Salzkammergut 2015 na kole Stumpjumper FSR ?

28 nepřečtených
  • Norrec

    Rakouská lahůdka v podobě závodu Salzkammergut Trophy se blíží. Do nedávna jsem to jezdil na HT. Letos mám poprvé fulla Specialized Stumpjumper FSR 2011 (na 26") a říkám si, zda je to kolo na tenhle závod v pohodě nebo ne. Vsadím se, že sjezdy na tom budou parádní, ale trochu se bojím těch výšlapů. Má s tím někdo zkušenost? Případně s tímto zdvihem jet tento závod. Díky moc za poznatky :)

    0 0
    • jonti  

      Jaká ambice a kterou trasu? Sjezdy tam nejsou moc náročné, často spíš drncavé šotoliny. Nasadil bych rozumné XC pláště a víc neřešil.

      0 0
      • Norrec  

        Co se týče trasy tak 50 nebo 70km. To mi stačilo na to, abych si to jak užil, tak měl na konci dost. Vím, jaký je tam terén. Jde mi spíše o ty 8km stoupáky.

        Ambice nejsou. Vždy jsem byl kolem půlky. JDem i o to si to užít, ale zároveň se netrápit :)

        0 0
        • orm  

          Jediné technické úseky na kterých bys využil fulla jsou jen na dlouhé. Na krátké bych jednoznačně bral HT, full je tam zbytečný a jen budeš tahat zbytečná kila do kopce. Pokud volbu nemáš, tak full bude ok a neřešil bych to :-).

          0 0
        • ememem1  

          ako medzi nami ta trasa C 75km je asi najotravnejsia a uplne o nicom – jeden brutalny vyslap ktory s polovice odtalcis (ako nechcem podcenovat alebo sa tvarit ze ja som ho snad niekedy vyslapal) a zbytok po sotoline, dake vlnky po lesnej ceste, asfalt a konec.

          ked nechces ist dlhe trasy tak na technickejsie jazdenie je asi najlepsia 60km trasa D.

          0 0
          • karliner  

            Přesně tak. Do té trasy jsou zkoncentrovány nejhorší úseky všech tras a jako bonbónek je fakt, že startuješ o 20 km jinde, než je cíl :-)))

            0 0
            • ememem1  

              tak inak aj ta D startuje v bad ischgl ale aspon je trocha zabavna. inak este aj ta 50-ka (E) je lepsia jak 70-ka, (zjazd z blaa almu ci ako sa to vola + ewigewand)

              0 0
    • McBlacky  

      vzhledem k tomu že i 200km jezdí týpci na vyšším zdvihu než 140 tak bych se toho na 50–70km nebál. Dost pravděpodobně ale zjistíš, že tě ve sjezdu ometou i HT na těch šotkách to místní umí hodně pekelně.

      0 0
      • cubas  

        Přesně, ráno jsem viděl i bouráka na LIteville 601 (tuším, že to byl tenhle rám) na startu. To jsem teda zíral. Nevím ale jestli dojel.

        0 0
        • cubas  

          teda stál na startu dlouhý

          0 0
        • Zodiax  

          Já mám pocit, že to v roce 2011 jel někdo na snowbiku, že jsem ho předjížděl v tom druhém dlouhém kopci ;)

          Jinak jedinej složitejší sjezd, kde to trochu drnca je na Ewigewand, jinak je to všechno pohodová šotolina nebo asfalt. A to na 50 ani 70km mít nebudeš.

          0 0
          • karliner  

            50 přes Ewigewand vede.

            0 0
          • McBlacky  

            já myslím že nejvíc to drncá na Jochwandu, dokonce tak, že na HT to dát i když by to člověk znal to není zadarmo. V závodě drtivá většina kusy běží i na xc fulech.

            pak je tam ještě pár kratších useků, kde by full bodnul ale jinak vše HT friendly

            0 0
            • Norrec  

              50km jsem jel 3× vždy na HT a vždy jsem to dal celý vč. sjezdů bez jediného škobrtnutí. Ruce jsem měl sice vymlácený jako prase, ale šlo to. Takže by to teď mělo být na fullu v pohodě. Ale jak jsem psal. Trochu se bojím těch výjezdů, aby mě ten full nebrzdil. Anebo možná to moc řeším, když stejně budu na nějakým 150 místě :D :D :D.

              0 0
              • karliner  

                Mno, chtěl bych tě vidět, jak dáváš třeba tu sjezdovku nebo ten kousek lesem pod Hutteneckalmem…

                0 0
                • Norrec  

                  Sjezdovka byla úplně v pohodě, hlavně ti aplaudující diváci pod ní. To jsem si fakt užival. Co se týče lesíka, tak tam to bylo jiný kafe. Je fakt, že jse měl štěstí, že tam nebylo moc lidí, jinak bych musel asi slézt z kola. Tam to není žádnej med a v dosti případech jsem měl holt kliku, ale taky se dost osvědčila trialová průprava z mládí od Pepy Dresslera :)

                  HT sice drncá, ale člověk má kolo více pod palcem, zvláště v kritických situacích. To full se zhoupne a už to může vypadat jinak.

                  0 0
                  • vlasto  

                    Ja ten lesik jel 4× a nedal jsem ho nikdy ani na fullu. Vzdy tam bylo bahno, jednou dokonce tekl potok a lidi tolik, ze bych asi nekoho srazil, hlavne v te spodni casti. Sjezdovka byla loterie. Ale nejlepsi byla Jochwand. Tam jel bajk svoji stopou a ja po zadech zcela jinou. Ale kdyz to pojedes na Stumpjumperovi, tak je ta trasa D nejvyzivnejsi. A stoupani urcite das.

                    0 0
                    • McBlacky  

                      já jel jen dvakrát A a lesík jsem nedal nikdy nebylo sucho tak jsem najel začátek a pak to seběhl. Za sucha bych to minimálně zkusil, výsledek těžko říct. Jochwand je pro mě rychlejší seběhnout ty nejhorší místa – tam bych někdy chtěl jet odpočatej a na fullu s teleskopem, kromě tý zatáčky levotočivý do traverzu co je zhruba v polovině je to myslím reálný

                      0 0
                      • Medunka  

                        Ze závodního hlediska je lepší lesík seběhnout. Ztratíš nějaký čas, ale nehrozí pád a následné zranění či poškození kola.

                        Myslím, že když jste se snažili první rok o 200, tak to dal Darkson celé. Než jsem to já seběhla, tak prý čekal 10 minut, kecka :-)

                        0 0
                        • marios  

                          Lesík jsem jednou jel před Andi Goldbergerem, tak to jsem nemohl slízt, ale za mokra v r09 to bylo těžký i sejít. JInak kromě lesíka jsou tam tyhle špíčky(na A):

                          • sjezdovka a hlavně ta rozbitá cesta pod ní (je i osučástí D)
                          • dlouhej drncavej sjezd jel do Ischlu, kde jsou asi 2 technickyná­ročnější pasá­že
                          • takovej dropík kus pod Ewige W., při nájezdu na štěrkovou cestu
                          • Jochwand, ten se mi jednou povedl bez cca 20m a jedný zatáčky, ale tojsem si ho v pátek pořádně prošel. Naposledy jsem tam ale viděl týpkazabalenýho ve folii na nosítkách a přilétajicí vrtulník, tak mě chuťpřešla.
                          0 0
                          • McBlacky  

                            sjezdovka mi nikdy nepřišla peklo, rozcvičíš se v lese nad ní a pak jen držíš a dáváš bacha na koryta

                            drncák do ischlu za mokra téměř nemožnej – jestli myslíme ty ohlazený vápence (vpravo sráz dolů,na konci přejedeš dvě pole kamenů). Opravoval jsem tam v polovině defekt a padá se tam hodně.

                            Dropík mám 50:50

                            Jochwand – týpků rozmetenejch jsem tam už taky pár viděl. Když před tebou někdo letí po zádech na šutry není to dobrej pohled.

                            0 0
                            • vlasto  

                              Me zas ten drncak do Ischlu neprisel nejak tezky.Na zacatku je stejne plutek. Takovy sjezd na hrane.Ale clovek si neodpocine a hned po nem ta stojka, to me demoralizovalo.

                              0 0
                              • marios  

                                Jak píše Bleky, za mokra to fakt hodně klouže, ten drncák je asi jedidej důvod, proč vzít fulla, na HT jsem to jel 2× a dolů přijedeš opravdu neodpočatej. Tu stojku vždycky dojedu do lesa, aby mě lidi neviděli a pak už to vedu.

                                0 0
                                • Norrec  

                                  Pravda, pravda…normálně jsem si odpočinul až při tom výšlapu. Ale tak snad když trochu zaškrtím brain, tak to bude ok. Zkusit se má všechno a alespoň budu pro příště vědět a budu to mít otestovaný na vlastní kůži :)

                                  0 0
                                • karliner  

                                  Full hodně pomůže třeba na singlu k Ewige wand… na HT jseš o dost pomalejší a přijedeš úplně vyklepanej…

                                  0 0
                                  • Norrec  

                                    Tak full na sjezdy je jasnej. Já řešil hlavně ty výjezdy. Ale je fakt, že dokud si na to sám nesáhnu, tak nebdu vědět :D

                                    0 0
                              • McBlacky  

                                já jel to jedno Ačko, že se jely dva okruhy. ráno to bylo mokrý a padalo se nebo vystupovalo co 50–100metrů. Já tam oparoval ten defekt a čistě to dal tak 1 za 5 minut ale v no controlu. Odpoledne se to dalo za sucha už v klidu bez šlápnutí

                                0 0
                            • karliner  

                              U sjezdovky hodně závisí jednak na tom, jestli je mokro/sucho ale hlavně na tom kdy ji jedeš… Vloni jsem ji jel v lijáku na 50, kdy jsem startoval na úplném chvostu poslední vlny a vzhledem k mým vrchařským schopnostem jsem toho moc nepředjel a byla tak rozoraná a přeplněná lidma, že to nešlo skoro ani pěšky. Jinak lesík před 5 lety a lesík teď je ***** velkej rozdíl. IMHO v mokru na bez teleskopu to v závodě dá čistě jeden z tisíce, kdo ví jestli…

                              0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.