.

      Každopádně to, co je špatně, tak je dost upadající kvalita sedel Specialized, tedy spíše těch nižších řad, protože např. Power Pro Elaston je udělané krásně, to samé Phenom Pro, ale už o řadu níže udělané Power Arc Expert je kvalitou mizerné.

      Musel jsem ho vrátit, ale zdá se, že konečně jsem narazil na ten správný tvar, takže nová objednávka kvůli rychlosti dodání a přišlo mi tedy o něco lepší, ale pořád bych si představoval vyšší kvalitu za sedlo za naše 3 – 3,5tis. Kč… Za 1tis. Kč bych tu kvalitu možná i akceptoval, ale takto tedy ne, dělaná jsou na Taiwanu…

      0 0
      • Pikaču  

        Jak presne je horsi kvalita u nižších řad?

        Ja ted testuju sedlo power a pak bych do nej sel. Jenze na silnicku nedam karbonove liziny ( s works) kvuli bocnimu zamku sedlovky takze nejvyšší tim padem me vychází spešl power expert kvůli klasicke lizine.

        0 0
        • Pikaču  

          Aha. Jeste je tam verze power elaston pro.

          Jak jsi vubec s tímto sedlem byl spokojeny?

          Ted resim sedlo sqlab ktere pujde pryč po roce a půl.

          0 0
          • milan.v  

            Teď vozím na jedničce Power Arc Pro Elaston, dříve jsem měl právě Power Pro Elaston na dalším kole, tam mi začal vadit na delších jízdách ten ostrý kraj Poweru ve střední části, do té doby se ale Arc se svým právě sešikmeným krajem nevyráběl, ten je nový dva roky, čímž mě zachránili… :o)

            U obou mi ten Elaston přišel/přijde jako dobré polstrování, není to ani nijak extrémně měkké jako sulc, našli přesně tu správnou tvrdost, takže když na tom sedíš, stlačí se to a kdybys někomu neřekl, že to je z Elastonu, tak to dle mého bude považovat za normální posltrování.

            Když jsem měl poprvé v ruce ten Power Pro Elaston, ten byl jak hodinářská práce, precizně vyrobený, vše krásně sedělo, začištěné, prakticky čistá práce, ten Power Arc Pro Elaston koupený po dvou letech je hůře udělaný, to už ale píšu o kousek vedle, bohužel… :o/

            0 0
            • Pikaču  

              Tak jeste si musim pockat na testovaci Power Arc. Klasickej power je super ale kdyz lehnu na spodni uchop tak me ta dira spis vadi- je takova tvrda.

              Zároveň se na sedle nepostavim úplně vzprumene když se chci napit nebo protáhnout.

              Jinak je super ze je sedlo kratke a nemusim bikam zadkem cestovat-jsem vzdy ve spravne pozici.

              Jenom teda doladit zda power arc nebo power. Oba bych bral s elastonem ( i když je power pro elaston docela tezitko za ty peníze).

              Pocitově říkáš ze arc tvarem lepsi na silnicku? Na bajka bych klasiku power videl.

              Jinak offtopic. Pred 2 lety me zmerili 13 cm sedací kosti a ted ve spešlu 11cm :o

              Takze nechapu ale jdu zase zpět na mensi sedla tim padem. Sedlo je věda :(

              0 0
              • milan.v  

                Asi se zmenšuješ… :-D

                Power Arc mi více sedí právě díky tomu zaoblení hran v sedací části, což je znát v dolním úchopu…

                0 0
                • Pikaču  

                  Tak dnesni test power sedla na bajku zklamani :(

                  Strasne me bolela třísla ( 10 cm od rozkroku obe strany). Pak jsem dal sedlo az na doraz dozadu a to jsem ale dal az moc. Bolest ustoupila ale posed blby.

                  Na silnicce jsem mel stejny problém ale posun o 1 cm pomohl. Takže me prijde ze je moc siroky na me a ten plast spodni řeže.

                  Zkusim power arc na silnicku az bude dostupne a pokud nesedne tak snad koupim 10 sedel na slepo a budu je zkoušet :((

                  Jinak me power sedlo ve spešlu doporucili jako nejvhodnejsi pro me.

                  0 0
                  • milan.v  

                    A tu šířku jakou?

                    Nějak mi ty tvé měnící se sedací kosti nehrají…

                    0 0
                    • Pikaču  

                      143

                      11 sedaci kosti.

                      0 0
                      • milan.v  

                        To pak ano. Pokud je tedy máš skutečně jen 11cm od sebe. Na těch 13cm (mám třeba i já), by to bylo málo, tam už jezdím 150–155mm.

                        0 0
                        • Pikaču  

                          Tak power arc na silnicce funguje :)). Netlaci na perineum ( v tomhle ohledu je mozna sq lab lepsi ale muze to byt tim ze testuju jen expert verzi ze se do ni vic propadnu narozdil od sqlabu ktery je jako prkno tvrdy).

                          Prijde mi ARC jako uplne jine sedlo od klasickeho Poweru. Muzu se posouvat dopredu a dozadu a bocne uplne jina flexibilita. Neřeším to rezani z boku do vnitrni strany stehen jakonu power. Ale zase power byl dobrej ze pri zafixovani fakt fungoval. Jen skoda ze je nejak sirokej na me.

                          V týdnu me dorazí jeste selle italia slm superflow tak vyzkouším. Arc vyzkouším i na bajku. Nejlepší vatianta by byla superflow na silnici a arc na bajka.

                          Takze zatim pozitivni a sel bych do arcu elaston.

                          0 0
                          • milan.v  

                            Jsem rád, že prakticky potvrzuješ mé závěry a doporučení… :o)

                            Ten Power Arc má sice v názvu Power a vychází z něj, ale je to opravdu odlišné sedlo.

                            Ten malý posun je dle mého dán těmi zaoblenými boky, které jsou k tomu přívětivé. Na druhou stranu já se na něm dlouhou dobu třeba ani nehnu.

                            0 0
                          • Slam09  

                            Taky mám Arc teď 500km na bajku a spokojenost!

                            0 0
                            • Maka123  

                              Mě Power Arc Elaston po třech měsících prasklo. Kupoval jsem v Kolkrámu a tam poslal na reklamaci. Zatím čekám na vyjádření Specialized. I když mi v Kolokrámu řekli, že minule jim reklamaci zamítli. Stálo přes šest tisíc a vydrží tři měsíce? Zatím čekám. (jinak to sedlo nemělo chybu).

                              0 0
                              • milan.v  

                                Kde konkrétně prasklo, nemáš foto?

                                Mám teď Power Arc Pro Elaston k plné spokojenosti na jedničce..

                                0 0
                                • Maka123  

                                  Já vím, k vůli tobě jsem si ho koupil :)

                                  0 0
                                  • Pikaču  

                                    Ja jsem nakonec skončil u selle italia na obě kola. Spešl jsem testoval 3 sedla a nakonec NE. Selle super.

                                    0 0
                                  • milan.v  

                                    To je škoda, vada kusu, to není možné…

                                    Kolik máš kilo a kde je uchycené v sedlovce?

                                    Cca uprostřed? Je to zesílené karbonem, přijde mi to divné…

                                    0 0
                                    • Maka123  

                                      105kg,asi uprostřed. Toupe mi vydrželo strašně km, je to divný. Jenom doufám, že mi to uznají.

                                      0 0
        • milan.v  

          Je to jakoby špatně potažené, resp. už to není jako dříve, že to bylo dobře natažené, do krajů až do konce.

          Teď se ti klidně stane, že můžeš koupit sedlo, které je sice potažené a natažený ten potah na oko v pořádku, ale když se podíváš ze spodní strany, tak to vidíš, jak to je na jedné straně dobře, na druhé straně tam chybí materiál do konce, takže třeba vzadu to nesedí do výřezu, lepidlo venku, poškozený plast ze spodní strany, …, dokonce u toho Power Arc Pro jsem měl trochu od lepidla potah na zadní straně…

          Jak jsem říkal, u sedla za méně než půlku, OK, snad bych i skousl, ale u druhé nejvyšší řady, tzn. hned pod tím topem?

          Někteří výrobci mají za tuto cenovou úroveň své top modely…

          0 0
    • Smazaný účet  

      Náhodou jsem zjistil, že na S sedla se dá dvěma šroubky uchytit příslušenství, existuje i blikačka?

      0 0
      • milan.v  

        O žádné do těch šroubů na SWAT příslušenství nevím… Bandit, taštička, redukce na držáky na láhve, ale blikačku jsem neviděl…

        0 0
      • Kouba_2005  

        Nemáš fotku? Nechce se mi jít do sklepa na to mrknout :-)

        0 0
      • Kouba_2005  

        Tak už jsem něco našel. To má každý S sedlo? Asi by neměl být problém nějakej mezikus na blikačku vyrobit, ideálně 3D tiskem.

        edit : tak každý to nemá. Aktuálně bazarový Toupe bez děr.

        0 0
        • milan.v  

          Ano, starší typy to nemají.

          „SWAT™ kompatibilní úchyty jsou vlisovány do základny sedla a umožní Vám přimontovat elegantní a integrované úložiště.“

          0 0
          • Pikaču  

            Hmmm, tohle nevypadá elegantně

            0 0
            • milan.v  

              Právě včera to poprvé vezl kamarád na Krakonošově cyklomaratónu, vzal si dvojku kvůli podmínkám a tam má právě nově tohoto Road Bandita, viděl jsem fotku a zase tak špatně to v reálu nevypadá.

              0 0
        • Smazaný účet  

          Hmm…

          0 0
    • Lister  

      Když to někdo vytáhl.

      Nemá někdo srovnání starý úplně první phenom vs aktuální toupe a Romin.

      Toho Phenoma jsme vozil přes 10 let, ale už to má za sebou, je fakt prosezený. Chci koupit něco nového. Toupe a Romin mají hodně podobný tvar. Teď vozím Fabric, což je pocitově docela podobné, ale Spešl mi seděl víc. Když nic neseženu asi koupím Fabric s tím úplně plochým tvarem.

      0 0
      • plzakj  

        Si ho pujc a vyzkousej.

        0 0
      • jonti  

        Podle mne ma Toupe a Phenom stejny tvar, jen vzadu, kde se nesedi, je to trochu jinak.

        Taky mi moc nesedi novejsi levne verze, kde je telo sedla mekci a tim padem efektivne vic prohnute a tlaci me spicka sedla.

        0 0
      • gemini  

        Mě starej Phenom taky seděl skvěle, pak jak ho začali přepracovávat, tak špatný. Hodně podobný sedlo je Pro Turnix – to mi sedělo dobře…Aktuálně ale jezdím Bontrager Montrose a je to nejlepší sedlo, co jsem kdy vozil – je tvarem něco mezi Toupe a Phenomem a mezi rozměrem 143–155, tedy 148 mm, což mi právě vyhovuje, protože u Spešlu aktuálně je pro mou prdel 143 mm málo a 155 mm už moc…

        0 0
        • Lister  

          Díky, podívám se na něj.

          Jinak to vnímáme úplně stejně – čím novější, tím horší. Navíc jsou ta sedla čím dál tím kratší a cpou se víc dopředu. Širší sedlo bych ale nechtěl, vozím 143mm, ale kdo ví jak.tovted je, když je to aktuálně i Speslu základ a kdysi bývala ještě 130mm verze.

          To se mi líbí na Fabricu – jsou to pořád dost dlouhá sedla a postavení Lízin mání hodně podobné jako staré Spešly – takže člověk nesedí tak moc vepředu.

          Budu hlídat bazar (nové bych za ty prachy teď nekoupil, kdyz si vezmu že jsem kdysi kupoval komplet karbonový S-works za 3.5tis. když se nic neobjevi, tak asi koupim Fabric Scoop Flat – teď mám schallow profil, ten je víc prohnutý. Na MTB dobrý, ale na silnici bych ocenil plošší.

          0 0
      • milan.v  

        Toupe a Romin jsou trochu odlišná sedla svým pojetím, Toupe je blíže klasičtějším, delším sedlům, naproti tomu Romin spíše kratším. Nevím teď přesné rozměry, ale Romin bude mít určitě o malý kousek kratší nos, špičku sedla.

        Co se týče tvaru, Romin je více zaoblený v prostřední části sedla než Toupe, v sedací části je Romin takový kulatější.

        Tady jsou obě sedla hned vedle sebe, na první dobou to ale dost dobře poslouží…

        0 0
    • milan.v  

      Třeba takto vypadá detail u sedla Power Arc Pro s titanovými ližinami… viz. diskuze výše k upadající kvalitě…

      0 0
    • Émile Durkheim  

      Zkoušel jste někdo tohle ? Vypadá to zajímavě, ale neumím si představit, že dám skoro 11 tisíc bez možnosti to zkusit. Ptal jsem se a všude prý hned vyprodané. Kdyby měl někdo zkušenost napište :)

      https://www.kola-radotin.cz/…saddle-black

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.