Sedlo specialized avatar expert - nebo jiné?

14 nepřečtených
  • Georrge

    Potřebuji koupit nové sedlo a do oka mi padlo sedlo specialized avatar gel/expert, ale o těchto sedlech jsem tu nic nenašel, tak snad nebude vadit založení nového topicu :)

    Důvod koupě nového sedla: Nyní mám sedlo Fyzik nisene, je trošku tvrdší ale nic hrozného, prdel si zvykla, ale tlačí mě jinde (na hrázi nebo jak se tomu nadává) a tahle část si asi nikdy nezvykne, vyjížďky ukončuji hlavně kvůli bolestem od sedla právě v této oblasti, což zážitek z kola moc nezvyšuje. Nepomohlo ani snížení čumáku sedla, teď ho mám už dost dole, ze sedla pomalu sjíždím dolů a přesto následky vyjížďky cítím ještě několik dní. Proto uvažuji nad sedlem s dírou, která by měla snižovat tlak právě na tyto části a dost lidem tu pomohla.

    Požadavky na sedlo: nejdůležitější tedy bude nějaká ta ergonomická díra. Vzhled je osobní věc, barvu bych ale rád celočernou, maximálně pár bílo/červených drobností. Nízká váha by byla příjemný bonus, není to ale priorita, nerad bych si však oproti nisenu (320g) pohoršil. Cenu do 2000Kč, pokud se ale našla nějaká „pecka“ tak jsem ochoten i přidat. Určení MTB na HT, nejezdím dropy ani extra těžký terén, moje váha 75kg.

    Co jsem se zatím díval tak jak jsem už psal, do oka mi padlo sedlo Specialized Avatar Gel a Avatar Expert s titanovými kolejnicemi, takže expert by měl být pohodlnější a lehčí, ne? Krom těch kolejnic (a barevných proužků) jsou ty sedla jinak stejná? Škoda že nikde neuvádí váhu, nevíte někdo kolik by tato sedla mohla vážit?

    Pokud máte někdo jiný typ na sedlo, budu rád když ho zmíníte.

    A poslední věc – podle čeho se určuje šířka sedla?

    Před koupí objezdím místní servisy a poptám se na zkušební sedla, abych si vyzkoušel jak mi sedí různá sedla, předtím bych ale rád našel pár favoritů, abych věděl na co si dávat pozor a jak to vůbec na trhu vypadá. Děkuji.

    0 0
    • Doyle  

      Měl jsem stejné problémy jako ty a pořídil jsem si toto:

      http://www.mojekolo.cz/…am-editional

      Sice z profilu nevypadá nijak vábně, ale já mám po problémech a už jiné nechci. Dělá se i v černé.

      0 0
    • kuba.kuba1984  

      Hele mám avatar gel na silničce. Nejdřív mi to přišlo hodně měkký, ale pak jsem si na to zvykl a je pravda, že ani po 250km na silnici mě nic ze sedla nebolí, takže maximální spokojenost…

      0 0
    • Prtko.cz  

      Mám ho taky na silničce a je to normální sedlo.Ono u sedla záleží hlavně na správné šířce. A to si musiš někde u spešlu sednout na ten jejich sedák a tam ti to ukaže šířku jakou potřebuješ.

      0 0
      • Georrge  

        díky všem za reakce a za zkušenosti. Ten sedák asi na v každém servisu mít nebudou co? Nebo jak se vůbec zjišťuje ta potřebná šířka sedla?

        Popřípadě co si myslíte o Specialized Romin ? Barevně sice trochu cirkusovější, ale pořád hezké, lehoučké, sice bude asi tvrdší jak ten avatar ale to až tak nevadí, prdel si zvykne a hlavní je aby netlačilo nikde jinde. Je to sice silniční sedlo, ale už jsem ho viděl na několika MTB takže to asi bude jedno…

        0 0
        • kuba.kuba1984  

          Skoč si do specialized concept storu, je to tam celkem dobrý a maj i dost věcí na výběr… i všemožný měrky .)

          0 0
        • Volf  

          Ne že bych nedělal nic jinýho než lítal po bikeshopech, ale kde prodávají spěšla, tak mají i ten sedák. Je to jen odložka s pěnou / gelem ? /, na který si otiskneš zadek :-)

          0 0
    • Pedro RB  

      Avatar Gel 143mm má asi 350g. Měl jsem ho asi 2 sezony na silničce a teď ho vyměnil za Flite, které ti v odkazu posílá Doyle.

      Šířka sedla je maximální šířka v zadní části a Spešl dělá pro většinu modelů 3 šířky. Doporučej ti jednu podle vzálenosti kyčelních kostí (otisk na polstrování židle nebo na jejich měrce) Na mě už těch 143 bylo trochu moc (šoupání stehny – odřeniny) Flite má těsně přez 130 a nebude to snad málo..

      0 0
    • HKou  

      Mohu potvrdit dobré zkušenosti jak s Toupé, tak s Phenom (ne gel).

      0 0
    • Neunzikger  

      Sedlo s ďourou dělá i Ritchey: model BioMax v řadách comp, pro a wcs.

      0 0
    • dancar  

      Já měl v té době gel

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.