sedlo specialized - pomoc s výběrem

25 nepřečtených
  • marcus.ss

    zvažuji jaké koupit sedlo doposud jsem jezdil sedlo specialized z epica 2008 a vyhovovalo mi(typ nevím)

    proto zase specialized:

    http://www.velohanak.cz/…0-cerna.aspx

    http://www.velohanak.cz/…0-cerna.aspx

    Ani jedno z team verzí jsem neviděl na živo. Na normální phenom jsem koukal a i jsem si na něj sedl.

    Má někdo některé? Podle fotky vypadají odlišně, avatar pohodlněji ale zase 20 g rozdíl mi nepříde, že bude o tolik měkčí.

    Je mi jasné, že každej má jinej zadek, spíš mě zajímá výdrž,velikost polstrování u těchto typů

    Anketa: tak jaké

    4x
    22%
    14x
    78%
    0 0
    • Kaco  

      U Hanáka jsem ted taky kupoval Phenom Team :) No uzivatelske zkusenosti zatim zadne, ceka pod stromecek. Ale mam ho v bile a je fakt nadherne. Kvalitne zpracovane, uz se na nej nemuzu dockat… ani nevim proc ale o Avatarovi jsem neuvazoval, nasel jsem vice recenzi na phenoma a téměř všechny ho vychvalovaly. A phenom vypada lepe, sportovneji. Takze byt tebou tak udelam to co ja… a koupim phenom team, za ty prachy myslim ze super.

      0 0
    • biker jura  

      avatara jsem nejel, ale phenoma už mám asi 3. rokem. první rok na biku-super sedlo, a potom jsem ho přendal na silnic pač jsem měl po několika hodinách v sedle celkem problémy, ale s phenomem skoro zmizely. Takže phenoma rozhodně doporučuji.

      0 0
    • oldaka  

      Spise by me zajimalo srovnani / rozdily – Phenom, Toupe

      0 0
      • DAWE25  

        Mě také, hoďte sem někdo porovnání. Podle mě je to defakto to samý, ale Toupe ma tvrdší skořepinu a neni moc polstrované, proto je také lehčí. Proto také asi skončím u Phenoma.

        0 0
      • Trainman  

        Phenom má víc polstrování a tužší skořepinu, jen tak nějaká rána ho nerozhodí. Toupé má zas příjemně pružnou skořepinu, co pobere dost malejch nerovností a méně polstrování ve stylu Selle SLR, takový typický sedlo na žiletku ale někdo to vozí i na biku. Osobně mě zaujal Phenom Gel. S ním nejsou sebedelší „stojky“ problémemm

        0 0
        • oldaka  

          prave shanim neco misto SI SLR. Toupe me zaujal, na vaze mi zalezi. polstrovanim na tom asi nebude o moc lip nez slr, ale snad pomuze vetsi sirka sedla.

          0 0
        • Kaco  

          Jses si jisty s tim polstrovanim? Myslim ze se to dost lisi i v ramci jednotlivych provedeni. Napr phenom team, phenom sl a phenom mají každý jinou skořepinu a jiné polstrování. Myslím že Phenom a toupé bude stejné, akorát Toupé ma navíc ty plastové výčnělky (nevíte k čemu to je?). A našel jsem na netu několik silničářů, co psali že vozili Toupé a přešli na Phenom, že je tam ty plasty sraly a že phenom je lepší a levnější.

          0 0
    • RomulusP  

      Mám už leta sedlo Specialized Rival a musím říci,že je dost dobré.Obecně jsou spešlácký sedla dobrý,i tyhle co by jsi chtěl.Jak jsi však psal,každej máme jinej zadek,proto bych si možná půjčil nějaké testovací,jinak se můžeš spálit.

      Myslel jsem,že Rivala si už nechám,ale pak jsem si objednal tohle titanové „křeslo“:

      http://www.chainreactioncycles.com/Models.aspx…

      To je naprostá bomba!Neskutečně pohodlné i pro mou metrákovou postavu :-)

      Navíc za těch necelejch patnáct stovek i s poštou je zadarmo!!!V ČR stojí 3,5tis.Nechci SDGéčku dělat reklamu,ale sedla umí!

      Tož to je moje zkušenost…

      0 0
    • elbunda1  

      Já jsem si na Phenoma hodně dlouho zvykal, už jsem byl i rozhodnutej, že ho vyměnim. Tak jsem několikrát laboroval se sklonem a nakonec mi začlo vyhovovat – nebo se zadek přizpůsobil…teď už bych neměnil.

      0 0
      • pavlik6022  

        to já jsem tak dlouho nevydržel,váha je komplet na sedacích kostech a ty už po 10 km bolely že se to nedalo vydržet -phenom musel do světa :)

        zkoušeno s plínou i bez plíny. Teď mám nisena a po včerejší vyjížďce taky nic moc…

        0 0
        • McBlacky  

          taky mi Phenom nevyhovoval a nakonec jsem skončil u Gobi a Arione. Váhově nic extra, ale na kolech kde nejde o výkon jsou super. Na závody ale SLR TT, váha je váha :)

          Nisene mi taky nesedlo, proto to i píšu. Kdybys mohl testnout ty gobi/arione třeba by ti to pomohlo.

          0 0
    • petrun  

      Já jsem pořídil Phenom Gel v šíři 143mm a jsem spokojen. Jen jsem ho přesunul z bika na žiletku. Umožňuje mi totiž bezbolestně absolvovat dlouhé trasy a to je nejvíc;-)

      0 0
      • Lister  

        Nevýhoda pro všechny metrosexuály je, že na silničce tahle buclatá verze prostě vypadá blbě :-)

        0 0
        • petrun  

          Vzhled je irelevantní, kladu důraz výhradně na funkčnost;-)

          0 0
    • Charlie_R  

      Vozim Avatara a je dost pohodlny, ale je to individualni…

      0 0
    • zarkow  

      Nejlépe bude si vypůjčit testovací verzi a uvidíš, jak ti sedne. Za sebe můžu říct, že mě Phenom nesedl. Ale můj testovací kousek byl dost „jetý“, polstrování bylo hodně sesedlé, takže celkově sedlo bylo moc tvrdé a sedací kosti po 30km bolely jak čert. Přitom když jsem se díval na funglovku, byla o poznání měkkčí. Zda používáním „ztvrdne“ ti musí říct majitelé, kteří ho nějakou sezónu vozí, ovšem to by teda nebylo moc kvalitní.

      Každopádně je moc pěkné a i lehké, ale já nakonec skončil na MTB i silnici u Arione…

      0 0
    • tonik666  

      Další plus Phenomu jsou ty plastové výlisky v zadní části sedla. Parkrát jsem s ním boural a vždycky to schytal jen ten dobře umístěný kus plastu a kůže na sedle je zatím nepoškozená.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.